Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

γεια σας! είμαι η Πολίνα και είμαι καινούριο μέλος στην παρέα σας! έχω ένα καραμελένιο κοριτσάκι 3 μηνών περίπου και θέλω τις γνώμες σας για το φλέγων θέμα του ονόματος που μας καίει όλες μας κατά καιρούς...σκεφτόμαστε το Βεατρίκη Μαρίνα και να την φωνάζουμε Αλίκη...πως σας φαίνεται...? περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας...ευχαριστώ προκαταβολικά! :)

Δημοσίευση

Γεια σου και να σου ζήσει το κοριτσάκι σου!

Για το όνομα που λες, το Βεατρίκη είναι ένα ωραίο όνομα, το Μαρίνα επίσης, όπως και το Αλίκη, αλλά το τελευταίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα άλλα δύο. Γιατί να δώσεις στο παιδί σου δύο ωραία ονόματα και να τα καταργήσεις, υιοθετώντας ένα τρίτο, τελείως άσχετο. Το Αλίκη δεν είναι υποκοριστικό, είναι ένα άλλο όνομα.

Κι εγώ έχω δύο ονόματα, αλλά ταιριάζουν και ανέκαθεν με φώναζαν και με τα δύο. Το να δίνει κανείς δύο ονόματα που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους και να χρησιμοποιεί μόνο το ένα ή να καταλήγει σε ένα άσχετο υποκοριστικό δε με βρίσκει καθόλου σύμφωνη. Βέβαια, ο καθένας ό,τι θέλει κάνει.

Δημοσίευση

Να σου ζήσει η μικρούλα σου!!!

και εγω την ιδια απορία έχω με την Αννα Μαρία πως προκύπτει το Αλίκη ? και αφου θα την φωναζετε Αλίκη που σημαίνει ότι σας αρεσει γιατι δεν τις δίνετε εξ αρχής αυτο το όνομα?

και εγω δυο ονόματα έχω το ένα ειναι μονο στα χαρτια και με τα δυο με φώναζε μονο η νονα μου και έτσι με ήξεραν στο μέρος που έμενε, ολοι οι άλλοι με φωνάζουν και με ξέρουν με το πρώτο.

Δημοσίευση

το πρώτο είναι από την θεία του συζύγου που υπερλατρεύουμε και γω και ο άντρας μου και το δεύτερο από τάμα...απλά του άντρα μου δεν του αρέσουν ηχητικά κανένα από τα δύο και για να τον "ευχαριστήσω" σκέφτηκα το Αλίκη...το ξέρω πως είναι αυτούσιο όνομα αλλά επειδή το ακούσει και σαν χαϊδευτικό και από το Αλεξάνδρα και το Βασιλική και το Αγγελική...και επειδή το Βεατρίκη και το Αλίκη έχουν την ίδια κατάληξη (-ίκη) είπα να το κάνουμε έτσι...η θεία του το έχει κάνει Βίκη πάντως αλλά δεν μου αρέσει... :/ εγώ θα την φωνάζω και με τα 3 γιατί μου αρέσουν πάρα πολύ!

Δημοσίευση

Γεια σου πολινα!!!

Ειχα την ιδια απορία με τα κορίτσια αλλα το ανελυσες (χιχι)

Η δικη μου γνωμη ειναι να το βαλεις Αλικη και Μαρινα!! Το ονομα της θειας αφου δε θα το χρησιμοποιησετε ποιος ο λογος να το βαλετε και να εχει το παιδι 3 ονοματα?? Αν και η αλήθεια ειναι πως αφού ειναι στη μεση ταμα θα επρεπενα την βαλεις Μαρινα!! Ειναι ταμα!! Καλα εγω ειμαι κ λιγο αυστηρη σε αυτο το θεμα!!! Οπως κ να το πειτε ευχομαι το κοριτσακι σου να σας γεμισει χαρες και να ειναι παντα γερο!!!

Δημοσίευση

Συμφωνώ κι εγώ με τη jannolino. Αφού τάξατε το παιδί, θα πρέπει να βγάλετε το όνομα της αγίας. Αν δε θέλατε να τη βγάλετε Μαρίνα, τότε θα έπρεπε να τάξετε κάτι άλλο. Γενικώς δε συμφωνώ με τα τάματα, αλλά αφού το τάξατε, τώρα πια πρέπει να το κάνετε! Και φυσικά, το νόημα του τάματος δεν είναι απλά να βγάλουμε ένα όνομα, αλλά να μάθει το παιδί τη ζωή του αγίου ή της αγίας στο οποίο το έχουμε τάξει και να προσπαθήσει να τη μιμηθεί.

Άλλωστε, αφού το Βεατρίκη δε θα το χρησιμοποιείτε, παρ' όλο που είναι ένα πολύ ωραίο και ασυνήθιστο όνομα, γιατί να το δώσετε;

Του άντρα σου πες του ότι εσύ την κουβαλούσες εννιά μήνες, οπότε έχεις προτεραιότητα στο όνομα. :P :P :P Πάντως, όσο "άσχημο" κι αν είναι το όνομα ενός παιδιού, όταν είναι το όνομα του παιδιού σου, το λατρεύεις!

Δημοσίευση
αλλά αφού το τάξατε, τώρα πια πρέπει να το κάνετε! Και φυσικά, το νόημα του τάματος δεν είναι απλά να βγάλουμε ένα όνομα, αλλά να μάθει το παιδί τη ζωή του αγίου ή της αγίας στο οποίο το έχουμε τάξει και να προσπαθήσει να τη μιμηθεί.

Συμφωνω.

Το Βεατρικη απο τη στιγμη που δεν θα το χρησιμοποιειτε μην το βγαζετε.

Το Μαρινα ειναι το αγαπημενο μου ονομα για κοριτσι!

Δημοσίευση

εγω για την κορη μου 5 χρ σημερα ημουνα αναμεσα στο αλικη και το μαρινα απο τις γιαγιαδες....τελικα δωσαμε το αλικη και μου αρεσει πολυ!!! το ιδιο και σε αυτην και το λεει με ενα ναζι οταν τη ρωτας!!!! ιδια η βουγιουκλακη!

Δημοσίευση

εμένα μου αρέσουν και τα 3 και θα τα φωνάζω όλα απλά επειδή εγώ το έταξα δεν θέλω να χρεωθεί και ο άντρας μου μια δική μου επιλογή απ' την στιγμή που δεν του αρέσει το Μαρίνα...το Αλίκη τρελαίνεται! [smilie=laughing7.g:

Δημοσίευση

καλημερα Πωλίνα, μου φαινονται λιγο ασυνδετα τα ονόματα που θα βγαλετε το αγγελουδι σας με το υποκοριστικο.Πιο πολύ θα μου ταίριαζε κατι σε Βενια, Βερα, Μαρα, Μανια.Και τα δύο ονόματα είναι υπέροχα, γιατι δε τ αφηνεις ετσι και θελεις να διαλέξεις ενα υποκοριστικό?Πολλα παιδάκια έχουν δύο ονόματα και είτε χρησιμοποιούν και τα δύο είτε το ένα.

Δημοσίευση

Gianna σε ευχαριστώ για την απάντησή σου...εγώ δεν έχω πρόβλημα μου αρέσουν,στον σύζηγο δεν αρέσουν δυστυχώς! [smilie=sad5.gif] το Αλίκη δεν το σκεφτήκαμε σαν σύνθετο των 2 αλλά σαν χαϊδευτικό του Βεατρίκη!

  • 4 months later...
Δημοσίευση

Εγώ έχω 2 αγόρια ...καλώς ή κακώς & οι 2 έχουν διπλά ονόματα. Ο ένας λέγεται Κυριάκος-Αντώνης & τον φωνάζουμε Ακη, ο άλλος λέγεται Φαίδων-Ευστράτιος & τον φωνάζουμε Φαίδωνα. Ετυχε έτσι. Ισως δεν θα έπρεπε να βαφτίζονται τα παιδιά με πολλά ονόματα. Θα δείξει το μέλλον...:silent:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Συνήθως λένε ότι στα δεύτερα η κοιλιά είναι μεγαλύτερη. Εμείς καλά τα πάμε. Έχει πολύ πλάκα γιατί είναι παπαγάλος. Μιλάει πάρα πολύ σε σημείο που κάνουμε συζήτηση. Ρωτάς κ απαντάει τα πάντα. Έχει κόλλημα με την καθαριότητα, δεν του αρέσει με τίποτα να κάνει παζλ παρα μόνο να τα πετάει. Τον έβαλα να κάνουμε μπισκότα κ έκλαιγε από το ζυμάρι γιατί λέρωσε τα χέρια του. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μπουκάλι με νερό για τα ξεβιδωνει. Στη δουλειά είμαι σπαστό 8ωρο, οπότε τον βλέπω το πρωί, το μεσημέρι κ το απόγευμα κ με βολεύει αυτό το πρόγραμμα, γιατί τον βλέπω όλη τη μέρα! Με το καλό να έρθει και η δεύτερη κόρη!!! Να σας ζήσει η Αργυρώ σας!!!
    • Ναι να το ξεκινήσετε χωρίς πίεση κλασικά με υπομονή.. τα ξέρεις.. θέλει χρόνο και εξάσκηση να συνηθίσει και να μάθει το καλαμάκι.. Ναι ισχύει ότι είναι προτιμότερο, για εμένα λόγο ορμονών που έχει το αγελαδινό.. σκέψου το αγελαδινό είναι για να μεγαλώσει το μοσχαράκι σε αγελάδα.. πόσες ορμόνες έχει για να μεγαλώσει αυτό το ζώο το μωρό του.. γενικότερα προσπαθώ να αποφεύγω τα αγελαδινα και σε γιαούρτι/τυριά.. όπου μπορώ περισσότερο βέβαια.. Ναι εννοείται ότι είναι και το στυλ της κάθε οικογένειας! Για αυτό κιόλας λέω ότι για εμένα το ιδανικό είναι εκεί κάπου στις 10-10:30.. γιατί αυτή θέλει να με ακουμπάει κιόλας και δεν μπορώ να με φανταστώ να κάθομαι στο κρεβάτι αγαλματάκια ακίνητα αμίλητα και αγέλαστα από τις 7-7:30 πχ 😂😂 Και σου κοιμάται και αρκετές ώρες!! Μωρέ μπράβο το παιδί!! Φτου φτου φτου!! Όχι εμένα σου λέω, πόσες ώρες είναι.. 7 ώρες το βράδυ και 2 ώρες το μεσημέρι.. εκεί δηλαδή συνολικά περίπου 9-9:30 ώρες/24ωρο, τέλος.. και πάνω μου κολλημένη πάντα αγκαλίτσα, αλλιώς δεν.. το κυριότερο είναι ότι δεν το χωράει κάν ο νους μου το πως σου ξανακοιμαται..🤯 όχι μόνο εσένα δηλαδή, που διαβάζω λέτε αφυπνίσεις.. εμάς οι "αφυπνίσεις" της συνοδεύονται από 4-5 ώρες τουλάχιστον, όρθια στο πόδι να "χοροπηδάει"..🥴 Μωρέ και εμάς κάπου εκεί 2 μηνών περίπου στον ύπνο ζούσαμε την ουτοπία.. το παιδί κοιμόταν σερί από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6-6:30 το πρωί σερί.. και ανά 3ωρο κοιμόταν ένα 2:30ωρο τουλάχιστον.. σου μιλάω για ουτοπία.. 🥹 πόσο μου λείπει.. 6 μηνών έγινε το πρώτο μεγάλο sleep regression με το άλμα.. καταφέραμε με πολύ κόπο πολύ αργά και με πισογυρισματα φυσικά να κοιμάται κάπου 11:30-12 το βράδυ.. κράτησε 1-1,5 μήνα περίπου Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και με το που μπήκε ο Νοέμβρης με την αλλαγή της ώρας όμως σχεδόν άμεσα σε 1-2 μέρες από την αλλαγή της ώρας, γμθκε ο Δίας όμως.. και από τότε παλεύουμε πάλι να το φέρουμε σιγά σιγά.. και πολλές φορές μας φέρνει στα όρια μας δηλαδή.. τίποτα, υπομονή μόνο.. αφού το διάβαζα στον άντρα μου που γράφεις για τον ύπνο και δεν το πίστευε σκέψου.. μου λέει δεν το κοιμίζει όλη μέρα; Και τι ώρα σηκώνεται το πρωί από τις 4; 🤣🤣 Είναι και στο παιδί καταλαβαίνω.. μιας φίλης μου ο πρώτος γιός της ήταν το όνειρο θερινής νυκτός κάθε μαμάς στον ύπνο από την γέννηση.. λες και δεν υπήρχε παιδί στο σπίτι.. ο δεύτερος τής έχει αλλάξει τα φώτα!! 😅😅 Ίδιος με την δικιά μου από τις περιγραφές της.. 🫣🤭
    • Κορίτσια λ,Μ έστειλε σήμερα τα αποτελέσματα..απορώ πώς...92 157 105..όμως από φέτος Μ είπε άλλαξαν τα όρια κ εκεί που ήταν 160 ή 180 την πρώτη ώρα έγινε 140 κ είμαι πάνω από τα όρια στη μια μέτρηση..τα έχω στείλει στον γιατρό..δεν απάντησε κάτι..αν δεν απαντήσει κάτι,θα περιμένω την Παρασκευή να Μ πει στο ραντεβού...
    • Σχετικά με τον ύπνο τι να σου πω... Κάπως ο ίδιος μας υπέδειξε αυτο το ωράριο. Δλδ από 2/3 μηνών κάναμε πάντα τη ρουτίνα του μπάνιου κάπου 7/8μμ και μετά γλαρωνε, θήλαζε και κοιμόταν το μεγαλύτερο stretch ύπνου (4-5 ώρες και καμιά φορά και 6 ώρες σερί). Οπότε το τηρήσαμε έκτοτε και χτίσαμε τις ρουτίνες γύρω απ' αυτο το ωράριο του νυχτερινού ύπνου. Ειδικά απ' όταν ξεκίνησε βρεφικό αυτό το ωράριο όχι απλά εδραιώθηκε αλλά απ' τις 6.30μμ είναι ήδη κουρασμένος φουλ, κι αν χάσουμε το παράθυρο μπάνιο-γαλα-νανι θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει απ' τις κραυγές του 😂😂  Κάνει και 2 ημερήσιους ακόμα (πρωί περίπου 30/45λεπτα και μεσημέρι 1/2ωρες), από τον 15ο/18ο μήνα θα αφαιρέσουμε σταδιακά τον πρωινό και θα μείνει ο μεσημεριανος μόνο που τον κάνει ούτως ή άλλως στο σχολείο.  Σε γενικές γραμμές η βραδινή του ρουτίνα είναι η εξής (το έγραψα και πρόσφατα σε άλλη ενότητα, κάνω αντιγραφή εδώ): 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Από εκεί και πέρα, συνήθως κάνει 2 αφυπνίσεις, μια στις 00:00/01:00 και μετά 03:00/04:00. Ξυπνάει 6/6:30 για πρωί 🫠 ιδανικά θα ήθελα να ξυπνάει 7/7.30 αλλά όσες φορές και να προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε τον βραδινό ύπνο έβγαζε τρομερή γκρίνια, ήταν υπέρ κουρασμένος και υπέρ νευριασμένος που μετά κάναμε αμάν να τον κοιμίσουμε, Ενώ άμα μένουμε πιστοί στο πρόγραμμα του πλέον τον ακουμπάμε στο κρεβάτι του, κάνουμε πατ πατ στο πωπουδακι μαξ 5 λεπτά και γεια σας. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δύσκολα να ξεβολευτουμε κι εμείς 😂😂😂  Πάντως έχει να κάνει και με το στυλ ζωής της κάθε οικογένειας ρε συ - έχουμε κι εμείς φιλικό ζευγάρι που βάζουν τον μικρό τους το νωρίτερο 11μμ γτ έτσι τους βολεύει επειδή μετά ξυπνάει 9 το πρωί. Εμείς ούτως ή άλλως ξεκινάμε δουλειά 8πμ και κοιμόμαστε κι οι ίδιοι νωρίς, οπότε λειτουργεί όπως έχει. 
    • Εγω βάζω από αρκετά νωρίς το λαδάκι της  weleda κ είμαι πολύ ευχαριστημένη. Όχι τόσο για ραγαδες γιατί είχα ηδη απο προηγούμενες εγκυμοσύνες, όμως ενυδατώνει εξαιρετικά το δέρμα κ αφήνει ωραία αίσθηση 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...