Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
Θυμάστε τι τακτικό ήταν το βρεφικό δωμάτιο προτού φέρει ο πελαργός το μωρό σας;

Κοιτάξτε τώρα γύρω σας και κάντε μια αντικειμενική εκτίμηση της κατάστασης. Μήπως έχετε παρεκτραπεί λιγάκι με την ακαταστασία; Δείτε πώς μπορείτε να επανέλθετε στην τάξη.

1. Επιπλα με… περιεχόμενο

Μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται πολλά πράγματα, παιχνίδια κ.λπ., μην πάθετε πανικό και χτίσετε όλο το δωμάτιο με κουτιά αποθήκευσης και ντουλάπια. Κάντε συστηματικές αγορές, με κομμάτια που μελλοντικά μπορούν να συνδυαστούν και να αξιοποιηθούν μαζί με άλλα. Διαφορετικά πολύ σύντομα, θα έχετε μαζέψει τόσο διαφορετικά πράγματα και θα χάνετε τόσο χώρο που είστε ζημιωμένοι και οικονομικά και πρακτικά. Και δεν είναι αυτό ο στόχος μας.
Tip: Σε ένα συγκεκριμένο κουτί ή ράφι μαζεύετε τα ρούχα που του μικραίνουν, είτε για να τα χαρίσετε είτε για να τα κρατήσετε για το επόμενο μέλος της οικογένειάς σας!

2. Ξεμπλοκάρετε την ντουλάπα

Επειδή τα βρεφικά ρουχαλάκια είναι petit, τα βρεφικά έπιπλα είναι μικρότερων διαστάσεων από τα κανονικά. Εκμεταλλευτείτε κάθε εκατοστό του διαθέσιμου χώρου, επεκτείνοντας την «ντουλάπα» με τη βοήθεια μιας ράβδου εξωτερικά. Μέσα στη ντουλάπα θα τοποθετείτε πράγματα που δεν θέλετε να φαίνονται ή αυτά που χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή και στη ράβδο τα  καθημερινά ρουχαλάκια του στα οποία χρειάζεστε άμεση πρόσβαση. Κάτω από τη ράβδο, μπορείτε να βάλετε τα πλεκτά/πλαστικά/ξύλινια καλάθια με τα παιχνίδια του, να το μάθετε να «παρκάρει» το ποδηλατάκι/αυτοκινητάκι κ.λπ.
Tip: Από τη ράβδο μπορείτε να κρεμάσετε και πάνινους σάκους με μικρά αντικείμενα ή ρουχαλάκια. Τα άπλυτα κ.λπ.

Εκμεταλλευτείτε όσο καλύτερα το γεγονός ότι τα βρεφικά και παιδικά έπιπλα έχουν μικρές διαστάσεις.

3. Πού είναι τι;

Καλά τα κουτιά, αλλά τι νόημα έχει να έχετε τελικά τάξη μέσα κι έξω από την ντουλάπα σας αλλά είτε εσείς να βαριέστε να μετακινήσετε τα βουνά από κουτιά για να βρείτε αυτό που θέλετε είτε το παιδί, φυσικά, να μη έχει πρόσβαση.

Οι λύσεις είναι δύο: α) Τα διάφανα κουτιά που φαίνεται τι έχετε βάλει μέσα και β) Οι ετικέτες επάνω στα κουτιά που εξηγούν τι περιέχουν, π.χ. χειμωνιάτικα 6-12 μηνών. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε πρόσβαση σε όλα τα αποθηκευμένα είδη με μια ματιά. Επιπλέον, ακόμα κι αν μετακινηθούν διαβάζοντας το περιεχόμενό τους θα ξέρετε αμέσως τι περιέχουν.
Tip: Όσον αφορά τα παιχνίδια, τακτοποιείτε σε κλειστά κουτιά μόνο εκείνα που θέλετε να δώσετε. Διαφορετικά το πιθανότερο είναι σε λίγο καιρό το συγκεκριμένο κουτί να γίνει… «νεκροταφείο» παιχνιδιών.

4. Μη χάνετε ύψος

Κοιτάξτε γύρω σας πόσες διαθέσιμες πόρτες υπάρχουν: η πόρτα του δωματίου, οι πόρτες της ντουλάπας, τα πορτάκια της αλλαξιέρας. Κρεμάστε επάνω τους, όπου σας είναι πιο βολικό υφασμάτινες θήκες με τσέπες. Τοποθετήστε εκεί από μωρομάντιλα και μπουκαλάκια για την περιποίησή του μέχρι παπουτσάκια. Εναλλακτικά, εγκαταστήστε εκεί ένα μίνι φαρμακείο. Επίσης, μη γεμίζετε τους χώρους που έχει πρόσβαση το παιδί με αναμνηστικά, διακοσμητικά και κορνίζες. Τοποθετήστε πλωτά ράφια ψηλά στον τοίχο και εκθέστε εκεί ό,τι σας κάνει κέφι.

5. Μην κολλάτε

Με ένα μωρό στο σπίτι είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάθε τρεις και λίγο θα έρχονται καινούργια αντικείμενα να προστεθούν στο δωμάτιο του. Ολοι ξέρουμε, επίσης, ότι δεν κρατάτε όλα τα δώρα, αλλάξτε το άμεσα ή βάλτε το στο κουτί με τα «εξερχόμενα», δηλαδή στα ρουχαλάκια που θα χαρίσετε. Κάποιο άλλο μωράκι το χρειάζεται και θα το εκτιμήσει. Σκεφτείτε ότι στη διαχείριση του χώρου δεν εκπαιδεύεστε μόνο εσείς ως γονιός αλλά εκπαιδεύετε και το παιδί που μαθαίνει δίπλα σας. Συμπέρασμα: Μην κολλάτε με πράγματα που σπάνια χρησιμοποιείτε.

Πηγή: spirossoulis.com


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντήσεις

    • Καλημερα σε ολες, πώς ειστε;; @ΜαρίαΔημήτρης αμα πετρωνεις χωρις πονο κρατιεσαι καλα, το χαπι κοβει τις επωδυνες συσπασεις. Αλλα σιγα σιγα με τις δουλιτσες, εσυ να επιβλεπεις μονο. @Diwni μου κανε κουραγιο με δυο παιδια και τοσες δουλειες πιστευω εσπασαν τα νευρα σου, μακαρι να χαλαρωσεις λιγο αυτες τις μερες, μη τους κανεις και ολα τα χατηρια πες και ενα οχι αν νιωθεις την αναγκη να ηρεμησεις. Που λετε η πιεση μου φτανει 14 με 8 αλλα οταν ειμαι σπιτι ειναι πολυ χαμηλοτερη. Μου ειπε ο γιατρος οτι ενδεχεται να ειναι λογω της ταραχης που μ φερνει το ιατρειο και να την μετραω σπιτι και να του στελνω καθε μερα αναφορα τις μετρησεις. Οσο για το βαρος μου, η ζυγαρια δειχνει +4 κιλα σε 20 μερες ενω στην υπολοιπη κυηση ειχα βαλει μονο 4 κιλα, δηλαδη συνολο 8. Φοβηθηκα μην ειναι θεμα υγειας οχι μην παχυνα γιατι δεν υπαρχει αλλαγη εξωτερικα. Με κοιταξαν για πρηξιματα στα ακρα αλλα δεν εχω ακομα κατι. 
    • Καλημεράάάάάάά...τιιιιι τέλεια που πάει ο μήνας ρε κορίτσια, πόσα θετικά τεστάκια😍😍😍 @Naty_ @annie! έπιασε τόπο η μπεμπεδόσκονη σας ρε κορίτσια μου, καλά σας είπα να το ανοίξετε οι δυο σας το μήνα αυτόν και ειδού τα ευχάριστα αποτελέσματα...να δω ποιά θα ανοίξει τον επόμενο μήνα..μάλλον να το κάνετε όλες μαζί για να μην μείνει καμία εδώ μεσα χωρίς σποράκι στην κοιλίτσα της 🤭🤭🤭🤭🤭🤭 Συγχαρητήρια @Sofi1987 μου, θετικότατο το βλέπω και εγώ!! Με το καλό και μια μεγάλη χοριακή και μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη!❣️ Όσο για σένα @Παρασκευαιδου τι να πω...είσαι η ζαΐρα της καρδιάς μας 💓 με την φανταστική σου 🔮
    • Συγχαρητήρια κοριτσάρα μου!! Ξεκάθαρα θετικό σήμερα!!!🤰🏼🤰🏼🤰🏼 Είσαι έγκυος!!! Με το καλό μια τελειομηνη κ εύκολη εγκυμοσύνη!!!
    • Κορίτσια και μένα πετρωνει σε σημεία η κοιλιά και δεξιά μπορώ να καταλάβω αν είναι το μωρό που μαζεύεται ή συσπασεις, νιώθω δηλαδη πως μαζεύεται ψηλά και χαμηλά είναι άδεια η κοιλιά δε ξέρω,  κάνει κάτι κόλπα εκεί μέσα φαίνεται 🤣
    • @Diwni πωπω πραγματικά κορίτσι μου σαν άθλος ακούγονται χαχαχα , με το μαλακό θα πω και γω , μη κάνει την εμφάνιση του το μωρό νωρίτερα 🤣
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...