Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καθημερινά 1,8 δις παιδιά σε όλο τον κόσμο, ξυπνάνε το πρωί, βάζουν την τσαντούλα τους στον ώμο και πηγαίνουν στο σχολείο.

Δυστυχώς, 500 από αυτά δεν καταφέρνουν να φτάσουν, λόγω τροχαίων δυστυχημάτων.

Οι αριθμοί είναι σοκαριστικοί και δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τι συμβαίνει κάθε μέρα στους δρόμους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε ηλικίες 15-29 ετών τα τροχαία είναι η πρώτη αιτία θανάτου, ενώ επεκτείνονται ραγδαία και σε ηλικίες 5-14 ετών.

Θέλοντας να μας ευαισθητοποιήσει όλους, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA), δημιούργησε ένα τηλεοπτικό σποτ που συγκινεί. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Luc Besson, με τα γυρίσματα να έχουν γίνει στη Νότια Αφρική και στο Παρίσι.

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές, με τον Γάλλο σκηνοθέτη να χτυπά κατευθείαν στην «καρδιά» του προβλήματος. Αναδεικνύει τη χαώδη διαφορά που υπάρχει στις υποδομές Ευρώπης και Αφρικής, τις κοινωνικές ανισότητες και τη διαδρομή που ακολουθούν τα παιδιά για να φτάσουν στο σχολείο. Το σποτ κλείνει με πραγματικά πλάνα από τροχαία δυστυχήματα με θύματα ανήλικους μαθητές.

Σίγουρα δεν είναι το πιο ευχάριστο video, αλλά πρέπει να το δουν όλοι. Ίσως, αν κάθε φορά που πατάμε το γκάζι λίγο παραπάνω το φέρνουμε στο νου μας, ένα παιδάκι θα συνεχίζει να παίζει με τους φίλους του στο προαύλιο του σχολείου!

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντήσεις

• Όλα θα πάνε υπέροχα, κάνε θετικές σκέψεις για να παραμένεις ήρεμη 🙏 Τι όμορφα που θα μεγαλώσει η οικογένεια σας, ειδικά αφού το θέλατε κιολας, είναι ευλογία ☺️ Σε γενικές γραμμές την παλεύουμε 😂 Έχουμε και την μετακόμιση στο νησί που ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά. Ο σύζυγος έχει φύγει για μια εβδομάδα για να βάψει το σπίτι κλπ και έχω μείνει με τη μάνα μου στο σπίτι. Αφενός είναι βοήθεια, αφετέρου μου σπάει τα νεύρα 🥴 Για να είμαι ειλικρινής δεν με δυσκολεύει το μωρό, αυτό πλέον είναι εύκολη πίστα μπροστά στο σχεδόν δίχρονο. Η μεγάλη που έτσι κ αλλιώς ήταν πολύ προσκολλημένη πάνω μου, τώρα έχει ξεφύγει εντελώς. Είναι και τα terrible two, είναι και η ζηλεια και βγάζει κάτι συμπεριφορες για γερά νεύρα. Της αφιερώνω χρόνο καθημερινά είτε στο σπίτι είτε στην παιδική χαρά και πάλι μπορεί πχ να έχω το μωρό αγκαλιά και να κλαίει και να χτυπιέται για να πάρω εκείνη. Αν δεν είναι κάποιος εκεί να της αποσπάσει την προσοχή, το πράγμα γίνεται πολύ δύσκολο. Ήταν ζορικη αυτή από μωρό, κακά τα ψέματα.  Κυρίως μου φαίνεται δύσκολο το ότι ενώ έχω βοήθεια, η μικρή εννοείται εξαρτάται από μένα γιατί θηλάζει, και η μεγάλη θέλει να κάνει τα πάντα μόνο μαζί μου. Φαγητό, μπάνιο, ύπνο. Ξυπνάει κιόλας μέσα στη νύχτα ακόμα και θέλει μόνο εμένα. Οπότε πάω από δωμάτιο σε δωμάτιο όλη νύχτα σαν το ζομπυ. Όταν κλαίνε και τα δύο ταυτόχρονα τη νύχτα και είμαι ολομόναχη.... Εκεί να δείτε πάρτυ 😂 Το ένα αγκαλιά το θηλάζω, και την άλλη την κουνάω με το χέρι ή της δίνω γάλα με το μπιμπερο. Multitasking στο μεγαλείο του.  Τέλος του μήνα θα πάω να μείνω στους δικούς μου με τα κορίτσια για να μπορέσει ο σύζυγος να πακετάρει το σπίτι, ενώ θα δουλεύει ταυτόχρονα. Όλο αυτό δεν μας έχει αφήσει να ηρεμήσουμε για να βρούμε ρυθμούς, αλλά μόλις γίνει και η μετακόμιση πιστεύω θα αρχίσουμε να βρίσκουμε τα πατήματα μας καλύτερα. Αυτά σε γενικές γραμμές, συγγνώμη για το κατεβατο 😋
    • Αχχ @Diwni μου θα σ ρθει και μενα αυτη μου ηρθε μια μερα μετα την προηγουμενη και θυμαμαι και τον Αυγουστο μαζι ειχαμε αδιαθετησει. Καλη αρχη σε ολα τα παιδακια εσεις θα εχετε και διαβασματα ειστε full time μανουλες καλη δυναμη. Εγω στην πρωτη ειχα το νορμαλ αιμα αυτη τη φορα ξεφυγε λιγο αλλα το ψιλοεψαξα και ειδα οτι συμβαινει στις πρωτες 3 περιοδους να γινεται ο χαμος. Το ανεφεραν και τα κοριτσια νομιζω και δεν τρομαξα επειδη ειχα δει το μηνυμα της @ΜαρίαΔημήτρης οτι εχει και αυτη πολυ αιμα. Αντε να σ ερθει να μπαινει μια σειρα και σε αυτο. @ΜαρίαΔημήτρης ετσι και γω ανυπομονουσα και τωρα χαλι μαυρο. Θα κοιταξω να μιλησω με το αφεντικο μηπως κοψω κατι γιατι χθες ας πουμε τον εοδα μονο κοιμισμενο το μεσημερι π πηγα σπιτι και μετα λιγο το βραδυ π τον κοιμησα. Βλακειες κανω τελος παντων..
    • Εμένα έτσι μου είχε πει η μαία μου, για να είναι λίγο ενεργό το μωρό, να μην κοιμάται! Ευκαιρία εγώ να φάω σοκολατίτσα! Και στην προηγούμενη εγκυμοσύνη τα ίδια! Σε κάθε υπέρηχο σοκολατίτσα!
    • Πρέπει να φάω γλυκό; Αυτό δεν μου το είπε;😅😂 Άντε να δούμε.Μακάρι να είναι καλά.
    • Θα σας στείλω! Σ' ευχαριστώ 🥰 Με το καλό η εξέταση! Να μην αγχώνεσαι καθόλου, να φας το γλυκάκι σου πριν και μετά να καμαρώσεις το μικρό ζουζουνάκι που θα πηγαίνει μία από εδώ και μία από εκεί! 👶
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...