Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναφορά

• Απαντήσεις

• Θέλετε να σας πω εγώ το ακόμα πιο τραγικό;; Πρώτη αναρρωτική τον Μάρτιο. Και για τους επόμενους μήνες μέχρι να γεννήσω. Οι δύο πρώτοι μήνες έχουν περάσει στο υποκατάστημα της περιοχής πριν μετακομίσω. ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ! Ναι από τον Μάρτιο. Μιλάω με το υποκατάστημα της τωρινής μου περιοχής και η γυναίκα πολύ εξυπηρετική, προσπαθεί να βοηθήσει με email και τηλέφωνα αλλά μάταια. Αν δεν πληρωθώ τους πρώτους μήνες, δεν μπορεί ούτε εκείνη να προχωρήσει τους επόμενους. Έκλεισα λοιπόν ραντεβού με εξουσιοδότηση στον σύζυγο να πάει να δει τι γίνεται και να τους τρίξει τα δόντια γιατί εγώ μόλις είχα γεννήσει. Και μαντεψτε... Έλειπαν όλοι με άδειες, αλλά τα ραντεβού τα έκλεινες κανονικά χωρίς καμία ενημέρωση... Αθάνατο ελληνικό δημόσιο... Ακόμα περιμένω...
    • Καλά ναι συμφωνώ, ένα νούμερο είναι απλώς είναι τόσο ευαίσθητη αυτή η συνθήκη στην οποία βρισκόμαστε που επιδιώκεις να έχεις καλυμμένα όσα περισσότερα μέτωπα μπορείς. Ακόμα δηλαδή κ αν μιλάμε για 1% κάποιας παθολογίας, αν είναι να πέσεις σε αυτό το 1% είναι καταστροφη. Ισχύει στην Ελλάδα η εγκυμοσύνη αντιμετωπίζεται συχνά ως ασθένεια, με άπειρες εξετάσεις και με το τρομερό ποσοστό καισαρικών στο τέλος φυσικά αλλα και η πιο στενή παρακολούθηση μπορεί να αποβεί σωτηρια σε πολλές περιπτώσεις (προεκλαμψία, θετικοποίηση επικίνδυνων ασθενειών στην κύηση, παρακολούθηση iugr, και πολλά άλλα) Για αυτό είναι απαραίτητη η ενημέρωση από επαγγελματίες υγείας για να μπορείς να παίρνεις ενημερωμένες αποφάσεις χωρίς τρομοκρατία αλλά και χωρίς τυφλοσουρτη. Στη Γερμανία στην πρώτη εγκυμοσύνη της αδερφής μου την παρακολουθούσε μια γιατρός στο πανεπιστημιακό της Φρανκφούρτης με τα τυπικά ραντεβού όπως τα περιγράφεις και στο τέλος της λέει όταν με το καλό γενναω πως θα σας ειδοποιησω να έρθετε; Και της λέει τι εννοείτε; Ελάτε στο νοσοκομείο και όποιος εφημερεύει θα είναι εδώ! Σοκ η αδερφή μου 😂 Με το καλό το τρίτο παιδάκι σου!
    • Αχ κοπελα μου… πως την παλευεις; Με τρεις υπερηχους ολη η κυηση… και παρακολουθηση απο μαια;;; Δηλαδη ειπαμε… Μην τα ισοπεδωνουμε ολα… οσο καλη κι αξια να ειναι μια μαια, δεν μπορει να συγκριθει το ευρος γνωσεων της και η εμπειρια της με ενος εξειδικευμενου γιατρου… Ποσο μαλλον με ενος εμβρυομητρικου, που οχι μονο σπουδασε ποσα χρονια ιατρικη, οχι μονο εκανε ποσα χρονια ειδικοτητα στη μαιευτικη και γυναικολογια, αλλα μετα εκανε και επιπλεον εξειδικευση στην ιατρικη εμβρυου κι εξεταζε μοναχα εμβρυα επι ποσα ετη… Δηλαδη τι συζηταμε τωρα… Και ετσι ειναι σε αρκετες χωρες… Πχ κι Ολλανδια που γνωριζω, ετσι ακριβως ειναι η κατασταση. Τρεις υπερηχοι και μονο βασικες εξετασεις καθε μηνα και παρακολουθηση απο μαια. Παρακοκουθηση τυπου πως αισθανεσαι και αν νιωθεις το μωρο...🤯Εχω πολυ φιλη που γεννησε μωρακι 41 εβδομαδων , 2.600 κιλα και τοτε σοκαριστηκαν οι γιατροι , το βαλανε μοναδα (που εκει ειναι εξαιρετικα σπανιο) γιατι απορουσαν τι μπορει να ειχε γινει κ δεν λαμβανε βαρος, αν σκεφτουμε πως ενα μωρο σε αυτες τις βδομαδες κατα μεσο ορο πρεπει να ειναι 3.500 τουλαχιστον κιολας.. Αλλα εκ των υστερων ;;;; πως να βρεις την αιτια;;; Ομως λογικο δεν ειναι εφοσον ειχε κανει μονο εναν υπερηχο οοολο το τριτο τριμηνο…;; δηλαδη ουτε ντοπλερ εβλεπε, ουτε αιματωσεις, ουτε γηρανση πλακουντα… Τιποτα… Εδω απαξ και βλεπανε πως δεν αναπτυσσεται σωστα, θα την ειχανε βαλει να γεννησει… Εκει καθονταν αφου γεννησε να μυριζουν τα νυχια τους τι μπορει να ειχε γινει 😅😅 δεν ξερω μου ειχε φανει πολυ ακραιο… Φαντασου στο δευτερο παιδακι της ηρθε Ελλαδα για αυχενικη, β επιπεδου και ηρθε κ τον τελευταιο μηνα και γεννησε τελικα εδω… Ε να το βρασω τετοιο συστημα υγειας… Βεβαια σιγα σιγα και εδω ετσι θα μας κανουν. Ειναι θεμα χρονου….
    • Θελει προσοχη το ζαχαρο το ξερω απο πρωτο χερι. Πες στον γιατρο σου να σου γραψει αλλες ταινιες μετρησης ζαχαρου. Εχεις ενδοκρινολογο να σε παρακολουθεί;
    • Βγηκαν η εξετασεις ειναι ολα καλα και της εστειλα στον γιατρο να της δει. Μου εβαλε ολο τον προγεννητικο ελεγχο. Η επομενη μεγαλη εξεταση είναι η αυχενικη που θα κανω.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...