Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καλοκαιρινές Βουτιές Και Νέες Αφίξεις Στο Καφενέ Μας!

Recommended Posts

• Απαντήσεις 1.2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γεια σας κοριτσάκια!

Ουφ, δεν μπορώ, δεν έχω δευτερόλεπτο ελεύθερο. Η Γεωργία δεν κοιμάται καθόλου μέσα στη μέρα... Κοιμάται ελάχιστα, και μετά ξυπνάει. Να και τώρα είχε αποκοιμηθεί, την κρατούσα πόση ώρα για να την πάρει καλά ο ύπνος, την έβαλα στο πορτ μπεμπέ, και σε πέντε λεπτά ξύπνησε. Τα μάτια ορθάνοιχτα... Γκρρρρρρρρρρρ................................. Φαντάζομαι στους δύο μήνες σιγά-σιγά θ' αρχίσει να κάθεται πιο πολύ μόνη της...

Χριστίνα είναι πολύ κουραστικό για το μωρό και για τους γονείς να είναι συνέχεια σπίτι. Κι εμάς ο Αντρέας κάπως έτσι όπως τα λες, αλλά ευτυχώς όχι στο σχολείο. Εκεί είναι ευγενικός, όλο "ευχα-ιστώ, ο-ίστε, πα-ακαλώ", καθόλου επιθετικός, και ακολουθεί πλέον και το πρόγραμμα του σχολείου. Σπίτι είναι αρκετά αντιδραστικός και επιθετικός απέναντι στον μπαμπά του, όταν δε γίνεται το δικό του. Ευτυχώς τώρα είναι δύο μέρες ηρέμησε κάπως. Τον πιάσαμε με τρόπο και σταμάτησε κι αυτός τις επιθέσεις. Προσπαθούμε σιγά-σιγά να κόψουμε και τις πολλές ώρες στην τηλεόραση και τον υπολογιστή.

Πάντως κι ο Αντρέας στην αρχή, όταν πρωτοπήγε σχολείο, δεν ακολουθούσε την ομάδα, σιγά-σιγά γίνεται αυτό.

Για το θηλασμό και τη βιταμίνη D κάπου το είχα διαβάσει, δε μου ήταν τελείως άγνωστο, αλλά επειδή δεν έδινα στον Αντρέα, δεν το σκέφτηκα καν για τη Γεωργία.

Ουφ, δε γράφω άλλα, κλαίει, γκρρρρρρρρρρρρρρ...................................

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα κοριτσια!

Αννα Μαρια εγω επειδη δεν θηλασα πολλη καιρο δεν ξερω για τις σταγονες που λες!ευγενικοτατος ο Αντρεας...μπραβο!σπιτι ολα τα μωρα επειδη νιωθουν οτι ειναι ο χωρος τους γινονται λιγο αγριμια!χαχα!η Γεωργια πιστευω θα μαθει να κοιμαται και μεσα στη μερα!θελει το χρονο της αλλα αν κοιμαται σερι το βραδυ για αυτο τη μερα δεν κοιμαται ευκολα!

Χριστινακι να μην στεναχωριεσαι και ο Δημητρακης θα μπει σε προγραμμα!ειναι λογικο να συμπεριφερεται διαφορετικα γιατι εμαθε με τις γιαγιαδες!σιγα σιγα και θα δεις οτι μερα με τη μερα θα κανει διαφορα!

Μαγδουλα μη λυπασαι καθολου...τα σιδερα διορθωνονται!ωραια εκπληξη ειχες και σου φτιαξε και τη μερα!ηρθαν οι φιλοι σας?το ξενυχτησατε?χαχα!

Η Ιωαννα ενω αρνιοταν πεισματικα να καθισει στην τουαλεττα την καταφερε η δασκαλα και δεχτηκε και καθισε και ολως παραδοξως και στο σπιτι καθισε ενω ως τωρα με τιποτα δεν καθοταν!εκλαιγε γοερα!δεν εκανε κατι βεβαια αλλα τουλαχιστον δεχτηκε να παει στην τουαλεττα!μου πε η δασκαλα της να εξοικειωθει πρωτα με την τουαλεττα και σιγα σιγα θα μαθει!για να δουμε!τουλαχιστον μεχρι να γεννησω να βγαλει την πανα!δεν την πιεζω καθολου βεβαια, οπως νιωθει!

Γεια σας κορίτσια!

Τι κάνετε;

Εγώ κοιμήθηκα χάλιααα... Όλο το βράδι ξυπνούσα από μόνη μου, γκρρρ... Κατά τις πεντέμιση ξύπνησε η Γεωργία, εξήμιση την έβαλα στο καρότσι και την έπιασε λόξυγκας. Γκρίνιαζα στον άντρα μου να την πάρει αυτός, γιατί δεν ήθελε να θηλάσει ούτως ή άλλως, αλλά όοοοχι, ήθελε να κοιμηθεί. Λες κι εγώ δε θέλω. Πέφτει και κοιμάται δύο η ώρα, και θέλει να ξυπνάει οκτώ. Τέλος πάντων, κατά τις εφτά και κάτι σηκώθηκε και την έκανε βόλτα με το καρότσι κι ευτυχώς κοιμήθηκε... Κοιμήθηκα κι εγώ και μας ξύπνησε το ξυπνητήρι. 

Τώρα θέλει να πάει για ψώνια, ενώ εγώ έχω ένα σωρό δουλειές. Το σπίτι είναι μες στη βρώμα, αφού κάθε μέρα του λέω να κρατήσει το μωρό για να καθαρίσω, και πάντα μια δικαιολογία βρίσκει και πάντα μου λέει "έλα μωρέ, σφουγγάρισε αύριο", "έλα μωρέ ξεσκόνισε αύριο". Χτες του έλεγα πόσες δουλειές πρέπει να κάνω, και μου λέει "είναι ανάγκη να τις κάνεις όλες μαζί; Κάνε λίγες κάθε μέρα". Να του εξηγώ ότι αν κάθε μέρα που προσπαθώ να κάνω δουλειές μου λέει να τις κάνω αύριο, κάποια στιγμή θα μαζευτούν όλες μαζί. 

Ουφ, να δω πότε θα τα κάνω όλα αυτά, έχω ξεσκόνισμα, σκούπισμα, σφουγγάρισμα, σίδερο, μαγείρεμα... 

Μάγδα δεν είναι τίποτα η ζημιά στον προφυλακτήρα! 

Πώς τα περάσατε με τους φίλους σας

Ουφ, κάτι πάτησα και δημοσιεύτηκε.

Πώς τα περάσατε με τους φίλους σας;

Μια χαρά ο Βασιλάκης στο σχολείο!

Εμείς του Αντρέα δεν του παίρνουμε λέξη για το σχολείο. Τον ρωτάω σήμερα το πρωί τι του είπε η δασκάλα του για το φυτό που πήγε (έπρεπε να πάρουν από ένα μικρό γλαστράκι για τη γωνία παρατήρησης της τάξης) και μου απαντά "τίποτα". Τον ρωτάω πού το έβαλαν και μου απαντά "πουθενά". Τον ρωτάω αν το πέταξαν και μου λέει "ναι". Σε άλλη φάση είδα ότι είχε φάει όλο το φρούτο του και χάρηκα πολύ, γιατί γενικώς δεν τρώει φρούτα τώρα τελευταία. Χτες το πρωί του ξαναέβαλα το ίδιο φρούτο, κι όταν με είδε που το έκοβα μου λέει "μπλιάχ, δε μ' α-έσει αυτό". Του λέω "καλά, αφού χτες το έφαγες όλο" και μου λέει "όχι, δεν το έφαγα, μου το έφαγε ο Κωνσταντίνος". Ρωτάει ο άντρας μου τη δασκάλα όταν τον πήγε σχολείο και του λέει ότι στην αρχή έριξε λίγο κάτω, και μετά του το τάισαν αυτές το φρούτο και το έφαγε. Του Αντρέα, εννοείται, όχι του Κωνσταντίνου. Χτες που γύρισε τον ρώτησα τι έκαναν στο σχολείο και μου είπε "τίποτα, παίζαμε". Πινόκιο θα έπρεπε να τον λένε, όχι Αντρέα.

Καλά, εδώ πέρα δεν έχουμε καλοκαίρι, έχουμε την κόλαση σε πακέτο... Η ζέστη τον περισσότερο καιρό είναι αφόρητη. Είναι και η υγρασία, και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική...

Βάσω ελπίζω ν' αρχίσει να κοιμάται και μέσα στη μέρα η Γεωργία γιατί είναι πολύ κουραστικό.

Κι εμάς ο Αντρέας έτσι έκανε με την τουαλέτα, στην αρχή ούτε να τ' ακούσει, μετά καθόταν αλλά δεν έκανε τίποτα, και τελικά το σταματήσαμε γιατί δεν είχε νόημα. Εσύ της Ιωάννας της φοράς βρακάκι ή πάνα και απλά κάθεται για λίγο στην τουαλέτα; Αυτό πιστεύω δεν είναι καθόλου αποτελεσματικό, αυτό κάναμε κι εμείς με τον Αντρέα και δεν οδήγησε πουθενά. Τώρα ούτε που το αναφέρουμε πλέον το θέμα, το αφήνουμε για μετά.

Πολλά φιλιά!

Αννα Μαρια της φοραω πανα αλλα την ωρα που μου ζητα να παει τουαλεττα την βγαζουμε για να αντιληφθει οτι εκει παμε για να κανουμε ειτε πιπι ειτε κακα!απλα εμας τωρα αρχισε να ζητα να πηγαινει!θα μας παρει καιρο να τα κοψει ειμαι σιγουρη!

Kαλημερα κουκλες!

Βασουλα αφου μπηκε στο πνευμα της τουαλετας, ολα καλα θα πανε και συντομα θα το κοψει!

Μαγδα μου μη σκας καλε, εγω αυτα με κοπανημτα σε προφυλακτηρα και κυριως οταν ανοιγω την πορτα για πρωινο τα εχω, ειμαι ατσαλη.

Αννα Μαρια εφοσον σου μαζευτηκαν δουλειες, φωναξε παλι την κοπελα να τις κανει πριν ξεκινησεις σχολειο γιατι δεν θα προλαβαινεις μετα!

Κι εμας ο μικρος ειναι πολυ ευγενικος και αλλα παιδακια δεν πειραζει, αλλα φαινεταο νομιζε οτι μονο θα παιζει και δε θα εχει προγραμμα, κατι σαν παιδικη χαρα. Κι εγω δεν το σκεφτηκα να τον προετοιμασω.... Χτες συζητησαμε λιγο και σημερα μου ειπαν ειναι αψογος ως τωρα και γενικα με καθησυχασαν οτι ειναι συνηθισμενο. Οσο για τον Αντρεα, ειναι μικρος, περυσι δυο μηνες που πηγε ο Δημητρης σφιγγα ηταν, φετος τα λεει ολα!

Φιλια, παω να δουλεψω!

Ουφ, ευτυχώς κοιμήθηκε η μικρή και έκανα δουλειές. Καθάρισα το σαλόνι και το δωμάτιό μας, σκούπισα και σφουγγάρισα και την κουζίνα και το διάδρομο, μετά ήρθε ο άντρας μου και κράτησε τη μικρή, έβαλα φακές να γίνονται και μετά σκούπισα και σφουγγάρισα και το παιδικό και τα μπάνια. 

Χριστίνα τη γυναίκα θέλω να τη φωνάζω για γενική, τώρα που μπορώ να κάνω δουλειές. Δεν μπορώ να πληρώνω γυναίκα κάθε λίγο και λιγάκι δυστυχώς, αν και, θα το ήθελα πάρα πολύ! Μάλλον τέλος του μήνα θα τη φέρω για γενική, να δροσίσει και λίγο (λέμε τώρα).

Ούτε κι εγώ είχα σκεφτεί να προετοιμάσω τον Αντρέα για τον παιδικό έτσι όπως το λες. Μη σου πω ότι, για να το κάνουμε πιο δελεαστικό, του λέγαμε ότι θα έχει άλλα παιδάκια και θα παίζει! Σιγά-σιγά προσαρμόστηκε, ξέρουν καλύτερα οι δασκάλες πώς να βοηθήσουν τα παιδιά σ' αυτό το θέμα. 

Κι η δασκάλα αυτό μου είπε ότι στην αρχή πολλά παιδιά δε λένε τίποτα, και μετά τα λένε όλα.

Βάσω κι εμάς ο Αντρέας έτσι ξεκίνησε, αλλά δυστυχώς δεν προχώρησε. Εύχομαι η Ιωάννα να τα καταφέρει!

Α, ξέχασα να σας πω! Χτες όπως άλλαζα τη Γεωργία, πάτησε τα πόδια και προχώρησε προς τα πίσω! Παραλίγο να χτυπήσει την κεφάλα της στον τοίχο!

Εν τω μεταξύ, ο Αντρέας έχει μυξούλες. Ουφ, δεν πρόλαβε να πάει στον παιδικό κι αρχίσαμε. Δεν είναι τίποτα, βέβαια, λίγη μύξα έχει, αλλά θέλει πολλή προσοχή μην κολλήσει το μωρό, γκρρρ... 

γεια σας κοριτσια

τα νευρα μου καθε μερα βρεχει εδω βγαινει λιγο ηλιος το πρωι και μετα συννεφιαζει,βρεχει και πεφτει η θερμοκρασια γκρρρ δεν θελω να φθινοπωριασει απο τωρα αρνουμαι....εγω δεν επρεπε να ζω εδω θα ερθω στην Κυπρο  αφου εχει συνεχεια ζεστη το καλυτερο μου, δεν το αντεχω το κρυο,με γκρινιες ξεκιναω παλι ,χθες παλι πηγαμε να καθαρισουμε το νηπιαγωγειο τι πρωτοτυπο ξεκινησαμε χωρις καθαριστρια παλι γκρρρ ,προχτες πηγα παλι πρωτοδικειο,εφορια και τραπεζα επιτελους τακτοποιησαμε την γραφειοκρατια για το συλλογο, φαγαμε κι ενα ωραιοτατο προστιμο 100ε στην εφορια επειδη ημασταν ληξιπροθεσμοι για να αλλαξουμε τα ονοματα του συλλογου, για ονομα επρεπε να παμε σε 10 μερες μετα τις εκλογες ενω εμεις πηγαμε σε εικοσι αφου ο δικηγορος μας ειχε πει οτι πρεπει να παμε σε ενα μηνα τελοσπαντων ακρη δε βγαζεις,τα παιδια συνεχιζουν ποδοσφαιρο ,πηγαμε στον καρδιολογο για χαρτι για τον Νικο και μας ειπε οτι εχει ενα μικρο φυσημα αλλα δεν ειναι τιποτα ειναι λειτουργικο κι οχι παθολογικο αλλα καποια στιγμη να παμε σε παιδοκαρδιολογο στη Θεσσαλονικη για να το σιγουρεψουμε 100 % οταν μου το ειπε εμενα τι με θες με εφαγε το αγχος εντωμεταξυ πρεπε να το ειχε απο μωρο αλλα δεν το καταλαβε κανεις τελοσπαντων διαβασα και στο ιντερνετ και καθισυχαστηκα ,αυριο θα εχω κοσμο το βραδυ δυο φιλικα ζευγαρια θα ψησουμε

Αννα Μαρια τι κουκλιτσα η Γεωργια πολυ γλυκια νομιζω οτι μοιαζει στον Αντρεα ,σημερα εκανα περιπου οτι κι εσυ,ξεσκονισα,σκουπισα και σφουγγαρισα τον κατω οροφο,το ενα μπανιο,εβαλα πλυντηριο απλωσα και εκανα φακες,νομιζω ειναι στο παιδι για το ποσο μιλαει για το τι γινεται στο σχολειο ο Νικος πχ μου τα ελεγε ολα ενας συμμαθητης του δεν ελεγετιποτα στη μανα του κι ακομα δε λεει απο εμενα μαθαινε και μαθαινει ακομα τι γινεται καλα οσο μεγαλωνουν λενε πιο πολλα για το πως περασαν τι μερα τους,για την πανα μη σκας θα ερθει η ωρα του

Χριστινακι ωραια που τον πηραν μεσω εσπα δεν νομιζω να εχει θεμα δεν χρειαζεται να τον προετοιμασεις θα μπει μονος του στο προγραμμα του σταθμου μην ανυσηχεις  και δεν θα εχεις θεμα κι εσυ θα εισαι ανετη και  δεν θα χρειαζεται να τον αφηνεις στις γιαγιαδες

Μαγδα μη στεναχωριεσαι αυτα συμβαινουν καθε μερα το θεμα ειναι το δεν χτυπησες πολυ κι εγω προσφατα εβγαινα με οπισθεν απο την αυλη και στην πορτα εξυσα λιγο τον προφυλακτηρα δεν εγινε και κατι λιγες γρατσουνιτσες σιγα εμεις να ειμαστε καλα

επανερχομαι ηρθε ο αντρας μου με ψωνια να τον βοηθησω.....

Ανθη ωραια η εξοδος σου κι εμενα μου αρεσει ο Παπακωνσταντινου οχι βεβαια στο σημειο που περιγραφει η Αννα Μαρια πιο νορμαλ κατασταση χαχαχα

Βασω αν την αφησεις χωρις πανα τα κανει πανω της;αφου λες οτι ζηταει να παει γιατι της φορας πανα ;ετσι μπερδευεται χειροτερα πιστευω

Κατερινακι πως τα πηγε ο Νικολας με τον παιδικο;θα ειναι μαζι με την Αγγελικη;

γκρρρ παλι αρχισε να βρεχει και ειχα απλωσει στα σκοινια αρων αρων τα εβαλα στην απλωστρα να δουμε ποτε θα πλυνω τα παπλωματα με τον παλιοκαιρο

Γεια σας γεια σας, χαθηκα παλι αλλα τις τελευταιες μερες ενιωθα πολυ κουρασμενη για να κατσω το βραδυ στον υπολογιστη, φαινεται μου βγηκε ολη η κουραση των προηγουμενων ημερων. Γενικα καλα ειμαστε, ο Γιωργακης στην κυριολεξια δεν βαζει κωλο κατω, απο την τεταρτη πεμπτη που πιανετε και σηκωνετε ορθιος θελει ολη την ωρα να ειναι ορθιος. Μου κανει και νουμερα με το μεςημεριανο φαγητο, εκει που ετρωγε τωρα τρωει με γκρινια και ολο και με κατι τον ξεγελαω για να ανοιξει το στομα του, τι να πω βαρεθηκε τις γευσεις.

Ο Νικολας ξεκινησε παιδικο, την Τεταρτη πρωτη μερα με το που βλεπει το σχολικο στηλωσε τα ποδια στο πεζοδρομιο και δεν εκανε βημα, με κλαματα μπηκε μεσα, μετα απο δυο ωρες πηγα και τον πηρα και ηταν καλα μου ειπαν. Την πεμπτη μπηκε χωρις κλαματα στο σχολικο και σημερα τον αφησα τρεις ωρες. Γενικα δειχνει να προσαρμοζετε και ειναι πολυ πιο θετικος σε σχεση με την τελευταια βδομαδα του ιουλιου που ειχε ξαναπαει και ας ειχε και την Αγγελικη τοτε. Αγορασαμε και τσαντα με ροδακια, εχει ενα στρουμφακι πανω, και εχει ενθουσιαστει, βαζει τα αυτοκινητακια του μεσα και την σερνει σε ολο το σπιτι.

Αντε απο την αλλη πεμπτη ξεκιναει και η Αγγελικη, να δω με το φαγητο τι θα κανω με αυτην, μου εχει γινει πολυ δυσκολη, αν δεν την ταισω θα καθεται με τις ωρες να φαει. Και στην κερκυρα τα ιδια μου εκανε με το ζορι να φαει μερικες μπουκιες. Μονο φακες τρωει ανετα.....ουτε πατατες θελει ουτε μακαρονια .

Α σκεφτομαι την αλλη κυριακη να κανω και τα γενεθλια του νικολα, τωρα που επιστρεψανε και ολοι οι φιλοι μας. Μαλλον απογευμα για πειτε ιδεες για το παιδικο μενου.

Ουφ αυτα τα νεα μου, τελειωσα και το σιδερο που ειχα αλλα παλι σημερα εβαλα πληντυριο.

Αννα μαρια ειδα τις φωτο, κουκλια και τα δυο, ολοκληρο παιδι ο Αντρικος και η μικρη εχει πολυ μαλλι ετσι? και δειχνει πιο μεγαλη απο μωρο που εχει μολις σαραντησει, θελω να πω δειχνει το βλεμα της να παιζει απο τωρα θα σου γινει και αυτη μεγαλη τσακπινα. Για το σχολειο ελπιζω να παρεις τα μαθηματα που θελεις, πολυ θετικοι οντως ετσι οπως σου τα ειπαν απο το τηλεφωνο, σιγουρα θα μας λειψουν οι περιπετειες των μαθητων σου στο εσπερινο. Και ρωσικα??? χρονο που βρισκεις μου λες????νομιζω ειναι φυσιολογικες για την ηλικια τους αυτες οι αντιδρασεις, θελουν πολυ κουβεντα απο μας, και η επιθετικοτητα ειναι επειδη δεν μπορουν να διαχειριστουν καλα ολα οσα τους απασχολουν. Εμεις εχουμε παρομοιο τετοιο παιχνιδι, ειναι ελικοπτερο διασωστικο, αλλα μεχρι να καταλαβω και εγω τι ελεγε μου φαινοταν πολυ αγριο. Και εγω την ιδια ταχτικη με την Μαγδα εχω λεφτα για ενα παιχνιδι.

Μια χαρα απο αναπτυξη η Γιωργια στο μηνα πανω θα το εχει πιασει το κιλο. Βιταμινη d δινω και εγω, στην Αγγελικη και στον Νικολα μαζι με σιδηρο αλλα τωρα μου εδωσε μονο βιταμινη d. Ειναι επειδη δεν υπαρχει στο μητρικο γαλα και μου εχει πει και μενα η παιδιατρος οτι τωρα τις δινουν απο τον πρωτο μηνα, ενω στην Αγγελικη για παραδειγμα μου τις ειχε δωσει αργοτερα. Επισης στην Αγγελικη και στον Νικολα τις εδινα μεχρι τον χρονο, τωρα μου ειπε οσο θηλαζω αλλα παλι θα ρωτησω μηπως θεωρουν οτι μετα τον χρονο αποθηλαζεις.... Και παρολο που μπορει να ακουσεις οτι και καλα επειδη εχουμε ηλιοφανεια δεν τις χρειαζομαστε γιατι ειναι για τα μωρα στις βορειες χωρες δεν νομιζω οτι κανενας μας βγαζει το νεογεννητο τρεις ωρες γυμνο στον ηλιο για να παρει την βιταμινη που χρειαζετε απο εκει.

Ανθη καλη σχολικη χρονια, παντα το καλοκαιρι και οι διακοπες φευγουν γρηγορα, και μενα μου αρεσει το καλοκαιρακι και ο καλος καιρος ελπιζω να κρατησει αρκετα ακομα ετσι. Πως ειναι ο πανουλης που χτυπησε? θεατρινα η Αλεξανδρα για να παρει και αυτη χαδια. Κυρια μου αρχισες τις σολο εξοδους βλεπω, αφου μπορεις καλα κανεις!! Περασες τελεια διαβαζω. Αντε θα τα πουμε σιγουρα και απο κοντα τις επομενες μερες.

Κατερινα καλη σχολικη χρονια στα αγορακια σου, επισημα νηπιο και ο Δημητρακης φετος. Αντε να μπειτε σε ρυθμο παλι οπως ολοι μας. Η σελιδα σου ειναι υπεροχη μου αρεσουν ολες σου οι δημιουργιες και οι τουρτες και τα πλεκτα. Τυχεροι οσοι ειναι κοντα σου και μπορουν να τις γευτουν!! Η Αγγελικη εχει ενθουσιαστει που κοιμαται επανω, ο Νικολας ευτυχως εχει ενθουσιαστει που κοιμαται κατω και εχει μεγαλο κρεβατι και ετσι δεν σκαρφαλωνει στο πανω, γιατι το ειχα ενα αγχος, αλλα δεν τρελαινεται να ανεβαινει πανω.

Μαγδουλα γυρισατε και εσεις, μια απο τα ιδια οπως εγραψα και η δικια μου, κολυμπουσε μονη χωρις τιποτα, ολο βουτιες και απο φαγητο τιποτα, μονο εμενα που αναπληρωνει με φρουτα κυριως. Ετοιμαζεις και εσυ παρτακι, τι αποφασισες τελικα? βρε τον βασιλακο που δεν θελει αλλος κανεις να αγγιζει τη μαμα του, πως νιωθεις λιωνεις φανταζομαι. Allou ειχαμε παει και μεις την Κυριακη, α και δεν σας ειπα μια απο τις καινουριες λεξεις που λεει ο Νικολας ειναι λουλου, ζηταει δηλαδη να παει στο allou. Και εγω ανεβηκα μαζι του καρουζελ, και ανεβηκε με τον μπαμπα του στα ελεφαντακια και στην καμπια.

Βασω καλη αρχη στην Ιωαννουλα, μια χαρα αμεσως προσαρμοστηκε, γνωριζει και τα παιδακια οποτε δεν θα εχει αλλαγες για να σε προβληματιζει. Μια χαρα και ο μπεμπουλης σου μεγαλωνει, πως περνα ο καιρος κοντευεις και εσυ!!!

Μαρινα εφτασες και εσυ στα μισα!!! Εγω το ιδιο ειχα κανει λιγο πριν γεννησω τον Νικολα εστειλα την Αγγελικη παιδικο ηταν δυο και 4 μηνων. Για μενα της εκανε καλο, δεν κλειστηκε στο σπιτι με ενα μωρο και μια μαμα να δειχνει περισσοτερη φροντιδα σε αυτο, αναγκαστηκα. Και επιπλεον εμαθε πολλα πραγματα να συνυπαρχει με παιδακια, να εχει ορια, να περιμενει να ερθει η σειρα της. Τωρα οι ιωσεις και αν θα φερνει το ρισκαρεις, ειναι στο παιδι, εγω ημουν τυχερη γιατι η Αγγελικη ειναι παιδι που αρρωστησε τρεις φορες τη μια χρονια και αλλες δυο την αλλη, κολλησαν και τα μικρα αλλα εναν πυρετο, λιγο βηχα και μυξουλες ολα τα αντιμετωπισαμε στο σπιτι.

Κοριτσακια εγραψα αρκετα, και εχει οαει αργα, τα υπολοιπα αυριο

Καλημερα!

Τι κανουν τα  ομορφοκοριτσα;;

Αννα Μαρια η μικρη σου κιολας πατησε ποδια; Ειναι πολυ μπροστα!!!! Μπραβο! Κι ειναι και κουκλα! Πολυ ωραια ιδεα τα Ρωσικα! Εγω ξερεις τι ειναι να ειμαι στην πηγη και να μην μπορω να πιω; Εμεις εδω στην ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ εχουμε και Ρωσικα που θελω να μαθω και Ισπανικα που εχω μεινει ενα χρονο πριν το τελευταιο πτυχιο. Κι εγω ειμαι συνεχως η στην ταξη η στο γραφειο και δεν μπορω να κανω τιποτα!!!!!

Κατερινακι μου κι εγω δεν θελω με τιποτα να χαλασει ο καιρος! Ειδικα τωρα που εχει δροσισει καπως ειναι τελεια!!!! Πως παει ο ΕΡΩΤΑΣ του Νικολα; Αντε καλη αρχη και με το συλλογο και στο νηπιο!!!

Καγκουρακι 7 μηνων κι ηδη σηκωθηκε;;; Σουπερ! Πολυ προχωου τα παιδια σε αυτη την ομαδουλα!!! Τι γλυκουλια! Εγω 3 μηνες θηλασα αλλα δεν μου εδωσαν τιποτα εξτρα. Μονο που μου ελεγαν να το βγαζω γενικα στον ηλιο και μεχρι 6 μηνων να μη βαλω αντιηλιακο.

Ανθουλα ο Πανουλης πως ειναι;

Βασω μου αφου ζηταει τουαλετα καλυτερα να της βγαλεις την πανα και να την αφησεις, τωρα που ειναι ακομα καλοκαρι και δεν εχεις στρωσει, οποτε αν εχεις ατυχηματα δεν πειραζει...

Μαρινακι στα μισα κιολας; Αντε με εναν πονο κοριτσι μου!

Μαγδουλα το παπι σου ζηλευει; Κι εμενα την περασε αυτη τη φαση. Μολις με ακουμπουσε ο Νικος του ελεγε "ξουτ!" λες κι ηταν μυγα. Αλλα τωρα το ξεπερασε, μερικες φορες τον πιανει μονο. Πολυ καλα κανεις και του μαθαινεις οτι δεν γινεται να αγοραζει συνεχεια πραγματα. Εγω πολλες φορες και να εχω, δεν του παιρνω αλλα. πχ παμε περιπτερο και του λεω ενα πραγμα θα παρεις κι αν διαλεξει μια σοκολατα και καραμελες του παιρνω μονο το ενα, πρεπει να μαθει οτι δεν μπορει να τα εχει ολα. Και δεν διαμαρτυρεται η ψυχουλα μου σχεδον ποτε.

Εμας τα σπυρακια εχουν υποχωρησει αλλα δεν εχουν φυγει τελειως κι αυριο κλεινει 10 μερες αντιβιωση. Δευτερα λεω να τον παμε παλι παιδιατρο να δουμε τι θα γινει πια!

Χτες ημασταν νοσοκομειο, μπηκε στο ματι του αντρα μου ενα γρεζι κι επρεπε να το βγαλει. Εχω δυο φορες χτυπησει στο ματι και ξερω οτι ο πονος δεν παλευεται. Ευτυχως δεν ηταν τιποτα και δεν περιμεναμε και καθολου σχεδον, ηταν αδεια η οφθαλμολογικη στο Τζανειο. Αλλα πρεπει να βαλει ενα ειδικο κολλυριο για μολυνσεις και δεν το βρισκουμε πουθενα.

Το Δημητρη και παλι στις γιαγιαδες θα τον αφηνω! Αφου απο Οκτωβρη μεσα δουλευω μονο απογευμα. Αλλα τουλαχιστον θα ειναι πιο εκτονωμενος και πιο ησυχος ελπιζω!

Φιλακια!!!Καλο ΣΚ και καλη ξεκουραση!

Γεια σας κοριτσάκια! Τι κάνετε;

Εμείς πήγαμε μια μικρή εκδρομούλα σήμερα, στα Κοκκινοχώρια! Εκεί που δούλευα τόσα χρόνια δηλαδή! Κατ' αρχήν πήγαμε στο Φρέναρος και προσκυνήσαμε στο ναό του αρχαγγέλου Μιχαήλ που γιορτάζει σήμερα. Έχει ένα μικρό εκκλησάκι του 12ου αιώνα με καταπληκτικές τοιχογραφίες και ένα μεγαλύτερο σύγχρονο ναό. Είχε και πανηγύρι, αλλά τα περισσότερα κιόσκια ήταν κλειστά τέτοια ώρα. Δυστυχώς τα κιόσκια με τα παιχνίδια ήταν ανοιχτά, οπότε δεν αποφύγαμε το κόλλημα του Αντρέα. Αγόρασε ένα παιχνίδι με κάτι αστυνομικούς (ο Θεός να τους κάνει), βαρκούλες, ελικόπτερα, φοίνικες, κ.λπ. Μετά πήγαμε στον Ποταμό Λιοπετριού που δεν είναι ποτάμι, αλλά ένα θαλασσινό κανάλι. Είναι πάρα πολύ όμορφα και έχει μια πολύ καλή ψαροταβέρνα εκεί πέρα. Ο Αντρέας ευτυχώς καθόταν φρόνιμος κι έπαιζε με το παιχνίδι που του αγοράσαμε, η Γεωργία κατ' αρχήν θήλασε, την ώρα που τρώγαμε κάθισε στο πορτ μπεμπέ και μετά την έβγαλα έξω. Καθόταν ησυχούλα και κοιτούσε γύρω-γύρω, ενώ έκανε και κάτι γελάκια... Οι άντρες έριχναν ψωμάκια στα σπουργίτια κι ο Αντρέας ενθουσιάστηκε και μετά πήγαν και βόλτα και είδαν τις βάρκες, τα δίχτυα, κ.λπ. 

Το φαγητό ήταν πολύ καλό, ενώ η μουσική τέλεια. Λες και είχα επιμεληθεί εγώ το πρόγραμμα! Ένα σας λέω: ήξερα σχεδόν όλα τα τραγούδια που έπαιζε! Μόνο Παπακωνσταντίνου δεν έβαλαν, μεγάλη παράλειψη...

Πριν κανένα μισάωρο γυρίσαμε, ευτυχώς ο Αντρέας κοιμήθηκε στο αυτοκίνητο, η μικρή είναι ξύπνια. Θήλασε λίγο και τώρα είναι στο ρηλάξ κι έχει λόξυγκα. 

Το απόγευμα θα έρθει η κουμπάρα μου για να μου φέρει μαύρη μπλούζα ή πουκάμισο για να φορέσω στο μνημόσυνο της θείας μου που είναι αύριο, γιατί εγώ δεν έχω, και βαριόμουν/δε βρήκα χρόνο να πάω ν' αγοράσω.

Πωπω, άλλαξε κι ο καιρός, ενώ όλη μέρα ήταν καλοκαίρι, απ' την ώρα που ήρθαμε έβγαλε πολύ αέρα. 

Κατερίνα τρεχάματα βλέπω.

Πάλι χωρίς καθαρίστρια το νηπιαγωγείο; Καλά, εδώ εμάς πολλά σχολεία δεν έχουν διευθυντή... Δέκα και έντεκα του μήνα θα κάνουν τις συνεντεύξεις για τις προαγωγές, και για να καταλάβετε, έντεκα Σεπτέμβρη πηγαίνουν οι μαθητές στα σχολεία... Τόσο καλά...

Αυτό με τις προθεσμίες που άλλα λένε πριν κι άλλα μετά, πολύ κλασικό. Κι εμείς ξέραμε ότι δηλώνουμε το παιδί μέσα σε ένα μήνα από τη γέννηση, πήγε ο άντρας μου στις 13 μέρες και του είπαν ότι άργησε, κι επειδή είναι αλλοδαπός αυτός και θα αργήσει κάπως η διαδικασία, μπορεί να περαστεί η εγγραφή στις 16 μέρες, π.χ., και να πληρώσουμε πρόστιμο, γιατί λέει, μέχρι τις δύο βδομάδες πρέπει να το δηλώσουμε. Ευτυχώς τελικά το γλιτώσαμε το πρόστιμο.

Κι η Γεωργία έχει ένα απειροελάχιστο φύσημα, αλλά δεν είναι τίποτα. 

Αχ, αχ, αυτές οι δουλειές. Με τίποτα δεν τελειώνουν...

Η Γεωργία μοιάζει στον Αντρέα λες; Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω...

Ο Αντρέας χτες έκανε πρόοδο: τον ρώτησα τι έκαναν στο σχολείο και μου είπε "μάθημα". Τον ρώτησα τι μάθημα και τις τους είπε η δασκάλα, και μου απάντησε "τίποτα". Του λέω "καλά, πώς τίποτα, μουγγή είναι;" και μου λέει "μας είπε ΚΑΤΙ"! Ε, δεν μπορείτε να πείτε!

Σας αφήνω προς το παρόν, κλαίει και θα ξυπνήσει και τον Αντρέα...

Επανήλθα, αλλά δεν το βλέπω για πολύ.

Καγκουράκι κι εμένα πολλές φορές μου βγαίνει η κούραση κάποιων ημερών και είμαι σαν ζόμπι...

Κι ο Αντρέας είχε σηκωθεί όρθιος πάρα πολύ νωρίς, όταν ήταν έξι μηνών και τριών εβδομάδων, τότε που είχε πάθει ουρολοίμωξη και ήμασταν στο νοσοκομείο.

Άσε, με το φαγητό έχουμε πλέον κι εμείς θέμα... Ενώ έτρωγε σχεδόν τα πάντα, τώρα δεν τρώει τίποτα. Μόνο πατάτες-ρύζι-μακαρόνια... Άντε και ελιές... Χτες έκανα φακές, κι έβαλα μέσα και αστράκι, για να το δει ο Αντρέας και να φάει, παρ' όλο που τις φακές υποτίθεται τις τρώει. Μόλις είδε το πιάτο, είπε "μπλιάχ" και το έσπρωξε. Πήρε το κουτί με το κολατσιό του νηπιαγωγείου κι έφαγε ένα ελιοπιτάκι που είχε περισσέψει. Στο τέλος, όταν τον ρώτησα για χιλιοστή φορά αν θέλει φαγητό και του πρότεινα να βάλουμε και τριμμένο τυρί, δέχτηκε, κι έφαγε αρκετές φακές, παρ' όλο που μου έλεγε σε κάθε κουταλιά "μόνο τιμμένο τυ-ί, όχι και φακές". 

Σήμερα στην ταβέρνα έφαγε πατάτες τηγανιτές (φρέσκες ευτυχώς), λίγο ρύζι που είχαν γαρνιτούρα τα ψάρια, ψωμί και μια μπουκιά φέτα από μπουγιουρντί, την οποία μόλις τη δοκίμασε είπε χίλια μπλιάχ, την κράτησε στο στόμα για να την φτύσει, και μέχρι να του δώσουμε χαρτοπετσέτα να τη φτύσει, αναγούλιασε και παραλίγο να κάνει εμετό.

Άντε, τέλεια με τον Νικόλα και τον παιδικό σταθμό! Μια χαρά! Εμάς δίνει ο παιδικός τσάντες, μάλλον για να έχουν όλα τα παιδάκια την ίδια και να μη συγκρίνουν και να ζηλεύουν.

Εμένα το σίδερο δεν τελειώνει... Άσε, κάθε μέρα σχεδόν πλυντήριο. 

Η Γεωργία έχει πολύ μαλλί όντως. Και τα δύο γεννήθηκαν με μαλλιά, και τώρα της μικρής μεγάλωσαν κιόλας! 

Καλά, το μάτι παίζει, δεν το συζητάμε!!! Όλο κοιτάει γύρω-γύρω και κάνει γελάκια!

Ρωσικά δεν έχω αρχίσει ακόμα, τέλος του μήνα αρχίζουν τα μαθήματα. Ελπίζω να προλαβαίνω.

Το σχολείο, τόσο απ' το τηλεφώνημα που έκανα, όσο και από την επίσκεψη που πήγα την Τετάρτη, μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Μου έδωσαν ιστορία Α' λυκείου (δηλαδή αρχαία ελληνική ιστορία) και ελληνικά για ξενόγλωσσους. Οι ξενόγλωσσοι είναι τέσσερα παιδιά και το μάθημα πανεύκολο απ' ό,τι μου είπαν. Μου έδωσαν αυτά τα μαθήματα για να μη ζοριστώ πρώτη χρονιά σε λύκειο και με βρέφος στο σπίτι. Στο άλλο σχολείο που θα πάω να δούμε...

Ο Αντρέας τώρα είναι πιο ήρεμος ευτυχώς. Ενώ προηγουμένως όταν έπαιζε ή έβλεπε παιδικά και τον έπαιρνε ο μπαμπάς του να τον αλλάξει τον χτυπούσε όπου έβρισκε, τώρα απλά φωνάζει "βοήθεια, βοήθεια"! Έχει πολλή πλάκα! Σήμερα όταν φεύγαμε απ' την ταβέρνα, αυτός ήθελε να παίξει και τον πήρε ο άντρας μου απ' το χέρι να φύγουμε, οπότε άρχισε πάλι τα "βοήθεια, βοήθεια" και μετά είπε "θέλω να φύγει ο παλιομπαμπάς" και πήγε να τον χτυπήσει, λέγοντας "θέλω να βα-έσω τον μπαμπά", αλλά ευτυχώς αυτό ήταν, δεν το συνέχισε.

Επίσης, τις τελευταίες μέρες δεν κολλάει και πολύ με τα παιδικά! Προτιμάμε να του βάζουμε παιδικά στην τηλεόραση, γιατί έτσι παρακολουθεί, αλλά ταυτόχρονα παίζει, και ξεχνιέται με το παιχνίδι, οπότε μπορεί και να μην βλέπει καν τηλεόραση. Αντίθετα, στον υπολογιστή καθηλώνεται μπροστά στην οθόνη και δεν ξεκολλάει.

Έχει πλάκα όταν παίζει, γιατί σκαρώνει ολόκληρες ιστορίες με τα παιχνίδια του, τα έπιπλα ή τα πόδια μου είναι βουνά, καταρράκτες, κ.λπ., και βάζει τα παιχνίδια να σκαρφαλώνουν, να πέφτουν κάτω, να κάνουν σταθμούς, ενώ συνέχεια τα βάζει να μιλάνε μεταξύ τους!

Ευτυχώς σήμερα δεν μας έκανε σκηνή που πήρε μόνο ένα παιχνίδι. Είπε ότι ήθελε κι άλλο, αλλά δεν το συνέχισε.

Η Γεωργία γεννήθηκε 3250 και τώρα είναι 4800 περίπου! Είναι πιο χοντρή απ' ό,τι ήταν ο Αντρέας στην ηλικία της, κι ένα εκατοστό πιο ψηλή! Μ' αρέσει που μας λέγανε ότι θα είναι πολύ αδύνατο μωρό!

Δίκιο έχεις για τη βιταμίνη D! Δεν το είχα σκεφτεί έτσι! :)

Χριστίνα εδώ και 2-3 χρόνια ήθελα να πάω να μάθω κάτι. Στην αρχή έλεγα για τουρκικά, αλλά τελικά μου ήρθε να μάθω ρωσικά. Αλλά με τη δουλειά στο εσπερινό δε γινόταν, έτσι είπα ότι, με το που θα πάω πρωινό σχολείο, θα γραφτώ οπωσδήποτε για ρωσικά!

Κι εμάς ο Αντρέας κάνει εδώ και τρεις βδομάδες εισπνοές, αλλά δεν του περνάει ο βήχας. Έχω και τη μάνα μου να μου λέει ν' αλλάξουμε παιδίατρο, ότι θα του μείνει μόνιμο πρόβλημα, κι άλλα τέτοια... 

Περαστικά στον άντρα σου.

Κλείνω, γιατί, ενώ την είχε πάρει ο ύπνος στο ριλάξ, άρχισε γκρίνια.

Φιλιά!

Γεια σας και παλι, ο παππους πηρε την Αγγελικη και τον Νικολα και τους παει στο allou και ετσι ειμαι με τον μικρο στο σπιτι. Σημερα ξυπνησαμε ολοι απο τις 6 και μιση γκρρρρ, σηκωθηκε ο αντρας μου να φυγει εκεινη την ωρα, θηλαζα τον Γιωργακη και ξυπνησε και ο Νικολας οποτε καταλαβαινετε ηθελε και αυτος, θηλαζει μονο το ξημερωμα πια, δεν βολευομασταν και πολυ με τους δυο, ξυπναει και η Αγγελικη, αυτο ηταν οσο και να ηθελα δεν ξανακοιμηθηκαν. Το μεσημερι ξεραθηκαν Αγγελικη και Νικολας αλλα ο μικρος ειχε αλλα σχεδια και ετσι δεν μπορεσα να κοιμηθω και εγω λιγο. Ο κυριουλης ειχε κοιμηθει 11-12:30 το πρωι και κοιμηθηκε αλλη μιση ωριτσα στις 4 το απογευμα αλλα τετοια ωρα ειχε σηκωθει ηδη η Αγγελω.

Συνεχιζω απο εκει που εμεινα χθες

Χριστινα πολυ καλα που σας πηραν μεσω εσπα, οτι καλυτερο ειναι τωρα για την ηλικια του ο παιδικος και φανταζομαι θα εισαι και εσυ ησυχη για το οτι καποιες ωρες θα ειναι εκει και δεν θα εχεις την αγωνια ποιος να στον κρατησει. Σιγουρα θα μαθει να συνυπαρχει με τα αλλα παιδακια και να ακολουθει τους κανονες ειναι θεμα χρονου και οι δασκαλες εχουν τον τροπο. Περαστικα στον αντρα σου.

Μαγδουλα μη σκας καλε για τετοια μικροατυχηματα, και εγω εχω γρατζουνισει λιγο το φτερο μπαινοντας στο γκαραζ, αυτα δεν ειναι τιποτα.

Αννα μαρια δεν κοιμαται πολυ τελικα μεσα στη μερα η Γιωργια, ελπιζω να κανει καλυτερους υπνους τωρα που μεγαλωνει. συμφωνω με τη Βασω στο σπιτι ειναι στο χωρο τους με μας οποτε τους περνει να γινονται αγριμακια για να περασει το δικο τους. Αχ και μενα ποτε δεν μου ελεγε η Αγγελικη τιποτα απο τον παιδικο, και οταν της ελεγα να μου πει μου ελεγε το στανταρ προγραμμα και ποτε λεπτομερειες πχ, φαγαμε πηγαμε τουαλετα παιξαμε, οχι τι παιξανε, ανεβηκαμε στην πανω ταξη, οχι ομως τι κανανε πχ ζωγραφικη παζλ...., φαγαμε μεσημεριανο, πηραμε τις τσαντες και μπηκαμε στο σχολικο. Ελπιζω ο Νικολας οταν μιλησει να μου λεει πιο αναλυτικα τι εκαναν.

Ωραια εκδρομουλα κανατε, τι αποστασεις ειναι αυτες Αννα μαρια για μας που δεν ξερουμε τα μερη αυτα?

Βασω με την βοηθεια της δασκαλας και βλεποντας και τα αλλα παιδακια θα την κοψει την πανα η Ιωαννα συντομα, να γινει η αρχη ειναι το παν. Και μενα την ξεκινησαν στο σχολειο και μετα απο ενα μηνα ασχοληθηκα και εγω πιο σοβαρα στο σπιτι και σε δυο τρεις βδομαδες ειχε καθαρισει και απο την βραδυνη.

κατερινα επιασαν απο τωρα οι βροχες εκει, μακαρι να κρατησει λιγο ακομα καλος καιρος ειναι πολυ νωρις οντως. Φυσημα ακουγε και στον Νικολα η παιδιατρος, 5 μηνων του ειχα κανει triplex και ηταν ανοιχτο λογω ηλικιας, 15 μηνων ξαναξαναμε και ειχε κλεισει και μας ειπαν αν θελουμε να το ξαναδουμε οταν θα ειναι 5. Φυσημα ειχα και εγω, μπορει να εχω και ακομα δεν ξερω, αλλα δεν ειχα κανενα προβλημα και αθλουμουν και πολυ οσο πηγαινα σχολειο. Τα ιδια παλι στο νηπιαγωγειο και φετος εχετε?

Καλημερουδια κοριτσακια μου χθες βραδυ τα διαβασα ολα αλλα σημερα τα μισα τα χω ξεχασει χιχι οποτε οπως καταλαβατε θα πηδαω απο το ενα θεμα στο αλλο..

Καταρχην τι κουκλι κοριτσακι ειναι αυτο αννα μαρια μου κ τι βλεμμα καλε λες κ ειναι μεγαλο μωρακι ελιωσα κ εβλεπα στον υπνο μου πως ειχα ενα μωρακι κ εγω χαχα

Καλε τι πολλα μαλλακια σε λιγο θα της βαζεις κοκαλακια χαχα

Καλα ο αντρεακος ηταν ομορφο μωρο κ εξελισεται σε πολυ ομορφο αγορακι λατρευω αντρεακο το χω ξαναδηλωσει

Πως θα βαλω κ εγω φωτο γκρρρ ολο δε μπαινουν...

Κατερινουλα μου κ εγω εχω φυσημα αλλα οπως ειπε κ το καγκουρακι δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο κ οντως στον αθλητισμο ποτε δε με εμποδισε κ παλαιοτερα εκανα χορο πανω απο 4 ωρες τη μερα καθε μερα εκτος κυριακης

Εμεις την αλλα βδομαδα παιδιατρο κ εχω διαφορα με το β να δω αν οντως εχει πλατυποδια σε ενα σημειο το πουλακι μας δεν ανοιγει τελειως να δουμε κ λιγο τον αστραγαλο με λιγα λογια θα τον τρελανω χαχα

Προστιμο κατερινιω ε αυτη η αθανατη γραφειοκρατια ειναι τραγικοι απο παντου με καθε τροπο να μας φανε λεφτα γκρρρ

Γραφω κ λιγα δικα μου κ ξανασχολιαζω μπας κ θυμηθω τιποτα πεμπτη το βραδυ τελικα βγηκαμε με τον κολλητο του αντρα μου κ την κοπελα του καπακι απο τη δουλεια κ γυρησαμε μετα της 3 ηταν αψογα μιας κ πηγαμε στο αγαπημενο μου μαγαζι vive mar πανω στη θαλασσα στην παραλιακη μπεκρουλιασαμε θυμηθηκαμε τα παλια πολυ ομορφα ηταν χαρηκα που τους ειδα ειδικα τον τακη τον ξερω 10 χρονια τωρα κ ειμαστε πολυ δεμενοι μακαρι να παντρευτει κ την κοπελα γιατι την εχει πιασει κριση για παιδι ολο γιαυτο ελεγε χαχαχα

Αλλα νεα δικα μου σπιτι δουλεια δουλειες τις υπολοιπες μερες με μικρες στιγμες απολαυσεις καπου καπου..! Περασε κ αυτη η βδομαδουλα..

Καγκουρακι τι γλυκος ο παππους σας που τα πηγε στο αλου τα παπακια σου ο βασιλης τρελαθηκε τοσο που καθε μερα ρωτα ποτε θα ξαναπαμε κ μεις μπηκαμε σε ολα αυτα κ μετα εγω κ η ινα κ στα μεγαλα τα παιχνιδια χιχι να ξεδωσουμε κ εμεις λιγακι..

Στερεωνει ποδαρακια ο μικρος σου μπραβο κ εμενα 6 μηνων εριξε βηματα το ατιμο σκαρφαλωσε στην κουνια κ επεσε απεξω 6 μηνων ανθρωπακι οποτε εμας η πρωτη μας αποπειρα μου μεινε αξεχαστη

Χτες κοριτσια με ψοφησε ο δικος μου δε κοιμηθηκε για μεσημερι κανουμε κατι μαστορεματα που σας ελεγα κοπαναγαν οι μαστορες κ δε κοιμηθηκε οποτε ηταν γκρινιαρης ατακτος κ ανυπακουος μου βγαλε το λαδι το ατιμο...αφου οταν τον κοιμησα εβλεπα αστερακια απο την κουραση

Βασουλα μου γλυκια βγαλτης τη πανα κ ξεκινηστε νομιζω θεμα χρονου ειναι για σας..

Εμενα τα χε βγαλει πριν αρχισει σχολειο αλλα νομιζω πως κ εκει βοηθα πολυ η δασκαλα..

Ευτυχως ο δικος μου αρχισε κ τρωει απο ολα μονο στην κερκυρα μου χε αποσυντονιστει τελικα

Φρουτα λαχανικα κ 1.5 λιτρο γαλα τη μερα αυτα δεν τα χει σταματησει ποτε ευτυχως το καμαρι μου

Νομιζω ψηλωσε αποτομα φτανει τα φωτα που δε τα φτανε πριν παμε κερκυρα κ μοιαζει ποιο αγοριστικο το κορμακι κ οχι τοσο παιδικο..

Χριστινακι μου περαστικα για το ματι σας ασε απο πονο στο ματι μπρρρ ειναι πολυ φρικτος..

Λετε για ξενες γλωσσες ε κ μενα θα μου αρεσε να ηξερα κ ισπανικα αλλα θεωρω αδυνατο να βρω χρονο τωρα για οτιδηποτε για μενς σνιφφφ

Γεια σας κοριτσάκια! Τι κάνετε;

Εγώ είμαι ένα πτώμα!

Ας αρχίσω με τα χτεσινά. Χτες το βράδι, είχαν κοιμηθεί και οι δύο, κι εγώ διάβαζα λίγο, οπότε σε κάποια φάση ένιωσα κάτι να με γαργαλά στο μπράτσο. Κοιτάζω, δύο μυρμήγκια. Λέω "τυχαίο θα είναι". Επειδή, όμως, μου μπήκε η ιδέα, λέω να κοιτάξω καλύτερα στο κρεβάτι. Κάνω έναν έλεγχο, και τα βλέπω να πηγαινοέρχονται στο ξύλο του κρεβατιού. Φωνάζω τον άντρα μου, και μεταφερθήκαμε στο παιδικό. Ο Αντρέας κι εγώ στο κάτω κρεβάτι της κουκέτας κι η Γεωργία στο πορτ μπεμπέ. Ο άντρας μου κοιμήθηκε αργότερα στο σαλόνι, γιατί το πάνω κρεβάτι της κουκέτας το έχουμε ακόμα με το σελλοφάν για να μην καταστραφεί το στρώμα και να γεμίσει σκόνες, αφού δεν το χρησιμοποιούμε ακόμα. 

Τέλος πάντων, πάω να ξαπλώσω εγώ και κάνω τον Αντρέα λίγο πέρα για να χωρέσω, οπότε ξυπνάει, κάθεται στο κρεβάτι και μου λέει "μα πότε;". Προφανώς ήθελε να πει "μα πότε ήρθαμε εδώ;"!

Σήμερα το πρωί ξύπνησαν και τα δύο απ' τις εξήμιση... Ο Αντρέας έπαιζε ασταμάτητα γεμίζοντας τον τόπο με παιχνίδια, κι η Γεωργία θήλασε και μετά ξαναθήλασε και στο τέλος την έβαλα στο κρεβατάκι της και κοιμήθηκε τελικά. Εγώ δεν τα κατάφερα να ξανακοιμηθώ.

Κατά τις εννιά πήγαμε εκκλησία με τον Αντρέα, στο μνημόσυνο της θείας μου. Πήγαμε επίτηδες αργά, γιατί στη συγκεκριμένη εκκλησία δεν έχει νηπιαγωγείο, οπότε ήξερα ότι ο Αντρέας δε θα στεκόταν πουθενά. Όταν φτάσαμε είχε βγει η Θεία Κοινωνία, και τον παίρνω μέσα να κοινωνήσει. Μιλάμε, μέσα στο ναό να μην πέφτει καρφίτσα. Ένας χαμός, γιατί ήταν και το μνημόσυνο του ηγουμένου ενός μοναστηριού που είχε σκοτωθεί στο ατύχημα με το ελικόπτερο που ήταν μέσα και ο πατριάρχης Αλεξανδρείας πριν κάποια χρόνια. Να περιμένουμε στην ουρά χωρίς καλά καλά να έχει χώρο να σταθούμε, κι ο Αντρέας να θέλει να φεύγει... Καθόταν κάτω ή ξάπλωνε κιόλας, με κίνδυνο να τον πατήσουν. Κοινωνεί, πάμε να βγούμε έξω, δε δεχόταν να βγει. Βρε τον έπαιρνα απ' το χέρι, βρε τον τραβούσα, βρε ήρθε μια γυναίκα να βοηθήσει... Τελικά τον άρπαξα και βγήκαμε, γιατί ενοχλούσαμε και τον κόσμο. Έξω έτρεχε πάνω-κάτω στην αυλή, με κίνδυνο να τον χάσω μέσα στην πολυκοσμία. Τελικά τον πήραν οι γονείς μου, γιατί εγώ είχα παρκάρει μακριά κι είπαμε να μην τρέχω μες στο δρόμο με το μωρό, αφού ανά πάσα στιγμή μπορούσε να μου ξεφύγει. Και που πήγαμε μέχρι την εκκλησία πολύ ήταν, ενώ οι γονείς μου είχαν παρκάρει εκεί δίπλα. Συναντηθήκαμε στο σπίτι του θείου μου, όπου επίσης γινόταν ο χαμός. Πάλι κυνηγούσαμε τον Αντρέα, και στο τέλος, όταν είπαμε να φύγουμε, δεν έφευγε. Τελικά αναγκάστηκα να του τάξω κινούμενα σχέδια για να δεχτεί να φύγουμε.

Πάμε σπίτι, θηλάζω τη Γεωργία και μετά πιάνω να καθαρίσω λίγο, κάτι ψιλά δηλαδή, γιατί γενικώς το σπίτι ήταν καθαρό, να συγυρίσω κάπως, κ.λπ. γιατί θα έρχονταν οι ξαδέλφες μου από την Πάφο, που είχαν έρθει για το μνημόσυνο, για να μας χαιρετήσουν για τη Γεωργία. Είναι και λίγο υστερικές με την καθαριότητα, και πρώτη φορά στο σπίτι μου, δεν ήθελα να βρουν το απόλυτο μπάχαλο. Ευτυχώς τα άπειρα παιχνίδια του Αντρέα τα είχε μαζέψει ο άντρας μου! 

Ήρθαν οι ξαδέλφες, τις οποίες είχα να δω κάτι χρόνια κυριολεκτικά. Τη μία από πέρσι τον Ιούλιο και την άλλη από τη βάφτιση του Αντρέα, τον Απρίλιο του 2012! 

Τα είπαμε, και μας έφεραν και κάτι καταπληκτικά δώρα για τον Αντρέα και τη Γεωργία. Για τον Αντρέα η μία έφερε κραγιόνια, μολύβια, μπλοκ ζωγραφικής και πλαστελίνες και η άλλη ένα σετάκι με κυβάκια, απ' αυτά που έχουν πολλές προεξοχές σαν καρφίτσες κάπως, και ένα σετάκι αυτοκινητάκια hot weels. Εννοείται ότι ο Αντρέας τα έβγαλε όοοολα και έπαιξε με όοολα! 
Για τη Γεωργία έφεραν ένα καταπληκτικό κόκκινο παλτουδάκι, ένα πανέμορφο φορεματάκι, καλτσόν και δύο φορμάκια. Ειδικά το παλτουδάκι το ερωτεύτηκα!!! 

Κατά τη μιάμιση πήγαμε πάλι στο θείο μου που μας είχαν τραπέζι. Ευτυχώς ήμασταν πιο λίγα άτομα, γύρω στους 25 μεγάλους. Τέλεια φαγητά, τα είπαμε με τους συγγενείς, περάσαμε ωραία, κι ας ήταν για το μνημόσυνο το τραπέζι. Κρίμα πάντως που τόσα χρόνια δεν είχαμε βρεθεί μια φορά όλοι μαζί σε τραπέζι, εκτός από βαφτίσεις, και έπρεπε να πεθάνει η θεία μου για να το κάνουμε... 

Την πιο πολλή ώρα κρατούσαμε τη Γεωργία αγκαλιά, κι όλοι παραμιλούσαν για τα κόκκινα μαλλιά της!

Τώρα είμαι πτώμα, κι ακόμα η μέρα έχει πολλές ώρες...

Καγκουράκι κι εμένα κάπως έτσι με τον ύπνο... Κοιμάται το ένα και ξυπνάει το άλλο, ή απλά, ξυπνούν και τα δύο μαζί...

Ο Αντρέας δε λέει τίποτα για τον παιδικό, ούτε αυτά που έλεγε η Αγγελική. Το έλεγα και στις ξαδέλφες μου και μου λέει η μία, που έχει παιδιά, ότι κι ο γιος της δεν έλεγε τίποτα για το σχολείο, ούτε όταν ήταν μικρός, ούτε μετά που μεγάλωσε, και μια μέρα είχαν πάει σ' ένα πάρτι, κι όλες οι μανάδες λέγανε τα χίλια μύρια για το σχολείο, κι αυτή δεν είχε ιδέα, και καθόταν σε μια γωνία χωρίς να μιλάει!

Η Γεωργία κάποιες μέρες κοιμάται αρκετά μέσα στη μέρα, αλλά τις περισσότερες καθόλου. Έχω προσέξει ότι κοιμάται πολύ όταν έχουμε κόσμο. Π.χ. τώρα που ήρθαν οι ξαδέλφες μου, ήταν ξύπνια στην αρχή, την πήρε αγκαλιά μία απ' τις ξαδέλφες, και μετά την έβαλε στο ριλάξ κι αυτή αποκοιμήθηκε, και συνέχισε να κοιμάται για αρκετή ώρα μετά που έφυγαν. Μετά ξύπνησε, θήλασε και ξανακοιμήθηκε, και ξύπνησε όταν είχαμε πάει στο θείο μου και τρώγαμε.

Οι αποστάσεις που κάναμε χτες ήταν μικρές. Μισή ώρα-σαράντα λεπτά περίπου. Λέγαμε να πάμε στα βουνά, στο χωριό Καλοπαναγιώτης, αλλά είναι περίπου μιάμιση ώρα απόσταση, και είπαμε για πρώτη εκδρομή της Γεωργίας να πάμε κάπου πιο κοντά, να δούμε και πώς θα αντιδράσει μέσα στο αυτοκίνητο. Ευτυχώς δεν είχαμε πρόβλημα, μια χαρά ήταν!

Μάγδα είδες μούτρο η Γεωργία; Κι ο Αντρέας, βέβαια, δεν πάει πίσω. :P

Εμάς το πουλάκι του Αντρέα άνοιξε κατευθείαν μόλις το κατέβασε ο γιατρός χωρίς κανένα πρόβλημα. Το έβλεπα ότι δεν είναι κλειστό, κι έτσι δεν ανησυχούσα. Τώρα, όμως, δεν μας αφήνει να το ακουμπάμε με τίποτα, οπότε έχουμε πάρα πολύ καιρό να του το κατεβάσουμε. Λέτε να υπάρχει πρόβλημα;

Ωραία περάσατε στην έξοδό σας, μπράβο!

Εμάς ο Αντρέας όταν δεν κοιμάται μεσημέρι δε γίνεται πιο άτακτος ευτυχώς. ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΤΑΚΤΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;;; 

Πάντως τώρα έχει γίνει πάρα πολύ ιδιότροπος στο φαγητό. Φρούτα και λαχανικά ούτε να τα δει. Βρε καλέ μου, βρε χρυσέ μου, τίποτα. Ευτυχώς βάζω πολλά λαχανικά στη σάλτσα για μακαρόνια, στο ρύζι, κ.λπ., και τα τρώει από κει. Ωμά λαχανικά, ούτε λόγος. Τις προάλλες που είχα φτιάξει κολοκυθάκια γεμιστά αβγολέμονο, του έδωσα σκέτη γέμιση, με τριμμένο τυρί εννοείται, και όποτε έβλεπε μαϊντανό ή άνιθο μου έλεγε να το βγάλω... Καλά, δεν το έβγαζα, το έκρυβα και το έτρωγε, αλλά έχει γίνει πολύ αρνητικός με τις περισσότερες τροφές... 

Τώρα στο τραπέζι, του έβαλα φαγητό και κάθισε με τη μάνα μου και τον τάιζε αυτή, γιατί εκεί που καθόμασταν εμείς ήταν πολύ στριμωγμένα. Του έβαλα λαζάνια με διάφορα λαχανικά και κιμά, για να φάει και κανένα λαχανικό, ρύζι με κόκκινη κολοκύθα, και κάτι άλλα παρόμοια. Πάω να σερβιριστώ κι εγώ, και βλέπω την ξαδέλφη μου με το πιάτο του Αντρέα και τον Αντρέα μαζί. Τη ρωτάω τι έγινε και μου λέει ότι την έστειλε η μάνα μου για να του βάλω από τα λαζάνια που είχε φτιάξει αυτή (με κιμά), γιατί τα άλλα λαζάνια ήταν σκληρά (καμία σχέση, μια χαρά μαλακά ήταν), και το μωρό δεν τα τρώει. Μετά τον τάιζε απ' τα δικά της και λέει "είδες, άμα του αρέσει του μωρού το φαγητό, πώς τρώει;". Γκρρρ... 

Τέλος πάντων, σας αφήνω, πολλές φιλούρες!

Κ εδω βρεχει κοριτσια μου γκρρρρρ!!!

Απο τωρα αρχισαν οι παλιοβροχες!!!

Ο β σημερα ρωταγε ποτε θα αναψουμε το τζακι χαχα

Παλι ατακτουλης σημερα τσακωθηκαμε κιολας κ κοιμηθηκε τωρα αφου τον ειχα κατσαδιασει για τα καλα αυτη η επιμονη του ωρες ωρες σκαει γαιδαρο τον μαλωσα κ ησυχασε μετα με αγκαλιαζε κ εγω παγωκολωνα απο τα νευρα μου

πηγε κ κοιμηθηκε μονος του τον ειδα ετσι οπως κοιμοταν κουβαρακι κ στεναχωρεθηκα τον ξυπνησα του κανα χαδια κ τον ξανακοιμησα δε μου αρεσει να μαστε πολυ ωρα μαλωμενοι...

Δε κανει κ καλο καιρο να τον παω βολτα γαμωτο

Αννα μαρια σε δυο σχολεια θα κανεις μαθημα;

Μπερδευτηκα!!

Αλλα δε θυμαμαι να σας σχολιασω ,.

Μαρινακι στειλτον σχολειο θα ναι καλυτερα κ γιαυτον να παιζει να μαθαινει να πειθαρχει κ συ να παιρνεις μιΑ ανασουλα

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...