Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα,

συμφωνώ....η ρουτίνα δίνει μια ασφάλεια και σιγουριά στο παιδί και οι πολλές αλλαγές το μπερδεύουν......στο θέμα του ύπνου πάντως εγώ βγήκα κερδισμένη ;) όταν έρχεται η ώρου του ύπνου δεν έχουμε ούτε κλάματα ούτε γκρίνια τίποτα....αλλά και η δικιά μας ρουτίνα ξεκίνησε από την μέρα της γέννας.....αν προσπαθήσεις να φτιάξεις μια ρουτίνα σε ένα παιδάκι 2 ετών θα δυσκολευτείς.....ή θα αργήσεις να το πετύχεις!!!

Δημοσίευση

Συμφωνω ότι είναι πιο δύσκολο με τα μεγαλύτερα παιδιά. Από την άλλη είναι ακόμα πιο σημαντικό τα μεγάλα παιδιά να τα εκπαιδευουμε ν' ακολουθούν μόνα τους μια ρουτίνα και να είναι αυτόνομα, παρά να τα ζαλίζουμε με εντολές.

Σχετικό με το πώς γίνεται αυτό είναι αυτό το άρθρο:

http://parentbook.gr/content/%CF%80%CF% ... E%B5%CF%82

Δημοσίευση

Το κακό της υπόθεσης είναι πως για να βάλεις τα παιδιά στη ρουτίνα μπαίνεις και συ ως ζευγάρι αναγκαστικά στην ρουτίνα....Δε ξενυχτάς γιατί πρέπει να κοιμήσεις και να λούσεις την τάδε ώρα,δε πας για καφέ γιατί πρέπει να ταίσεις την τάδε ώρα κλπ κλπ.Εγω το εφαρμόζω βέβαια από τότε που απέκτησα παιδιά γιατί ήμουν πολύ του προγράμματος ανέκαθεν και πιστεύω πως για να ναι αυτά καλά και συ τυπικός στις υποχρεώσεις σου χρειάζεται οργάνωση και πρόγραμμα.Τι γίνεται όμως με τη σχέση και τη ζωή μας;;;Αυτά αναγκαστικά δε μπαίνουν στο "πρόγραμμα";

Δημοσίευση

Έτσι, ακριβώς. Και γω πιέζομαι με το χρόνο ώστε να γίνουν όλα νωρίς και χωρίς βιασύνη. Η μόνη ανταμοιβή σε αυτό είναι η ησυχία που επικρατεί στο σπίτι από νωρίς και μπορείς να πεις και μια κουβέντα με τον άντρα σου.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Σχετικά με το φαΐ και τα γλυκά σε νιώθω…. Όλη μέρα πεινάω… και επίσης θέλω γλυκό σαν τρελή…. Προσπαθώ να το περιορίζω και λίγο να μην κάνω υπερβολές αλλά καμία φορά μένω στην προσπάθεια 🤣
    • Όλα καλά, δόξα τω θεω! Έγινε και η βάφτιση!! Καλά είμαι με την εγκυμοσύνη, εδώ και μερικές μέρες έχει μεγαλώσει αρκετά η κοιλιά και δεν βολεύομαι πουθενά, κουράζομαι πολύ!! Τέτοια κοιλιά είχα στην Αργυρω στον 9ο, μη σου πω και πιο μικρή.. όλα καλά όμως!!! Αυτό έχει σημασία.  η μικρούλα μας και εμάς μεγαλώνει κάθε μέρα αλλάζει πάρα πολύ, καταλαβαίνει τα πάντα και λέει μερικές λέξεις!! Είμαστε ακόμα διακοπές, την άλλη βδομάδα γυρνάμε και ξεκινάμε σιγά σιγά ετοιμασίες για την άλλη μικρούλα μας που θα έρθει πρώτα ο θεός Απρίλιο!! Πως τα πάτε εσείς;
    • Κορίτσιααα γέννησα! Αποφάσισε να κάνει την έξοδο του ο μπέμπης 31/01/2026 🩵🩵Είναι πολυ ήσυχος προς τον παρον και υπναράς. 3130 γρ💪 στις 36+5 . Εγώ καλά απλά ξεκίνησαν να με ενοχλούν απο κατω τα ράμματα.  Κανένα γιατροσόφι?
    • Κορίτσιααα γέννησα! Αποφάσισε να κάνει την έξοδο του ο μπέμπης 31/01/2026 🩵🩵Είναι πολυ ήσυχος προς τον παρον και υπναράς. 3130 γρ💪 στις 36+5 . Εγώ καλά απλά ξεκίνησαν να με ενοχλούν απο κατω τα ράμματα.  Κανένα γιατροσόφι?
    • Κι εμείς τα avent philips χρησιμοποιούμε απ την αρχή! Είχα πάρει αυτό το σετ και στην αρχή είχαμε το μικρό, και τα 2 μεγάλα μετά τον 3ο μήνα αν θυμάμαι καλά, και τα χρησιμοποιούμε μέχρι και σήμερα! Δοκίμασες να αλλάξεις τη θηλή στα philips ? επειδή κι εγ΄ω θυμάμαι ότι το σετ ερχ΄οταν με το μέγεθος 0+ και είχα παραγγείλει το 0, το πιο αργό δλδ, και είχα επίσης δοκιμάσει και τα μεγέθη 1,2,3 μέχρι να καταλαβω ποια ροή τον βόλευε καλύτερα. Εκτ΄ος απ τα Philips, το πρώτο τριμηνο είχαμε δοκιμάσει κι ένα της Dr Browns το οποίο τον βόλεψε εξίσου. Τα Dr Browns βγαίνουν και σε διαφορες εκδοχές Narrow και Wide Mouth, βέβαια δε ξέρω πως να το αξιολογήσεις αυτό (ισως ο/η παιδιατρος;). Αλλά γενικά παραμένουμε μέχρι και σήμερα πιστοί στη Philips!
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...