Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα,

συμφωνώ....η ρουτίνα δίνει μια ασφάλεια και σιγουριά στο παιδί και οι πολλές αλλαγές το μπερδεύουν......στο θέμα του ύπνου πάντως εγώ βγήκα κερδισμένη ;) όταν έρχεται η ώρου του ύπνου δεν έχουμε ούτε κλάματα ούτε γκρίνια τίποτα....αλλά και η δικιά μας ρουτίνα ξεκίνησε από την μέρα της γέννας.....αν προσπαθήσεις να φτιάξεις μια ρουτίνα σε ένα παιδάκι 2 ετών θα δυσκολευτείς.....ή θα αργήσεις να το πετύχεις!!!

Δημοσίευση

Συμφωνω ότι είναι πιο δύσκολο με τα μεγαλύτερα παιδιά. Από την άλλη είναι ακόμα πιο σημαντικό τα μεγάλα παιδιά να τα εκπαιδευουμε ν' ακολουθούν μόνα τους μια ρουτίνα και να είναι αυτόνομα, παρά να τα ζαλίζουμε με εντολές.

Σχετικό με το πώς γίνεται αυτό είναι αυτό το άρθρο:

http://parentbook.gr/content/%CF%80%CF% ... E%B5%CF%82

Δημοσίευση

Το κακό της υπόθεσης είναι πως για να βάλεις τα παιδιά στη ρουτίνα μπαίνεις και συ ως ζευγάρι αναγκαστικά στην ρουτίνα....Δε ξενυχτάς γιατί πρέπει να κοιμήσεις και να λούσεις την τάδε ώρα,δε πας για καφέ γιατί πρέπει να ταίσεις την τάδε ώρα κλπ κλπ.Εγω το εφαρμόζω βέβαια από τότε που απέκτησα παιδιά γιατί ήμουν πολύ του προγράμματος ανέκαθεν και πιστεύω πως για να ναι αυτά καλά και συ τυπικός στις υποχρεώσεις σου χρειάζεται οργάνωση και πρόγραμμα.Τι γίνεται όμως με τη σχέση και τη ζωή μας;;;Αυτά αναγκαστικά δε μπαίνουν στο "πρόγραμμα";

Δημοσίευση

Έτσι, ακριβώς. Και γω πιέζομαι με το χρόνο ώστε να γίνουν όλα νωρίς και χωρίς βιασύνη. Η μόνη ανταμοιβή σε αυτό είναι η ησυχία που επικρατεί στο σπίτι από νωρίς και μπορείς να πεις και μια κουβέντα με τον άντρα σου.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Ούτε και γω το κατάλαβα. Ίσως φταίει αυτό, ότι ήμασταν μέσα. Εγώ ας πούμε δεν δούλεψα καθόλου σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οπότε οι έξοδοί μου ήταν το να πηγαίνω τον μικρό στον παιδικό (ευκαιρία να περπατώ), να βλέπω τις κολλητές κάποια πρωινά, να κάνω μερικά ψώνια, λίγες βόλτες οικογενειακές. Χαλαρά πράγματα δηλαδή. Και γω, μη νομίζεις, όλο με κολάν ήμουν και πολύ κάζουαλ γενικώς. Το φχαριστήθηκα. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν μου έχει λείψει και ο άλλος "πιο δημόσιος" εαυτός μου. Θα αργήσω να τον δω μου φαίνεται! Όσο για την κοιλιά... όλο έλεγα πως θα τη βγάζω φωτό κάθε βδομάδα... ούτε αυτό δεν έκανα!  Εγώ έχω μπει στην τελική ευθεία πια... Στις 25 μπαίνω για προγραμματισμένη καισαρική καλώς εχόντων των πραγμάτων. Οπότε... μία βδομαδούλα έμεινε!  Τα βράδια πέφτω ΞΕΡΗ. Είτε είμαι στον καναπέ είτε στο κρεβάτι, πέφτω ΞΕΡΗ. Αν με πάρει ο ύπνος στον καναπέ κάνει αμάν ο άντρας μου για να με ξυπνήσει και να με πείσει να σηκωθώ να πάω στο κρεβάτι να κοιμηθώ σαν άνθρωπος!! Έχει πολλή φάση αυτό!!  Κάποιες φορές και γω τρώω κάποιες φλασιές και νομίζω πως έχω πολλή ώρα να την ακούσω τη ζουζούνα. Πλέον όμως, έχω την εντύπωση ότι ακούει τη φωνή μου και καταλαβαίνει που χαϊδεύω την κοιλιά και μου δίνει σήμα ότι 'Ψιτ, εδώ είμαι, αραχτή!" 
    • Πω πω τι ταλαιπωρία περνάς βρε κορίτσι μου; Είναι τόσο κρίμα που τους εμπιστευόμαστε κ μερικοί δεν είναι άνθρωποι.. μα φυσικά ποια ξέρει τι είναι σωστό κ τι λάθος? Στην πορεία μαθαίνουμε κάποια πράγματα αλλά κ πάλι γιατροί δεν είμαστε να καταλαβαίνουμε τα πάντα.. να πάρεις όσες γνώμες νιώθεις οτι χρειάζεται για να είσαι σίγουρη.. κ αφού βρήκες ήδη κάποιον να εμπιστευτείς θα μπείτε σιγά σιγά σε μια σειρά..
    • κορίτσια τι κάνετε;; Πως είστε;; ποιες μπαίνουν στην τελική ευθεία;; Εγώ σε δυο μέρες μπαίνω στο μήνα μου και μου φαίνεται απίστευτο!! Πέρασε ο καιρός!!  Τα βράδια πως είστε; κοιμάστε;; Γιατί ενώ με παίρνει ο ύπνος στον καναπέ, όσο βλέπουμε τηλεόραση, όταν πάω στο κρεβάτι το μάτι γαρίδα.. συν όλη την ώρα σηκώνομαι για τουαλέτα. Χτες το βράδυ τα χρειάστηκα γιατί είχα την άισθηση ότι είχα να ακούσω το μωρό αρκετές ώρες οπότε το βράδυ μου προστέθηκε συν ένα άγχος για το αν είναι όλα καλά.. ένιωθα κάτι μικρά γκουπ γκουπ αλλά δεν ήξερα αν ήταν το μωρό ή το έντερο... Σήμερα το πρωί όμως  έδωσε ρεσιτάλ και γενικά όλη μέρα είναι ζωηρούλης, απλά μάλλον κοιμόταν και αυτός εχτές το βράδυ. Έτσι το καλό μου το παιδί ξέρει ότι τα βραδιά πρέπει να κοιμόμαστε 😂😂😂   Έκοψα και το σαλοσπίρ και η γιατρός μου είπε να συνεχίσω το μαγνήσιο μέχρι να ανέβω Θεσσαλονίκη. 
    • Με το καλό κορίτσι μου... όλα να πάνε καλά!! 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...