Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΨΕΥΤΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ :

 1 Λίτρο γάλα

 4 αυγά

 ½ κιλό φέτα

 ¼ ρεγκάτο

 ½ φλιτζ λάδι

 10 κ.σ. αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βουτυρώνουμε το ταψί. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα τα χτυπημένα αυγά , τα τυριά , το λάδι και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να γίνει χυλός. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς ,μέχρι να ροδίσει.

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ :

 1 Κιλό σπανάκι (κομμένο σε χονδρά κομμάτια)

 1 ματσάκι σέσκουλα (κομμένο σε χονδρά κομμάτια)

 1 πράσο ψιλό

 5-6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλό

 2 ξερά κρεμμύδια ψιλό

 άνηθο ψιλό

 μαϊντανό ψιλό

 καυκαλίθρες ψιλό

 4 αυγά

 ½ κιλό φέτα τριμμένη

 ½ φλιτζ τραχανά

 αλάτι

 φρέσκο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το σπανάκι ,τα σέσκουλα να μαραθούν και να πάρουν μια βράση, αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα τηγάνι με λάδι σοτάρουμε όλα τα υπόλοιπα χορταρικά , αφήνουμε να κρυώσουν.

Αφού κρυώσουν προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά, την τριμμένη φέτα, τον τραχανά, λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αλείφουμε το ταψί με λάδι και στρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα αλείφοντας με λάδι το κάθε ένα. Τοποθετούμε λοιπόν 6 φύλλα στο κάτω μέρος προσθέτουμε την γέμιση στρώνοντας την ομοιόμορφα και τα υπόλοιπα 4 φύλλα από την επάνω μεριά κλείνοντας καλά. Αλείφουμε και χαράζουμε την πίτα μας.

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 45΄.

  • Απαντήσεις 320
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

ΨΕΥΤΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ :

 1 Λίτρο γάλα

 4 αυγά

 ½ κιλό φέτα

 ¼ ρεγκάτο

 ½ φλιτζ λάδι

 10 κ.σ. αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βουτυρώνουμε το ταψί. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα τα χτυπημένα αυγά , τα τυριά , το λάδι και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να γίνει χυλός. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς ,μέχρι να ροδίσει.

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ :

 1 Κιλό σπανάκι (κομμένο σε χονδρά κομμάτια)

 1 ματσάκι σέσκουλα (κομμένο σε χονδρά κομμάτια)

 1 πράσο ψιλό

 5-6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλό

 2 ξερά κρεμμύδια ψιλό

 άνηθο ψιλό

 μαϊντανό ψιλό

 καυκαλίθρες ψιλό

 4 αυγά

 ½ κιλό φέτα τριμμένη

 ½ φλιτζ τραχανά

 αλάτι

 φρέσκο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το σπανάκι ,τα σέσκουλα να μαραθούν και να πάρουν μια βράση, αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα τηγάνι με λάδι σοτάρουμε όλα τα υπόλοιπα χορταρικά , αφήνουμε να κρυώσουν.

Αφού κρυώσουν προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά, την τριμμένη φέτα, τον τραχανά, λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αλείφουμε το ταψί με λάδι και στρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα αλείφοντας με λάδι το κάθε ένα. Τοποθετούμε λοιπόν 6 φύλλα στο κάτω μέρος προσθέτουμε την γέμιση στρώνοντας την ομοιόμορφα και τα υπόλοιπα 4 φύλλα από την επάνω μεριά κλείνοντας καλά. Αλείφουμε και χαράζουμε την πίτα μας.

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 45΄.

Δημοσίευση

ΩΣΟΜΠΟΥΚΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ :

 Μοσχάρι κότσι κομμένο

 1 καρότο σε ροδέλες

 2 σκ σκόρδο

 2 κρεμμύδια

 1 ποτήρι κρασί

 σος σακλέ

 1 ματσάκι σέλινο ψιλό

 2 τομάτες σε κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σοτάρουμε το κρέας σε λάδι , ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, το καρότο και σβήνουμε με κρασί την σος και λίγο κονιάκ. Ρίχνουμε την τομάτα , αλατοπιπερώνουμε, λίγο νερό και ο ψήνουμε σε γάστρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και κρατήσει το ζουμάκι του.

ΨΑΡΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

Τοποθετούμε το ψάρι στο ταψί (σε φέτες) και το αλείφουμε με λάδι, κρασί, δάφνη, αστραγκόν, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και το ψήνουμε στον φούρνο χωρίς νερό.

Δημοσίευση

ΩΣΟΜΠΟΥΚΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ :

 Μοσχάρι κότσι κομμένο

 1 καρότο σε ροδέλες

 2 σκ σκόρδο

 2 κρεμμύδια

 1 ποτήρι κρασί

 σος σακλέ

 1 ματσάκι σέλινο ψιλό

 2 τομάτες σε κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σοτάρουμε το κρέας σε λάδι , ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, το καρότο και σβήνουμε με κρασί την σος και λίγο κονιάκ. Ρίχνουμε την τομάτα , αλατοπιπερώνουμε, λίγο νερό και ο ψήνουμε σε γάστρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και κρατήσει το ζουμάκι του.

ΨΑΡΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

Τοποθετούμε το ψάρι στο ταψί (σε φέτες) και το αλείφουμε με λάδι, κρασί, δάφνη, αστραγκόν, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και το ψήνουμε στον φούρνο χωρίς νερό.

Δημοσίευση

ΩΣΟΜΠΟΥΚΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ :

 Μοσχάρι κότσι κομμένο

 1 καρότο σε ροδέλες

 2 σκ σκόρδο

 2 κρεμμύδια

 1 ποτήρι κρασί

 σος σακλέ

 1 ματσάκι σέλινο ψιλό

 2 τομάτες σε κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σοτάρουμε το κρέας σε λάδι , ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, το καρότο και σβήνουμε με κρασί την σος και λίγο κονιάκ. Ρίχνουμε την τομάτα , αλατοπιπερώνουμε, λίγο νερό και ο ψήνουμε σε γάστρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και κρατήσει το ζουμάκι του.

ΨΑΡΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

Τοποθετούμε το ψάρι στο ταψί (σε φέτες) και το αλείφουμε με λάδι, κρασί, δάφνη, αστραγκόν, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και το ψήνουμε στον φούρνο χωρίς νερό.

Δημοσίευση

ΩΣΟΜΠΟΥΚΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ :

 Μοσχάρι κότσι κομμένο

 1 καρότο σε ροδέλες

 2 σκ σκόρδο

 2 κρεμμύδια

 1 ποτήρι κρασί

 σος σακλέ

 1 ματσάκι σέλινο ψιλό

 2 τομάτες σε κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σοτάρουμε το κρέας σε λάδι , ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, το καρότο και σβήνουμε με κρασί την σος και λίγο κονιάκ. Ρίχνουμε την τομάτα , αλατοπιπερώνουμε, λίγο νερό και ο ψήνουμε σε γάστρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και κρατήσει το ζουμάκι του.

ΨΑΡΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

Τοποθετούμε το ψάρι στο ταψί (σε φέτες) και το αλείφουμε με λάδι, κρασί, δάφνη, αστραγκόν, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και το ψήνουμε στον φούρνο χωρίς νερό.

Δημοσίευση

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ :

 2 Κιλά μοσχαράκι κομμένο σε κύβους

 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

 4 σκ σκόρδο

 4-5 τομάτες σε φέτες

 250 gr φέτα

 250 gr κεφαλογραβιέρα τριμμένη

 250 gr emedal

 1 ποτήρι ελαιόλαδο

 1 ποτήρι κρασί

 αλάτι , πιπέρι

 10 φύλλα δάφνης

 4-5 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Στρώνουμε στην κατσαρόλα το μισό κρεμμύδι από επάνω το μισό κρέας τα μισά φύλλα δάφνης λίγο αλάτι-πιπέρι και ξανα στρώνουμε με την ίδια σειρά. Στο τέλος τις πιπεριές μετά τις τομάτες και πάνω- πάνω στρώνουμε τα τυριά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρασί σκεπάζουμε μέσα το φαγητό με αλουμινόχαρτο για να μην φεύγουν οι ατμοί και σκεπάζουμε με το καπάκι , σε σιγανή φωτιά ψήνουμε για 1- 1 ½ ώρα.

ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ :

 300 gr χοιρινό

 2 πράσα κομμένα σε φέτες

 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι

 πάπρικα

 χυμό από 2 λεμόνια

 αλάτι

 ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι σοτάρουμε το κρέας και αφού ασπρίσει ρίχνουμε τα πράσα, αλατοπιπερώνουμε , πάπρικα. σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και στο τέλος την ρίγανη

ΧΑΛΒΑΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ :

 1 Ποτήρι του νερού λάδι

 2 ποτήρια το νερού σιμιγδάλι

 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη

 4 ποτήρια του νερού νερό χλιαρό

 ξύσμα από 1 πορτοκάλι

 κανέλα

 σταφίδες και αμύγδαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ρίχνουμε τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα με την σειρά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει. Μετά ρίχνουμε τον χαλβά μέσα σε μια φόρμα για να πάρει σχήμα και όταν κρυώσει τον γυρνάμε στην πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα

Δημοσίευση

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ :

 2 Κιλά μοσχαράκι κομμένο σε κύβους

 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

 4 σκ σκόρδο

 4-5 τομάτες σε φέτες

 250 gr φέτα

 250 gr κεφαλογραβιέρα τριμμένη

 250 gr emedal

 1 ποτήρι ελαιόλαδο

 1 ποτήρι κρασί

 αλάτι , πιπέρι

 10 φύλλα δάφνης

 4-5 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Στρώνουμε στην κατσαρόλα το μισό κρεμμύδι από επάνω το μισό κρέας τα μισά φύλλα δάφνης λίγο αλάτι-πιπέρι και ξανα στρώνουμε με την ίδια σειρά. Στο τέλος τις πιπεριές μετά τις τομάτες και πάνω- πάνω στρώνουμε τα τυριά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρασί σκεπάζουμε μέσα το φαγητό με αλουμινόχαρτο για να μην φεύγουν οι ατμοί και σκεπάζουμε με το καπάκι , σε σιγανή φωτιά ψήνουμε για 1- 1 ½ ώρα.

ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ :

 300 gr χοιρινό

 2 πράσα κομμένα σε φέτες

 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι

 πάπρικα

 χυμό από 2 λεμόνια

 αλάτι

 ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι σοτάρουμε το κρέας και αφού ασπρίσει ρίχνουμε τα πράσα, αλατοπιπερώνουμε , πάπρικα. σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και στο τέλος την ρίγανη

ΧΑΛΒΑΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ :

 1 Ποτήρι του νερού λάδι

 2 ποτήρια το νερού σιμιγδάλι

 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη

 4 ποτήρια του νερού νερό χλιαρό

 ξύσμα από 1 πορτοκάλι

 κανέλα

 σταφίδες και αμύγδαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ρίχνουμε τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα με την σειρά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει. Μετά ρίχνουμε τον χαλβά μέσα σε μια φόρμα για να πάρει σχήμα και όταν κρυώσει τον γυρνάμε στην πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα

Δημοσίευση

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ :

 2 Κιλά μοσχαράκι κομμένο σε κύβους

 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

 4 σκ σκόρδο

 4-5 τομάτες σε φέτες

 250 gr φέτα

 250 gr κεφαλογραβιέρα τριμμένη

 250 gr emedal

 1 ποτήρι ελαιόλαδο

 1 ποτήρι κρασί

 αλάτι , πιπέρι

 10 φύλλα δάφνης

 4-5 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Στρώνουμε στην κατσαρόλα το μισό κρεμμύδι από επάνω το μισό κρέας τα μισά φύλλα δάφνης λίγο αλάτι-πιπέρι και ξανα στρώνουμε με την ίδια σειρά. Στο τέλος τις πιπεριές μετά τις τομάτες και πάνω- πάνω στρώνουμε τα τυριά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρασί σκεπάζουμε μέσα το φαγητό με αλουμινόχαρτο για να μην φεύγουν οι ατμοί και σκεπάζουμε με το καπάκι , σε σιγανή φωτιά ψήνουμε για 1- 1 ½ ώρα.

ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ :

 300 gr χοιρινό

 2 πράσα κομμένα σε φέτες

 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι

 πάπρικα

 χυμό από 2 λεμόνια

 αλάτι

 ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι σοτάρουμε το κρέας και αφού ασπρίσει ρίχνουμε τα πράσα, αλατοπιπερώνουμε , πάπρικα. σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και στο τέλος την ρίγανη

ΧΑΛΒΑΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ :

 1 Ποτήρι του νερού λάδι

 2 ποτήρια το νερού σιμιγδάλι

 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη

 4 ποτήρια του νερού νερό χλιαρό

 ξύσμα από 1 πορτοκάλι

 κανέλα

 σταφίδες και αμύγδαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ρίχνουμε τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα με την σειρά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει. Μετά ρίχνουμε τον χαλβά μέσα σε μια φόρμα για να πάρει σχήμα και όταν κρυώσει τον γυρνάμε στην πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα

Δημοσίευση

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ :

 2 Κιλά μοσχαράκι κομμένο σε κύβους

 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

 4 σκ σκόρδο

 4-5 τομάτες σε φέτες

 250 gr φέτα

 250 gr κεφαλογραβιέρα τριμμένη

 250 gr emedal

 1 ποτήρι ελαιόλαδο

 1 ποτήρι κρασί

 αλάτι , πιπέρι

 10 φύλλα δάφνης

 4-5 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Στρώνουμε στην κατσαρόλα το μισό κρεμμύδι από επάνω το μισό κρέας τα μισά φύλλα δάφνης λίγο αλάτι-πιπέρι και ξανα στρώνουμε με την ίδια σειρά. Στο τέλος τις πιπεριές μετά τις τομάτες και πάνω- πάνω στρώνουμε τα τυριά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρασί σκεπάζουμε μέσα το φαγητό με αλουμινόχαρτο για να μην φεύγουν οι ατμοί και σκεπάζουμε με το καπάκι , σε σιγανή φωτιά ψήνουμε για 1- 1 ½ ώρα.

ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ :

 300 gr χοιρινό

 2 πράσα κομμένα σε φέτες

 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι

 πάπρικα

 χυμό από 2 λεμόνια

 αλάτι

 ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι σοτάρουμε το κρέας και αφού ασπρίσει ρίχνουμε τα πράσα, αλατοπιπερώνουμε , πάπρικα. σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και στο τέλος την ρίγανη

ΧΑΛΒΑΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ :

 1 Ποτήρι του νερού λάδι

 2 ποτήρια το νερού σιμιγδάλι

 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη

 4 ποτήρια του νερού νερό χλιαρό

 ξύσμα από 1 πορτοκάλι

 κανέλα

 σταφίδες και αμύγδαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ρίχνουμε τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα με την σειρά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει. Μετά ρίχνουμε τον χαλβά μέσα σε μια φόρμα για να πάρει σχήμα και όταν κρυώσει τον γυρνάμε στην πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα

Δημοσίευση

ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ : (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ)

 1 Ξερό κρεμμύδι τριμμένο

 1 Πράσο (μόνο το λευκό μέρος)σε ροδέλες

 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη

 5 κ.σ. ελαιόλαδο

 1 κ.γ. ρίγανη

 1 φύλλο δάφνης

 ½ κ.γ. ζάχαρη

 400 γρ τοματάκια ολόκληρα

 3-4 κόκκοι μπαχάρι

 αλάτι

 10 κ.σ. τραχανά

 300 γρ φέτα θρυμματισμένη

 2 ½ λίτρα νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3΄ , προσθέτουμε το πράσο και το καρότο , μαγειρεύουμε για άλλα 2΄. Ρίχνουμε την τομάτα , τη ρίγανη , τη ζάχαρη , αλατοπίπερο , το μπαχάρι και την δάφνη. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση, προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά να μην κολλήσει. Μαγειρεύουμε για 20΄. Λίγο πριν κλείσουμε την φωτιά αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή γιατί θα σερβίρουμε φέτα).

Σερβίρουμε την σούπα ζεστή τρίβοντας στο κέντρο την τριμμένη

ΣΠΑΝΑΚΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Είναι για 6 άτομα

Υλικά

1 κιλό σπανάκι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

3 κουταλιές σούπας αλεύρι η γαλέτα ( περίπου )

λίγες μαύρες σταφίδες ( προαιρετικές )

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

αλεύρι για το τηγάνισμα

αλάτι , πιπέρι .

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι . Χρησιμοποιούμε τα φύλλα και το τρυφερό μέρος από το κοτσάνι . Το ψιλοκόβουμε και το τρίβουμε με αλάτι . Το στίβουμε καλά να φύγουν τα νερά του . Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να ξανθύνουν , τον άνηθο , το αλάτι και το πιπέρι . Προσθέτουμε και το σπανάκι και τα ανακατεύουμε , για να μαραθεί και να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα . Ρίχνουμε και το αλεύρι η τη γαλέτα και , αφού σμίξει , πλάθουμε το μίγμα σε κεφτέδες , τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι . Τους βγάζουμε σε χαρτοπετσέτα , για να ρουφήξει το λάδι τους .

Δημοσίευση

ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ : (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ)

 1 Ξερό κρεμμύδι τριμμένο

 1 Πράσο (μόνο το λευκό μέρος)σε ροδέλες

 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη

 5 κ.σ. ελαιόλαδο

 1 κ.γ. ρίγανη

 1 φύλλο δάφνης

 ½ κ.γ. ζάχαρη

 400 γρ τοματάκια ολόκληρα

 3-4 κόκκοι μπαχάρι

 αλάτι

 10 κ.σ. τραχανά

 300 γρ φέτα θρυμματισμένη

 2 ½ λίτρα νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3΄ , προσθέτουμε το πράσο και το καρότο , μαγειρεύουμε για άλλα 2΄. Ρίχνουμε την τομάτα , τη ρίγανη , τη ζάχαρη , αλατοπίπερο , το μπαχάρι και την δάφνη. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση, προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά να μην κολλήσει. Μαγειρεύουμε για 20΄. Λίγο πριν κλείσουμε την φωτιά αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή γιατί θα σερβίρουμε φέτα).

Σερβίρουμε την σούπα ζεστή τρίβοντας στο κέντρο την τριμμένη

ΣΠΑΝΑΚΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Είναι για 6 άτομα

Υλικά

1 κιλό σπανάκι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

3 κουταλιές σούπας αλεύρι η γαλέτα ( περίπου )

λίγες μαύρες σταφίδες ( προαιρετικές )

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

αλεύρι για το τηγάνισμα

αλάτι , πιπέρι .

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι . Χρησιμοποιούμε τα φύλλα και το τρυφερό μέρος από το κοτσάνι . Το ψιλοκόβουμε και το τρίβουμε με αλάτι . Το στίβουμε καλά να φύγουν τα νερά του . Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να ξανθύνουν , τον άνηθο , το αλάτι και το πιπέρι . Προσθέτουμε και το σπανάκι και τα ανακατεύουμε , για να μαραθεί και να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα . Ρίχνουμε και το αλεύρι η τη γαλέτα και , αφού σμίξει , πλάθουμε το μίγμα σε κεφτέδες , τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι . Τους βγάζουμε σε χαρτοπετσέτα , για να ρουφήξει το λάδι τους .

Δημοσίευση

ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ : (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ)

 1 Ξερό κρεμμύδι τριμμένο

 1 Πράσο (μόνο το λευκό μέρος)σε ροδέλες

 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη

 5 κ.σ. ελαιόλαδο

 1 κ.γ. ρίγανη

 1 φύλλο δάφνης

 ½ κ.γ. ζάχαρη

 400 γρ τοματάκια ολόκληρα

 3-4 κόκκοι μπαχάρι

 αλάτι

 10 κ.σ. τραχανά

 300 γρ φέτα θρυμματισμένη

 2 ½ λίτρα νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3΄ , προσθέτουμε το πράσο και το καρότο , μαγειρεύουμε για άλλα 2΄. Ρίχνουμε την τομάτα , τη ρίγανη , τη ζάχαρη , αλατοπίπερο , το μπαχάρι και την δάφνη. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση, προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά να μην κολλήσει. Μαγειρεύουμε για 20΄. Λίγο πριν κλείσουμε την φωτιά αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή γιατί θα σερβίρουμε φέτα).

Σερβίρουμε την σούπα ζεστή τρίβοντας στο κέντρο την τριμμένη

ΣΠΑΝΑΚΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Είναι για 6 άτομα

Υλικά

1 κιλό σπανάκι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

3 κουταλιές σούπας αλεύρι η γαλέτα ( περίπου )

λίγες μαύρες σταφίδες ( προαιρετικές )

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

αλεύρι για το τηγάνισμα

αλάτι , πιπέρι .

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι . Χρησιμοποιούμε τα φύλλα και το τρυφερό μέρος από το κοτσάνι . Το ψιλοκόβουμε και το τρίβουμε με αλάτι . Το στίβουμε καλά να φύγουν τα νερά του . Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να ξανθύνουν , τον άνηθο , το αλάτι και το πιπέρι . Προσθέτουμε και το σπανάκι και τα ανακατεύουμε , για να μαραθεί και να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα . Ρίχνουμε και το αλεύρι η τη γαλέτα και , αφού σμίξει , πλάθουμε το μίγμα σε κεφτέδες , τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι . Τους βγάζουμε σε χαρτοπετσέτα , για να ρουφήξει το λάδι τους .

Δημοσίευση

ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ : (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ)

 1 Ξερό κρεμμύδι τριμμένο

 1 Πράσο (μόνο το λευκό μέρος)σε ροδέλες

 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη

 5 κ.σ. ελαιόλαδο

 1 κ.γ. ρίγανη

 1 φύλλο δάφνης

 ½ κ.γ. ζάχαρη

 400 γρ τοματάκια ολόκληρα

 3-4 κόκκοι μπαχάρι

 αλάτι

 10 κ.σ. τραχανά

 300 γρ φέτα θρυμματισμένη

 2 ½ λίτρα νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3΄ , προσθέτουμε το πράσο και το καρότο , μαγειρεύουμε για άλλα 2΄. Ρίχνουμε την τομάτα , τη ρίγανη , τη ζάχαρη , αλατοπίπερο , το μπαχάρι και την δάφνη. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση, προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά να μην κολλήσει. Μαγειρεύουμε για 20΄. Λίγο πριν κλείσουμε την φωτιά αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή γιατί θα σερβίρουμε φέτα).

Σερβίρουμε την σούπα ζεστή τρίβοντας στο κέντρο την τριμμένη

ΣΠΑΝΑΚΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Είναι για 6 άτομα

Υλικά

1 κιλό σπανάκι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

3 κουταλιές σούπας αλεύρι η γαλέτα ( περίπου )

λίγες μαύρες σταφίδες ( προαιρετικές )

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

αλεύρι για το τηγάνισμα

αλάτι , πιπέρι .

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι . Χρησιμοποιούμε τα φύλλα και το τρυφερό μέρος από το κοτσάνι . Το ψιλοκόβουμε και το τρίβουμε με αλάτι . Το στίβουμε καλά να φύγουν τα νερά του . Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να ξανθύνουν , τον άνηθο , το αλάτι και το πιπέρι . Προσθέτουμε και το σπανάκι και τα ανακατεύουμε , για να μαραθεί και να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα . Ρίχνουμε και το αλεύρι η τη γαλέτα και , αφού σμίξει , πλάθουμε το μίγμα σε κεφτέδες , τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι . Τους βγάζουμε σε χαρτοπετσέτα , για να ρουφήξει το λάδι τους .

Δημοσίευση

ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

• 1 μεγάλο αστακό

• 2 ξηρά μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

• 4 γαρύφαλλα ολόκληρα

• 1 κουταλάκι κανέλλα

• 1/2 φλιτζάνι λάδι

• 1 κονσέρβα τοματάκι

• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ

• 1 ποτηράκι κρασί

• 1/2 ματσάκι μαϊντανό

• 1/2 πακέτο μακαρόνια

• αλάτι και πιπέρι

-Βουλώνετε τις τρύπες του αστακού

-Βάζετε το νερό να βράσει

-Ρίχνετε μέσα τον αστακό

-Αφήνετε να βράσει για μισή ώρα

-Τον βάζετε στην άκρη και κρατάτε το νερό

-Βγάζετε το κρέας του αστακού από το κέλυφος και το ψιλοκόβετε

-Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει

-Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό

-Προσθέτετε τον αστακό και τον γυρίζετε στο λάδι κανα δύο φορές

-Σβήνετε με κρασί

-Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ

-Προσθέτετε τα γαρύφαλλα, το πιπέρι και την κανέλλα

-Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει να μείνει η σάλτσα με το λάδι της

-Στο νερό που έβρασε ο αστακός, αφού το βάλετε να πάρει μία βράση, ρίχνετε τα μακαρόνια

-Βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια όταν είναι έτοιμα με λίγο βούτυρο και αλάτι

-Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα

-Προσθέτετε και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε

Δημοσίευση

ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

• 1 μεγάλο αστακό

• 2 ξηρά μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

• 4 γαρύφαλλα ολόκληρα

• 1 κουταλάκι κανέλλα

• 1/2 φλιτζάνι λάδι

• 1 κονσέρβα τοματάκι

• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ

• 1 ποτηράκι κρασί

• 1/2 ματσάκι μαϊντανό

• 1/2 πακέτο μακαρόνια

• αλάτι και πιπέρι

-Βουλώνετε τις τρύπες του αστακού

-Βάζετε το νερό να βράσει

-Ρίχνετε μέσα τον αστακό

-Αφήνετε να βράσει για μισή ώρα

-Τον βάζετε στην άκρη και κρατάτε το νερό

-Βγάζετε το κρέας του αστακού από το κέλυφος και το ψιλοκόβετε

-Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει

-Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό

-Προσθέτετε τον αστακό και τον γυρίζετε στο λάδι κανα δύο φορές

-Σβήνετε με κρασί

-Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ

-Προσθέτετε τα γαρύφαλλα, το πιπέρι και την κανέλλα

-Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει να μείνει η σάλτσα με το λάδι της

-Στο νερό που έβρασε ο αστακός, αφού το βάλετε να πάρει μία βράση, ρίχνετε τα μακαρόνια

-Βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια όταν είναι έτοιμα με λίγο βούτυρο και αλάτι

-Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα

-Προσθέτετε και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε

Δημοσίευση

ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

• 1 μεγάλο αστακό

• 2 ξηρά μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

• 4 γαρύφαλλα ολόκληρα

• 1 κουταλάκι κανέλλα

• 1/2 φλιτζάνι λάδι

• 1 κονσέρβα τοματάκι

• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ

• 1 ποτηράκι κρασί

• 1/2 ματσάκι μαϊντανό

• 1/2 πακέτο μακαρόνια

• αλάτι και πιπέρι

-Βουλώνετε τις τρύπες του αστακού

-Βάζετε το νερό να βράσει

-Ρίχνετε μέσα τον αστακό

-Αφήνετε να βράσει για μισή ώρα

-Τον βάζετε στην άκρη και κρατάτε το νερό

-Βγάζετε το κρέας του αστακού από το κέλυφος και το ψιλοκόβετε

-Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει

-Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό

-Προσθέτετε τον αστακό και τον γυρίζετε στο λάδι κανα δύο φορές

-Σβήνετε με κρασί

-Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ

-Προσθέτετε τα γαρύφαλλα, το πιπέρι και την κανέλλα

-Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει να μείνει η σάλτσα με το λάδι της

-Στο νερό που έβρασε ο αστακός, αφού το βάλετε να πάρει μία βράση, ρίχνετε τα μακαρόνια

-Βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια όταν είναι έτοιμα με λίγο βούτυρο και αλάτι

-Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα

-Προσθέτετε και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Απαντήσεις

    • Φρικτές μέρες η πιο μαγική περίοδος του χρόνου έγινε η πιο λυπηρή! Σκεφτόμασταν πως θα το ανακοινώσουμε στα οικογενειακά τραπέζια και πήραμε εναν αδειο σάκο! Δεν το αντέχω, αληθεια!!! Ρωτησα και την γυναικολόγο μου και τον εξωσωματικό και μου ειπαν σταματάμε την προγεστερόνη και αναμένουμε περίοδο, λιγο πιο βαριά..ρώτησα για αποξεση και μου είπανε οχι ειναι νωρις!! Ναι κοριτσι μου πηγαμε 5+3 και είδαμε σάκο και μεσα ενα σπορακι και μετα πηγαμε χθες 6+9 και ο σακος μεγάλωσε και ήταν αδειος σοοκ για όλους μας!! Δεν ήξερε τι να μου πει η γιατρος, με τον εξωσωματικο έχουμε ραντεβου με την νεα χρονια ! Δεν ξερω τα έχουμε ψάξει ολα αιματολογικα και ανοσολογικα τα ειχαμε καλύψει ολα με αντιπικτικές με κορτιζονη.. δεν ξερω τι αλλο πρέπει να κανουμε αλήθεια! Διαβασα μεχρι  οτι και τα αποτελέσματα του προεμφυτευτικου μπορει να ειναι λανθασμένα,ή να ειχε μωσαικισμο το έμβρυο ή μεταλαξεις που δεν φαίνονται στο προεμφυτευτικο δεν ξερω τι να πω.. τα εχω χαμένα...
    • 3 στα 3 κοριτσια μου. Παμε ολες μαζι το νεο ετος. Εγω εχω να πω ευτυχώς που δεν το είδα κι έμεινα με την απορία. Βασικα για 7η εβδομάδα έπρεπε να δωσει έστω φαρμακα να βοηθήσει τη μητρα να καθαρίσει. Μην την αφήσουν ετσι με πιθανά υπολείμματα. Εγω αυτο σκεφτομαι. Ρωτα αν θες μια τη γιατρο σου.
    • Νοεμβριος και Δεκεμβριος τα κοριτσια  αποτυχαμε παταγωδως με τις εγκυμοσυνες μας...  Αμην μακαρι το 2026 να ειναι πολυ πιο τυχερο και το ονειρο μας να ερθει για να μεινει... Υπομονη, κουραγιο και δυναμη κοριτσια κοριτσια!!! Πρεπει να το πιστεψουμε οσο δυσκολο κ αν μοιαζει..🙏🙏🙏
    • @flowerv Δεν το πιστευω ρε κοριτσι μου...Και εσυ με το ελεγμενο εμβρυο;;; Τι κατραπακια ηταν αυτη 3 στα 3 φαγαμε τα μουτρα μας... και αντε εμεις πιθανολογουμε μη υγιη εμβρυα ( αναμενω καρυοτυπο) αλλα εσυ γιατι;; Δεν γινεται να μην εχουν απαντηση κατι εγινε κατι εφταιξε κ εδω θελει ψαξιμο.. αν κ λες κ σε αιματολογο πηγες κ ειχαν κ διαφορετικες γνωμες με τον γυναικολογο κ εσυ στην μεση;; εμενα ο γιατρος μου μου ειπε αν ειναι υγιες το εμβρυο θελει πολυ ψαξιμο μετα σε εσενα. Γνωριζω κοπελα που εχανε εμβρυα γιατι το ανοσοποιητικο της τα επιτιθοταν. Μετα επινε χαπια να κραταει χαμηλα το ανοσοποιητικο της. Θελω να πω πως ειναι πολλα που μπορει να φταιξουν κ θελουν ψαξιμο.  Άλλα δεν καταλαβα στον πρωτο υπερηχο ειδατε σπορακι κ στον 2ο κενο;; πως γινεται αυτο; εμεις τελος 8ης το βλεπαμε ειχε μεγαλωσει κιολας σαν φασολακι αλλα δεν ειχε καρδιακη λειτουργεια. Ειναι μεγαλος ο πονος η απογοητευση τα ονειρα που κοπηκαν ξαφνικα σε νιωθω απολυτα κ καταβαινω τα γιατι σου που θελουν απαντηση εφοσον βαλατε γερο εμβρυο.. Χρονο θελει οτι κ να σου πουμε.. Ολοι νομιζουν πως ειμαι καλα πως το ξεπερασα αλλα δεν ξεχνιεται ετσι ευκολα δεν εχει υπαρξει ακομη μερα που δεν θα κλαψω στην σκεψη αυτη. Παρε το χρονο σου κ ζητα απαντησεις κ ψαξιμο.  Επισης προσεξε μιας κ σε αφησε με φυσικη αποβολη θα πρεπει να καθαρισεις καλα. Περιεργο 7η εβδαδα που δεν σου ειπε για αποξεση. Βεβαια κ εμενα μου ειπε μπορουμε να το αφησουμε να φυγει μονο αλλα θελαμε καρυοτυπο εσυ δεν εχεις να ελεγξεις κατι απλως να καθαρισει η μητρα αυτο χρειαζεται.
    • Ααα εσύ τελείως ανάποδα από εμένα εγώ και στα δύο κορίτσια χάλια με εμετούς μου μύριζαν πολυ τα φαγητά ειδικά στην μεγάλη το πρώτο τρίμηνο κρέας δεν μπόρεσα να φάω  τώρα λίγες καούρες είχα άντε να έκανα 2-3 φορές εμετό που είχα χάλια στομάχι   αλλά μετά που μπήκα στο δεύτερο τρίμηνο  πέρασαν και οι καούρες.. αλλά θέλω να σιγουρέψω και το φύλο δεν ξέρω αν είναι αγόρι ακόμα.. 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...