Μετάβαση σε περιεχόμενο

Γιατί γελούν τα μωρά;

vicky86

Recommended Posts

Θα έλεγε κανείς ότι τα μωρά, αφού δεν καταλαβαίνουν το αστείο, δεν θα έπρεπε να γελούν.

Και όμως, «σκάνε» το πρώτο τους χαμόγελο όταν είναι έξι εβδομάδων και το πρώτο τους ηχηρό γέλιο γύρω στους τρεισήμισι μήνες. Τι είναι λοιπόν αυτό που κάνει τα μωρά να γελούν;   

Πριν ακόμα περπατήσουν ή μιλήσουν, τα μωρά είναι κοινωνικά όντα. Γελούν όταν ένα πρόσωπο εμφανίζεται και εξαφανίζεται και ξαναεμφανίζεται (το γνωστό «τζα» που μαθαίνουν όλοι οι γονείς ότι διασκεδάζει το μωρό) και όταν… τα γαργαλάνε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς όμως, δεν είναι αυτά καθεαυτά τα αστεία που τα κάνουν να γελούν, αλλά η αρχή μιας κοινωνικής συμπεριφοράς: Τα μωρά καταλαβαίνουν ότι η έκπληξη ή το γαργάλημα γίνεται για αυτά και όχι τυχαία. Αν κάποιος εμφανίζεται και εξαφανίζεται τυχαία, τα μωρά δεν γελούν!

Ο Caspar Addyman από το University of London ο οποίος πραγματοποίησε έρευνα μέσω κομπιούτερ σε 1.000 μωρά και στις οικογένειές τους σε διάφορα μέρη του κόσμου και παρουσίασε τις μελέτες του στο παγκόσμιο συνέδριο Παιδιατρικής στο Βερολίνο, εξηγεί ότι το γέλιο σημαίνει κοινωνικοποίηση του μωρού. Το μωρό βρίσκει και τους δύο γονείς του αστείους, γελάει με την έκπληξη, αρχίζει να θυμάται την προηγούμενη κίνηση και αντιλαμβάνεται πότε ασχολούνται μαζί του και πότε κάνουν κάτι για το ίδιο και όχι τυχαία. Όπως δείχνουν πάντως οι μελέτες, τα αγόρια γελούν πιο πολύ από τα κορίτσια...

Πηγή: iatropedia.gr

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις

• Καλημέρα κορίτσια μου 🦋 24.11.2023 η μέρα που χαμογέλασα ξανά μετά την παλινδρομη του Ιουνίου '23..Μέρα αναμενόμενης περιόδου και έχω ξυπνήσει με μια ανεξήγητη αναστάτωση..Ξεκινάω για δουλειά αλλά πριν πάω σταματάω στο φαρμακείο παίρνω ένα τεστ και μόλις πάω στο γραφείο αλλάζει όλος μου ο κόσμος 🤗🤗..Το τεστ είναι θετικό πριν καλά καλά περάσει ένα λεπτό,η χαρά μαζί με το κλάμα απερίγραπτα..Παίρνω αμέσως τηλέφωνο τον άντρα μου,του το λέω (μετά την 1η κύηση και την κατάληξη της δεν υπήρχε περιθώριο εκπλήξεων κτλ),τον ακούω να κλαίει στο τηλ και να μου λέει το μεσημέρι θα βγούμε έξω σήμερα έχουμε γιορτή 🥳...Δε σας κρύβω ότι μέχρι να κλείσω τον 6ο είχα χαρά,προσμονή αλλά και άγχος ότι κάτι πάλι θα πάει στραβά...τώρα συνειδητοποιώ ότι χάρηκα την εγκυμοσύνη πολύ πολύ λίγο και αυτό προς το τέλος!!!Σήμερα όμως,ένα χρόνο μετά έχω τον αγοράκι μου δίπλα μου να μου γελάει και να γελάει η ψυχή μου ολόκληρη 🩵🩵🧿🧿 Συγγνώμη για το σεντόνι κορίτσια μου,αλλά τα μοιραζόμαστε όλα από την αρχή και ήθελα να σας το πω και αυτό...Η @Elkκάι εγώ είμαστε από τις πρώτες εδώ 🤗🧿🤗🧿
    • Καλημέρα!!  Σαλάτες και φρούτα μου είπε να τρώω αρκετά αλλά πολύ καλά πλυμένα!! 
    • Ναι, ήθελα να σας γράψω, να σχολιάσω και διάφορα που λέγατε, αλλά δεν πρόλαβα! Περίμενα να δω και τα αποτελέσματα σου!  Γίνεται ένας χαμός εδώ, καλά καθόμουν κι άραζα στο μαιευτήριο!! 😅 Όταν κοιμηθούν και οι δύο και βρω χρόνο, θα γράψω κανένα κατεβατο για τη συνάντηση!! 😆 Καλά πάει πάντως προς το παρόν! ☺️
    • Πω βρε κορίτσι μου έχετε πολλά κλάματα είναι η αλήθεια μεγάλη κούραση και ταλαιπωρία για όλους σας  Ίσως σου πει να συνεχίσεις το σιρόπι ή μπορεί να σου δώσει και τίποτα άλλο για να τον βοηθάει σίγουρα θα περάσει αυτό απλά θέλει υπομονή και την σωστή αγωγή  γενικά η παλινδρόμηση είναι συχνό το έχω ακούσει και από άλλες κοπέλες που έχουν τέτοια θέματα  όταν μιλήσεις με γιατρό πες μας τι σου είπε 
    • Καλημέρα κορίτσια !  το θέμα δουλειά είναι λίγο μπερδεμένα για εμάς τις γυναίκες γιατί ξέρω πως και να είσαι όλη μέρα σπίτι με ένα παιδί και να μην έχεις βοήθεια δεν ειναι εύκολο.. εγώ η βοήθεια που έχω είναι μικρή πάει ανάλογα με το πρόγραμμα της πεθεράς μου αν δεν δουλεύει εκείνη τη μέρα  Μικρές διαφορές έχουν τα γραμμάρια που πήραν τα μωράκια μας και όλοι οι γιατροί είπε πως είναι εντάξει άσχετα που εμείς θέλαν πάρα πάνω 😂
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...