Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1.2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Πού είστε ρε κορίτσια; Γιορτάζετε όλες; :)

Εμείς ετοιμαζόμαστε για τη βάπτιση που είναι αύριο. Ετοιμαστήκαμε, δηλαδή. 

Αφήστε, μες στη βδομάδα είχα τη Γεωργία άρρωστη, με συνάχι και πυρετό. Ευτυχώς κράτησε μια μέρα και άρχισε να περνά. Τώρα έχει μόνο μυξούλες. Ο Αντρέας, όμως, την άρπαξε για καλά, επηρεάστηκαν οι αμυγδαλές, από χτες το μεσημέρι έκανε πυρετό που δεν έπεφτε, σήμερα τον πήγαμε στο γιατρό και μας έδωσε αντιβίωση. Μας είπε να τον πάμε αύριο στη βάπτιση, αλλά να προσέχουμε να μην πολυπλησιάζει τον κόσμο... Ουφ...

Ήρθε κι η πεθερά με τη μάνα της χτες, αφήστε ρε κορίτσια, δοκιμασίες για γερά νεύρα. Κοιμούνται στους γονείς μου, αλλά περνούν όλη τη μέρα εδώ. Να τις έχω όοολη μέρα πάνω απ' το κεφάλι μου, συν άρρωστο μωρό, συν βρέφος. Δε σταματάνε να μιλάνε λεπτό, και αυτά που ακούω συνέχεια είναι "αχ αχ, εγώ είχα τρία παιδιά, και κρατούσα τα δύο αγκαλιά και το άλλο από πίσω μου, και τα σήκωνα, και τα πήγαινα για μπάνιο, τι να έκανα, ποιον είχα να με βοηθήσει;" "αχ αχ, εγώ δούλευα και τα έκανα όλα μόνη μου το μαύρο, και δεν κόταγα και να μιλήσω" "τι πέρασα εγώ στη ζωή μου" "ναι μωρέ, τα ξέρω αυτά, να 'ξερες τι πέρασα". Νομίζω σας έδωσα να καταλάβετε, δε χρειάζεται να συνεχίσω.

Όλη μέρα σήμερα η γιαγιά του άντρα μου πάλευε να κοιμήσει τη μικρή. Την κουνούσε στο ριλάξ με τέτοιο τρόπο, που το μωρό κουνιόταν ολόκληρο, και κυρίως το κεφαλάκι του πήγαινε πέρα-δώθε. Είπα στον άντρα μου να της πει να σταματήσει, της είπε, τίποτα. Της είπα εγώ πεντακόσιες φορές ότι δε χρειάζεται κούνημα όλη μέρα, τίποτα. Την έπαιρνε αγκαλιά και πάλι την κουνούσε έτσι και τσίριζε πάνω απ' το κεφάλι της "κάνε νάνι. Άντε, κάνε νάνι" κι απορούσε γιατί δεν κοιμάται. Σε κάποια φάση άπλωσε μια κουβέρτα πάνω στο ριλάξ (σ' αυτό το ημικυκλικό του ριλάξ απ' το οποίο κρέμονται τα παιχνίδια) και φυσικά και ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΩΡΟ, για να μη μας βλέπει, λέει, και να κοιμηθεί... 
Μετά την πήρε η πεθερά, και την έβαλε με το ριλάξ πάνω στο κρεβάτι μου, κι έφυγε και την άφησε, για να μη μας ακούει, λέει, και να κοιμηθεί. Έτρεξα και την πήρα και μου κάνει "εεελα μωρέ, τι θα πάθει;" (με ειρωνικό υφάκι).

Κατά το βραδάκι, πάλι η ίδια ιστορία, την πήρε η γιαγιά και την έβαλε στο ριλάξ κι άρχισε να την κουνάει, της λέω για πολλοστή φορά ότι δε χρειάζεται να την κουνάει όλη την ώρα, και πετάει η πεθερά "άσ' την ρε μάνα, αφού η μάνα της δε θέλει να κοιμηθεί, μην την κοιμίζεις. ΑΦΟΥ ΔΕ ΘΕΛΕΙ Η ΜΑΝΑ ΤΗΣ. ΤΑ ΜΩΡΑ Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΜ ΚΑΙ ΝΑΝΙ, ΜΑΜ ΚΑΙ ΝΑΝΙ". Ναι, δεν το ήξερα, πεντέμιση μηνών σχεδόν και θα την έχω σα νεογέννητο. Επειδή αυτή έτσι έκανε για να έχει το κεφάλι της ήσυχο (μεγάλωσε τρία παιδιά με κόπους και θυσίες), έτσι πρέπει να κάνουν όλοι. Το ότι ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ παιδιά της βγήκαν προβληματικά, είναι απλή σύμπτωση.

Η πεθερά, βέβαια, έκανε ένα σωρό δουλειές σήμερα, σίδερο, όλα τα τζάμια, πιάτα και βοήθησε και στο μαγείρεμα, αλλά το έκανε επειδή ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ. Εννοείται ότι δασκάλεψαν τον άντρα μου, ότι δε γίνεται εγώ να κάθομαι όλη μέρα και να μην κάνω τίποτα, επειδή, λέει, δουλεύω (άκου δουλεύω, αστεία πράγματα), και να απαιτώ απ' αυτόν να κάνει τις δουλειές του σπιτιού, κι ότι οι νοικοκυρές δεν είναι έτσι, κι ότι αυτός είναι ο άντρας και οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι δική του ευθύνη, και ότι πρέπει να καταλάβω το ρόλο μου, κι αυτός φυσικά, ακούει όοοο,τι του λέει η μαμάκα του, κι έρχεται μετά και μου κάνει σκηνές. Μετά πήγαν στη μάνα μου, και της παραπονέθηκαν ότι βάζω τον κανακάρη τους να κάνει δουλειές, ενώ είναι ο άντρας, κι ο άντρας δεν κάνει δουλειές. Η μάνα μου δεν πρέπει να τους παραπονεθεί που τον μεγάλωσαν με λάθος τρόπο, έγινε νευρικός, κι όποτε του κατέβει αρχίζει να φωνάζει χωρίς να υπολογίζει πού βρισκόμαστε, και με κάνει παντού ρεζίλι;

Αφήστε που μας έφερε ένα σωρό "διακοσμητικά", κι ο άντρας μου άρχισε να διακοσμεί το σπίτι με το γούστο της μάνας του. Έφερε μια κιτσάτη ονειροπαγίδα, την οποία μου κρέμασαν από το ταβάνι του σαλονιού ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΟΥΝ, και μετά η πεθερά πετούσε μπηχτές ότι δε μου άρεσε, κι επειδή έλεγε ο Αντρέας "μαμά, να το βγάλουμε" (ακόμα και το μωρό έχει μια στοιχειώδη αίσθηση καλού γούστου), αυτή έκανε "ε, ακούει τη μάνα που δεν της αρέσει". Έφερε δύο παιδικά κάδρα αισθητικής 1950, τα οποία ΚΕΝΤΗΣΕ μόνη της όταν ήταν τα παιδιά της μικρά, για να τα βάλουμε στο παιδικό δωμάτιο. Έφερε ένα μικρό καδράκι, το οποίο είχε στο σπίτι. Δεν το αγόρασε καν για μας. Επίσης, ήθελε να φέρει κάτι προτομές αρχαίων Ελλήνων, κι ευτυχώς το πρόλαβα και είπα στον άντρα μου να της πει ότι δεν τις θέλω και τζάμπα θα τις φέρει. Δηλαδή, συγγνώμη, η πεθερά μου είναι η επιτομή του κακού γούστου, ποιος τους είπε ότι θέλω να διακοσμήσω το σπίτι μου σύμφωνα με το δικό της γούστο;

Κι ακόμα έχουμε μέλλον, στις 31 φεύγουν. 
24 ώρες κάθισαν και γίναμε ήδη μαλλιά-κουβάρια με τον άντρα μου. Όχι ότι δε γινόμαστε κι από μόνοι μας, αλλά έριξαν κι αυτές λάδι στη φωτιά. Κι η μάνα μου ρίχνει, αλλά εγώ ξέρω και της το κόβω. Δεν κάθομαι σαν το χάπατο να χάφτω ό,τι μου λέει η μάνα μου, επειδή είναι μεγαλύτερη και ξέρει. 

Έχουμε τη βάπτιση αύριο κι έχουν γίνει τα νεύρα μου κουρέλια. Πού να έμεναν κι εδώ στο σπίτι μας. Θα είχα μετακομίσει. Όοοοχι όμως. Μου είχαν καταστρέψει τη μέρα του γάμου μου, δε θα τους κάνω τη χάρη να μου καταστρέψουν και τη βάπτιση της μικρής. Θα τις γράφω, καιθα τις ξαναγράφω όσο δεν παίρνει...

Άντε, σας έπρηξα, αλλά σε ποιον να τα πω. Μακάρι να τα διαβάσει και καμία, χαχα!

Δημοσίευση

Α, επίσης η πεθερά μας είπε ότι πλένει τα ταψιά και τις κατσαρόλες της ΜΕ ΧΛΩΡΙΝΗ γιατί λέει, αν δεν ασπρίσουν δεν μπορεί (τα ταψιά, οι κατσαρόλες και όλα τα πιατικά της είναι μες στη λίγδα, με κολλημένες βρωμιές πάνω) και επίσης ότι θα με περιλάβει, γιατί δεν πήγα να αγοράσω στον άντρα μου παντόφλες, κι αυτές τους άντρες τους, τους είχαν αλλιώς, και πήγαιναν και τους ψώνιζαν και τους τα έπαιρναν όλα έτοιμα. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Δημοσίευση

Αννα Μαρια με το καλο αυριο η βαφτιση, θα περιμενουμε λεπτομερειες. Κριμα που το αντρεακι ειναι αρρωστουλη, περαστικα του και ευχομαι να μην ειναι κακοδιαθετος αυριο ετσι ωστε να μην εχετε και αυτο το αγχος στην βαφτιση. Για την πεθερα και τη γιαγια τι να πρωτοσχολιασω, τις μεθοδους να κοιμηθει το μωρο, τα δωρα τα παραπονα για την θεση που πρεπει να εχει ο αντρας σου.....καλο κουραγιο μεχρι τις 31 και προς στιγμη οπως το διαβασα σκεφτηκα πως θα αντεξεις ενα μηνα γιατι πως μου ηρθε 31/1 αλλα φανταζομαι θα φυγουν παραμονη.

Και τα δικα μου αρρωστουλικα, ηταν απο την παραμονη ο Νικολας με πυρετο, βηχα και μυξες (τα δυο τελευταια τα ειχε απο πιο πριν) σημερα ολη μερα απυρετος αλλα ειναι με πυρετο λιγες μυξουλες και λιγο βηχα ο Γιωργακος και μενα σαν να με γαργαλαει ο λαιμος και απο τον Μαιο που ειχα παθει την αμυγδαλιτιδα καθε φορα που με ποναει ο λαιμος νιωθω εκεινη την ιδια ενοχληση.

Κατα ταλλα ειμαστε καλα, η απολυτη τρελα και τα τρια ολη μερα στο σπιτι αλλα οκ δεν εχω πεσει απο κανα μπαλκονι ακομα.

Αυτα απο μενα φιλακια!!!!

Δημοσίευση

Καλημερα καλημερα κοριτσακια μου

Σα να διαβαζα το θεατρο του παραλογου βρε αννα μαρια μου

Με το καλο η βαφτηση σας αν κ φοβηθηκε το ματι μου με δαυτες

Το κεφακι σε μικρες ηληκιες δε κανει να κουναει δυνατα αυτο κοψτο τους μη τρεχετε

Περαστικα κ για τις ιωσεις κ μενα ωτιτιδα ο βασιλης με αντιβιωση αλλα αυτο το παιδι μου με εκπλησει ακομα κ στην ασθενεια μυξα βυχα κ ειπε πονα λιγο το αυτι τον παμε ωτιτιδαρα ε απο τοτε δεν εχω καταλαβει οτι ειναι αρρωστο δε διαμαρτυρειτε κ δεν εκανε πυρετο ευτυχως εγω εχω ενα τραγικο βηχα λες κ ειμαι 200 ετων κ μπουκωμα

Με τον συζηξ κ εγω ολο λογοφερουμε δε ξερω αν φταει αυτος η εγω αλλα μου δινει στα νευρα αυτον τον καιρο οτι κ αν πει οτι κ αν κανει..

Χριστουγεννα ηταν πολυ ομορφα τραπεζιΑ φαι κ κοσμος πολυ κοσμος κ πολλα δωρακια

ΚαγκουρΑκι μου περαστικα χτες σε σκεφτομουν που χα παει στη μαμα κ ηταν εκει η ινα με τη μικρη το βραδυ ανυπομονουσα να φυγω για να χαλαρωσω

Λυσαξανε κυριολεκτικα η μικρη αγριμι σωστο κ χαλαγε κ ο δικος μου εφριξα!!!

Δημοσίευση

Κοιτα μη σας δηλητηριασει με την χλωρινη καλε αυτη..

Τα δωρα απο οσο ειδα υπερπαραγωγες xaxa

Παω για καμια δουλειτσα

Που ειστε οι υπολοιπες ανθη χριστινα κατερινα βασουλα μαρινακι

Φιλια

Δημοσίευση

"Θέλω να γίνω μαμα",  συγνώμη για το θάρρος, γιατί δεν γνωριζόμαστε, αλλά λόγω του διαδικτύου έχω πρόσβαση σε κάτι τόσο προσωπικό σου.

Μου έκαναν τρομερή και δυσάρεστη (εννοείται) εντυπωση τα όσα έγραψες στην τελευταία ανάρτησή σου.

Θα ήθελα να σου πω ότι διαβάζω τα όσα γράφεις στο θέμα αυτό, γιατί μου αρέσει ο τρόπος γραφής σου, με έχεις εντυπωσιάσει σαν άτομο, (αν και δεν συμφωνούμε σε όλα βέβαια). Σε νιώθω λοιπόν, όσο γελοίο και αν φαίνεται, σαν κάπως "δικό μου" άτομο, παρόλο που εσύ δεν γνωρίζεις τίποτα για μένα! Αυτά είναι τα περίεργα του διαδικτύου! Φαινόμενα σύγχρονα που δεν τα έχουμε ακόμη "χωνέψει", ούτε συνειδητοποιήσει, ούτε και αξιολογήσει ακόμη..

Λοιπόν στο θέμα μας:

Ένιωσα λοιπόν την ανάγκη να σου γράψω (ανάγκη δική μου βέβαια, για σένα μπορει να αποδειχτεί κάτι τελείως άχρηστο, ή και ενοχλητικό κάτι που απεύχομαι βέβαια)γιατί με στεναχώρησαν ιδιαίτερα αυτά που γράφεις, τα ένοιωσα και με πόνεσαν πολύ. Έχω περάσει παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν με τον σύζυγό μου, αν και όχι τόσο τραβηγμένες ομολογουμένως, αλλά με είχαν πληγώσει πολύ  και ακόμη με πονούν (κακώς, η υπερευαισθησία δεν αμοίβεται καλά).

Πρώτα απ΄ολα θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω σαν τρίτος ότι δεν το αξίζεις όλο αυτό. Αυτό πρέπει να το πιστέψεις και να το περάσεις σε όλους. Να αντιδράσεις έντονα! Μην ανέχεσαι τέτοια έκτροπα!!!

Το πρόβλημά σου είναι σοβαρό γιατί ο άντρας σου δείχνει έρμαιο τέτοιων άχρηστων και επικίνδυνων γύναιων!

Κοίταξε τον εαυτό σου και τα παιδιά σου και βάλτους όλους στη θέση τους. Ας σε φοβούνται αυτοί και όχι εσύ αυτούς.

Είναι πραγματικά τόσο άδικο και ψυχοφθόρο αυτό. Κάνε σκηνή και πες την αλήθεια!! Και πως θα συνεχιστεί η καθημερινότητά σας όταν αυτές φύγουν και ο άντρας σου ακολουθήσεις τις "σοφές" παραινέσεις τους;

Ίσως να είμαι υπερβολική, δεν ξέρω, αλλά πραγματικά συγχύστηκα και σκέφτηκα να σου γράψω δυο λόγια, ως τι;, δεν ξέρω, ελπίζω να βοηθήσω, αν δεν σου έγραφα κάτι θα έσκαγα, δεν ξέρω γιατί...

Να είσαι καλά και πάλι συγνώμη για το θάρρος.

Δημοσίευση

Γεια σας κόρες!

Τέλεια η βάπτισή μας!!!!! 

Ευτυχώς έκανε πολύ καλή ημέρα, είχε ήλιο και σχετική ζέστη. Δε χρειάστηκε καν θέρμανση στην εκκλησία, αλλά όταν μου είπαν να ελέγξω το νερό, το βρήκα κρύο, οπότε μου λέει ο ιερέας "πωπω, αν ήσουν μάνα μου θα σε έδερνα" (χαμηλόφωνα, εννοείται, και για πλάκα, και με το θάρρος που έχει ως πνευματικός μου εδώ και δεκαπέντε χρόνια), και μετά το δοκιμάζει κι αυτός και λέει "α, δίκιο έχεις"!

Η μικρή ήταν πάααρα πολύ ήσυχη. Έκλαψε μόνο λίγο την ώρα που την έντυναν και ελάχιστα μέσα στην κολυμβήθρα. Ο Αντρέας επίσης ήταν απρόσμενα φρόνιμος. Ευτυχώς σήμερα δεν έκανε καθόλου πυρετό και ήταν πολύ ευδιάθετος. Κρατούσε το σταυρό όταν έκαναν το γύρο της κολυμβήθρας και η ξαδέλφη του τη λαμπάδα. Του είχαμε τάξει τη λαμπάδα και τη μελετούσε εδώ και πολύ καιρό, αλλά ευτυχώς χτες του έδειξα φωτογραφίες από τη δική του βάπτιση, και σήμερα ήθελε να κρατήσει τη μπλε λαμπάδα, η λαμπάδα της Γεωργίας είχε ροζ, οπότε του λέω "δεν έχει μπλε, κράτα το σταυρό", και δε διαμαρτυρήθηκε. Κρατούσε το σταυρό και τον φιλούσε και στο τέλος τον κρατούσε ένας ξάδελφός του απ' το χέρι και τον οδηγούσε!

Το μυστήριο ήταν πάρα πολύ ωραίο, η Γεωργία κουκλάρα με τα βαφτιστικά και τις δαντέλες! Όσο για μένα, ο κόσμος δε με αναγνώριζε! Χτενίστηκα και βάφτηκα (στην αισθητικό εννοείται), και έγινα αγνώριστη! Αφού είχα καλέσει και μια ξαδέλφη μου που δουλεύουμε στο ίδιο σχολείο, και με το που μπήκα στο κέντρο (δεν είχε έρθει στην εκκλησία), έμεινε και με κοιτούσε. Της μιλούσα και με κοιτούσε και στο τέλος μου λέει "ααα, εσύ είσαι; Δε σε κατάλαβα!". Με βλέπει κάθε μέρα στο σχολείο με τα γυαλιά, αμακιγιάριστη και με το μαλλί αφάνα, πού να με καταλάβει, χαχα!

Μετά στο κέντρο ήταν τέλεια, το φαγητό πολύ ωραίο και τεράστια ποικιλία, τα γλυκά που πήραμε εμείς τέλεια, όσο για τη διακόσμηση, θα κουφαθείτε!!! Είχα δει εδώ στο μάμμυλαντ ένα άρθρο για χριστουγεννιάτικα στολίδια από χαρτόνι. Τα φτιάξαμε στο Κατηχητικό και οι μικρές ενθουσιάστηκαν. Έβαλα, λοιπόν, τον αδελφό μου και μου έφτιαξε αρκετά, αγοράσαμε ράνερ κίτρινο λεμονί και σκορπίσαμε πάνω τα στολίδια. Δηλαδή αυτός με την κοπέλα του πήγαν και τα έφτιαξαν, εγώ έτρεχα στο γύρο της ομορφιάς εκείνη την ώρα! Λοιπόν, παρ' όλο που ήταν κάτι τελείως απλοϊκό, άρεσε πολύ στον κόσμο, και στο τέλος τα έπαιρναν μαζί τους, όπως έγινε και με τα χάρτινα καραβάκια που είχαμε βάλει στη βάπτιση του Αντρέα!

Οι καλεσμένοι μας ήρθαν όλοι, εκτός από κάποιους που είχαν ειδοποιήσει ότι δεν μπορούν, κυρίως λόγω δουλειάς, αφού η μέρα σήμερα είναι εργάσιμη. 

Στο κέντρο η μικρή κοιμήθηκε, και στο τέλος, όταν ξύπνησε, ήταν πάρα πολύ ήσυχη. Τη θήλασα σε κάποια φάση (σα λιμασμένο έκανε το κακόμοιρο!), και την πήγαινα βόλτες σε όλο τον κόσμο και ήταν πολύ γλυκούλα και φρονιμούλα.

elskoun ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Η κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική όσο κατάλαβες. Ο άντρας μου κάνει πάρα πολλές δουλειές στο σπίτι, απλώς αντιδρά όταν του ζητώ να κάνει κι άλλες. Επηρεάζεται από τη μάνα του όσο είναι αυτή κοντά του, αλλά μετά επανέρχεται στα φυσιολογικά. 

Το βασικό πρόβλημα είναι πώς θα αντέξω μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου που θα φύγουν!!!

Καγκουράκι καλέεε, έτσι και κάθονταν μέχρι 31/1 θα έφευγα εγώ! Θα πήγαινα στην Πάτρα, χαχα!

Περαστικά στα μικρούλια σου. Αμάν αυτές οι αρρώστιες...

Μάγδα περαστικά και στον Βασιλάκη. Κι ο Αντρέας έτσι ήταν κάποτε, αρρωστούσε κι ούτε που το καταλαβαίναμε. Χτες, όμως, ήταν πάρα πολύ χάλια, όλη μέρα ήθελε αγκαλιές στην πολυθρόνα, κι όποτε ανέβαζε πυρετό έλεγε ότι κρυώνει. 

Κι εμείς τα Χριστούγεννα πήγαμε σε μια θεία μου και περάσαμε ωραία και οικογενειακά και το βράδι ήρθε η κουμπάρα μου και φάγαμε στο σπίτι μας. Δεν κάναμε τραπέζι, δηλαδή, φάγαμε τη σούπα και το κοτόπουλο που είχε μείνει από το πρωί, που τα τρώμε παραδοσιακά μετά την εκκλησία.

Σας αφήνω κόρες, πάω να ξεβαφτώ για να πάρω την κοράσα, γιατί άρχισε γκρίνια.

Δημοσίευση

Πωπω, μιλάμε τρελή καταπίεση αυτές οι γυναίκες.

Τον Αντρέα τον έχουν τρελάνει. Όταν ήμασταν στο κέντρο έκανε κακά, και δεν το κατάλαβε κανείς, γιατί δεν ήρθε να το πει, και μέσα στον κόσμο και τη βαβούρα δεν το προσέξαμε. Όταν φύγαμε, ο Αντρέας ζήτησε να πάει στους γονείς μου, έτσι τον αφήσαμε εκεί, όπου ήταν και η πεθερά με τη μάνα της. Απλώς κατεβάσαμε τον Αντρέα και φύγαμε, δεν κατεβήκαμε κι εμείς, οπότε φωνάζει ο άντρας μου ο έξυπνος στη μάνα του ότι ο Αντρέας έκανε κακά και να τον αλλάξει. Τον παίρνει η μάνα μου να τον αλλάξει, κι αυτή από πίσω. Ο Αντρέας είχε συγκαεί τρελά, αντιδρούσε, κλωτσούσε, κι η άλλη από πάνω του να πρήζει κι αυτόν και τη μάνα μου. Να κλαίει το μωρό επειδή πονούσε και να τσιρίζει αυτή "να βγάζεις το πουλάκι σου να κάνεις τσία σου (έτσι τα λένε στην Πάτρα) και να μη συγκαίγεσαι". Μετά με πήρε τηλέφωνο η μάνα μου και μου είπε ότι την έσκασε αυτή μέχρι να αλλάξουν το μωρό, κι η πεθερά, όταν τις έφερε ο άντρας μου στο σπίτι, μου τα παρουσίασε ότι, αν δεν ήταν αυτή, δε θα κατάφερνε η μάνα μου να αλλάξει τον Αντρέα.

Όλη μέρα τον πρήζουν "φάε. Άντε, φάε. Έχεις εκεί το ψωμί σου, φάε. Άντε, φάε. Γιατί δεν τρως; Φάε. Εκεί είναι το φαΐ σου. Φάε" (όλα αυτά συνεχόμενα, όχι με παύσεις). "Τι; Δεν παίζεις; Αφού έβγαλες το παιχνίδι. Γιατί δεν παίζεις; Γιατί το έβγαλες αφού δεν ήθελες να παίξεις; Άντε, θα παίξεις; Παίξε. Έλα κάτσε εδώ. Βάλ'το κάτω και παίξε. Βάλε το στο τραπέζι και παίξε. Καλά, γιατί πας σε άλλο παιχνίδι

Δημοσίευση

Σόρι, κάτι πάτησα και δημοσιεύτηκε.

"Καλά, γιατί πας σε άλλο παιχνίδι; Αφού έβγαλες αυτό. Άντε, παίξε" (το μαζεύει και το βάζει στο κουτί μουρμουρίζοντας "η γιαγιά τα μαζεύει τα παιχνίδια. Τα πετάει ο Αντρέας και τα μαζεύει η γιαγιά").

Πολλή καταπίεση ρε κορίτσια, αν μεγάλωσαν έτσι τα παιδιά τους, εξηγούνται πολλά πράγματα.

Μετά μας έπρηζαν ότι πρέπει οπωσδήποτε να κόψει ο Αντρέας τις πάνες. Τους εξηγήσαμε κι η μάνα μου κι εγώ ότι πιθανώς το κάνει από αντίδραση και ζήλεια για τη μικρή, τίποτα αυτές, ούτε που ακούνε τι τους λέμε. Προσέξτε τώρα διάλογος:

Πεθερά: Καλά, πότε θα κόψει τις πάνες ο Αντρέας, μεγάλο παιδί είναι, μπλα μπλα.

Η μάνα μου: Ξέρεις, μάλλον το κάνει από αντίδραση, επειδή ζηλεύει για το άλλο μωρό.

Πεθερά: (διακόπτοντας τη μάνα μου και μιλώντας ταυτόχρονα με αυτήν) Εγώ στα δικά μου τα παιδιά δυόμιση χρονών τους τα έκοβα, κι εγώ ήξερα πότε θα βγάλουν το στομάχι τους (συγγνώμη, μπορείτε να φανταστείτε πιο αηδιαστική έκφραση από αυτήν;) και τα έβαζα στο κανατάκι (έτσι λέει το γιογιό, πλάκα πλάκα, λεξικό θέλουμε να συνεννοηθούμε) και έμαθαν και τα κάνανε".

Η μάνα μου: Ναι, αλλά ο Αντρέας δε θέλει γιατί μάλλον ζηλεύει απ' το άλλο μωρό.

Πεθερά: Μωρέ εγώ τους τα έκοβα και ήξερα την ώρα και τα έβαζα στο κανατάκι... μπλα μπλα μπλα.

Βγάλτε άκρη τώρα...

Μετά μας έπρηζαν με τις ώρες ότι ο Αντρέας πρέπει να κόψει τις πάνες ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ. Να προσπαθούμε τόσο καιρό με τρόπο και με ένα σωρό κόλπα να τον πείσουμε, κι ήρθαν αυτές με τη χοντράδα τους και τα γκρέμισαν όλα. Να τους λέμε ότι δε θέλει, ότι τα κρατάει, τίποτα αυτές. "Και τι θα γίνει; Πότε θα τα κόψει;" "Ε, κάποτε θα τα κόψει" της λέω. "Ναι, αλλά πότε;" "Όποτε θέλει" της λέω. "Όχι, δεν είναι όποτε θέλει, είναι όποτε τον μάθεις". Να της λέει κι ο άντρας μου ότι ο Αντρέας ΔΕ ΘΕΛΕΙ και δεν μπορούμε να τον υποχρεώσουμε και μας λέει "να τον βάλετε ξεβράκωτο στο κανατάκι να δούμε αν δεν θα τα κάνει". Της λέω "ε, και τι θα κάνω, θα τον δέσω στο γιογιό μέχρι να τα κάνει;" "Όχι, θα του πεις κάτσε εκεί κι αν δεν τα κάνεις δε θα σηκωθείς". "Καλά" της λέω "επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω αυτό το πράγμα, και με την πίεση δε γίνεται τίποτα, δε θα αγχωνόμαστε γι' αυτό. Κάποια στιγμή θα τα κόψει". Τους λέει το ίδιο κι ο άντρας μου και το σταμάτησαν. Μετά στο αυτοκίνητο που τις πήγε στους γονείς μου πάλι τον έπρηζαν, και τους το έκοψε.

Εννοείται ότι ο Αντρέας έρχεται όλη μέρα και κολλάει πάνω μου, ενώ μέχρι τώρα ποτέ δεν ήταν προσκολλημένος σ' εμένα ή στον μπαμπά του. Τον έχουν τρελάνει και προσπαθεί να τις αποφύγει. Σε κάποια φάση τους ζήτησε να παίξουν, παίξανε λίγο, προσπάθησαν να κάνουν ένα παζλ (με τεράστια κομμάτια), αλλά η πεθερά δεν τα κατάφερε να το φτιάξει (έλεος), και μου είπε να πάω εγώ να τον βοηθήσω. Τελικά, μετά την πρώτη φορά, ο Αντρέας το έφτιαχνε σχεδόν μόνος του! 

Αφήστε που έρχεται και κάνει τη νοικοκυρά μες στο σπίτι μου, πλένει πιάτα, μαγειρεύει, μέχρι που είπε στον άντρα μου να πετάξει τα σκουπίδια και της είπε ότι θα τα πετάξει αυτός αύριο και δεν την άφησε. Ουφ, άντε να ξεκουμπιστούν να ησυχάσω. Ωραίες διακοπές περνάω. Είπα θα ξεκουραστώ και θα γεμίσω μπαταρίες για το σχολείο, και είναι χειρότερο απ' το να έχω τη χειρότερη τάξη εβδόμη περίοδο...

Δημοσίευση

Καλημερα κοριτσια!

Αννα Μαρια να σας ζησει η νεοφωτιστη Γεωργια!ζεις την απολυτη τρελα, ειλικρινα θα τα ειχα χασει αν ζουσα ολα αυτα που μας λες!ΟΥΦ!Μονο που τα διαβαζα τρομαξα!καλα πως συμπεριφερονται ετσι?αν ειναι δυνατον!γι αυτο και ο αντρας σου εχει αυτη την αντιδραση καποτε!Περαστικα και στον Αντρεουλη!τον τρελαναν κι αυτον γιαγια και προγιαγια!ελεος!

Καγκουρακι μου περαστικα στα παιδακια...!ευχομαι να μην αρρωστησεις κι εσυ κοριτσι μου!

Μαγδουλα μου περαστικα και στον Βασιλακο!εχεις το πιο καλοβολο μωρο...τερμα!ακομα κι αρρωστο δεν διαμαρτυρεται...μπραβο του!α καλα οταν βρεθει και η Ιωαννα με αλλα παιδακια γινεται πολλη φασαρια!Αλλα και στο σπιτι πλεον με 2 μωρα δυσκολα μπορεις να πεις οτι χαλαρωνεις!ειλικρινα μονο αν κοιμουνται και τα 2 το μεσημερι που συμπιπτουν οι ωρες που κοιμουνται μπορω να χαλαρωσω λιγο!το βραδυ ο μικρος ξυπναει ακομη αρα διακοπτεται ο υπνος μου και ετσι δυσκολα κοιμαμαι μετα και ειμαι σαν ζομπι ολη μερα!χαχα

Ψες βραδυ βγηκαμε μετα απο πολληηηη καιρο ...περασαμε πολυ ομορφα...ηρθαν και οι κουμπαροι μας που ειχε να βγουμε εδω και καιρο μαζι τους και ηταν πολυ ομορφη βραδια...τραγουδησαμε, χορεψαμε, το διασκεδασαμε γενικως!πηγαμε σε μια ταβερνα εδω στο χωριο που τραγουδουσε ο αδερφος μου!

Δημοσίευση

Κοριτσια μου δεν σας ξεχασα τρεχω πολυ τον τελευταιο καιρο,μια με τους συλλογους(οργανωσα εκδρομη,γιορτη χριστουγεννων με αι Βασιλη και κλοουν )κτλ,σχολεια,βαθμους-γιορτες συν πλεξιμο παραγγελιες,γενεθλια του Δημητρη ,συν το οτι παω και καθαριζω σε καποια σπιτια-ιατρεια συν οι δουλειες του σπιτιου μη με παρεξηγητε...

ελπιζω απο το νεο ετος να γραφω πιο συχνα .....περασαμε αλλη μια χρονια που γραφουμε εδω  ιντερνετικες φιλεναδες μου ποσα περασαμε !!!!

σημερα θα κανουμε ρεβεγιον σε φιλικο σπιτι και κανω ετοιμασιες για να παω ...

θελω να ευχηθω σε ολες υγεια ,αγαπη ,ευτυχια και αισιοδοξια για το νεο ετος που ερχεται !!!

χρονια πολλα σε οσους γιορταζαν και γιορταζουν αυτες τις μερες  !!!Βασουλα να σου ζησει ο γιοκας !!Αννα Μαρια να σου ζησει η νεοφωτιστη !!!!!!

Σας αγαπω ολες και σας εχω στο μυαλο μου να ξερετε, πολλα φιλια!!!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ  να εχουμε!!!

Δημοσίευση

Δεν μπορω να μπω ιντερνετ εκανε κατι κοτσανουλες ο συζηξ κ δε μπαινω πουθενα ομως...!

Αυριο κοβω πιτουλα στη δουλεια κ χαιρομαι

Φιλια μου λειψατε..!

Ραντεβου αυριο ελπιζω να αποκατασταθει η κοτσανα με το ιντερνετ γιατι εχω φρικαρει ουτε στα μειλ μπαινω..!

Δημοσίευση

Γεια σας κοριτσάκια! Τι κάνετε;

Εμείς καλά είμαστε επιτέλους, αλλά χάλασε ο καιρός. Καλά, σ' εσάς έχει χιονιά, εδώ έχει απλώς κρύο και βροχή! 

Αυτές τις μέρες περάσαμε όμορφα! Στις 30/12 είχαμε το ξεμύρωμα της Γεωργίας. Το κάναμε μεσημέρι που έχει ακόμα ήλιο και δε θα κρύωνε το μωρό. Ήρθαν οι γονείς μου, ο αδελφός μου με την κοπέλα του, η νονά και- φυσικά- η λατρεμένη μου πεθερούλα με τη μάνα της. Όλα ήταν τέλεια, έκαναν μπάνιο τη μικρή η κουμπάρα μου με τον αδελφό μου, και μετά φάγαμε. Είχα φτιάξει χοιρινό με πατάτες λεμονάτο και ριγανάτο στην κατσαρόλα, σπανάκι σουφλέ και σπανάκι με αβγά και φέτα. Σε κάποια φάση ζήτησε η κουμπάρα μου να ποζάρουμε με τον άντρα μου για να μας βγάλει φωτογραφία, και πήρα εγώ ένα λεμόνι και έκανα ότι και καλά του το έστιβα στο κεφάλι. Η πεθερά μας είδε κι έπαθε ένα παραλλήρημα: "Τι του κάνεις του παιδιού μουυυυυυυυυυυυυυυυυ;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Τι πράγματα είναι αυτάααααααααααα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Ωραία συμπεριφορά!!!". Εκείνη την ώρα μου ήρθε να γυρίσω και να της πω ένα "ΣΚΑΣΕ", αλλά αντί γι' αυτό, την έγραψα επιδεικτικά. Μετά την έπιασε ο άντρας μου και της είπε ότι ήταν πολύ λάθος, κι ότι δεν έπρεπε να φερθεί έτσι, αλλά αυτή στην κοσμάρα της, έλεγε ότι δεν ήταν σωστή η συμπεριφορά μου, γιατί ήταν... σοβαρή η φωτογράφηση!!! ΕΛΕΟΣ!

Τέλος πάντων, παραμονή Πρωτοχρονιάς ΦΥΓΑΝΕ!!! Ησύχασε το κεφάλι μας!

Το βράδι της Πρωτοχρονιάς ήρθαν οι γονείς μου, ο αδελφός μου και η κουμπάρα μου, γιατί η μάνα της θα κοιμόταν και ο πατέρας της είναι στην κοσμάρα του, έτσι θα περνούσε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ολομόναχη. Περάσαμε πολύ ωραία, φάγαμε ένα σωρό φαγητά, ήπιαμε κρασάκι και παίξαμε παντομίμα! 

Την Πρωτοχρονιά πήγαμε στο νονό μου που γιορτάζει και περάσαμε  πολύ ωραία, μόνο που σε κάποια φάση ο Αντρέας έβγαλε κάτι εξανθήματα στα πόδια, στα καλά καθούμενα. Πήρα το γιατρό, μου είπε είναι κάποια αλλεργία, μου είπε ένα σιρόπι και μια αλοιφή, κι ευτυχώς είχε κοντά εφημερεύων φαρμακείο και πήγε ο άντρας μου και τα πήρε. Δεν εξαπλώθηκαν άλλο και με τα φάρμακα σιγά-σιγά εξαφανίζονται.

Την ίδια μέρα η Γεωργία έφαγε για πρώτη φορά φρουτάκι, με λαμπρά αποτελέσματα! Ήταν λες και το έτρωγε όλη της τη ζωή (και τους πέντε μήνες! :P ). Άλλαξαν και τα κακά της, έσφιξαν και κάθε λίγο κάνει κι από λίγα, ενώ πριν έκανε και πέντε μέρες να κάνει κακά. 

Τώρα πλέον, όπως είναι μισοξαπλωμένη στο ριλάξ, πιάνεται από τις ζώνες, σηκώνεται και κάθεται κανονικά, μασουλάει τις ζώνες και παρακολουθεί τα πάντα. Έχει πολλή πλάκα να βλέπεις αυτό το μικροσκοπικό πλασματάκι καθισμένο! 
Ο Αντρέας πάλι, φοράει μόνος του τα παπούτσια του και φτιάχνει και πάλι μόνος του παζλ με 24 κομμάτια.

Σας αφήνω, γιατί έκανε ο σύζυγος ζημιά.

Δημοσίευση

Επανήλθα!

Τελικά είχε χύσει απλώς λίγο νερό στο τραπεζομάντηλο, κι έκανε λες και έριξε βιτριόλι. 

Που λέτε, η πεθερά έφυγε, αλλά οι παρενέργειες της επίσκεψής της παραμένουν. Τον άντρα μου τον πιάνουν αναλαμπές, και κάνει λες και τα παιδιά δεν είναι δικά του, αλλά τα βρήκε έτοιμα κάποια στιγμή να τον περιμένουν. Μου λέει ότι, όταν είμαι εγώ εδώ, αυτός ούτε θα τα ταΐζει, ούτε θα τα αλλάζει, κ.λπ., γιατί αυτό είναι δική μου δουλειά και κανενός άλλου. Του λέω "και ποιος το λέει αυτό" και μου απαντά "η λογική. Αυτό είναι το σωστό". "Ναι" του λέω "η λογική της μάνας σου". Δε βγάζεις άκρη, επιμένει ότι δε γίνεται τις δικές μου ευθύνες να τις μεταθέτω στους άλλους και να του πασάρω τα παιδιά. Του λέω "καλά, μόνη μου τα έκανα; Σε ποιον τα 'πασάρω'; Στο γείτονα; Στον πατέρα τους τα δίνω. Είναι και δική σου ευθύνη, δεν είναι μόνο δική μου". Τίποτα αυτός. Είναι απίστευτο πώς γίνεται να επηρεάζεται τόσο πολύ απ' τη μάνα του, και απ' όσα του λέω εγώ, να μην κολλάει τίποτα. 

Φυσικά, όλα αυτά στα λόγια, γιατί στην πράξη, συνεχίζει να βοηθά πάρα πολύ στο σπίτι. Μόνο που δεν παίζει με τον Αντρέα, βαριέται, κι όποτε του ζητήσει ο μικρός να παίξουν, αυτός κάθεται στον υπολογιστή και του λέει "σε λίγο" και τελικά δεν παίζουν ποτέ. 

Τέλος πάντων.

Χτες με είχε πιάσει η κοιλιά μου απ' τα γλυκά, και νόμιζα ότι έπαθα γαστρεντερίτιδα! Ευτυχώς μου πέρασε τελικά. 

Λέγαμε να πάμε ΙΚΕΑ σήμερα, για να πάρουμε τα διάφορα επιπλάκια για τον παιδότοπο που θέλουμε να φτιάξουμε στο σαλόνι, αλλά λόγω καιρού προτιμήσαμε να το αναβάλουμε.

Σας αφήνω κόρες, τα λέμε!

Δημοσίευση

Καλη χρονια!!!! Υγεια ευτυχια και αισιοδοξια, να χαιρομαστε τα παιδακια μας.

Εμεις καλα ειμαστε μας εχει μεινει λιγος βηχας και μυξουλες. Παραμονη ειμασταν στη μαμα μου οπου στην αλλαγη του χρονου και τα τρια ηταν ξυπνια....

Ανημερα παλι φαγαμε στ μαμα μου αλλα κοψαμε την δικια μας βασιλοπιτα την οποια ειχα φτιαξει με βοηθους την Αγγελικη και τον Νικολα και καπιια στιγμη στα μισα ειχε ξυπνησει και ο μικρος.

Την τεταρτη αρχιζω παλι τα μαθηματα και πρεπει να στρωθω να ετοιμασω τουλαχιστον αυτα της πρωτης βδομαδας, θελω να κανω και τα γενεθλια του γιωργακη, χρονιζει το μικρο μου αντρακι σε λιγες μερες, και δεν ξερω τι να κανω, στο σπιτι λεμε αλλα μαζευομαστε πολυ και σκεφτομαι και τον χωρο και το πως θα παιξουν τα παιδακια....

Αυτα απο μας, καλη χρονια σε ολες, βασω χρονια πολλα για την γιορτη σου, μαγδα να χαιρεσαι τον Βασιλακο σου και χρονια πολλα

Δημοσίευση

Αλο αγαπες μου...!

Μου λειψατε...!

Ουτε ξερω απο ποτε εχω να γραψω εχω ξεχασει τα μισα σχολια κ τα μισα νεΑ μου

Συνοπτικα ειμασταν απο τραπεζι σε τραπεζι με οικογενεια κ αγαπημενους ανθρωπους

Ο βασιλης σε τρελη ευτυχια το καμαρι της ζωης μου εχει γινει αντρακι σωστο κ νομιζα πως δεν γινοταν να τον αγαπησω περισσοτερο μα καθε μερα τον αγαπω ολο κ πιο πολυ..!

Χτες πηγαμε στο μολ ψωνησαμε καναμε βολτα

Εκανε πενηνταλεπτα κ μετα ζητησε τα μεγαλα ηλεκτρονικα γιατι λεει μεγαλωσε κ τα πενηνταλεπτα ειναι για παιδια πηγαμε στα μεγαλα κ εκανε μηχανη κ φορμουλα σε προσομοιωτες πολυ γελιο ενα τοσο δα σκαθαρακι να οδηγει λες κ ειναι αντρας

Μετα πηγαμε για φαγητο γλυφαδα κ μετα για παγωτο.

Ηταν πολυ ωραια ξεσκασαμε

Σημερα παλι ολη μερα χουχουλιασμα ηρθε κ μια ξαδερφη του αντρα μου που κανω πολυ παρεα με τη θεια του για καφε φεραν κ ενα καρο δωρΑ στο παπι τρελαθηκε

Σε λιγο θα θελω αποθηκη για τοσα παιχνιδια στανταρ

Ειδαμε το ψυχρα κ αναποδα παιδικη ταινια ωραιΑ ηταν κ δουλειτσες

Αυριο ρεπαρο ξεκουραση κ παλι..

Αννα μαρια για τον αντρα μη λες λογια αμα βοηθα μη χανεις το σαλιο σου να το παιξει αφεντης προσπαθει επηρεαστηκε απο τη πεθερα

Λες για παιχνιδι εμενα παιζουν παρα πολυ πχ τωρα ο αντρας μου φορα ενα φακο στο κεφαλι ο γιος κατι γυαλια που φεγγουν σερνονται στο χαλι κ κανουν τους ανθρακορυχους

Αλλα γενικα παιζουν παρα πολυ με αμαξια η πολεμανε

Δημοσίευση

Καγκουρακι μου ευχαριστω!!

Γεννεθλια σε παιδοτοπο καλυτερα αν εχεις πολυ κοσμο πιστευω

Βρε τα ζουζουνακια σου ξυπνια μωρε

Εμενα ο μικρος ειχαμε στησει το φλουρι κ του τυχε κ το αληθινο ειχε μια εκφραση οταν βρηκε κ το δευτερο μα τι εγινε εδω λιωσαμε στο γελιο

Βασουλα μου χρονια πολλα για τη γιορτουλα σου πως περασατε εσεις;;

Δημοσίευση

Κατερινα κα σε χασαμε μωρε...

Αλλα απο οσο ειδα λεπτο δεν καθεσαι τρεχεις ολη μερα με τοσα πραγματα..

Φιλια σε ολες παω να γινω το αφεντικο των ανθρακορυχων με φωναζουν

Θα μπαινω πιο συχνα απο δω κ περα το υποσχομαι

Χριστινακι χρονια πολλα κ σε σενα

Ανθη μου που εισΑι καλε;;;

Δημοσίευση

Κατερινα κα σε χασαμε μωρε...

Αλλα απο οσο ειδα λεπτο δεν καθεσαι τρεχεις ολη μερα με τοσα πραγματα..

Φιλια σε ολες παω να γινω το αφεντικο των ανθρακορυχων με φωναζουν

Θα μπαινω πιο συχνα απο δω κ περα το υποσχομαι

Χριστινακι χρονια πολλα κ σε σενα

Ανθη μου που εισΑι καλε;;;

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Απαντήσεις

    • Ευχαριστούμε! Τις μύξες γενικά τις παντρευτήκαμε 🙃 Πυρετό έκανε μέχρι 38.3 για 1-2 μέρες, την είδε όμως ο παιδίατρος για το αντιγριπικό την πέμπτη και την βρήκε οκ, δεν είχε ακροαστικά.  Της κατεβαίνουν και τα πάνω δόντια και της πέσαν όλα μαζί της καημένης... Η ψυχούλα μου όμως έχει καλή διάθεση, ζητάει συνέχεια να της βάζουμε μουσική και χορεύει 😂και θέλει όλη μέρα βόλτες  Απλά τη νύχτα όταν ξυπνάει δυσκολεύεται να ξανακοιμηθεί, από τον πόνο λογικά, και κλαψουρίζει. Οπότε της βάζω αλοιφή και την κουνάω μέχρι να την ξαναπάρει ο ύπνος  Καταλαβαίνω αυτό που λες για την απόσταση, λογικό... Πάντως για τη δικιά σου, αν και ταλιμπανάκι, μπορεί να σε εκπλήξει ευχάριστα! Στα περισσότερα events/θέατρα για μωρά είναι δομημένοι έτσι οι χώροι που τα μωρά έχουν κάποια ελευθερία κίνησης, κάθονται πχ σε μαξιλάρια στο πάτωμα με τους γονείς.  Οπότε δεν είναι καθηλωμένα να κοιτάνε το οποίο είναι κουραστικό ακόμα και για εμάς τους ενήλικες! Για το μέλι έχεις δίκιο, το διόρθωσα... μην πάρω καμιά μανούλα στο λαιμό μου   Κι εγώ γενικά τη θαυμάζω την όρεξη της @Kiddo με τις τροφές και το θεωρώ κι εγώ πολύ σπουδαία δουλειά! Αλλά να σας πω την αλήθεια δεν το παρασκέφτομαι κιόλας, κοιτάω να είμαι ενημερωμένη, προσπαθώ για το καλύτερο και το πάω όπως μας βγει    Αυτό που με παρηγορεί και μου διώχνει το άγχος είναι ότι εγώ μεγάλωσα με μπισκοτόκρεμες κτλ και τώρα τρώω τα πάντα... ίσως τα παρατρώω κιόλας δηλαδή 😂 και λίγο peacky eating καλό θα μου έκανε σε αυτή τη φάση που τρώω για 10  Οπότε για μένα μην πνίγεσαι, ταίζεις τα παιδιά σου με υγιεινό σπιτικό φαγητό οπότε κάνεις ήδη τρομερή δουλειά!  Απίστευτο ότι θα γίνει ενός!! Ήσουν η πρώτη της παρέας! τα περιμένω κι εγώ τα πρώτα γενέθλια πως και πως... θα θελα κιόλας να της κάνω καμια μικρή τουρτίτσα για μωρά Αν έχει πετύχει καμία μανούλα καμιά καλή συνταγή ας τη σφυρίξει!  χαχαχα αυτό με την τσίχλα ακριβώς το ίδιο 😂
    • Καλημέρα κορίτσια. Εμεις πάμε καλά,τελικά την πείραζε από ότι κατάλαβα το γάλα μετά από το μεσημεριανό,παρόλο που μεσολαβούσε 2ωρο. Τρώει ευχάριστα το μεσημεριανό,τονκαλυτερο της ειναι μπούτι κοτοπουλο με μισή γλυκοπατα,λίγο καρότο, λίγο κολοκύθι και προχθές έβαλα και αστράκι.  Τρώει ένα μπολ γεμάτο.   Εν τω μεταξύ κατι την τσίμπησε στο χεράκι και έχει μια τεράστια φουσκάλες με πυον μέσα. Έστειλα φώτο στον γιατρό και περιμένω να μου πει. @Elenaki12 τι αντράκι ειναξ αυτό, μου θυμιζει τον γιο μου ετσι οπως τα κανει ολα γρήγορα. Η δικια μου βγηκε τεμπελιτσα. Αν και οπως μου ειπε και ο γιατρος την παιρνει το βαρος της κοιλιας μπροστα. Έγινε 28/10 6 μηνών. Ζυγιστηκαμε προχθές και είναι 8750 και ύψος 71-72εκ.  Παρακάτω είναι η κούκλα μου. 
    • Ωωω περαστικά!! Πώς είναι τώρα η μικρή σας;;  Τι ωραία ιδέα αυτό με το Μέγαρο και τη βρεφική παράσταση!! Μακάρι όταν ανέβουμε κι εμείς Αθήνα να πάμε να δούμε κανένα!! Κι εγώ δεν περίμενα να μπορούν να παρακολουθήσουν, αλλά αν είναι και καλοφτιαγμένο, θα τραβάει την προσοχή τους! Εμάς έχει αρχίσει να χτυπάει συνέχεια παλαμάκια τώρα, είναι σε καλή φάση για θεατρικές παραστάσεις 😆😆 Ρε συ κι εμάς τις γωνίες τις προστατευτικές τις έχει φάει όλες!! Το κρατάει και στο στόμα το κομμάτι που έχει κόψει και το μασουλαει με τις ώρες λες και είναι τσίχλα!! 😆 Δεν ξέρω αν πρέπει να κάθομαι να γελάω ή να τρέξω πανικόβλητη να του το βγάλω με το ζόρι... 😅
    • Καλημέρα κορίτσια!! Καλή εβδομάδα! Και καλό μήνα!! Νοέμβριος κορίτσια... Σε μερικές εβδομάδες το μικρακι μου γίνεται 1 έτους!! 😱 Νομίζω ότι η @Maria_mtx ήθελε να εστιάσει περισσότερο στο ότι δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε να δώσουμε όλες τις γεύσεις του κόσμου στο παιδί μας και να φρικαρουμε άμα δεν προλάβουμε να συμπληρωσουμε τη λίστα μας πριν χρονισει, κι όχι τόσο στο ότι αφού έχουμε συγκεκριμένες συνήθειες στην Ελλάδα, αυτές θα αποκτήσει το παιδί και δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε για το κάτι παραπάνω... Σε αυτό το σημείο να σας πω ότι εγώ είμαι σε ένα ενδιάμεσο στάδιο... Υπάρχουν πράγματα που δεν τρώω και δεν του τα έχω δώσει, επειδή λυπάμαι να τα αγοράσω και μετά να πεταχτούν... Πχ αρνί, συκώτι δεν έχω δώσει ακόμα. Ενώ κάποια άλλα που τρώει ο άντρας μου ή είναι πιο εύκολα να μείνουν στο ψυγείο και πιο εύκολα να τα διαχειριστω, όπως κατσικίσιο γιαούρτι ή πρόβειο γάλα (που πάλι δεν τρώω), τα έχω δώσει... Το έχω τύψεις ρε σεις όμως... Ότι μπορώ να τα πάρω, ότι θα μπορούσα να του μάθω να τα τρώει και του τα στερω, μιας και θεωρώ ότι είναι επίκτητη η γεύση, δηλαδή συνηθίζουμε να τρώμε κάποια πράγματα. 😢 Πχ, οι Ιάπωνες τρώνε φύκια και σούπες από σόγια για πρωινό, εγώ ούτε να το διανοηθώ 😆. Γενικά, εντελώς φιλοσοφικά συζητώντας, το να δώσουμε πολλά τρόφιμα στον πρώτο χρόνο έχει δύο καλα. Πρώτον για τα θέματα αλλεργίας και δεύτερον για την εκμάθηση γεύσεων και υφών. Αυτό που κάνεις εσύ @Kiddo το θαυμάζω απεριόριστα. Έχεις την όρεξη και τη θέληση να δώσεις πολλές διαφορετικές πρώτες ύλες και τις καταγράφεις κιόλας που είναι σημαντική παρακαταθήκη για το παιδί. Μπορεί να τύχει να πάει κάνα ταξίδι αργότερα στη ζωή της στο εξωτερικό, να φάει κάτι και να πάθει αλλεργικό σοκ. Επειδή έχεις κάτσει κι έχεις κάνει όλη αυτή τη δουλειά, μπορεί να το αποφύγει αυτό και μπράβο σου!! 👏 Ειλικρινά την θαυμάζω όλη αυτήν την προσπάθεια!!  Επίσης, σχετικά με τις διαφορετικές γεύσεις, κάθομαι και σκέφτομαι ότι έχουμε στην Ελλάδα τόσες πρώτες ύλες και πιάτα, πχ σαλιγκάρια, γλυκάδια, γαρδουμπες, πατσά, συκωταριές, κοκορέτσια, ορτύκια, συκωτακια πουλιών ή 2863 διαφορετικά είδη ψαριών, οστράκων, μαλακίων, μανιταριών, άλλα τόσα είδη τυριών, άντε να τα δώσεις όλα αυτά στο παιδί μέχρι να κλείσει το έτος... Κάποια από αυτά τα τρώμε μια φορά τον χρόνο κι αν, αλλά είναι μέσα στην παράδοση και υπάρχουν στη ζωή μας... Όχι μόνο δηλαδή γεύσεις από Ινδία, Ιαπωνία, Σενεγάλη, Μαρόκο, Αργεντινή κτλ. Άμα βάλεις κι αυτά, η λίστα γίνεται τεράστια. Δεν ξέρω ρε σεις όμως αν θέλω να δώσω γλυκάδια στο παιδί μου ή ροκφόρ. 😆 Οπότε τώρα τελευταία αποφάσισα να είμαι της λογικής να μάθουμε στα παιδιά να είναι ανοιχτά σε γεύσεις και σε δοκιμές. Μετά το χρόνο κάνουν ένα relapse, προτιμάνε γνώριμες γεύσεις, γλυκές και εύκολες υφές, αλλά αν οι γονείς έχουμε διαφορετικά πιάτα στο τραπέζι μας και μας βλέπει να τρώμε και να δοκιμάζουμε, ξεκινάνε να να δοκιμάζουν κι αυτά όταν είναι έτοιμα. Το βλέπω από τον μεγάλο μου, ο οποίος στο έτος τρεφόταν μόνο με φυστικοβουτυρο, αγγούρι, γάλα, και κριτσινια, ότι τώρα σιγά σιγά, ζητάει μπρόκολο, μπριζόλες, βουτάει πατάτες στο τζατζίκι 😆 δοκιμάζει παντζάρι, dragon fruit, και μετά επιλέγει άμα του αρέσει ή όχι. Δηλαδή, βλέπω ότι υπάρχει ελπίδα αν έχουν μπει οι βάσεις στην αρχή. Ακόμα και με το 1/3 των τροφίμων που καταφέραμε του δώσαμε από τις λίστες που μοιραστηκατε.  Επίσης, σχετικά με τα καυτερά... Εσείς πότε σκοπεύετε να τους δώσετε καυτερές τροφές, αν το σκέφτεστε δηλαδή; Εμείς τρώμε με τον άντρα μου αρκετά, αλλά δεν το έχω πάρει απόφαση να δώσω στα παιδιά (καλά στο μωρό σίγουρα όχι ακόμα)...  ΥΓ έχουμε Μαρτ και βρήκα τις φυσαλίδες και πήρα 😆. Τα έβλεπα στις φωτογραφίες τεράστια τα μπαλάκια κι όταν τα βρήκα είδα πόσο μικρά είναι 😆 εμένα μου άρεσαν. Και το μωρό το πήρε, το επεξεργάστηκε λίγο και μετά το έφαγε το πάτωμα. Προτίμησε το blueberry 🫐. Του έπεσε ένα εν τω μεταξύ στο λευκό ζιπουνακι από μέσα, και μπουσουλωντας το έλιωσε εκεί στην περιοχή της πάνας. Και μέχρι να καταλάβω ότι δεν ήταν αίμα αλλά μαρμελάδα blueberry έπαθα 10 εγκεφαλικά 🥲🤣
    • Αντε ωραία με το καλό κορίτσι μου να έρθει το πρώτα σας παιδάκι ☺️ Καλά ναι και εγώ τα ίδια παθαίνω πήγα 9 εβδ τελευταία φορά δεν έχω ξανά πάει άλλο οπότε κάπως έχω ένα άγχος να δω τι γίνεται  εμένα είναι το τρίτο παιδάκι έχω αλλά δύο κορίτσια 3 ετών και 15 μηνών Αύριο 11:30 η ώρα έχω ραντεβού σήμερα είμαι 12 εβδ 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...