Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Εγω αντιθετως ολη την αγωνια την ειχα στην αρχη!πιστευω οτι απο ενα σημειο και μετα το μονο που θα σε νοιαζει θα ειναι ποτε θα βγει το μωρακι σου για να το εχεις αγκαλιτσα σου!Εγω τι να πω??εμενα με αγχωναν επειδη το μωρο ηταν παραπανω απο το κανονικο του στα κιλα..Αλλα πλεον για την εβδομαδα που ειμαι ειναι παρα πολυ καλα..μην αγχωνεσαι και απολαυσε το!

  • Απαντήσεις 4.9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Αυτό προσπαθώ να το απολαμβάνω αλλά υπάρχουν στιγμές που δεν το ελέγχω. Ειδικά εχθές μας τρόμαξε πολύ ο συγκεκριμένος γιατρός. Το μόνο που σκέφτομαι είναι το μπεμπάκι μου να είναι καλά. Εσύ τώρα είσαι στην 38η εβδομάδα?

Δημοσίευση

Γεια σας κοριτσάκια,όλα καλά με το doppler,ο μπεμπης έφτασε 1.680,αιματωνεται σωστα,ο πλακούντας είναι grade I,ο γιατρός μου ειπε οτι είναι φυσιολογικό.Κάναμε και 4D αλλά δεν φαινόταν καλά ο μικρός,είχε και το χερι του μπροστά στο στόμα του αλλά και η εικόνα δεν ηταν πολυ καθαρη.Για τον τράχηλο δεν γράφει πουθενά τίποτα :-\ . Μας είπε οτι θα κάνουμε άλλο ενα doppler την εβδομαδα μετά το Πάσχα,στις 26/4.Σε 15 μέρες θα κάνω γενική αίματος,ούρων και ζαχαρου. Ναταλία να μην ανησυχεις,αφού ο γιατρός σου δεν ανησυχεί όλα είναι μια χαρά :-D Υγρά έχω και εγώ αρκευα ,πηχτα(συγνώμη για την περιγραφή) αλλά δεν είναι παντα άσπρα.

Δημοσίευση

Γεια σας κοριτσια.ονειρακι μπραβο για το ντοπλερ.ναταλια μην αγχωνεσαι(αν κ εγω το ιδιο κανω συνεχεια για το παραμικρο).

Υγρα εγω εχω απ'την αρχη αρκετα κ το τελευταιο διμηνο εχω πολλα κ οχι διαφανη.ο γυναικολογος μου πε οτι ειναι φυσιολογικα.

Κοριτσια,εγω εχω αγχωθει παρα πολυ με τον ομφαλιο λωρο κ τυχον περιτυλιξη.

Φαινεται σιγουρα στον υπερηχο η μονο στο ντοπλερ?

Κ γενικα πως μπορω να το καταλαβω?

Δημοσίευση

dorothy με το καλο!!σε 2 βδομ το πολυ θα κρατας το μπεμπακι σου τι καλα!!natalia μην αγχωνεσαι θα ακους το γιατρο σου.αφου στις εξετασεις βγηκαν ολα καλα.οπως ειπε παλαιοτερα κ μια αλλη κοπελα καθε μωρακι ειναι διαφορετικο.υγρα εχω κ γω αρκετα απο την αρχη της εγκυμοσυνης τοτε τοχα αναφερει κ ο γιατρος μουπε οτι αν εχουν οσμη δεν ειναι καλο.αλλιως φυσιολογικο.βεβ σε συνδιασμο τοτι μειχε εξετασει πριν κ ηταν ολα καλα.αν σε<προβληματιζει του του το λες.oneiraki ολα καλα κ συ με τις εξετασεις μπραβο!!καλος θαταν κ ο ταχηλος για να μην σου πει.κ εγω την μπεμπα μου μια φορα τη εχω δει μονο στη β επιπεδου πουχε κ αυτη το χερακι της μπροστα.απο τοτε ολο πλατη :) ντοπλερ κανετε στο γιατροπ σας η αλλου? 

maria πως αγχωθηκες τωρα γιαυτοη?εγω ουτε τοχα σκεφτει κ εχω ηδη περιτυληξη.φαινεται στον υπερυχο κ σε απλο.ο γιατρος με καθησυχασε απλα μουπε οτι αν ειναι ετσι στη γεννα μπορει να παει για καισαρικη.αλλα επειδη αλλαξα γιατρο λογω το οτι θα γεννησω νοσοκομειο ο δευτερος μουπε ειναι νωρις ακομα κ εχει χωρο να γυρνα το μωρο ακομα.παντως κ γω κοριτσια ετσι γεννηθηκα με τον ομφαλιο τυλιγμενο αλλα  με φυσιολογικο.

Δημοσίευση

Το κάνω στο Μητέρα αλλά έρχεται και ο γιατρός μου εκεί.Εμας πλάτη ήταν στη β επιπεδου,και σήμερα είχε το χερι,αφού ειπα του γιατρού οτι το παιδι μου θέλει να μας κανει εκπληξη :-p :-P :-p Ουτε εμας μας είπε κατι για περιτιλυξη.

Δημοσίευση

Καλημέρα μέλλουσες μανούλες!

Σας ευχαριστώ όλες για τις ευχές σας για το γάμο μου! Τελικά μάλλον ίσα ίσα πρόλαβα το γάμο γιατι μετά το Doppler που έκανα την Τετάρτη όπου ξαφνικά ο τράχηλος είχε γίνει 1,7 στην 29η εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση 3,5 είπαμε να επισκεφτούμε κι έναν άλλο γιατρό για δεύτερη γνώμη. Η δική μου γιατρος ήταν πολυ χαλαρή και είπε απλά να ξεκουράζομαι, όχι πολύ ορθοστασία, οχι πολλές βόλτες και 2 utrogestan την ημέρα...Ο άλλος γιατρός που μιλήσαμε στο τηλέφωνο μου είπε πλήρη ακινησία, να σκέφτομαι ακόμη και τουαλετα να πάω και ούτε καν καθιστή μόνο ξάπλα. Έχουμε ραντεβού τη Δευτερα το πρωί στις 9:00 όπου θα ξανακάνουμε Doppler...Είναι η τρίτη μέρα στο κρεβάτι κι ήδη έχουν αρχίσει να σπάνε τα νεύρα μου...Αχ Νίκη μεγάλη ηρωίδα...Εντομεταξυ επειδή έλεγα ότι εχω χρόνο μπροστά μου δεν έχω πάρει τιποτα για το μωρό, ούτε καρότσι, ούτε κρεβάτι, ούτε ρούχα...

Δημοσίευση

καλημερα σας !

αχ sofari κανε λιγη υπομονη!! σκεψου αλλες κοπελες μενουν ξαπλα απο πολυ νωριτερα!!! και το δικο σου το μπεμπακι ειναι μεγαλο πια!! οτι και να γινει θα πανε ολα καλα!! για τα πραγματα ψαξε οτι μπορεις να παραγγειλεις απο το ιντερνετ! αλλωστε τις πρωτες μερες (ακομα και 40 να κατσεις στο σπιτι) χρειαζεσαι  λιγα...  τις λεπτομερειες θα τις  διαλεξει το μπεμπακι σου

Δημοσίευση

Καλή σας μέρα κορίτσια! Σας ευχαριστώ πολύ για τα καθησυχαστικά σας λόγια, είμαι πολύ πιο ήρεμη από χθες. ONEIRAKI σίγουρα κοίταξε και τον δικό σου τράχηλο ο γιατρός, απλά εγώ επειδή είχα πιο κοντό τράχηλο του δίνουμε περισσότερο έμφαση. Φαντάσου μετά από την β επιπέδου που το εντοπίσαμε, κάνουμε σε κάθε επίσκεψη και κολπική εξέταση γιατί είναι πιο ακριβής η μέτρηση τραχήλου. SOFARI πολύ καλά κάνεις που παίρνεις και μια δεύτερη γνώμη. Από προσωπική εμπειρία και από αυτά που μου έχει πει ο δικός μου γιατρός, χωρίς να είμαι γιατρός η ίδια, ότι όταν υπάρχει ανεπάρκεια τραχήλου θέλει πολύ προσοχή. Εγώ έχω 2.8 αυτή την στιγμή και μου είπε όχι σκύψιμο, να αποφεύγω την καθιστή θέση, να μην σφίγγομαι καθόλου στην τουαλέτα (μου έχει δώσει ένα λαδάκι για την δυσκοιλιότητα) και όχι βόλτες και είμαι έτσι 2 μήνες και πάμε πολύ καλά, είναι σταθερό το μήκος του τραχήλου. Αν ακολουθήσεις πιστά αυτά που θα σου πει ο γιατρός όλα θα πάνε καλά απλά θέλει προσοχή και πολύ υπομονή. Η γιατρός σου σε εξέτασε και κολπικά? Γιατί το λέω αυτό γιατί μεν μπορεί να είναι πιο κοντός αλλά κολπικά θα δει αν είναι κλειστός ή σε διαστολή. Σε κάθε περίπτωση μην αγχώνεσαι στην εβδομάδα που είσαι, όλα καλά θα πάνε! Και συμφωνώ απόλυτα με την Fun για τα πραγματάκια του μωρού σου.

Δημοσίευση

Ολα θα γινουν μην ανησυχεις.Αυτα ειναι δευτερευοντα.Το μωρακι θελει τη μαμα του και 2-3 φορμακια και μια κουβερτουλα στην αρχη.Και κυριως τη μαμα του.Παρε ταινιες,βιβλια περιοδικα και στειλε γονεις και φιλους στα μαγαζια με τις οδηγιες σου τι ψαχνεις,να σου λενε τι βρηκαν για αρχη.Ας βγαλουν καμια φωτο με κινητο.Αν θες βοηθεια ζητα και απο εδω γνωμες.Το μωρο θαναι καλα οτι κι αν γινει,ειναι μεγαλο,μαιευτηριο ναχεις καλο μονο.Βιαζεται τι να κανεις;;Πρεπει να το καθυστερησεις λιγο,ναι;;

Δημοσίευση

Aurora μου πόσο συμφωνώ μαζί σου. Και εγώ Sofari μου κάπως έτσι έχω κάνει, κάνω έρευνα από το Internet αι στέλνω τον άντρα, μητέρα, πεθερά να τα δουν από κοντά και κάποια πραγματάκια τα παίρνουν κάποια άλλα τα παραγγέλνουμε. Και φυσικά η βοήθεια όλων σας σε αυτό το κομμάτι είναι πολύτιμη, πολλές φορές με έχετε βοηθήσει σε κάτι που θέλω και που δεν έχω ιδέα. Οπότε μην αγχώνεσαι όλα θα γίνουν μια χαρά.

Δημοσίευση

Καλησπερα κοριτσια.σοφαρι μου ολα θα πανε καλα.κ εγω ημουν κανα 2μηνο στο κρεβατι λογω εντονων συσπασεων λιγες μερες πριν τον γαμο μου.

Το μωρακι σου να σκεφτεσαι κ θα αντεξεις.

Εμενα ο τραχηλος μου στην β επιπεδου ηταν 3,5 κ μου ειχε πει τοτε οτι ηταν μια χαρα.

Δεν τον εχουμε ξαναμετρησει απο τοτε.

Δημοσίευση

κοριτσια μου γεια σας και απομενα μετα απο πολυ καιρο!!!πολυ χαιρομαι που ειστε ολες καλα!!!τα μωρακια σας μεγαλωνουν διαβαζω!!!επειδη ειναι πολλα τα μηνυματα δε μπορω να απαντησω σε ολες ομως ευχομαι να ειστε καλα και με το καλο τα μπεμπακια!!!με γεια τα ψωνια σας και να τα χαρειτε μαζι με τα μωρακια!!!

το δικο μας δωματιο ειναι ετοιμο!!!γεμισε απο τα πραγματα που αγορασαμε και αυτα που μας εφεραν δωρακια!!!!τωρα περιμενουμε τα μικρακια μας που μεγαλωσαν αρκετα!!!ειναι ολα καλα και περιμενουμε να συμπληρωσουμε τα γραμμαριακια μας για να ερθουν σπιτι!!!σημερα ειναι 41 ημερων τα ζουζουνια μου!!!!περναει ο καιρος ευκολα!!!!

SOFARI μου επειδη εχω την εμπειρια ηδη,θα σου πω οτι συμφωνω με το δευτερο γιατρο χωρις να παρακαμπτω τη δικη σου φυσικα!!!απλα επειδη απο τραχηλο καηκα,σου λεω χωρις αγχος προσεχε κοπελα μου και κρεβατωσου!!!το ξερω πιστεψε με οτι ειναι δυσκολο.11 εβδομαδες εκατσα ξαπλα και σηκωνομουν το πολυ 4 φορες για τουαλετα με αφηνε και μια φορα την εβδομαδα γρηγορο μπανιο σε σκαμπο στη μπανιερα.λουσιμο δε καθε 15!!!!ειναι δυσκολο αλλα σκεψου οτι εισαι σε καλη εβδομαδα.τα ψωνια οπως ειπε το κοριτσι μας πιο πανω κανε τα με αντιπροσωπους!!!εγω εμπαινα ιντερνετ πηγαινε και ο αντρας μου και μου εφερνε φωτο και ετσι διαλεξα και μια χαρα ηρθαν ολα!!!

ξαπλα λοιπον και utrogestan.σημαντικο αυριο ειναι να δειτε αν ο τραχηλος εχει μονο μικρυνει η΄εχει ανοιξει κιολας.ευχομαι να ειναι ολα καλα!!!!επισης ρωτα για τις ενεσεις κορτιζονης για τα πνευμονακια του μωρου.να μας ερθεις με καλα νεα κοπελα μου!!!και η ξαπλα τελικα δεν ειναι τοσο χαλια αν σκεφτεις το μωρακι που θα κρατας αγκαλια σε λιγο!!!

φιλακια σε ολες!!!!

Δημοσίευση

maria2808 καλως ηρθες και απομενα!!!η ΄΄μειωση΄΄ τραχηλου ειναι λογικη οσο περνανε οι εβδομαδες.ομως εχουν και αυτα τις ας πουμε φυσιολογικες τιμες τους.αν λοιπον για την εβδομαδα ειναι καλα συμφωνα με το γιατρο οκ.αλλιως θελει ξαπλα και ξεκουραση και ισως καποια φαρμακακια για να προληφθει ο προωρος τοκετος.το μονο σιγουρο ειναι οτι με τον τραχηλο ναι δεν τρελαινομαστε αλλα δεν τον αψηφουμε κιολας γιατι πλεον και στις εβδομαδες που ειστε δε γινεται περιδεση πια.οποτε αν αρχισουν και συσπασεις ειναι σκουρα τα πραγματα.

ολα καλα ομως μην αγχωνεστε και συχνη παρακολουθηση και αυτο που λεω παντα συχνη επικοινωνια με το γιατρο!!!

φιλια σε ολες και απολαυστε το!!!εμενα ηδη μου λειπει η περιοδος της εγκυμοσυνης!!!!!

Δημοσίευση

για να σπασουν τα νερα πρεπει να εχεις συσπασεις η΄να εξαλειφθει τοσο ο τραχηλος που να μην υπαρχει καθολου.αυτα τα λεω απο την εμπειρια μου λογω της δουλειας μου και λογω του προσφατου τοκετου μου.προς θεου μην αγχωθει καμια και καλυτερα να μιλαμε με τους γιατρους μας.απλα εδω κανουμε κουβεντα απο τις εμπειριες μας που δεν ειναι και απαραιτητο σε καθε γυναικα να συμβαινουν τα ιδια

Δημοσίευση

Καλα εννοειται.απλα πριν κανα μηνα που ρωτησα τον γυναικολογο για να μου μετρησει τον τραχηλο μου ειπε οτι δεν υπαρχει λογος να το κανει γιατι πρεπει να με αποστηρωσει για το ενδοκολπικο κ ειναι περισσοτερο ρισκο να υπαρξει κολπικη μολυνση.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Απαντήσεις

    • Αχ ο ύπνος...! θυμάμαι εκείνη την μέρα, 39+2, 24 ώρες, πριν γεννήσω παίζει να ήταν η τελευταία φορά που κοιμήθηκα σε βαθύ ύπνο, 9ωρο, χωρίς διακοπές, χωρίς άγχος, χωρίς, χωρίς, χωρίς... 🤣 Νάτυ μου κι εγώ έπεσα θυμά των μαμάδων στα σόσιαλ, που μας "διδάσκουν" πως από νεογέννητα τα μωρά τους κοιμούνται σερί και πως σε κάθε sleep regression μαγικά ανατρέπουν κάθε παλλινδρόμηση και τα επαναφέρουν στις ρουτίνες τους... well, well....  Εγώ προσωπικά έχω καταλήξει ότι ο ύπνος είναι ένα αναπτυξιακό στάδιο που κατακτάται - δε πιστεύω ότι μπορείς να "εκπαιδέυσεις" τον ύπνο, αλλά ίσως ότι μπορείς να βοήθησεις το μωρό σου να φτάσει εκεί. Εμείς με τον ύπνο ήμασταν αρκετά καλα μέχρι και 3 μηνών, σε σύγκριση μ αυτά που άκουγα από φίλους. Δλδ ο μικρός μου το νυχτερινό του ύπνο τον έκανε σε 2 ή 3 κομμάτια: πρώτη αφύπνιση σε 4/5 ώρες, δεύτερη σε 2/3 ώρες, και τελική για πρωινό ξύπνημα 1/1,5 ώρα. Κάποιες φορ΄ες το πρώτο κομματι ήταν και 6 ώρες σερί - μιλάμε για πολυτέλεια! 🤣 Μέχρι που εκεί λίγο πριν κλείσει τους 4 μήνες έσκασε το πρώτο sleep regression... Το οποίο όχι απλά μας τσάκισε, αλλά το φάγαμε στη μάπα μέχρι περίπου τους 9 μήνες που αποθήλασα. Τι να σου πω... δε θέλω και να σε τρομάξω αλλά υπήρχαν και ν΄υχτες που ξυπνούσε ανά 20λεπτά... 😵‍💫  Πάντως το κάθε μωρό είναι διαφορετικό - δε ξέρεις τι θα σου τ΄υχει! και σίγουρα δε φταις εσύ για το αν δεν κοιμάται σερί ή επειδή δεν κάνεις κάτι σωστά! Η αγκαλιά είναι συναισθηματική ασφάλεια, και είναι αποδεδειγμένο ερευνητικά πλέον ότι ούτε θα το κακομάθεις ούτε άλλες βλακείες που έχεις ακούσει σίγουρα. Τώρα στη φάση που βρίσκεστε με τη μπεμπούλα σου, εγώ θα έλεγα ότι είναι πολύ μικρούλα ακόμα για ρουτίνες και εκπαιδεύσεις,  απλά κάνε ό,τι λειτουργει - είναι κούνημα, είναι θηλασμός, είναι αγκαλιά, ό,τι πραγματικά δουλεύει. Εμείς χρησιμοποιούσαμε αρκετά τη μπάλα πιλάτες που είχα για τις ασκήσεις τοκετού, λειτουργούσε πάντα κυρίως στις ενδιάμεσες βραδινές αφυπνίσεις για να τον επαναφέρουμε στον ύπνο. Στον 3ο μήνα αυτό που θα προτείνω εγώ απ την εμπειρία μου είναι να φτιάξεις μια ρουτίνα ύπνου. Και το σημαντικότερο να είσαι συνεπής σ αυτή. Τις δύσκολες βραδιές ξέρω ότι θα είναι δύσκολο να τηρήσεις ρουτίνες και γενικά την ψυχραιμία σου, αλλά να προσπαθήσεις όσο μπορείς, με όση δύναμη σου απομένει γιατί θα αποδειχτεί σημαντικό σε βάθος χρόνου. Εμάς ακόμα (12,5 μηνών) δεν κοιμάται σερί, πλην κάποιων εξαιρέσεων που δυστυχώς δεν επαναλήφθηκαν, αλλά τλχ έχει πολύ προβλέψιμο πρόγραμμα, καθαρά sleep cues και νιώθω ότι και ο ίδιος ξέρει τι να περιμένει. Κάπου στους 9 μ΄ηνες είδαμε κι εμείς τους καρπους του να τηρούμε τη ρουτίνα ύπνου ευλαβικά και πιστεύω βοήθησε πολύ και με την μετάβαση σε δικό του δωμάτιο. Η δική μας ρουτίνα που ακολουθούμε από 4 μηνών είναι η εξής: 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Στους 4 μήνες ήταν κάπως έτσι: τελευταίος ημερήσιος ύπνος μέχρι και 4.30μμ/ βαριά μέχρι 5μμ - 6/6.30μμ χαμηλός φωτισμός, ακόμα και στο μπανάκι είχα κεριά led όσο ήταν ακόμα χειμώνας/άνοιξη + μασαζάκι - 7/8μμ ιστοριούλα και θηλασμός στο κρεβάτι αρχικά, κάπου στους 6 μήνες κάναμε τους θηλασμούς στο σαλόνι για να αρχίσει να τον αποσυνδέει με τον ύπνο (δε λειτούργησε ακριβώς 😅), σ εκείνη τη φάση θήλαζε μέχρι ν αποκοιμηθεί και μετά τον μετέφερα στο λίκνο. Πολλές φορες η μεταφορά ήταν ανεπιτυχής και χρειαζόταν επανάληψεις, πολύ υπομον΄η, αλλά κι εξίσου πολλές φορές απλα κατέληγα να κάνω συγκοίμηση και έπεφτα κι εγώ μαζί του απ' τις 7 για ύπνο.  Να σημειώσω εδώ ότι τον χαμηλό φωτισμό και χαμηλή φωνή μετά από μια συγκεκριμένη ώρα μπορείς ήδη να τα εφαρμόσεις γιατί τα βραφάκια δεν ξεχωρίζουν τη νύχτα απ τη μέρα σ αυτή τη φάση, είναι μια καλή πρακτική για να αρχίζει να τα ξεχωρίζει. Αυτά από μένα και αγωνιστικούς χαιρετισμούς εννοείται 💖 #πότεθακοιμηθούμεξανάΟΕΟ Υ.Γ. Έχουμε κι εμείς ένα μωρό στην παρέα που κοιμάται σερί από νεογέννητο - ε λοιπόν αυτό είναι ένα 1% γονέων, που κάποιο λοχείο έχουν κερδίσει, σίγουρα δεν είναι η νόρμα! χαχα τα λεγόμενα unicorn babies 🦄  
    • Αυτό με το βρακί κ την κάλτσα κ εγώ τα ίδια 🤣🤣 Το θέμα είναι ότι από μέρα σε μέρα γεννάω όμως, δε ξέρουμε πότε..οπότε έπρεπε να τα έχω ήδη έτοιμα, γιατί όταν ξεκινήσει η γέννα όχι δε θα προλάβω να φτιάξω βαλίτσα ή να πλύνω τίποτα , με το ζόρι αν προλάβω να πάω στο μαιευτήριο. Πρέπει να καταφέρω να καθυστερήσει λίγο η γέννα, έστω 1-2 εβδομάδες, τότε υπάρχουν πιθανότητες να έχω το σπίτι να μείνω, που για μένα είναι βασικό. Αλλιώς πρέπει να ψάχνω πάλι να νοικιάσω όπου δε θα έχω τίποτα που χρειάζομαι(όπως ούτε εδώ έχω). Κ γενικά ούτε αμάξι θα έχω για να πηγαίνω πουθενά με τα παιδιά, τα οποία έχουν σχολεία δραστηριότητες κλπ οπότε τρέχουμε όλη μέρα κάθε μέρα κ σκ, δεν είναι ότι θα γεννήσω κ θα’μαι χαλαρή με το μωρό σπιτάκι μου να τα βρω όλα. Δωμάτιο μωρού εμένα να πω την αλήθεια δε με νοιάζει, σε κανένα παιδί δεν έχω φτιάξει. Θα φτιάξω μια κ καλή τα δωμάτια τους στο καινούργιο σπίτι. Συν ότι έχω μαθήματα στη σχολή κ θα πρέπει όταν πηγαίνω να αφήνω κάπου το μωρό όπου θα έχει τα πράγματα που χρειάζεται. Άσε τα πράγματα που δεν έχω κ τα καρότσια κ τ καθισματάκι κ τα ρούχα κλπ που πρέπει να βρούμε άμεσα να πλύνουμε, οκ, ασταυτα. Όλα τα υπόλοιπα είναι ήδη πολλά. Προσπαθώ κ να κάθομαι λιγάκι μπας κ καθυστερήσω τίποτα αλλά δε γίνεται ρε γαμωτο. Μόνο το βράδυ καταφέρνω να ξαπλώσω κοιμάμαι 1-2 η ώρα κ 6+ το πρωί ξυπνάω πάλι να ετοιμάσουμε τα παιδιά για τ σχολείο, γιατί εδώ που μένουμε τώρα είναι κ 1 ώρα δρόμος μέχρι να πάνε στο σχολείο που πρέπει να είναι στις 8κ. Τελοσπαντων , όπως κ να’χει σήμερα είμαι πάλι πιο χαλαρή. Σας είπα απλά χθες κάποιες σκέψεις που είχα γιατί ένιωσα ότι κάπου ήθελα να τα πω, ε, μία μέρα που κατάλαβα ότι φτάνει η ώρα δικαιούμαι να νιώσω για λίγο μια μελαγχολία κ να μου βγει η πίεση όλου αυτού του καιρού κ να με πιάσουν οι ορμόνες! Κ η αλήθεια είναι ότι όσο πλησιάζει ο καιρός όλαυτα τα προβλήματα που υπάρχουν μας πιέζουν πιο πολύ κ εμένα κ τον άντρα μου που κι αυτός ο καημένος τρέχει κ δε φτάνει να τα προλάβει όλα. Κ δεν παραπονιόμαστε αν κ είναι η πιο δύσκολη περίοδος που έχουμε περάσει είμαστε με το χαμόγελο κ τ παλεύουμε γιατί ξέρουμε ότι οκ ζοριζόμαστε τώρα αλλά θα περάσει κ θα βγει κ κάτι καλό απολαυτα, αλλά οκ κάποια στιγμή αν είσαι έγκυος δε μπορεί να μην έχεις κάποιο σκαμπανέβασμα στα συναισθήματα! Οι ορμόνες είναι ορμόνες! 🤪 (+έπρεπε να σπάσει κ το πόδι που ακόμα δεν έχει φτιάξει κ έχουν περάσει 2 μήνες+!δεν ήταν αρκετά όλα τ άλλα!) Ισως με έπιασε το σύνδρομο της φωλιάς που λένε ότι σε πιάνει στο τέλος κ ένιωθα έτσι. Μπορεί να σου βγει κι εσένα ποιος ξέρει 🤪 Όχι δε λέω αυτή την κρέμα, μια άλλη είναι πιο δυνατή. Αυτες είναι προληπτικές πιο πολύ, εμένα δε μου έκαναν δουλειά μετά που είχα πληγές. Όσο για το βάρος πάλι δεν είναι ενδεικτικό. Εσύ θα θηλάζεις όσο θέλει το μωρό, και το γάλα σου είναι αρκετό. Επίσης το βάρος που παίρνουν με το θηλασμό είναι άλλο από αυτό που παίρνουν με φόρμουλα, δεν ισχύουν τα ίδια γραμμάρια που πρέπει να πάρουν δηλαδή. Επίσης πάντα μπορεί για κάποιο διάστημα να έχουν μία στασιμότητα στο βάρος ή στο ύψος που θα πάρουν, αυτό δεν πρέπει να σε αγχώνει ούτε σημαίνει κάτι για την παραγωγή σου. Στα λέω όλαυτα για να σε ηρεμήσω γιατί είναι πολύ εύκολο να αγχωθείς κ να πιστέψεις ότι μπορεί όντως να μην χορταίνει, το έχω ακούσει από πολλές κοπέλες κ είναι λογικό να τ σκεφτείς ειδικά αν δεν έχεις κ υποστηρικτικό περιβάλλον. Θυμαμαι σαν τώρα στον πρώτο μου όταν ήταν 2-3 μηνών που είχαμε πάει κ είχε πάρει πολύ λίγα για το μήνα, 200γρ ας πούμε; Κ μας έβαλε να του κάνουμε εξετάσεις ούρων κ κοπράνων μήπως είχε αλλεργία,  ουρολοίμωξη ή δε ξέρω κι εγώ τι (δε μου είπε βέβαια τίποτα για το γάλα), του κάναμε τις εξετάσεις όλες μια χαρά. Εγώ όμως από κει που πήγαινα με χαρά σε κάθε ραντεβού, στο επόμενο ραντεβού πήγα μέσα στο άγχος έτοιμη να βάλω τα κλάματα γιατί λέω τι θα μας πει πάλι..κ αυτή χαλαρή , όλα τέλεια λέει, έτσι είναι το σκαρί του. Από κει δεν ξαναγχωθηκα για μωρό. Κ θήλαζε κοντά 2 χρόνια αυτός κ βάρος κ ύψος έπαιρνε κ όλα. Κόκαλο παραμένει μέχρι τώρα βέβαια που είναι 5,5 χρονών, άρα όντως έτσι είναι το σκαρί του!
    • Αποτι είχα διαβάσει νομίζω το κυοφορίας λοχείας το παίρνεις και χωρίς ενεργή σύμβαση, αρκεί να έχεις τα ένσημα που χρειάζονται, αλλά για το 9μηνο θέλει ενεργή σύμβαση . Ψάξτο γιατί σε αυτά κάνει λάθος ο ChatGPT πολλές φορές . Αποτι είδα τώρα που μπήκα, η άδεια χορηγείται από τον εργοδότη, και για να τ πάρεις πρέπει να έχεις πάρει το κυοφορίας λοχείας, και να ανεβάσει και την άδεια ο εργοδότης σου. Άρα όντως θέλει ενεργή σύμβαση 
    • Κορίτσι διάβασα και τα παραπάνω αλλά πιστεύω η δική μου εμπειρία με το θηλασμό (και εξίσου μετέπειτα με τον αποθηλασμό) ήταν αρκετά ομαλή, οπότε δεν έχω κάτι να προσθέσω στα ήδη κατατοπιστικά σχόλια που σου άφησαν τα κορίτσια παραπάνω. Μόνο και μόνο για τα στατιστικά εδ΄ω στη συζητηση, να σου πω ότι κι εμένα πήρε σίγουρα κάποιες βδομάδες μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός, κι επίσης θα συμφωνήσω με το να επενδύσεις σε κάποια σύμβουλο θηλασμού (αν δε το χεις κάνει ήδη / σόρρυ αν μου ξέφυγε κάποια πληροφορία). Εμένα ήρθε σπίτι, είδε το χώρο μας και μου έδειξε επιτούτου πού και σε ποιες στάσεις να θηλαζω το μωρό δεδομένου και του ότι είχε και αγκυλογλωσσία. κάτι που μου εξήγησε και μου έμεινε απ τη συνεδρία ήταν ότι η παραγωγή θα αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού. Ειδικά εκεί στο μήνα άρχισε να "φαινεται" ότι έχει μειωθεί η παραγωγή μου, αλλα επειδή με είχε προετοιμάσει γι αυτό δεν αγχώθηκα καθόλου. Γενικά αυτό θα συμβαίνει, να το έχεις στο νου σου, κι όταν με το καλό αρχίσετε και τις στέρεες. Θήλαστρο κι εμε΄να μου είχε πει να βάλω κάπου στο 6μηνο όταν θα επέστρεφα δουλειά δλδ και θα ήταν ο μπαμπάς ο κύριος φροντιστής. Έτσι κι έκανα, με ελάχιστες εξαιρέσεις πριν τον 6μηνο αν χρειαζόταν να λείψω ή να ξεκουραστώ. Τώρα για το θέμα με το μπιμπερο - επίσης συνέβη και σε μας, μην ανησυχείς, θα επανέλθει! Εγώ έδωσα να φανταστείς μπιμπερό απ' την 1η κιόλας βδομάδα ζωής, όσο ο μπαμπάς ήταν μαζί μας, κι έδινε στο μωρό ένα μπιμπερότη μέρα με γάλα αντλημένο με το συλλέκτη γάλακτος. Αυτό γινόταν σχεδόν συστηματικά καθημερινά για όλο τον πρώτο μήνα μέχρι που ο συντροφός μου έπρεπε να επιστρέψει στη δουλειά του. Οπότε μετά αυτό το 1 μπιμπερό τη μέρα δε μπορούσαμε να το τηρήσουμε κι έγινε κάπως 1 μπιμπερό το σκ μέχρι που εξαλείφθηκε κι αυτό γιατί το αρνούταν. Οπότε αποκλειστικός θηλασμός, μέχρι που έφτασε τον 5,5 μηνών κι εγώ έπρεπε σ΄υντομα (στον 6ο μηνα) να επιστρέψω στη δουλειά. Εκεί ο μπαμπάς ξαναβγήκε σε άδεια οπότε αρχίσαμε πάλι κάπως να ξανα εισαγουμε το μπιμπερό. Από εκεί και πέρα πέρασαν περίπου 2-3 εβδομάδες αν θυμάμαι καλά που ήταν hit or miss φάση. Άλλες φορές το έπαιρνε το μπιμπερό, κι άλλες όχι... Κάποιες φορε΄ς έπαιρνε μπιμπερό μόνο αν του το έδινε εγώ..! δεν αχγωθήκαμε πάντως, απλά του δώσαμε χρόνο κι επίσης "βόλεψε" κάπως που μπήκαν κι οι στέρεες κάπου σ εκεινη τη φάση. Έτσι το μεσημεριανό γεύμα αντικαταστάθηκε από θηλασμό σε πουρέδες και κάπως έτσι άρχισε να παίρνει και το μπιμπερό πλέον καθημερινά, μέχρι που το έπιανε και μόνος του με τα χέρια, δεν χρειαζόταν καν να του του ταίσεις. Γενικά, μην αγχώνεσαι, φάσεις είναι, όλα αυτα που περιγράφεις είναι φυσιολογικά - κι όπως διάβασα και πιο πάνω κάποια κοπέλα είπε πολύ σωστά ότι ο θηλασμός δεν είναι μόνο σίτιση στη φάση που βρίσκεσαι, αλλά και ασφάλεια, σιγουριά, παρηγοριά, και πολλά άλλα... 💖 Και τέλος, καλέ ακόμα είστε 2 μηνών, μέχρι την εισαγωγή στις στέρεες να δεις πόσα πράγματα θ αλλάξουν! Σε καταλαβαίνω πάντως, κι εγώ το είχα αυτό το αγχος, αλλά να θυμάσαι, πως το μωράκι σου δε θα ναι το ίδιο σε 4 μήνες από τω΄ρα - εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι στον πρώτο χρόνο είναι λες και ζεις 12 διαφορετικές ζωές 😅 άλλο μωρό τώρα, άλλο σε 3 εβδομάδες...! οι αλλαγές αναπτυξιακά είναι τόσο ραγδαίες που "μαθαίνεις" το μωρό σου σχεδόν από την αρχή. και φυσικά κι εσύ θα είσαι μια άλλη μαμά - θα χεις αποκτήσει αυτοπεποίθηση σε κάποια πράγματα, θα είναι άλλη εποχή, πολλά παίζουν ρόλο! 
    • @elbe κορίτσι μου τι κάνεις; Έχω πολύ καιρό να μπω. Τρέχω και δεν φτάνω! Τώρα πήρα μια ανάσα! Πώς είστε; Πως τα πάτε;
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...