Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κοριτσια θα ηθελα να με βοηθησετε σε μια απορια που εχω.Γινεται η μανα και ο πατερας να εχουν ομαδα αιματος Α θετικο και το μωρο να εχει Ο ρεζους αρνητικο ?Υπαρχει τετοια περιπτωση ή εχει γινει καποιο λαθος?Αν γνωριζετε κατι ,πειτε μου.Ευχαριστω πολυ

Δημοσίευση

CHRISOULA ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ

ΕΓΩ ΕΧΩ Α+ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΜΟΥ Β

Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ Ο+

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΟΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ Η ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΜΟΥ.

ΕΤΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ.

Δημοσίευση

CHRISOULA ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ

ΕΓΩ ΕΧΩ Α+ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΜΟΥ Β

Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ Ο+

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΟΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ Η ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΜΟΥ.

ΕΤΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ.

  • 4 weeks later...
Δημοσίευση

Γινεται για τον εξης λογο. Η ομαδα αιματος Α δεν ειναι Α σκετο. Ειναι ΑΟ

Οποτε σε αυτη την περιπτωση εχουμε. ΑΟ + ΑΟ που μπορει να βγαλει,

1. ΑΟ + Α0 = Α αν κληρονομησει το γονιδιο Α κι απο τους δυο γοννεις

2. ΑΟ + ΑΟ = Ο αν κληρονομησει το υπολειπομενο Ο απο τους δυο γοννεις.

Στο εγραψα οσο πιο απλα μπορουσα, για το ρεζους δεν θυμαμαι πως κληρονομειται.

Δημοσίευση

Για τη φίλη Χρυσούλα, να ενημερώσω ότι είναι πιθανή τέτοια περίπτωση κατά 25%, δεδομένου ότι για να έχει το παιδί ΟΟ, οι γονείς θα πρέπει απαραίτητα να έχουν ΑΟ και ΑΟ και όχι ΑΑ, ώστε να πάρει το παιδί τα δύο Ο από τους γονείς και να εμφανίσει ομάδα ΟΟ. Το ίδιο συμβαίνει και με τον παράγοντα rhesus, δηλαδή για να εμφανίσει το παιδί αρνητικό ρέζους, δηλ. rr, σημείναι ότι οι γονείς έχουν Rr και Rr (άρα θετικοί) και όχι RR. To παιδί λοιπόν πήρε τα δύο r και r από τους γονείς για να παρουσιάζει αρνητικό ρέζους.

Όσον αφορά εσένα Θούλη μου, ένα είναι σίγουρο... ότι το παιδί σας θα έχει ΟΟ ομάδα αίματος και τις εξής πιθανότητες για ρέζους... 50% να βγει θετικό ρέζους και 50% να βγει αρνητικό αν o άντρας σου είναι Rr. Τώρα, αν είναι RR, τότε το παιδάκι σας θα είναι σίγουρα θετικό ρέζους (Rr) καθώς εσύ σίγουρα έχεις rr. Όπως και να 'χει, λόγω του ότι εσύ έχεις αρνητικό ρέζους, σίγουρα θα σου κάνουν μία σχετική ένεση κατά τον τοκετό ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα σε περίπτωση που το παιδί σου έχει θετικό ρέζους.

Φιλάκια και ό,τι καλύτερο σου εύχομαι!!! ;)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Ααα ωραία έκανες και την καμπύλη μια χαρά ξεμπέρδεψες  Μια χαρά είσαι +4 κιλά εγω στις προηγούμενες εγκυμοσύνες έπαιρνα συνολικά 11-12 κιλά μέχρι να γεννήσω και είμαι ήδη +8 και έχω ακόμα δρόμο μπροστά μου μέχρι να γεννήσω αρχές Μαΐου  Και εμένα τα κορίτσια ήταν «μικρότερες» αλλά όλα καλά .. επειδή έκανα και αργά ωορρηξία συνήθως ήταν μια βδομάδα πίσω η ανάπτυξη τους αλλά και εγώ με τον άντρα μου είμαστε μικρόσωμοι 😂
    • Ναι αυριο θα παω το πρωί για β επιπέδου θα σας στείλω και αύριο τα νέα μου  Άσε εγώ δυσκολεύομαι πολύ με την διατροφή στην εγκυμοσύνη.. το ζάχαρο νηστείας μου το πρωί είναι πολύ καλό 83-86 εκεί μέσα είναι αλλά οι καμπύλες ζαχαρου στις προηγούμενες εγκυμοσύνες δεν ήταν καλές έχω θέμα με το ζάχαρο μετά φαγητού εκεί αν φάω όσο θέλω φεύγει  Συμπάσχω και εγώ στα ίδια είμαι  ένα σπίτι που δεν μπορώ να το κάνω σπίτι και το βράδυ η μικρή τον τελευταίο 2μηνο που μου σταμάτησε τον σερί ύπνο  Εντάξει η αλήθεια είναι πως η μετάβαση από το 1 παιδάκι στα 2 στην αρχή θα είναι λίγο κάπως δύσκολη (φαντάζομαι  και από τα 2 στα 3 που είμαι εγώ 😅) μέχρι να προσαρμοστεί και τον πρώτο παιδάκι στην νέα κατάσταση αλλά λίγο μετά από ένα διάστημα θα βρείτε τα πατήματα σας.. 🥰 το πρώτο σου παιδάκι τι ηλικία έχει ; Συγγνώμη αν το είχες ξανά πει και δεν το θυμάμαι  
    • Το doppler είναι ένα διαφορετικό είδος υπερήχου, που τσεκάρουν  τη ροή του αίματος πχ στον λώρο, στον πλακούντα, σε όργανα του μωρού (ξεχωρίζει γιατί βλέπεις τη ροή του αίματος με μπλε, κόκκινο χρώμα). Κάθε φορά που πηγαίνω κάνουμε και τύπου doppler εμείς. Αλλά στις 21 θα κάνουμε τον πιο αναλυτικό.  Και μένα το RSV μου έχει μείνει. Μόλις μπω στην 33η θα το κάνω.
    • Πλησιάζει η β επιπέδου σου κορίτσι μου εε? Να μας στείλεις να μας πεις τα νεα σου! Αχ αυτες οι γιορτές με τα γλυκά..κ εγω τα πήγαινα πολυ καλα με τα κιλα κ στις γιορτές καταστροφή 😂 εφαγα παρα πολλά γλυκά. Κ τωρα προσπαθώ να μαζευτώ, τα εχω μειώσει αρκετά αλλα προσπαθώ για ακομα περισσότερο.. θύμισε μου, ειχες καποιο θεμα με την καμπύλη εσυ? Αυτή την κούραση που λες νιώθω κ εγω κ ας εχω μονο αλλο 1 😛 αισθανομαι οτι ολη μερα κανω δουλειές κ οτι ποτέ δεν τελειώνουν. Συν καποια βράδια που δεν κοιμόμαστε καλα ή καποιες μερες που εχει περισσότερη γκρίνια κ είναι πιο κουραστικός. Δε σου κρύβω οτι εχω αρχίσει να αγχώνομαι αρκετά για το πως θα ειναι με 2 κ σκέφτομαι οτι δε θα τα βγάζω περα.
    • Καλησπέρα κορίτσια! Εκανα κ εγω την καμπύλη πριν 2 εβδομάδες περίπου,  ολα καλα! Κ αυτη τη φορα μάλιστα δεν καταλαβα κ τίποτα ολη τη διάρκεια, δε με ενόχλησε με ζαλάδα κ τάση για εμετο οπως την προηγούμενη φορά.  Απο κιλα εγω είμαι στα +4 περίπου, σχετικά καλα δηλαδή πιστεύω. Μια χαρά ειναι νομίζω τα 900γρ για την εβδομάδα αυτή. Εμένα ειναι πολυ μικρότερος αλλα μαλλον ειναι αναμενόμενο γιατί ειμαστε γενικα μικροσωμοι κ ο πρώτος μου γεννήθηκε μικρούλης.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...