Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
Ποιες είναι οι τροφές θα πρέπει να αποκλείσουμε η να περιορίσουμε από το διαιτολόγιο ενός μωρού;

Αλάτι!

Το αλάτι επιβαρύνει τα νεφρά του μωρού καθώς δεν έχουν ακόμα αναπτυχθεί για να το διαλύουν! Αποφεύγετε το επιπλέον αλάτι στις τροφές που του δίνετε γιατί λαμβάνει την απαραίτητη ποσότητα από το αλάτι που ήδη έχουν!

Ζάχαρη!

Η ζάχαρη είναι ο κύριος ένοχος για τη δημιουργία τερηδόνας στα μικρά παιδάκια και επιπλέον σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες η κατανάλωση ζάχαρης από την παιδική ηλικία μπορεί να οδηγήσει στην παχυσαρκία μετά την ενηλικίωση! Δεν είναι απαραίτητο να δίνετε στο μωρό σας επεξεργασμένη ζάχαρη! Ήδη υπάρχει σε πολλές τροφές που καταναλώνει σε αυτή την ηλικία. Ακόμα και το μητρικό γάλα περιέχει!

Μέλι!

Το μέλι είναι πολύ σημαντική τροφή και η ευεργετική του δράση αδιαμφισβήτητη. Όμως θα πρέπει να περιμένουμε λιγάκι μέχρι να το δώσουμε στο μωρό μας γιατί περιέχει ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει αλλαντίαση.

Ξηροί καρποί!

Οι ξηροί καρποί είναι απαγορευτικοί για τα μικρά παιδάκια γιατί αποτελούν τη συνηθέστερη αιτία πνιγμού και μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις!

Ωμά αυγά!

Τα ωμά η τα μη καλά βρασμένα αυγά μπορεί να είναι μολυσμένα με σαλμονέλα και να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση. Καλό θα είναι να αρχίσετε να δίνετε αυγά στο μωρό σας μετά από την έγκριση του γιατρού καθώς το ασπράδι είναι εξαιρετικά δύσπεπτο!

Το αγελαδινό, πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα!

Τα παραπάνω γάλατα δεν έχουν μεγάλη διατροφική σημασία για το μωρό καθώς δεν περιέχουν αρκετό σίδηρο και δεν του δίνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται! Το μόνο γάλα που χρειάζεται το μωράκι σας είναι το δικό σας...το μητρικό!

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντήσεις

• Ευχαριστώ πολύ πολύ..!!! 🥰🙏🏼 Ευχαριστούμε πολύ κοριτσάκι μου, εύχομαι και σε σένα ολόψυχα όλα να πάνε καλά..!!! Με το καλό η ωοληψία σου και καλά αποτελέσματα..!!! Θετική σκέψη.. 🙃😉🙏🏼
    • @Sia A @melitiniღ  κορίτσια μου τα καταφέρατε 🥰 μωράκια μεγαλώνουν στις κοιλίτσες σας 🥳 Εύχομαι να πάνε ολα καλά μέχρι τέλους!!! Στείλτε μπεμπεδοσκονη να σας ακολουθήσουμε και οι άλλες σε αυτό το ταξίδι!! Εγώ Πέμπτη μπαίνω για ωοληψια !!
    • Τέλεια κορίτσι μου!! Πέρασε αυτό το μαξιλαράκι κ μια ανακούφιση την πήρατε! Το μικρό σας λουλουδάκι θα είναι μια χαρά!! Ελπίζω να έχεις σύντομα νέα απ τον γιατρό σου, για να ηρεμήσεις ακόμη περισσότερο! 
    • Καλησπερα κοριτσια!!Σας ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον με εχετε συγκινησει πραγματικα,δεν εχω πολλους ανθρωπους διπλα μου κ ακομη λιγοτεροι γνωριζουν για την κατασταση,δεν εχω μαθει να με σκεφτονται αλλα ουτε κ να ανοιγομαι😊   Λοιπον οι αιματολογικες ηρθαν πριν λιγο κ ειναι πολυ καλες..τις εχει στειλει η εμβρυολογος στον γυναικολογο μου απο ο,τι ειδα στο μειλ κ περιμενω να με παρει για να δουμε πως θα συνεχισουμε κ.λπ.   Ακομη δεν γνωριζω τι θα μου πει αλλα σιγουρα λιγο αναπτερωθηκε το ηθικο μας🥰   Ελπιζω να ειστε ολες καλα,δεν εχω διαβασει ολα τα μηνυματα σας γιατι ειμαι πολυ περιεργα αυτες τις μερες.    
    • Καλησπερα κοριτσια!!Σας ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον με εχετε συγκινησει πραγματικα,δεν εχω πολλους ανθρωπους διπλα μου κ ακομη λιγοτεροι γνωριζουν για την κατασταση,δεν εχω μαθει να με σκεφτονται αλλα ουτε κ να ανοιγομαι😊 Λοιπον οι αιματολογικες ηρθαν πριν λιγο κ ειναι πολυ καλες..τις εχει στειλει η εμβρυολογος στον γυναικολογο μου απο ο,τι ειδα στο μειλ κ περιμενω να με παρει για να δουμε πως θα συνεχισουμε κ.λπ. Ακομη δεν γνωριζω τι θα μου πει αλλα σιγουρα λιγο αναπτερωθηκε το ηθικο μας🥰 Ελπιζω να ειστε ολες καλα,δεν εχω διαβασει ολα τα μηνυματα σας γιατι ειμαι πολυ περιεργα αυτες τις μερες.  
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...