Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
Διανύουμε τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου και όμως τα κενά των νηπιαγωγών είναι πολυάριθμα με αποτέλεσμα να καθίσταται ανέφικτη η απρόσκοπτη λειτουργία των νηπιαγωγείων που ορισμένα εξ αυτών παραμένουν κλειστά.

Με βάση τα στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα η Διδασκαλική Ομοσπονδία στις 14 Σεπτεμβρίου τα κενά των νηπιαγωγών ανέρχονταν σε 1766 ενώ με την Α” φάση των προσλήψεων καλύφθηκαν μέρος των κενών. Συγκεκριμένα οι 867 προσλήψεις κάλυψαν μόνο το 49% των κενών.

Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα αναφέρει σε ενημερωτικό του ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ Βασίλης Παληγιάννης. «Σήμερα 01/10/2015 εξακολουθούν να υπάρχουν κλειστά νηπιαγωγεία και εκατοντάδες να υπολειτουργούν λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού. Το νηπιαγωγείο για να αποδειχτεί «μια ανοιχτή αγκαλιά» για όλα τα παιδιά όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας πρέπει άμεσα το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις αναπληρωτών νηπιαγωγών για την κάλυψη όλων των κενών».

Για τα κλειστά νηπιαγωγεία αναφέρεται και ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών (ΣΑΝ) που σε επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας τονίζει ότι «διανύουμε ήδη το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, και, σήμερα, 5/10/2015, υπάρχουν ακόμα πολλά τμήματα Νηπιαγωγείων που παραμένουν κλειστά, λόγω ελλείψεων εκπαιδευτικών, ενώ χιλιάδες μαθητές, στην πιο ευαίσθητη και κρίσιμη ηλικία που διανύουν και που αφορά στην ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών δυνάμεων τους, παραμένουν αποκλεισμένοι από τη γνώση, εξαιτίας της ανυπαρξίας διορισμών εκπαιδευτικών».

Ο Σύλλογος  δεν σταματά στην απλή αναφορά του προβλήματος αλλά επισημαίνει πως είναι σε θέση να γνωρίζει και μέσα από τα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πως υπάρχουν επαρκή κονδύλια μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και ΠΔΕ, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει το Υπουργείο, άμεσα και εντός της εβδομάδας που διανύουμε, στην Β” Φάση πρόσληψης αναπληρωτών γενικής αγωγής, με ικανό αριθμό νηπιαγωγών, ώστε να ομαλοποιηθεί, επιτέλους, η λειτουργία των σχολικών μονάδων και να ανοίξουν όλα τα τμήματα των νηπιαγωγείων της χώρας.

Ο ΣΑΝ κλείνει την επιστολή του, υπογραμμίζοντας, για πολλοστή φορά, πως δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν ουσιωδώς Κλασικά και Ολοήμερα Τμήματα Νηπιαγωγείων, όταν για κενά που αγγίζουν τα 2.000, οι προσλήψεις, γενικής αγωγής, στη Α” Φαση, στις 25/9/2015, ήταν μόνο 867. Κρίσιμη και κομβική η Β” Φάση προσλήψεων αναπληρωτών γενικής αγωγής και παρακαλούμε, όπως επιδείξετε τη δέουσα ευαισθησία, πραγματοποιώντας άμεση παρέμβαση επί του θέματος.

Πηγή news.gr

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντήσεις

• Όχι απαραίτητα, γενικά θεωρώ πως μετά τις 36 εβδομάδες είσαι στο περίμενε. Οπως σου είπα δεν ξέρω την αίσθηση του τοκετού κλπ. Στα δίδυμα πχ τη μέρα που πήγαινα να γεννήσω με πέθαινε η μέση μου. Στον καρδιοτοκογραφο έδειχνε 100% στις συσπάσεις αλλά δεν καταλάβαινα τίποτα πέρα από τον πόνο στη μέση.. Όταν είναι να έρθουν θα έρθουν μωρέ..😍😍
    • Με το καλό το μωράκι σου 🩷 θα σου μιλήσω με βάση την δική μου εμπειρία που είμαι τριτότοκος.    ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει  ακόμα κ με κοιλιά κάτω, με διαστολή, με εξαλειμμένο τράχηλο δεν γίνεται κανένας ούτε καν ο γιατρός να σου πει με σιγουριά! ✌🏻🎈😆  όταν είσαι πρωτότοκος σαφώς επειδή είναι η πρώτη φορά που το σώμα βιώνει τη διαδικασία υπάρχει άγχος γιατί δν ξέρεις πως θα έρθει (το πρώτο μου το έκανα στα 23 κ η μαμά μου μακριά σε άλλη χώρα κ είχα το άγχος γιατί δεν ήξερα αν θα καταλάβω ότι γεννάω 😂😂😂) γελάω τώρα γιατί ξέρω, ενώ πριν είχα ακριβώς τα ίδια άγχη με εσένα.  Όλα μου τα παιδάκια τα γέννησα μετά τις 40 εβδομάδες αν κ έλεγα δεν γίνεται δεύτερο τρίτο παιδί θα έρθει πιο νωρίς.. σε κάθε μα κάθε παιδί είχα άλλα συμπτώματα άρα μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι καμία γέννα δεν είναι η ίδια.  3 παιδιά 3 διαφορετικές γέννες.    Όμως είναι φυσιολογικό και μάλιστα πάρα πολύ καλό το σώμα σου να σου δίνει σημάδια κ εσύ να βοηθάς το σώμα σου να προχωρήσει. Έτσι θα γλιτώσεις αναίτιες επεμβάσεις από γιατρούς κ προσωπικό.   Εσύ να προετοιμάζεσαι να κάνεις ασκήσεις, περπάτημα κτλ κτλ κ να έχεις εμπιστοσύνη στο σώμα σου γιατί το σίγουρο είναι ένα. Όλα τα μωρά κάποτε (είτε στις 37-38-39-40-41-42 εβδ) γεννούνται. 🩷   Σε όσες γέννησαν να σας ζήσουν (μια τόσο κοινότυπη ευχή αλλά πραγματικά τόσο ουσιαστική) και σε όσες αναμένετε με το καλοοο Κ γερά μωρά ✌🏻🥰
    • @NgsofiaΜεσα από την καρδιά μου μια μεγάλη χοριακη 🫶🌹Εμεις σε αλλα νεα ειμαστε σε αναμονή αποτελεσματων για τον άντρα μου και παράλληλα σε γόνιμες μέρες.. Η δικη μου εξέταση τελικά θα γινει στο Γένεσις περιμένω ημερομηνία. Γενικά περιμένω με αγωνία και προσπαθώ να μην ταλαιπωρω την ψυχουλα μου να κανω πράγματα για να ξεχνιέμαι. Οτι ειναι να γίνει θα γίνει.
    • Οπότε οταν κατεβαίνει η κοιλιά προς τα κάτω είναι δείγμα ότι είμαστε κάπως πιο κοντά; 
    • Αντε κορίτσι μου με το καλό να μας στείλεις σε λίγες μέρες μια μεγαλη χοριακη θα περιμένουμε νέα σου ☺️
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...