Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

κοριτσια, τα φωτα σας.παροτι εχω υψηλη μειωπια και ημουν σιγουρη οτι θα εκανα καισαρικη, η γιατρος μου μου ειπε οτι θα παμε για φυσιολογικο γιατι ειναι κατα των καισαρικων και αν δουμε οτι ζοριζομαι θα κανω καισαρικη. ερχομαι λοιπον να ρωτησω:ειναι υποχρεωτικο να κανω μαθηματα τοκετου;χρειαζονται σε κατι και αν ναι που πρεπει να απευθυνθω;παιζει ρολο οτι η γιατρος μου ειναι και μαιευτηρας,δλδ στον τοκετο θα υπαρχει και μαια μεσα;

ευχαριστω και καλημερα σε ολες

Δημοσίευση

Sifos μου καλημερα. Εγω θα σου πω για μενα που γεννησα στο Ελενα γιατι δεν ξερω τι γινεται στα αλλα νοσοκομεια. Τα μαθηματα ανωδυνου τοκετου δεν ειναι υποχρεωτικα. Για μενα ομως αν μπορεις να τα κανεις. Οπως και να το κανεις ειναι μια ενημερωση.Εμενα επειδη ηθελε και ο αντρας μου να ειναι στη γεννα στο Ελενα ειναι υποχρεωτικο να κανεις τα μαθηματα. Σε αυτη την περιπτωση μονο ειναι υποχρεωτικο. μετα τα μαθηματα πηραμε μια βεβαιωση οτι καναμε τα μαθηματα και τη δωσαμε στο γυναικολογο για να ειναι ο αντρας μου στη γεννα. Ελπιζω να σε βοηθησα! Αν εχεις καποια απορια ρωτησε με!

Δημοσίευση

Καλημέρα σας!!

Εγώ δεν έκανα κανένα μάθημα ανώδυνου τοκετού και αναπνοών.

Προσπάθησα να μείνω ψύχραιμη και να ακολουθήσω τις οδηγίες του γιατρού και της μαίας και όλα πήγαν πολύ καλά:)

Είχα ρωτήσει σχετικά το γιατρό μου οποίος και με απέτρεψε λέγοντας μου χαρακτηριστικά:"Υπάρχουν γυναίκες που 9 μήνες παρακολουθούν μαθήματα ανώδυνου τοκετού και αναπνοών και μόλις έρθει η ώρα αγχώνονται τόσο πολύ που τα ξεχνάνε όλα και δεν μπορούν να εφαρμόσουν τίποτα!:S "

Επιβεβαιώθηκε αφού όταν γεννούσα υπήρξαν κοπέλες με ώρες μαθημάτων που δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τις οδηγίες της μαίας και του γιατρού κι εγώ που πήγαν όλα πολύ καλά;) Μάλιστα με ρωτούσανε πόσο καιρό παρακολούθησα μαθήματα και που τα έμαθα όλα:P

Εγώ απλώς έκανα ότι μου έλεγε η μαία. Το μόνο που σκεφτόμουνα: "...:ohmy: εδώ που έφτασες γυρισμό δεν έχεις γι'αυτό σκάσε και κάνε ότι σου λένε:huh: "

Δημοσίευση

MariaIoanna έγραψε:

Καλημέρα σας!!

Εγώ δεν έκανα κανένα μάθημα ανώδυνου τοκετού και αναπνοών.

Προσπάθησα να μείνω ψύχραιμη και να ακολουθήσω τις οδηγίες του γιατρού και της μαίας και όλα πήγαν πολύ καλά:)

Είχα ρωτήσει σχετικά το γιατρό μου οποίος και με απέτρεψε λέγοντας μου χαρακτηριστικά:"Υπάρχουν γυναίκες που 9 μήνες παρακολουθούν μαθήματα ανώδυνου τοκετού και αναπνοών και μόλις έρθει η ώρα αγχώνονται τόσο πολύ που τα ξεχνάνε όλα και δεν μπορούν να εφαρμόσουν τίποτα!:S "

Επιβεβαιώθηκε αφού όταν γεννούσα υπήρξαν κοπέλες με ώρες μαθημάτων που δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τις οδηγίες της μαίας και του γιατρού κι εγώ που πήγαν όλα πολύ καλά;) Μάλιστα με ρωτούσανε πόσο καιρό παρακολούθησα μαθήματα και που τα έμαθα όλα:P

Εγώ απλώς έκανα ότι μου έλεγε η μαία. Το μόνο που σκεφτόμουνα: "...:ohmy: εδώ που έφτασες γυρισμό δεν έχεις γι'αυτό

σκάσε και κάνε ότι σου λένε:huh: "

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ!

Δημοσίευση

Μένω Γερμανία και στην 1η μου εγκυμοσύνη επειδή δεν μιλούσα ούτε και καταλάβαινα γερμανικά δεν έκανα μαθήματα ανώδυνου τοκετού, σαν γυμναστική, όμως, είχα το περπάτημα περπατούσα κάθε μέρα 1 ώρα και πραγματικά αισθανόμουν πολύ καλά, δεν αισθανόμουν καθόλου έγκυος μόνο η κοιλιά μου μου το θύμιζε!! Στην 2η και αφού άρχισα να μιλώ λίγο την γλώσσα και να την καταλαβαίνω δεν μπορούσα να παρακολουθήσω επειδή είχα τον γιο μου και δεν είχα πού να τον αφήσω, αλλά προσπαθούσα να περπατώ πάλι.

Συμφωνώ με την Franita κάθε είδος γυμναστικής κάνει πολύ καλό στην εγκυμοσύνη και στον τοκετό.

Δημοσίευση

συμφωνω απολυτα με την MariaIoanna!! ;) κι εγω δεν εκανα μαθηματα, αλλα ειχα εκπληκτικο γιατρο κι εκπληκτικη μαια (με την οποια βασικα περασα την περ/ρη ωρα του τοκετου!) με καθοδηγησε εξαιρετικα και ακολουθησα τις οδηγιες της κατα γραμμα!! οπως τα λες MariaIoanna μου! κι εγω το ιδιο ειπα: εδω που φτασαμε, σκασε και κολυμπα!!!!!:lol:

ολα πηγαν μια χαρα και γεννησα σχετικα ευκολα και γρηγορα, για 1ο παιδακι!!!;)

βεβαια κι αν τα παρακολουθησεις, σιγουρα δεν εχεις να χασεις κατι, μονο να κερδισεις, αλλα προσωπικα πιστευω οτι το Α και το Ω ειναι να εχεις καλη μαια!!;)

ολα θα πανε καλα!! ο,τι κι αν αποφασισεις, ευχομαι μ'εναν πονο!!:kiss:

Δημοσίευση

Franita έγραψε:

Δεν ειναι υποχρεωτικο ειναι ομως χρησιμο και ευχαριστο.Μπορεις επισης να κανεις και γιογκα για εγκυους που ειναι πολυ ωραιο..θα σε χαλαρωσει, θα σου προσφερει ευεξια, θα μαθεις αναπνοες και γενικα θα νιωσεις διαφορετικα...Τα μαθηματα ανωδυνου τοκετου δεν ειναι μονο για τις ωδινες, σου δινουν επισης πληροφοριες για το μωρο, την ψυχολογια της εγκυου, σε φερνουν πιο κοντα στην ολη διαδικασια, σου λυνουν αποριες..Συμφωνω,με τηFranita.Εγω τα παρακολουθησα,και παρ.ολο που εκανα καισαρικη τελικα,γιατι η μπεμπουλα μου ηταν μεγαλη και εγω μια σταλια δεν το μετανιωσα καθολου.Ασε που ερχεται η μαια σου μετα στο μαιευτηριο και σε βοηθαει με το θηλασμο,το μπανκι του και οτι αλλο χρειαστεις.
Δημοσίευση

Υποχρεωτικο δεν ειναι σε καμια περιπτωση...Σιγουρα ομως ειναι εξαιρετικα χρησιμο...

Εγω που περασα την εμπειρια των μαθηματων "ψυχοπροφυλακτικης" οπως τωρα πια συνηθιζουν να λεγονται τα συστηνω ανεπιφυλακτα.

Αν κ ηξερα απο νωρις οτι θα κανω καισαρικη (λογω ισχιακης προβολης) επελεξα να παρακολουθησω τα μαθηματα-συνεδριες που οργανωνονται δωρεαν απο το ΙΚΑ στην πολη μου.

Εμαθα πολλα πραγματα για τον τοκετο,τις πρωτες μερες στο μαιευτηριο,το θηλασμο καθως κ για την περιποιηση του μωρου.Δεν ειναι λοιπον μονο ανασουλες οπως εσφαλμενα πολλοι πιστευουν.

Οσες λοιπον εχετε το χρονο κ τη δυνατοτητα καλο θα ηταν να συμμετεχετε...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • @Ioanna6 οχι δ θα κάνω άλλο. Με τ καλο να γεννηθεί αυτό κ κλεισαμε. Το 3ο μ ειναι. Στα προηγούμενα δεν ειχα παρει. Μας ειχε βολεψει πολυ τ καροτσι. Και για τις ωρες π περναμε καθημερινα εκτός σπιτιού παλι τ καροτσι θα δουλέψουμε κυριως. Αλλα τ σκέφτομαι μήπως μου λυσει τα χέρια σε πρακτικά θέματα. Δεν με νοιάζει τ να είναι ακριβός αλλά το να με βολεψει. Ούτως ή άλλως δηλαδή θέλω να πάρω έναν καλό εργονομικό. Αλλα βα με βολεψει να μην παεο χαμένος.
    • Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ! Σου βάζω λινκ από το μαρσιπο. Είναι ακριβός αλλά είναι εργονομικος και παρά πολύ βολικός. Νομίζω αξίζει τα λεφτά του ειδικά αν έχεις σκοπό να κανεις κιαλλα παιδιά όποτε θα χρησιμοποιηθεί ακόμα παραπάνω!! https://www.babywearing365.com/product/one-organic-baby-carrier-leo/?
    • Καλησπέρα κορίτσια μου.... Εχθές το βράδυ είχα περιπέτεια! Ενώ είχε φάει πολύ καλά η Ισμήνη-Μαρία μέσα στην ημέρα, την πίεσα να θηλάσει πριν τον ύπνο. Λίγο μετά που κοιμήθηκε, έκανε έναν εμετό ΌΛΟ δικό μου... Την άλλαξα, άλλαξα και κλινοσκεπάσματα στην κούνια της και έκανε σχεδόν μια ώρα να κοιμηθεί πάλι. Μετά ξύπνησε στις 2:40 με έντονο κλάμα και κατάφερα να την ξανακοιμήσω στις 3:50!!! Σήμερα έχει γκρίνια και είναι λίγο ανόρεκτη γενικά αλλά είναι και από το άλμα που περνάει πιστεύω! Τουλάχιστον κάτι έφαγε και σήμερα. Αλλά δεν την πίεσα καθόλου για τίποτα σήμερα. Εντωμεταξύ είναι η φάση που τραβάει τα πάντα κι ότι κρατάει, ειδικά όταν είναι στο καρέκλακι της, το πετάει κάτω επιδεικτικά κιόλας! Πλάκα έχει... Απο προχθές στέκεται και όρθια κανονικά μόνη της αλλά ευτυχώς κρατιέται από όπου μπορεί!
    • Την φατσουλα της την είδαμε και την Κυριακή που με είδαν στο Ρεα με την αιμοραγια και την πετύχαμε με το ένα χέρι στο μάτι και να γελάει με ανοιχτό στόμα κιόλας.   Τελικά τα τσιμπήματα μου πέρασαν,ήταν το μωρό από ότι κατάλαβα εκεί και με πιέζε.
    • Εμεις πρώτα ο Θεός θα το ονομάσουμε Ελένη το παιδι 🌸
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...