Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΦΥΛΛΟ.

ΣΤΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΤΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΦΑΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ BAKING POWDER.H ΦΑΡΙΝΑ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ,ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΤΟ BAKING??ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΤΑ?ΔΗΛ.ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ??ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

ΝYRSE ΣΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΤΙ ΑΛΕΥΡΙ?ΜΑΛΑΚΟ??ΚΑΙ ΒΟΥΤΗΡΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ 1 1/4 ΕΝΝΟΕΙΣ 1 1/4 VΙΤΑΜ Η΄ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ??ΠΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ!!!

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ CASHEWS

ΥΛΙΚΑ:

1/4 ΒΟΥΤΗΡΟ

1 ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕΓΑΛΟ

1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΡΟΤΟ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ(ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ)

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟΥ ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ Η΄ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΑΛΑΤΙ

1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΣΙΟΥΣ

1/4 ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΚΟΜΜΕΝΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΛΙΩΝΩ ΤΟ ΒΟΥΤΗΡΟ ΚΑΙ ΣΟΤΑΡΩ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΡΟΤΟ.ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΑΡΑΘΟΥΝ.ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΓΙΑ 1 ΛΕΠΤΟ.

ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΖΩΜΟ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ.

ΣΚΕΠΑΖΩ ΚΑΙ ΣΙΓΟΒΡΑΖΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ.

ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΚΑΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΖΕΣΤΟ.

ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΟΜΟΤΑΤΟ!

ΚΡΕΜΑ ΜΕ CREAM CRACKERS

4 ΦΑΚΕΛΛΑΚΙΑ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ,ΓΙΩΤΗΣ(ΚΑΝΩ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ?:unsure: )

1 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ

1 ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ ΒΑΝΙΛΙΑ

2 ΦΡΕΣΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ

2 ΚΟΥΤΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ CREAM CRACKERS

ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΒΑΖΩ ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ,ΤΟ ΓΑΛΑ,ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ,ΤΙΣ ΦΡΕΣΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΩ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΟΥΝ.

ΣΤΡΩΝΩ ΣΕ ΕΝΑ PYREX TA CREAM CRACKERS(TA MIΣΑ).ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΤΡΩΝΩ ΤΗ ΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ, ΞΑΝΑΒΑΖΩ CREAM CRACKERS KAI META ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΡΕΜΑ.

ΤΕΛΟΣ ΤΡΙΒΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΙΓΑ CREAM CRACKERS.

ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ.

  • Απαντήσεις 320
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΦΥΛΛΟ.

ΣΤΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΤΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΦΑΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ BAKING POWDER.H ΦΑΡΙΝΑ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ,ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΤΟ BAKING??ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΤΑ?ΔΗΛ.ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ??ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

ΝYRSE ΣΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΤΙ ΑΛΕΥΡΙ?ΜΑΛΑΚΟ??ΚΑΙ ΒΟΥΤΗΡΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ 1 1/4 ΕΝΝΟΕΙΣ 1 1/4 VΙΤΑΜ Η΄ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ??ΠΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ!!!

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ CASHEWS

ΥΛΙΚΑ:

1/4 ΒΟΥΤΗΡΟ

1 ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕΓΑΛΟ

1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΡΟΤΟ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ(ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ)

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟΥ ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ Η΄ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΑΛΑΤΙ

1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΣΙΟΥΣ

1/4 ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΚΟΜΜΕΝΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΛΙΩΝΩ ΤΟ ΒΟΥΤΗΡΟ ΚΑΙ ΣΟΤΑΡΩ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΡΟΤΟ.ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΑΡΑΘΟΥΝ.ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΓΙΑ 1 ΛΕΠΤΟ.

ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΖΩΜΟ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ.

ΣΚΕΠΑΖΩ ΚΑΙ ΣΙΓΟΒΡΑΖΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ.

ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΚΑΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΖΕΣΤΟ.

ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΟΜΟΤΑΤΟ!

ΚΡΕΜΑ ΜΕ CREAM CRACKERS

4 ΦΑΚΕΛΛΑΚΙΑ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ,ΓΙΩΤΗΣ(ΚΑΝΩ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ?:unsure: )

1 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ

1 ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ ΒΑΝΙΛΙΑ

2 ΦΡΕΣΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ

2 ΚΟΥΤΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ CREAM CRACKERS

ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΒΑΖΩ ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ,ΤΟ ΓΑΛΑ,ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ,ΤΙΣ ΦΡΕΣΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΩ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΟΥΝ.

ΣΤΡΩΝΩ ΣΕ ΕΝΑ PYREX TA CREAM CRACKERS(TA MIΣΑ).ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΤΡΩΝΩ ΤΗ ΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ, ΞΑΝΑΒΑΖΩ CREAM CRACKERS KAI META ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΡΕΜΑ.

ΤΕΛΟΣ ΤΡΙΒΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΙΓΑ CREAM CRACKERS.

ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ.

Δημοσίευση

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΦΥΛΛΟ.

ΣΤΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΤΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΦΑΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ BAKING POWDER.H ΦΑΡΙΝΑ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ,ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΤΟ BAKING??ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΤΑ?ΔΗΛ.ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ??ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

ΝYRSE ΣΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΤΙ ΑΛΕΥΡΙ?ΜΑΛΑΚΟ??ΚΑΙ ΒΟΥΤΗΡΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ 1 1/4 ΕΝΝΟΕΙΣ 1 1/4 VΙΤΑΜ Η΄ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ??ΠΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ!!!

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ CASHEWS

ΥΛΙΚΑ:

1/4 ΒΟΥΤΗΡΟ

1 ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕΓΑΛΟ

1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΡΟΤΟ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ(ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ)

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟΥ ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ Η΄ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΑΛΑΤΙ

1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΣΙΟΥΣ

1/4 ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΚΟΜΜΕΝΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΛΙΩΝΩ ΤΟ ΒΟΥΤΗΡΟ ΚΑΙ ΣΟΤΑΡΩ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΡΟΤΟ.ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΑΡΑΘΟΥΝ.ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΓΙΑ 1 ΛΕΠΤΟ.

ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΖΩΜΟ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ.

ΣΚΕΠΑΖΩ ΚΑΙ ΣΙΓΟΒΡΑΖΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ.

ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΚΑΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΖΕΣΤΟ.

ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΟΜΟΤΑΤΟ!

ΚΡΕΜΑ ΜΕ CREAM CRACKERS

4 ΦΑΚΕΛΛΑΚΙΑ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ,ΓΙΩΤΗΣ(ΚΑΝΩ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ?:unsure: )

1 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ

1 ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ ΒΑΝΙΛΙΑ

2 ΦΡΕΣΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ

2 ΚΟΥΤΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ CREAM CRACKERS

ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΒΑΖΩ ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ,ΤΟ ΓΑΛΑ,ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ,ΤΙΣ ΦΡΕΣΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΩ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΟΥΝ.

ΣΤΡΩΝΩ ΣΕ ΕΝΑ PYREX TA CREAM CRACKERS(TA MIΣΑ).ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΤΡΩΝΩ ΤΗ ΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ, ΞΑΝΑΒΑΖΩ CREAM CRACKERS KAI META ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΡΕΜΑ.

ΤΕΛΟΣ ΤΡΙΒΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΙΓΑ CREAM CRACKERS.

ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ.

Δημοσίευση

Χοχλιοί Μπουμπουριστοί (Σαλιγκάρια)

Υλικά

1 Κιλό Χοχλιούς (Σαλιγκάρια)

Αλάτι

Δενδρολίβανο

1 Ποτήρι Ξύδι

1 Φλιτζάνι Λάδι

Εκτέλεση

1. Έχουμε καθαρίσει τους χοχλιούς από μπροστά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν τους πλένουμε ούτε τους βράζουμε.

2. Βάζουμε αλάτι στο τηγάνι έτσι ώστε να καλυφθεί όλο.

3. Τοποθετούμε τους χοχλιούς στο τηγάνι με την μπροστινή τους μεριά προς τα κάτω.Τους αφήνουμε 2 λεπτά μέχρι να πάρουν το αλάτι.

4. Ρίχνουμε το λάδι και το δεντρολίβανο και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

5. Σβήνουμε με το ξύδι και ανακατεύουμε τους χοχλιούς.

6. Σερβίρουμε ζεστούς τους χοχλιούς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην Κρήτη τους χοχλιούς τους "Σακάζουμε" δηλαδή μόλις τους πιάσουμε τους βάζουμε κάπου που να μπορούν να πάρουν αέρα (αλλά προσέχουμε να μην συρθούν και φύγουν) και τους ρίχνουμε αλέυρι και μακαρόνια ωμά. Μ'αυτόν τον τρόπο τρέφονται και γίνονται νοστιμότεροι. Για όσους δεν είναι φίλοι του ξυδιού ας μειώσουν την ποσότητα στο 1 ποτηράκι του κρασιού ή ας σβήσουν με κρασί. Έχουν δοκιμαστεί και με τους 2 τρόπους αλλά είναι πολύ νοστιμότεροι με το ξύδι.

Δημοσίευση

Χοχλιοί Μπουμπουριστοί (Σαλιγκάρια)

Υλικά

1 Κιλό Χοχλιούς (Σαλιγκάρια)

Αλάτι

Δενδρολίβανο

1 Ποτήρι Ξύδι

1 Φλιτζάνι Λάδι

Εκτέλεση

1. Έχουμε καθαρίσει τους χοχλιούς από μπροστά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν τους πλένουμε ούτε τους βράζουμε.

2. Βάζουμε αλάτι στο τηγάνι έτσι ώστε να καλυφθεί όλο.

3. Τοποθετούμε τους χοχλιούς στο τηγάνι με την μπροστινή τους μεριά προς τα κάτω.Τους αφήνουμε 2 λεπτά μέχρι να πάρουν το αλάτι.

4. Ρίχνουμε το λάδι και το δεντρολίβανο και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

5. Σβήνουμε με το ξύδι και ανακατεύουμε τους χοχλιούς.

6. Σερβίρουμε ζεστούς τους χοχλιούς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην Κρήτη τους χοχλιούς τους "Σακάζουμε" δηλαδή μόλις τους πιάσουμε τους βάζουμε κάπου που να μπορούν να πάρουν αέρα (αλλά προσέχουμε να μην συρθούν και φύγουν) και τους ρίχνουμε αλέυρι και μακαρόνια ωμά. Μ'αυτόν τον τρόπο τρέφονται και γίνονται νοστιμότεροι. Για όσους δεν είναι φίλοι του ξυδιού ας μειώσουν την ποσότητα στο 1 ποτηράκι του κρασιού ή ας σβήσουν με κρασί. Έχουν δοκιμαστεί και με τους 2 τρόπους αλλά είναι πολύ νοστιμότεροι με το ξύδι.

Δημοσίευση

Χοχλιοί Μπουμπουριστοί (Σαλιγκάρια)

Υλικά

1 Κιλό Χοχλιούς (Σαλιγκάρια)

Αλάτι

Δενδρολίβανο

1 Ποτήρι Ξύδι

1 Φλιτζάνι Λάδι

Εκτέλεση

1. Έχουμε καθαρίσει τους χοχλιούς από μπροστά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν τους πλένουμε ούτε τους βράζουμε.

2. Βάζουμε αλάτι στο τηγάνι έτσι ώστε να καλυφθεί όλο.

3. Τοποθετούμε τους χοχλιούς στο τηγάνι με την μπροστινή τους μεριά προς τα κάτω.Τους αφήνουμε 2 λεπτά μέχρι να πάρουν το αλάτι.

4. Ρίχνουμε το λάδι και το δεντρολίβανο και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

5. Σβήνουμε με το ξύδι και ανακατεύουμε τους χοχλιούς.

6. Σερβίρουμε ζεστούς τους χοχλιούς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην Κρήτη τους χοχλιούς τους "Σακάζουμε" δηλαδή μόλις τους πιάσουμε τους βάζουμε κάπου που να μπορούν να πάρουν αέρα (αλλά προσέχουμε να μην συρθούν και φύγουν) και τους ρίχνουμε αλέυρι και μακαρόνια ωμά. Μ'αυτόν τον τρόπο τρέφονται και γίνονται νοστιμότεροι. Για όσους δεν είναι φίλοι του ξυδιού ας μειώσουν την ποσότητα στο 1 ποτηράκι του κρασιού ή ας σβήσουν με κρασί. Έχουν δοκιμαστεί και με τους 2 τρόπους αλλά είναι πολύ νοστιμότεροι με το ξύδι.

Δημοσίευση

Χοχλιοί Μπουμπουριστοί (Σαλιγκάρια)

Υλικά

1 Κιλό Χοχλιούς (Σαλιγκάρια)

Αλάτι

Δενδρολίβανο

1 Ποτήρι Ξύδι

1 Φλιτζάνι Λάδι

Εκτέλεση

1. Έχουμε καθαρίσει τους χοχλιούς από μπροστά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν τους πλένουμε ούτε τους βράζουμε.

2. Βάζουμε αλάτι στο τηγάνι έτσι ώστε να καλυφθεί όλο.

3. Τοποθετούμε τους χοχλιούς στο τηγάνι με την μπροστινή τους μεριά προς τα κάτω.Τους αφήνουμε 2 λεπτά μέχρι να πάρουν το αλάτι.

4. Ρίχνουμε το λάδι και το δεντρολίβανο και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

5. Σβήνουμε με το ξύδι και ανακατεύουμε τους χοχλιούς.

6. Σερβίρουμε ζεστούς τους χοχλιούς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην Κρήτη τους χοχλιούς τους "Σακάζουμε" δηλαδή μόλις τους πιάσουμε τους βάζουμε κάπου που να μπορούν να πάρουν αέρα (αλλά προσέχουμε να μην συρθούν και φύγουν) και τους ρίχνουμε αλέυρι και μακαρόνια ωμά. Μ'αυτόν τον τρόπο τρέφονται και γίνονται νοστιμότεροι. Για όσους δεν είναι φίλοι του ξυδιού ας μειώσουν την ποσότητα στο 1 ποτηράκι του κρασιού ή ας σβήσουν με κρασί. Έχουν δοκιμαστεί και με τους 2 τρόπους αλλά είναι πολύ νοστιμότεροι με το ξύδι.

Δημοσίευση

Κολοκύθια με τ' αυγά

Ένα διαφορετικό Κρητικό σφουγγάτο!!!

Υλικά

Μισό κιλό κολοκύθια

Μισό κιλό ντομάτες

1 φλιτζάνι λάδι

1 κρεμμύδι

αλάτι, πιπέρι

5 αυγά

Εκτέλεση

1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το λάδι και τα κολοκύθια κομμένα σε στρογγυλές φέτες.

2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να ψηθούν καλά.

3. Χτυπάμε τα αυγά και περιχύνουμε μ' αυτά το μείγμα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να ψηθούν.

Δημοσίευση

Κολοκύθια με τ' αυγά

Ένα διαφορετικό Κρητικό σφουγγάτο!!!

Υλικά

Μισό κιλό κολοκύθια

Μισό κιλό ντομάτες

1 φλιτζάνι λάδι

1 κρεμμύδι

αλάτι, πιπέρι

5 αυγά

Εκτέλεση

1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το λάδι και τα κολοκύθια κομμένα σε στρογγυλές φέτες.

2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να ψηθούν καλά.

3. Χτυπάμε τα αυγά και περιχύνουμε μ' αυτά το μείγμα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να ψηθούν.

Δημοσίευση

Κολοκύθια με τ' αυγά

Ένα διαφορετικό Κρητικό σφουγγάτο!!!

Υλικά

Μισό κιλό κολοκύθια

Μισό κιλό ντομάτες

1 φλιτζάνι λάδι

1 κρεμμύδι

αλάτι, πιπέρι

5 αυγά

Εκτέλεση

1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το λάδι και τα κολοκύθια κομμένα σε στρογγυλές φέτες.

2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να ψηθούν καλά.

3. Χτυπάμε τα αυγά και περιχύνουμε μ' αυτά το μείγμα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να ψηθούν.

Δημοσίευση

Κολοκύθια με τ' αυγά

Ένα διαφορετικό Κρητικό σφουγγάτο!!!

Υλικά

Μισό κιλό κολοκύθια

Μισό κιλό ντομάτες

1 φλιτζάνι λάδι

1 κρεμμύδι

αλάτι, πιπέρι

5 αυγά

Εκτέλεση

1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το λάδι και τα κολοκύθια κομμένα σε στρογγυλές φέτες.

2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να ψηθούν καλά.

3. Χτυπάμε τα αυγά και περιχύνουμε μ' αυτά το μείγμα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να ψηθούν.

Δημοσίευση

Σαλάτα με πατάτες και αυγά

Κρητική παραλλαγή σαλάτας!!!

Υλικά

1 κιλό πατάτες

5-6 αυγά

2 ντομάτες

1 κρεμμύδι

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 αγγουράκι

μια χούφτα ελιές

ελαιόλαδο

2 κουταλιές ξύδι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε (όπως είναι με το φλοιό τους).

2. Βράζουμε και τα αυγά κι αφού κρυώσουν τα καθαρίζουμε, καθαρίζουμε και τις πατάτες και τα κόβουμε όλα φέτες μέσα σε μια λεκάνη.

3. Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, το αγγούρι επίσης κομμένο και τις ελιές.

4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το λαδόξυδο χτυπημένο και ανακατεύουμε.

Δημοσίευση

Σαλάτα με πατάτες και αυγά

Κρητική παραλλαγή σαλάτας!!!

Υλικά

1 κιλό πατάτες

5-6 αυγά

2 ντομάτες

1 κρεμμύδι

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 αγγουράκι

μια χούφτα ελιές

ελαιόλαδο

2 κουταλιές ξύδι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε (όπως είναι με το φλοιό τους).

2. Βράζουμε και τα αυγά κι αφού κρυώσουν τα καθαρίζουμε, καθαρίζουμε και τις πατάτες και τα κόβουμε όλα φέτες μέσα σε μια λεκάνη.

3. Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, το αγγούρι επίσης κομμένο και τις ελιές.

4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το λαδόξυδο χτυπημένο και ανακατεύουμε.

Δημοσίευση

Σαλάτα με πατάτες και αυγά

Κρητική παραλλαγή σαλάτας!!!

Υλικά

1 κιλό πατάτες

5-6 αυγά

2 ντομάτες

1 κρεμμύδι

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 αγγουράκι

μια χούφτα ελιές

ελαιόλαδο

2 κουταλιές ξύδι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε (όπως είναι με το φλοιό τους).

2. Βράζουμε και τα αυγά κι αφού κρυώσουν τα καθαρίζουμε, καθαρίζουμε και τις πατάτες και τα κόβουμε όλα φέτες μέσα σε μια λεκάνη.

3. Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, το αγγούρι επίσης κομμένο και τις ελιές.

4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το λαδόξυδο χτυπημένο και ανακατεύουμε.

Δημοσίευση

Σαλάτα με πατάτες και αυγά

Κρητική παραλλαγή σαλάτας!!!

Υλικά

1 κιλό πατάτες

5-6 αυγά

2 ντομάτες

1 κρεμμύδι

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 αγγουράκι

μια χούφτα ελιές

ελαιόλαδο

2 κουταλιές ξύδι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε (όπως είναι με το φλοιό τους).

2. Βράζουμε και τα αυγά κι αφού κρυώσουν τα καθαρίζουμε, καθαρίζουμε και τις πατάτες και τα κόβουμε όλα φέτες μέσα σε μια λεκάνη.

3. Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, το αγγούρι επίσης κομμένο και τις ελιές.

4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το λαδόξυδο χτυπημένο και ανακατεύουμε.

Δημοσίευση

Κρητική Μυζηθρόπιτα Μελιού

μμμμμμμμμμμμμμ!!!!

Υλικά

450 γρ. φρέσκια μυζήθρα Κρητικιά

4 αυγά

3 κουταλιές μέλι

χυμό 2 λεμονιών

1 κουταλιά ανθόνερο

φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε καλά την μυζήθρα, το μέλι, το λεμόνι, τα αυγά και το ανθόνερο, μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. (Μπορείτε να τα βάλετε και στο μπλέντερ). Τον δυόσμο τον βάζετε την τελευταία στιγμή.

2. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και το βάζετε σε φούρνο θερμοκρασίας 150°C για 30’ ή μέχρι να φουσκώσει λίγο και ροδίσει ελαφρώς.

Δημοσίευση

Κρητική Μυζηθρόπιτα Μελιού

μμμμμμμμμμμμμμ!!!!

Υλικά

450 γρ. φρέσκια μυζήθρα Κρητικιά

4 αυγά

3 κουταλιές μέλι

χυμό 2 λεμονιών

1 κουταλιά ανθόνερο

φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε καλά την μυζήθρα, το μέλι, το λεμόνι, τα αυγά και το ανθόνερο, μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. (Μπορείτε να τα βάλετε και στο μπλέντερ). Τον δυόσμο τον βάζετε την τελευταία στιγμή.

2. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και το βάζετε σε φούρνο θερμοκρασίας 150°C για 30’ ή μέχρι να φουσκώσει λίγο και ροδίσει ελαφρώς.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Απαντήσεις

    • Καλησπέρα κορίτσια! Πως είστε? @Maria98 όταν μπορέσεις να μας πεις τ νέα σας. Ελπίζω να βγηκατε κ να είστε στο σπιτάκι σας. Αχ κορίτσια εμεις τ απογεύματα δ έχουμε ησυχια. Δ ξέρει τι θέλει. Αγκαλια κλαιεο κατω κλαιει. Τα πρωινά είναι κυρια. Τα απογεύματα με ξετιναζει. Ευτυχως της άρεσε τ μαρσιπο. Μόλις μπαίνει μεσα σβήνει. Χθες βγηκα κ αγορά με τ κορίτσια κ τ μωρο στο μαρσιπο. Δεν κουραστηκα καθολου. Στο σπίτι την βαζω για να κανω καμία δουλειά γτ αλλιώς ολο χέρια θελει. Με βολεψε πολυ κ μενα  κ τ μωρο. Επισης... ξεκινησαμε επαφες. Την 1η φορά ηταβ περιεργα, πονεσα καπως, πιο πολύ σαν αισθηση καυσου αλλα ενταξει τ καταφέραμε. Τη 2η βγηκε πιο καλα..ίσα ίσα μια ενόχληση στην αρχή.
    • Κορίτσι μου καταλαβαίνω πως το λες το "σε ζηλεύω".. εσύ μπορεί να "με ζηλεύεις" επειδή έχεις ζήσει στην επαρχία και ξέρεις πως είναι η ποιότητα ζωής εδώ.. κάποιος άλλος όμως που δεν έχει τέτοια βιώματα μπορεί να σε θεωρήσει και τρελό... 😅 όλα είναι σχετικά σε αυτή τη ζωή! Για εμάς λοιπόν που ξέρουμε και έχουμε ζήσει στην επαρχία, εκτιμάμε πολλά περισσότερα.. 😉 Αν μπορείς και έχεις τη δυνατότητα να φύγεις κάποια στιγμή από την Αθήνα να το κάνεις!!! Η ζωή είναι τόσο μικρή για να την τρώμε μέσα σε τέσσερις τοίχους σε μεγάλες τσιμεντουπόλις που δεν έχουν να μας προσφέρουν τπτ επί της ουσίας..!!! Δεν είναι τυχαίο που σε δύσκολους καιρούς τα χωριά επιβιώνουν πάντα!!! 🙃😉 Στα χωριά δεν θα δεις ούτε έναν άστεγο, ούτε έναν επαίτη.. δεν είναι τυχαίο!!!
    • Σκέφτομαι και εγώ να το πάρω αυτό το μηχάνημα,πως θα ξέρουμε όμως  ότι είναι η καρδούλα του μωρού η η δική μας ? 
    • Κορίτσια μου!!! 3 τα δόντια μας εντέλει!! 😱😱😱 Πως να ηρεμήσει το παιδί απ' τη γκρίνια μετά...;!! Να ρωτήσω σήμερα που κατάφερα στα δευτερόλεπτα αυτά που με άφησε να δω το στοματακι της και με το δάχτυλο ότι νοιωθω.. βλέπω να βγαίνουν στραβά ή μου φαίνεται και έτσι είναι το φυσιολογικό; Βλέπω δηλαδή το ένα μπροστά κάτω συγκεκριμένα που έχει ξεπεταχτεί περισσότερο από τα άλλα δύο, να βγαίνει σα τριγωνικό σχήμα από τη μια μεριά και όχι επίπεδο όπως είναι κανονικά το δόντι μπροστά.. είναι φυσιολογικό και καθώς βγαίνει θα "στρώσει"; Είναι η αίσθηση μου τέτοια γιατί μπορεί να μην έχει ξεπεταχτεί 100% από το ούλο ή κάτι πάει λάθος και θα έπρεπε να το νοιώθω ευθεία γραμμή το δοντακι κανονικά; Σε 10 μέρες έχουμε παιδίατρο, μη της στέλνω τώρα και για αυτό..😅
    • Ποιο πήρες θυμάσαι? Γτ έψαξα και βρήκα πολλά,  αλλά δεν έχουν όλα αξιολογήσεις για να δω ποιο είναι καλό!
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...