Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

κοριτσια, τα φωτα σας.παροτι εχω υψηλη μειωπια και ημουν σιγουρη οτι θα εκανα καισαρικη, η γιατρος μου μου ειπε οτι θα παμε για φυσιολογικο γιατι ειναι κατα των καισαρικων και αν δουμε οτι ζοριζομαι θα κανω καισαρικη. ερχομαι λοιπον να ρωτησω:ειναι υποχρεωτικο να κανω μαθηματα τοκετου;χρειαζονται σε κατι και αν ναι που πρεπει να απευθυνθω;παιζει ρολο οτι η γιατρος μου ειναι και μαιευτηρας,δλδ στον τοκετο θα υπαρχει και μαια μεσα;

ευχαριστω και καλημερα σε ολες

Δημοσίευση

Sifos μου καλημερα. Εγω θα σου πω για μενα που γεννησα στο Ελενα γιατι δεν ξερω τι γινεται στα αλλα νοσοκομεια. Τα μαθηματα ανωδυνου τοκετου δεν ειναι υποχρεωτικα. Για μενα ομως αν μπορεις να τα κανεις. Οπως και να το κανεις ειναι μια ενημερωση.Εμενα επειδη ηθελε και ο αντρας μου να ειναι στη γεννα στο Ελενα ειναι υποχρεωτικο να κανεις τα μαθηματα. Σε αυτη την περιπτωση μονο ειναι υποχρεωτικο. μετα τα μαθηματα πηραμε μια βεβαιωση οτι καναμε τα μαθηματα και τη δωσαμε στο γυναικολογο για να ειναι ο αντρας μου στη γεννα. Ελπιζω να σε βοηθησα! Αν εχεις καποια απορια ρωτησε με!

Δημοσίευση

Καλημέρα σας!!

Εγώ δεν έκανα κανένα μάθημα ανώδυνου τοκετού και αναπνοών.

Προσπάθησα να μείνω ψύχραιμη και να ακολουθήσω τις οδηγίες του γιατρού και της μαίας και όλα πήγαν πολύ καλά:)

Είχα ρωτήσει σχετικά το γιατρό μου οποίος και με απέτρεψε λέγοντας μου χαρακτηριστικά:"Υπάρχουν γυναίκες που 9 μήνες παρακολουθούν μαθήματα ανώδυνου τοκετού και αναπνοών και μόλις έρθει η ώρα αγχώνονται τόσο πολύ που τα ξεχνάνε όλα και δεν μπορούν να εφαρμόσουν τίποτα!:S "

Επιβεβαιώθηκε αφού όταν γεννούσα υπήρξαν κοπέλες με ώρες μαθημάτων που δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τις οδηγίες της μαίας και του γιατρού κι εγώ που πήγαν όλα πολύ καλά;) Μάλιστα με ρωτούσανε πόσο καιρό παρακολούθησα μαθήματα και που τα έμαθα όλα:P

Εγώ απλώς έκανα ότι μου έλεγε η μαία. Το μόνο που σκεφτόμουνα: "...:ohmy: εδώ που έφτασες γυρισμό δεν έχεις γι'αυτό σκάσε και κάνε ότι σου λένε:huh: "

Δημοσίευση

MariaIoanna έγραψε:

Καλημέρα σας!!

Εγώ δεν έκανα κανένα μάθημα ανώδυνου τοκετού και αναπνοών.

Προσπάθησα να μείνω ψύχραιμη και να ακολουθήσω τις οδηγίες του γιατρού και της μαίας και όλα πήγαν πολύ καλά:)

Είχα ρωτήσει σχετικά το γιατρό μου οποίος και με απέτρεψε λέγοντας μου χαρακτηριστικά:"Υπάρχουν γυναίκες που 9 μήνες παρακολουθούν μαθήματα ανώδυνου τοκετού και αναπνοών και μόλις έρθει η ώρα αγχώνονται τόσο πολύ που τα ξεχνάνε όλα και δεν μπορούν να εφαρμόσουν τίποτα!:S "

Επιβεβαιώθηκε αφού όταν γεννούσα υπήρξαν κοπέλες με ώρες μαθημάτων που δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τις οδηγίες της μαίας και του γιατρού κι εγώ που πήγαν όλα πολύ καλά;) Μάλιστα με ρωτούσανε πόσο καιρό παρακολούθησα μαθήματα και που τα έμαθα όλα:P

Εγώ απλώς έκανα ότι μου έλεγε η μαία. Το μόνο που σκεφτόμουνα: "...:ohmy: εδώ που έφτασες γυρισμό δεν έχεις γι'αυτό

σκάσε και κάνε ότι σου λένε:huh: "

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ!

Δημοσίευση

Μένω Γερμανία και στην 1η μου εγκυμοσύνη επειδή δεν μιλούσα ούτε και καταλάβαινα γερμανικά δεν έκανα μαθήματα ανώδυνου τοκετού, σαν γυμναστική, όμως, είχα το περπάτημα περπατούσα κάθε μέρα 1 ώρα και πραγματικά αισθανόμουν πολύ καλά, δεν αισθανόμουν καθόλου έγκυος μόνο η κοιλιά μου μου το θύμιζε!! Στην 2η και αφού άρχισα να μιλώ λίγο την γλώσσα και να την καταλαβαίνω δεν μπορούσα να παρακολουθήσω επειδή είχα τον γιο μου και δεν είχα πού να τον αφήσω, αλλά προσπαθούσα να περπατώ πάλι.

Συμφωνώ με την Franita κάθε είδος γυμναστικής κάνει πολύ καλό στην εγκυμοσύνη και στον τοκετό.

Δημοσίευση

συμφωνω απολυτα με την MariaIoanna!! ;) κι εγω δεν εκανα μαθηματα, αλλα ειχα εκπληκτικο γιατρο κι εκπληκτικη μαια (με την οποια βασικα περασα την περ/ρη ωρα του τοκετου!) με καθοδηγησε εξαιρετικα και ακολουθησα τις οδηγιες της κατα γραμμα!! οπως τα λες MariaIoanna μου! κι εγω το ιδιο ειπα: εδω που φτασαμε, σκασε και κολυμπα!!!!!:lol:

ολα πηγαν μια χαρα και γεννησα σχετικα ευκολα και γρηγορα, για 1ο παιδακι!!!;)

βεβαια κι αν τα παρακολουθησεις, σιγουρα δεν εχεις να χασεις κατι, μονο να κερδισεις, αλλα προσωπικα πιστευω οτι το Α και το Ω ειναι να εχεις καλη μαια!!;)

ολα θα πανε καλα!! ο,τι κι αν αποφασισεις, ευχομαι μ'εναν πονο!!:kiss:

Δημοσίευση

Franita έγραψε:

Δεν ειναι υποχρεωτικο ειναι ομως χρησιμο και ευχαριστο.Μπορεις επισης να κανεις και γιογκα για εγκυους που ειναι πολυ ωραιο..θα σε χαλαρωσει, θα σου προσφερει ευεξια, θα μαθεις αναπνοες και γενικα θα νιωσεις διαφορετικα...Τα μαθηματα ανωδυνου τοκετου δεν ειναι μονο για τις ωδινες, σου δινουν επισης πληροφοριες για το μωρο, την ψυχολογια της εγκυου, σε φερνουν πιο κοντα στην ολη διαδικασια, σου λυνουν αποριες..Συμφωνω,με τηFranita.Εγω τα παρακολουθησα,και παρ.ολο που εκανα καισαρικη τελικα,γιατι η μπεμπουλα μου ηταν μεγαλη και εγω μια σταλια δεν το μετανιωσα καθολου.Ασε που ερχεται η μαια σου μετα στο μαιευτηριο και σε βοηθαει με το θηλασμο,το μπανκι του και οτι αλλο χρειαστεις.
Δημοσίευση

Υποχρεωτικο δεν ειναι σε καμια περιπτωση...Σιγουρα ομως ειναι εξαιρετικα χρησιμο...

Εγω που περασα την εμπειρια των μαθηματων "ψυχοπροφυλακτικης" οπως τωρα πια συνηθιζουν να λεγονται τα συστηνω ανεπιφυλακτα.

Αν κ ηξερα απο νωρις οτι θα κανω καισαρικη (λογω ισχιακης προβολης) επελεξα να παρακολουθησω τα μαθηματα-συνεδριες που οργανωνονται δωρεαν απο το ΙΚΑ στην πολη μου.

Εμαθα πολλα πραγματα για τον τοκετο,τις πρωτες μερες στο μαιευτηριο,το θηλασμο καθως κ για την περιποιηση του μωρου.Δεν ειναι λοιπον μονο ανασουλες οπως εσφαλμενα πολλοι πιστευουν.

Οσες λοιπον εχετε το χρονο κ τη δυνατοτητα καλο θα ηταν να συμμετεχετε...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Και γω με καισαρική θα πάω, για τον ίδιο λόγο @eva96.  @melitiniღ, βάλε προτεραιότητες. Ας πούμε το ριλάξ δεν νομίζω πως θα το χρησιμοποιήσεις άμεσα. Εγώ δηλαδή τον έβαλα τον μικρό μας στο ριλάξ όταν ήταν 3 μηνών περίπου. Όταν δεν ήταν στην κούνια του (ή στην αγκαλιά μας!) ήταν στην καλαθούνα/πορτ μπεμπέ αραχτός και λάιτ! Σωστή σκέψη από νωρίς ο αποστειρωτής. Εγώ η έξυπνη πίστευα πως θα κάνω αποκλειστικό θηλασμό και δεν είχα πάρει αποστειρωτή. Όταν λοιπόν επιστρέψαμε σπίτι έφαγα φρίκη με την κατσαρόλα και την αποστείρωση και μήπως κάνω κάποιο λάθος στην αποστείρωση και πάρει κανένα μικρόβιο το παιδί. Ευτυχώς αυτό κράτησε πολύ λίγο. Τον αγαπημένο μου αποστειρωτή δεν τον έχω αποχωριστεί καθόλου. Παρόλο που ο μικρός πια είναι 2 ετών, που και που του αποστειρώνω τα μπιμπερό του κυρίως για την αποφυγή των οσμών που (νομίζω) πως έχουν τα μπουκάλια. Να κάνετε καλή επιλογή και στα αφρόλουτρα και τις κρέμες (αλλαγής και ενυδατικές). Εγώ είχα γεννήσει ιδιωτικά και μας έδωσαν πολλά δείγματα από διάφορες εταιρείες. Προτίμησα τα φαρμακευτικά και μέχρι στιγμής έχω μείνει ευχαριστημένη.
    • Ναι από την αρχή φαινόταν ότι θα είναι μικρό μωρό οπότε έπαιξε κ αυτό τον ρόλο του. Αχ αυτές τις λίγες μέρες περιμένω κ γω να περάσουν.. Θέλει υπομονή!  Δεν ξέρω να σου πω για τις συσπάσεις γτ από την αρχή είχα 2 στο 10λεπτο δηλαδή 2:00 το μεσημέρι. Στη γιατρό πήγα 6 το απόγευμα κ ήταν ήδη 3λεπτες. Δεν ξέρω πως μετράνε τη διαστολή πάντως η μαία μου έβαλε 3 δάχτυλα. Δεν μου είπε αν έχω διαστολή μ είπε ότι εξαληφθηκε ο τράχηλος. Όταν πήγα ιασω μου βάλανε όρο και ήταν σαν να μην είχα μετά δλδ 7:30 - 8 το απόγευμα λες κ οι συσπάσεις είχαν φύγει. Ή τουλάχιστον εγώ δεν τις μετρούσα! Δεν ξέρω πως έγινε. Έπρεπε να πάει 9 το βράδυ γτ είχα φάει στις 3 και δεν γινόταν νωρίτερα η επισκληριδιος. 
    • Ευχαριστώ πάρα πολύ! Διάβασα και τα δικά σου πως περνάς και πως σκέφτεσαι ώρες ώρες και να ξέρεις ταυτίστηκα με κάποιες σκέψεις σου... Δεν είσαι μόνη! θα σου πω πως όλα γίνονται σιγά σιγά.. Όλοι θέλουμε να έχουμε τη Σειρά μας, να είναι όλα έτοιμα, τακτοποιημενα, ρυθμισμένα, "ιδανικά" με άλλα λόγια και να γεννήσουμε χωρίς σκοτούρες αλλά δεν βγαίνει πάντα και δεν είναι κακό. Είναι απλά διαφορετικό. Εγώ τον πρώτο στο αυτοκίνητο τον έχω από την πρώτη μέρα στη θέση του συνοδηγού με κλειστό αερόσακο όπως προβλέπει ο νόμος. Οπότε ένας ενήλικας με 4 παιδιά χωράνε σε ένα αμάξι έστω κ έτσι αν χρειαστεί να τους πας κάπου.  Μόνο τη χάρη μου έκανε! Ευτυχώς είχε 26 ο μήνας κ είναι όντως ωραία!   
    • Ναι μωρέ λίγο πρόωρο αλλά οριακά! Μια μέρα μετά αν γενναγες θα θεωρούνταν τελειομηνο σκέψου! Οπότε για λίγο θα μείνει θερμοκοιτίδα, όλα καλά θα είναι σε λιγες μέρες θα την έχετε μαζί σας ☺️ Βγήκε και λίγο μικρούλι στα κιλά ε, ίσως παίζει ρόλο κι αυτό! Σε λίγες μέρες θα πάρει τα πάνω της και θα την έχετε σπιτάκι❤️ Εγώ ένα πράγμα αναρωτιέμαι μόνο, από το μεσημέρι που είχαν φτάσει στο 3λεπτο πώς καθυστέρησες τη γέννα μέχρι τις 9 το βράδυ;; Γίνεται αυτό;;
    • Καλησπεραα να σου ζήσει η μικρούλα!!!🩷🩷 Χαίρομαι που τουλάχιστον γέννησες σε ωραία ημερομηνία (26/01/26) επειδή έλεγες ότι είχες κόλλημα με τους αριθμούς 😁😁
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...