Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR


kalogeanna1

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!!! Έχω ένα αγοράκι 15 μηνών και ήρθε η ώρα να κάνει το MMR (ιλαρά-ερυθρά-παρωτίτιτιδα). Το θέμα είναι ότι έχω ακούσει πολλά για το εμβόλιο αυτό όπως ότι είναι συνδεδεμένο με αυτισμό και εγκεφαλίτιδα, καθώς και ότι έχει παρενέργειες ( 3ημερος πυρετός). Ο γιατρός μας βέβαια προσπάθησε να μας καθησυχάσει αλλά εγω έχω ακόμα τις αμφιβολίες μου. Τι λένε οι πιο έμπειρες μανούλες; Το έχετε κάνει; Κι αν ναι, είχανε παρενέργειες τα μωράκια σας; (ελπίζω πως όχι). Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σου και να σου ζήσει το παιδάκι σου!

Εγώ το έκανα αυτό το εμβόλιο στην μεγάλη κόρη μου (είναι τώρα 3 χρονών) και δεν είχαμε καθόλου παρενέργειες, ούτε πυρετό ούτε τίποτα.....βέβαια τότε δεν είχα ιδέα για όλες αυτές τις παρενέργειες που διάβασα εκ των υστέρων! Τον Ιανουάριο πρέπει να το κάνει και η μικρή μου κ πραγματικά έχω τρομοκρατηθεί με όλα αυτά που ακούγονται για το συγκεκριμένο εμβόλιο.......

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ πολύ Νάσια και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!!!

Ο γιατρός μου είπε ότι οι έρευνες που έχουν γινει για τη σύνδεση του εμβολίου με τον αυτισμό έχουν διαψευσθεί. Το παιδί λέει, αν είναι να παρουσιάσει αυτισμό, αυτό θα φανεί στα 2 με 3 χρόνια της ζωής του και δεν θα ευθύνεται το εμβόλιο. Όσο για την εγκεφαλίτιδα, λέει, πως όσες πιθανότητες έχει να παρουσιαστεί με τον πυρετό άλλες τόσες έχει με το εμβόλιο. Δεν ξέρω τι να πω. Ο άντρας μου, μου λέει να το κάνουμε αλλά εγώ ανησυχώ...!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα μανούλες. Ο γιος μου είναι 3,5 ετών και έχουμε κι εμείς να κάνουμε το επαναληπτικό του MMR. Κι εγώ δεν τα είχα διαβάσει αυτά πριν το κάνουμε για πρώτη φορά και το σκεφτόμουν για το αν τελικά θα κάνουμε το επαναληπτικό του. Η γιατρός μας είπε οτι δεν έχει αποδειχθεί σχέση του αυτισμού με το συγκεκριμένο εμβόλιο κι ότι σε κάποιες χώρες που δεν το κάνουν το εμβόλιο αυτό πια (πχ. Ισπανία), δεν το κάνουν επειδή δεν έχουν το πλήθος κρούσματων ιλαράς που έχουμε εμείς.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα.......πλεον οι πιο πολλοι παιδιατροι δεν κανουν το mmr αλλα το τετραπλο που εχει μεσα και την ανεμοβλογια.....εμεις αυτο καναμε......

τωρα γι αυτο που λετε συνηθως υποστιριζουν οτι το συγκεκριμενο εμβολιο απλα εμφανιζει τον αυτισμο πιο νωρις....αλλα για να γινει αυτο συνηθως υπαρχει.....απλα δεν φαινοτανε......επισης ενα παιδακι με αυτισμο φαινεται...οταν υπαρχει εμπειρια στο παιδιατρο μπορει να καταλαβει.......απο νεογεννητο δειχνουν σημαδια..πχ αν δεν βαζει τα χερια στο στομα υποστηριζουν οτι ειναι ενα σημαδι αυτισμου,...βεβαια δεν βαζεις απο αυτο και μονο τη ταμπελα του αυτισμου......απλα λεω οτι υπαρχουν σημαδια που φαινεται αν συμβαινει κατι τετοιο.....

τεσπα......

πολλα λεγονται....πολλα ακουγονται για πολλα εμβολια αλλα δυστυχως επειδη παιζονται πολλα συμφερονται με τις φαρμακευτικες ποτε δεν θα βγουν να πουν οτι τα εμβολια δεν ειναι καλα.......

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

Δυστυχώς εγώ ξέρω περίπτωση γνωστού μου που είχε κάνει το εμβόλιο και εμφάνισε το παιδί αυτισμό. Επίσης, μου είπε ότι πριν το κάνει το παιδί επικοινωνούσε μια χαρά και ότι οι γιατροί στο εξωτερικό τους είπαν ότι αυτό το εμβόλιο περιέχει υδράργυρο και ότι επιδείνωσε τον αυτισμό. Ο αυτισμός ναι μεν υπάρχει αλλά σε πολύ πιο ήπια μορφή.

Κι εγώ είμαι πολύ προβληματισμένη γι'αυτό το εμβόλιο και σκέφτομαι να μην του το κάνω. Ίσως του κάνω αυτό που λέει η bourique το τετραπλό. Θα δούμε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

http://www.medlook.net.cy/article.asp?item_id=377

Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε, είναι πολλοί οι γονείς με παιδιά που έχουν πρόβλημα αυτισμού και το αποδίδουν όπου βρουν.. στο εμβόλιο, στο περιβάλλον, κτλ.

Εφόσον η εκδήλωση του αυτισμού είναι περισσότερο αντιληπτή κατα την περίοδο που γίνεται αυτο το εμβόλιο, προφανώς και το αποδίδουν εκεί.. Διαβάστε λιγάκι ρε παιδια..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και κάτι άλλο, που παραθέτω απο άλλο site:

Το ισχυρότερο επιχειρημα των επιστημόνων υπέρ το εμβολίου ΜΜR ειναι οτι:Ο αυτισμος περιγραφηκε ως κατασταση για πρωτη φορα το 1946, 20 χρονια ΠΡΙΝ ανακαλυφθει το παρασκεύασμα MMR.

Οι ερευνες που ενοχοποιούν το εμβολιο αυτο θορυβησαν και διεκοπη ο εμβολιασμος για πολλα χρονια με αποτελεσμα την αυξησης της θνησιμοτητας από ιλαρα στο 60%. Αν ενα παιδι προσβληθει από ιλαρα κινδυνευει να παρουσιασει βλαβη στον εγκεφαλο κι αν προσβληθει απο παρωτιτιδα βλαβη στους ορχεις ή στις ωοθηκες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

Πφφφφφ.....

Κι εμάς είναι το επόμενό μας εμβόλιο (κάπου στις γιορτές κοντά!!!!!)

Λόγω της ανησυχίας μου κανονίσαμε με την παιδίατρο να το τρενάρουμε όσο πάει!!!!

Θέλω να πιστεύω πως δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα!!!!!!!

Το ανεμοβλογιάς θα το κάνουμε χωριστά!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια,καλημέρα!!!

Τελικά το κάναμε το εμβόλιο πριν 10 μέρες περίπου!! Το παιδάκι μου δεν παρουσίασε καμμια παρενέργεια, ούτε καν πυρετό! Σας ευχαριστώ πολύ όλες για τις απαντήσεις σας!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...