Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΖΑΧΑΡΟ SOS

lia_faz

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα,

Είμαι τρελαμένη....έκανα την καμπύλη ζαχάρου προληπτικά μιας και ποτέ δεν είχα παρουσιάσει ζάχαρο και δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι κ τόσο καλά..μίλησα με την γιατρό μου, η οποία με παρέπεμψε άμεσα σε διαβητολόγο ο οποίος απ'ότι μου είπε θα μου δώσει ειδική διαίτα την οποία πρέπει ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΑ να ακολουθήσω, θα μου δώσει ένα μηχανηματάκι να μετράω μόνη μου το ζάχαρό μου 3-4 φορές την ημέρα, και αν δεν πάνε όλα κατ'ευχήν, θα αρχίσω ινσουλίνη..κοριτσάκια μου είμαι χάλια..ανησυχώ πολύ για το μωράκι μου....Να σημειώσω πως είμαι στον 6ο μήνα και έχω πάρει 7 κιλά (τα οποία δεν θεωρούνται και τόσα πολλά, όμως τελικά δεν έχει σημασία...) Έχει κάποια απο εσάς παρόμοια εμπειρία? Τι είδους διατροφή είναι αυτή κ αυτό το μηχανηματάκι πως ακριβώς λειτουργεί?? Μέχρι το ραντεβού την Δευτέρα...θα σκάσω...

Σας παραθέτω και τα αποτελέσματα της καμπύλης ζαχάρου, έτσι για την ιστορία...

Νηστική : 67

Μετά απο λήψη 100 γρ. γλυκόζης:

Μετά από 30΄: 173

Μετά απο 60΄: 195

Μετά απο 120΄: 130

Σας ευχαριστώ..Λία

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΜΙΚΡΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΩΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ (1Η 2 ΩΡΕΣ )ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΜΕΤΡΑς ΤΟ ΖΑΧΑΡΟ ΣΟΤ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΤΙΜΗ (ΝΟΜΙΖΩ 120)ΑΠ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΤΣΙΜΠΗΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ, ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΛΕΣ ΕΓΩ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ.ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.

Agapith Lia geia sou.

den exw paromoia empeiria alla exw syggeneis pou pasxoun xronia apo zaxaro kai kserw liga pragmatakia panw katw!

to mono sigouro einai oti exoun kanei oloi mia xara paidakia me th vohtheia diatrofologou.

Egw eixa stis teleutaies mou eksetaseis anevasmeno to zaxaro alla akolouthw tis symvoules tou giatrou kai exw kataferei na to katevasw sta epi8ymhta noumera.

Hthela apla na sou pw gia to mhxanaki.Einai mia mikrh syskeuh h opoia exei mia poly mikrh velona gia na trypas to daxtylo sou wste na vgalei ligo aima to opoio aima to vazeis panw se mia tainioula kai to eisageis sto mhxanaki to opoio automata metraei to zaxaro sou.

sou to dinoune gia na elegxeis arketes fores th mera to zaxaro sou. se sygkekrimenes wres kai analoga prin h meta to faghto.

lia_faz μου, καλησπερα!!:) μην αγχωνεσαι κοριτσακι μου! ο διαβητης κυησης ειναι κατι πολυ συνηθισμενο και εφ'οσον το παρακολουθεις, δεν θα εχεις κανενα προβλημα! ειχα κανει κι εγω καμπυλη ζαχαρου και οι τιμες μου ηταν μεσα στα ορια, αλλα λιγο ανεβασμενες, γι αυτο και μου ειχε πει ο γιατρος να προσεχω (κυριως γλυκα, ζαχαρη οπου περιεχεται)

και οι 2 αδελφες μου ομως, ειχαν αυξημενες τιμες στις εγκυμοσυνες τους, τις παραπεμψε ο γιατρος σε διαβητολογο και εκεινος τους συνεστησε διατροφη και μηχανηματακι. μ' αυτο τσιμπας λιγο το δαχτυλο σου και μ'αυτη τη σταγονιτσα αιμα, μετρας το ζαχαρο. η διατροφη ειναι λιγο αυστηρη, αλλα θα περασει γρηγορα ο καιρος!!;)

μη στεναχωριεσαι κοπελα μου, ο διαβητολογος θα σε κατατοπισει πληρως και αναλογως με την περιπτωση σου και αν ακολουθησεις τις οδηγιες του, δεν εχεις κανενα λογο να ανησυχεις!:)

το μωρακι σου δεν επηρεαζεται, απλα συνηθως -αν δεν εχεις γεννησει ως τοτε!- σε πανε για προκληση τοκετου στις 38 εβδομαδες, γιατι αν δε κανω λαθος, με το ζαχαρο 'στεγνωνει' το αμνιακο υγρο! γεγονος που εχει και τα θετικα του, γιατι με το που μπαινεις στον 9ο, σε κυριευει η ανυπομονησια!!:silly:

ολα καλα θα πανε, μην ανησυχεις καθολου!!;)

μη σε στεναχωρει τιποτα! ολα θα πανε καλα με το μωρακι σου! συμβαινει συχνα διαητης κυησεως!

με το μηχανημα μετρας το σακχαρο σου, η διατροφη λογικα θα ειναι αυστηρη, μπορει ομως και με αυτην να μην ρυθμιστει και να

ξεκινησεις νσουλινες! δεν ειναι κατι φοβερο ουτε κανεις πολλες μοναδες!πλεον δεν υπαρχουν συριγγες ουτε φλακον !

τα περισοτερα ειναι υπο την μορφη στυλο και με στανταρ δοσεις ωστε να μην κανεις λαθος και παθεις καενα σοκ!

καλο θα ειναι το ελεγχεις! λιγω του σακχαρου μπορει προς το τελος της κυησης να σου δωσει να κανεις καποιες ενεσεις(2-3)

ωστε να ωριμασουτν οι πνευμωνες του μωρου! σε πολλες κοπελες γιναται καισαρικη χωρις αυτο να ειναι στανταρ

Πόσο σας ευχαριστώ κορίτσια.....μέσα απο την καρδία μου....

Να είστε καλά για τις απαντήσεις σας και το ενδιαφέρον...ήδη νιώθω καλύτερα...θα σας ενημερώσω για το ραντεβού της Δευτεράς..

Φιλιά πολλά...

κοριτσακι μου μην στεναχωριεσαι καθολου.ειχα και εγω στην εγκυμοσυνη μου ,μετρουσα το ζαχαρο μου 3φορες την ημερα και ακολουθουσα συγκεκριμενη διατροφη.η μονη επιπλοκη που ειχα ειναι οτι γεννησα με προκληση 2βδομαδες πιο νωρις (38εβδομαδων),επειδη γερναει πιο ευκολα ο πλακουντας οταν εχεις ζαχαρο και δεν χρειαζεται να κανεις καισαρικη

Αγαπητή μην αγχώνεσαι καθόλου! Από ό,τι βλέπω οι τιμές σου δεν είναι παθολογικές, εκτός από μία. Θα χρειαστείς μία δίαιτα και όλα θα πάνε καλά. Είμαι στην 28 εβδομάδα κυήσεως και κάνω ακριβώς το ίδιο. Μετράω επίσης με το σακχαρόμετρο κάθε 10 μέρες. Αν προσέχεις, εφόσον δεν έχεις κληρονομικότητα θα δεις ότι θα πέσουν οι τιμές. Κάθε εμπόδιο για καλό,γιατί δε θα βάλεις και πολλά κιλά. Μακριά από γλυκά και γενικά λιπαρά. Επίσης πολλές φυτικές ίνες. Οι φυσιολογικές τιμές είναι: νηστείας: 95, 30΄:180, 60΄:155, 120΄:140. Γλυκοζυλιομένη πόσο είχες;

Γλυκοζυλιομένη?? Δεν αναγράφεται κάπου στις εξετάσεις μου katrina μου..Δεν ξέρω να σου πω, βλέπεις ακόμη δεν τις εχει δει ο διαβητολόγος τις εξετάσεις. Κληρονομικότητα δεν υπάρχει, ούτε είχα πότε τάση για ζάχαρο...

το σακζαρόμετρο είναι το μηχανηματάκι που παίρνεις στο σπίτι?

τέλος πάντων..ευχαριστώ για το ενδιαφέρον κ σου εύχομαι κ εσένα όλα να σου πάνε τέλεια!!!

Ναι έτσι λέγεται. Σίγουρα θα έχεις κάνει την εξέταση συνοδεύεται με την καμπύλη. Αυτή πρέπει να είναι 4-6. Εμένα ο διαβητολόγος μου είπε ότι αυτή δείχνει την τάση για σάκχαρο. Πάντως οι τιμές σου ήταν απλά οριακές, δε νομίζω ότι χρειάζεται πανικός. Βέβαια και εμένα όταν μου είπε να απευθυνθώ σε διαβητολόγο πανικοβλήθηκα. Αλλά μετά λίγες ημέρες που ενημερώθηκα, ηρέμησα. Απλά προσεκτικά στη δίαιτα και όλα θα πάνε καλά! Είναι ένα μηχανηματάκι με το οποίο θα παίρνεις αίμα και σε 5 δευτερόλεπτα θα βγάζει αποτέλεσμα. Απλή χρήση. Σε ποια εβδομάδα κυήσεως βρίσκεσαι; Ανάμεσα 24-28 είναι οι πιο δύσκολες, καθώς εκεί χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή. Πάντως το γεγονός ότι δεν έχεις κληρονομικότητα είναι πολύ καλό! Εγώ για να πω την αλήθεια έτρωγα τις σοκολατίτσες μου!

Τώρα αρκούμαι σε 30 γρ. μαύρης σοκολάτας εβδομαδιαίως!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...