Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
Ας είμαστε ειλικρινείς: οι περισσότεροι από εμάς δεν αλλάζουμε πιτζάμες κάθε βράδυ.

Συνήθως τις φοράμε για κάμποσες συνεχόμενες νύχτες και ύστερα τις πετάμε στο καλάθι με τα άπλυτα. Ωστόσο, ακόμα κι αν προηγείται το καθιερωμένο ντους πριν τον ύπνο, οι βλαβερές ουσίες δεν παύουν να συσσωρεύονται στις πιτζάμες. Έχετε λοιπόν αναρωτηθεί ποτέ πόσο συχνά θα πρέπει να τις αλλάζετε;

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία και στην οποία συμμετείχαν 2500 άνθρωποι, οι πλειοψηφία των ανδρών φοράει τις ίδιες πιτζάμες για 13 συνεχόμενες νύχτες ενώ των γυναικών για... 17 νύχτες!

Αντιλαμβάνεστε ασφαλώς πώς η τακτική αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία! Η καθηγήτρια Sally Bloomfield της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, προειδοποιεί: «Οι πιτζάμες έρχονται σε απευθείας επαφή με το δέρμα σας. Τα κύτταρα του δέρματος ανανεώνονται με ταχύ ρυθμό όλο το 24ωρο. Τα υφάσματα είναι το καλύτερο περιβάλλον για τους μικροοργανισμούς. Κι ενώ, το δέρμα και το γαστρεντερικό μας σύστημα βρίθει μικροοργανισμών που δεν είναι απαραίτητα κακοί, αν βρεθούν στις λάθος συνθήκες, τότε πράγματι μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας!»

H Bloomfield υπογραμμίζει ότι πολλοί άνθρωποι είναι φορείς σταφυλόκοκκου, ενός βακτηρίου που μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη, αν έρθει σε επαφή με ανοιχτές πληγές ή μώλωπες. Είμαστε επίσης όλοι είμαστε φορείς του Ε.coli, του εντερικού βακτηρίου που ενώ τα περισσότερα στελέχη του είναι άκακα, αν βρεθεί στο ουροποιητικό σύστημα μπορεί να προκαλέσει κυστίτιδα.

Αυτό λοιπόν που συνιστά είναι να πλένετε τις πιτζάμες σας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τα σεντόνια, αν θέλετε να απολαμβάνετε έναν ευχάριστο, επαρκή και ξεκούραστο ύπνο!

Πηγή newsbeast.gr


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντήσεις

    • @Tinasardin8689 καλά αποτελέσματα!! Πότε περιμένεις να βγουν ;
    • Λογικά τοτε αφού την έκανες τώρα δεν θα σε βάλει και αργότερα να την κάνεις 
    • Όχι,έκανα κανονικά..Μ πήρε το νηστείας,ηπια το ζαχαρονερο έμεινα εκεί..δεν επιτρεπόταν τπτ εκτός από νερό κ ανά μια ώρα αιμοληψια...
    • Χαχα ωραία τα unicorn babies ✨🌸 Λοιπόν εδώ η μικρή 2μηνων + κάτι ημερών πια, τη νύχτα είναι όπως ήταν ο δικός σας! 2-3 αφυπνίσεις και γενικά καλά πάει για την ώρα.  Το θέμα είναι την ημέρα που θα πρέπει να δοκιμάζω διάφορα για να κάνει τα naps της και ότι πλέον παρατηρήσαμε ότι για να την πάρει ο ύπνος ξεσπάει για κάποια ώρα σε κλάμα. Ενδεχομένως να περνάει και το λεγόμενο purple crying τώρα γιατί πραγματικά γίνεται μελιτζανι όταν κλαίει 😟😅. Το βράδυ μπορεί να ξεκινήσω τη διαδικασία με θηλασμό χαλάρωση στο κρεβάτι κατά τις 8 και τελικά να την πάρει με τα κλάματα κλπ στις 9+ με 10 ο ύπνος μια και καλή. Πρόγραμμα εννοείται στη φάση που είμαστε δεν παίζει αλλά φροντίζουμε χαμηλά φώτα από τις 6 και μετά και απλά φροντίζω το πρωί μέχρι τις 8+ να χει σηκωθεί για την ημέρα να θηλάσει και να κάνει το πρώτο nap της μέρας. Από τον 4ο και μετά θα βάλω κανονικά πρόγραμμα αν και με το sleep regression δεν ξέρω πως θα πάει.  Είναι πολύ κουραστικό αυτό με το κλάμα πάντως, δηλαδή ακούω κάτι φίλες να λένε ότι το μωρό τους νυσταζε και απλά κοιμόταν, και μου φαίνεται εξωπραγματικό! Εμείς παλεύουμε για να κοιμηθεί με όσο λιγότερο δράμα γίνεται 🤣 Αλλά και πάλι ελπίζω πως θα αλλάξει αυτό! 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...