Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

θα ηθελα να σας ρωτησω αν ξερετε αν τα προνηπια ειναι υποχρεωτικα.

η μικρη μου ειναι απο Σεπτεμβριο για προνηπια αλλα δεν θελω να τη στειλω

γιατι η μπεμπα μας ειναι μολις 2 μηνων και φοβαμαι οτι ολο το χειμωνα

θα ειναι αρρωστα και τα δυο(ειδικα η μπεμπα) :cry::cry::cry::cry:

Δημοσίευση

Καλημέρα, τα προνήπια δεν είναι υποχρεωτικά, αλλά έίναι πολύ σημαντικό το παιδί να πάει προνήπιο, θα μάθει πολλά πράγματα, θα έχει δραστηριότητες και όταν πάει στο νήπιο θα είναι ίσα με τα άλλα παιδάκια.....διαφορετικά αν αρχίσει από το νήπιο, σε γνώσεις, θα είναι πίσω!!! :!:

και ένα παιδί αυτής της ηλικίας τι θα κάνει στο σπίτι?

μετά αν ήταν να πάει δημοτικό, δεν θα πήγαινε?

αυτό με τις ιώσεις που φοβάσαι, δεν είναι και απόλυτο ότι θα συμβεί, εξαρτάται απο το ανοσοποιητικό του παιδιού, παράδειγμα εμείς....ο γιος μου άρχισε παιδικό 3 μήνες πριν γεννήσω και δεν αρρώστησε κανένα από τα δύο! :)

σε κάθε περίπτωση εύχομαι να μην αρρωστήσουν τα παιδιά φέτος το χειμώνα! :D;)

Δημοσίευση

το νηπιο οχι δεν ειναι υποχρεωτικο.....αλλα γνωμη μου καλο ειναι το παιδακι να παει.......εγω βλεπω απο τον δικο μου τον μεγαλο οτι αναζηταει αλλα παιδακια να παιξει παρολο που εχει και παρεα τον μικρο αδελφο του........σκεψου το καλά....ειναι κριμα να του στερησεις κατι που θα το θελει.......

Δημοσίευση

Συμφωνώ με τα κορίτσια καλή μου , δεν είναι υποχρεωτικό αλλά μαθαίνουν τόσα!

Μικρά απλά πραγματάκια και πολλές δραστηριότητες , εκδρομούλες , παιχνίδι , τραγούδι και πολλά άλλα.

Κι εγώ στην αρχή για τους ίδιους λόγους δεν ήθελα να τη στείλω , χαίρομαι όμως τόσο πολύ που το έκανα γιατί την έβλεπα κάθε μέρα πόσο διευρυνόταν το μυαλουδάκι της και το λεξιλόγιό της.

Όσο για τις αρρώστειες που λες , όντως αρρωσταίνουν ψιλοσυχνά την εποχή που είναι σε έξαρση οι ιώσεις , αλλά λένε πώς την πρώτη χρονιά που πηγαίνουν σχολείο είναι πιο ευαίσθητα την επόμενη χρονιά είναι καλύτερα.

Θα το δούμε κι εμείς φέτος που θα πάμε νήπια.

Όπως και να έχει εσύ ξέρεις καλύτερα. Να τα χαίρεσαι τα παιδάκια σου.

Δημοσίευση

αν τυχόν δεν πάει στο προνήπιο, ρίξε μια ματιά στην παρακάτω ιστοσελίδα, εκεί που λέει δραστηριότητες έχει κάποια πράγματα για προνήπια και νήπια, μπορείς να τα εκτυπώσεις και να τα δώσεις ώστε να ασχολείται με κάτι! ;)

http://www.paidika.gr/index.php?option= ... Itemid=244

Δημοσίευση

Ως νηπιαγωγός σας λέω ότι βάση προεδρικής απόφασης η φοίτηση ενός παιδιού ως προνήπιο είναι υποχρεωτική καθώς έχει θεσμοθετηθεί η διετής προσχολική αγωγή και εκπαίδευση. Επειδή όμως δεν υπάρχουν τμήματα για να υποδεχτούμε και τα προνήπια στα νηπιαγωγεία - καθώς προηγούνται τα νήπια - και επειδή σχολεία άλλα δε γίνονται ούτε προσλήψεις προσωπικού, απλά δεν τα παίρνουμε ή αν δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός του τμήματος από νήπια κάνουμε κλήρωση στα προνήπια για να συμπληρώσουμε το τμήμα.

Ιώσεις πάντοτε θα υπάρχουν πόσο μάλλον στο νηπιαγωγείο που το ανοσοποιητικό των παιδιών τώρα αναπτύσσεται. Δεν μπορείς να αποφύγεις τις αρρώστιες. Να μην το στείλεις προνήπιο, του χρόνου στο νήπιο θα αρρωστήσει αν υπάρχει έξαρση των ιώσεων. Όσο πιο νωρίς το στείλεις πάντως - και σε παιδικό σταθμό - τόσο πιο γρήγορα θα κοινωνικοποιηθεί και δε θα έχει πρόβλημα προσαρμογής του χρόνου.

Δημοσίευση
Ως νηπιαγωγός σας λέω ότι βάση προεδρικής απόφασης η φοίτηση ενός παιδιού ως προνήπιο είναι υποχρεωτική καθώς έχει θεσμοθετηθεί η διετής προσχολική αγωγή και εκπαίδευση. Επειδή όμως δεν υπάρχουν τμήματα για να υποδεχτούμε και τα προνήπια στα νηπιαγωγεία - καθώς προηγούνται τα νήπια - και επειδή σχολεία άλλα δε γίνονται ούτε προσλήψεις προσωπικού, απλά δεν τα παίρνουμε ή αν δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός του τμήματος από νήπια κάνουμε κλήρωση στα προνήπια για να συμπληρώσουμε το τμήμα.

άρα δεν είναι υποχρεωτική!

γιατί όταν κάτι είναι υποχρεωτικό το κάνεις, δεν μπορείς να αφήσεις το παιδί στο σπίτι,......δλδ όπως υποχρεούνται να παίρνουν τα νήπια έτσι θα έπρεπε να είναι και για τα προνήπια......και για να κάνεις κάτι υποχρεωτικό θα πρέπει να υπάρχει η υποδομή πρώτα, τα κτήρια, το εκπκό προσωπικό....εγώ αυτό καταλαβαίνω.......και γιατί προηγούνται τα νήπια αφού και τα προνήπια είναι υποχρεωτικά?

καταλαβαίνω επειδή είναι η προεισαγωγή του δημοτικού........απλά σε κάτι υποχρεωτικό δεν γίνεται κλήρωση....

Δημοσίευση

Όταν τα τμήματα πρέπει να είναι 25 άρια...και έχεις γράψει 24 νήπια....καλείσαι να κάνεις κλήρωση για να πάρεις το ένα προνήπιο από τα πολλά που περιμένουν στη σειρά....

Αν δεν ήταν υποχρεωτική η φοίτηση των προνηπίων, απλά δε θα τα παίρναμε ό,τι και να γινόταν!! Επειδή δεν υπάρχουν κτίρια όμως και άλλες υποδομές, το θέμα το καλύπτουν ακόμα οι παιδικοί σταθμοί....Τα νήπια προηγούνται γιατί του χρόνου αυτά θα πάνε δημοτικό!!!

Μην τα βλέπετε όλα ρόδινα...δεν είναι..Υπάρχουν και πράγματα που αγνοείται και είναι δύσκολο να τα καταλάβετε...Μακάρι και τα προνήπια να μπορούσαν να εξυπηρετηθούν στα νηπιαγωγεία...Όλα...Να μην έμενε κανένα απέξω...Αλλά για να τα εξυπηρετήσουμε δε γίνεται να τα στοιβάξουμε μέσα σε μία τάξη 35 παιδιά απλά και μόνο για να είναι οι γονείς ευχαριστημένοι...Τίθεται και θέμα ασφάλειας, υγιεινής και παιδαγωγικής δράσης...

Δημοσίευση

σας ευχαριστω πολυ κοριτσια....ουφ........μιλησα και με μια φιλη μου νηπιαγωγο

θα παω να τη γραψω στα προνηπια και οπως παει............

και ο θεος βοηθος.........

ευτυχως θα παει σιγουρα κολυμβητηριο,ζωγραφικη και θεατρικο παιχνιδι :P:P:P:P

σας ευχαριστω πολυ και παλι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση

Δεν αντιλέγω σε αυτά που λες .....τα ξέρω, η αδελφή μου είναι νηπιαγωγός και μου έχει πει σχετικά......αλλά τότε δεν υπάρχει υποχρέωση...δεν μπορούμε να πούμε ότι το προνήπιο είναι υποχρεωτικό γιατί τότε όλα τα παιδακια θα γινόντουσταν δεκτά!!!....από την στιγμή που ΔΕΝ γίνονται - για διάφορους λόγους - δεν είναι και υποχρεωτικά.....δλδ δεν θα έρθει κανείς να μου ζητήσει τον λόγο αν δεν πάω το παιδί μου προνήπιο, αλλά αν δεν το πάω νήπιο ή δημοτικό?

Έφη, χαίρομαι που πήρες αυτή την απόφαση γιατί καλό θα κάνεις στο παιδάκι :);)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Συνήθως λένε ότι στα δεύτερα η κοιλιά είναι μεγαλύτερη. Εμείς καλά τα πάμε. Έχει πολύ πλάκα γιατί είναι παπαγάλος. Μιλάει πάρα πολύ σε σημείο που κάνουμε συζήτηση. Ρωτάς κ απαντάει τα πάντα. Έχει κόλλημα με την καθαριότητα, δεν του αρέσει με τίποτα να κάνει παζλ παρα μόνο να τα πετάει. Τον έβαλα να κάνουμε μπισκότα κ έκλαιγε από το ζυμάρι γιατί λέρωσε τα χέρια του. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μπουκάλι με νερό για τα ξεβιδωνει. Στη δουλειά είμαι σπαστό 8ωρο, οπότε τον βλέπω το πρωί, το μεσημέρι κ το απόγευμα κ με βολεύει αυτό το πρόγραμμα, γιατί τον βλέπω όλη τη μέρα! Με το καλό να έρθει και η δεύτερη κόρη!!! Να σας ζήσει η Αργυρώ σας!!!
    • Ναι να το ξεκινήσετε χωρίς πίεση κλασικά με υπομονή.. τα ξέρεις.. θέλει χρόνο και εξάσκηση να συνηθίσει και να μάθει το καλαμάκι.. Ναι ισχύει ότι είναι προτιμότερο, για εμένα λόγο ορμονών που έχει το αγελαδινό.. σκέψου το αγελαδινό είναι για να μεγαλώσει το μοσχαράκι σε αγελάδα.. πόσες ορμόνες έχει για να μεγαλώσει αυτό το ζώο το μωρό του.. γενικότερα προσπαθώ να αποφεύγω τα αγελαδινα και σε γιαούρτι/τυριά.. όπου μπορώ περισσότερο βέβαια.. Ναι εννοείται ότι είναι και το στυλ της κάθε οικογένειας! Για αυτό κιόλας λέω ότι για εμένα το ιδανικό είναι εκεί κάπου στις 10-10:30.. γιατί αυτή θέλει να με ακουμπάει κιόλας και δεν μπορώ να με φανταστώ να κάθομαι στο κρεβάτι αγαλματάκια ακίνητα αμίλητα και αγέλαστα από τις 7-7:30 πχ 😂😂 Και σου κοιμάται και αρκετές ώρες!! Μωρέ μπράβο το παιδί!! Φτου φτου φτου!! Όχι εμένα σου λέω, πόσες ώρες είναι.. 7 ώρες το βράδυ και 2 ώρες το μεσημέρι.. εκεί δηλαδή συνολικά περίπου 9-9:30 ώρες/24ωρο, τέλος.. και πάνω μου κολλημένη πάντα αγκαλίτσα, αλλιώς δεν.. το κυριότερο είναι ότι δεν το χωράει κάν ο νους μου το πως σου ξανακοιμαται..🤯 όχι μόνο εσένα δηλαδή, που διαβάζω λέτε αφυπνίσεις.. εμάς οι "αφυπνίσεις" της συνοδεύονται από 4-5 ώρες τουλάχιστον, όρθια στο πόδι να "χοροπηδάει"..🥴 Μωρέ και εμάς κάπου εκεί 2 μηνών περίπου στον ύπνο ζούσαμε την ουτοπία.. το παιδί κοιμόταν σερί από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6-6:30 το πρωί σερί.. και ανά 3ωρο κοιμόταν ένα 2:30ωρο τουλάχιστον.. σου μιλάω για ουτοπία.. 🥹 πόσο μου λείπει.. 6 μηνών έγινε το πρώτο μεγάλο sleep regression με το άλμα.. καταφέραμε με πολύ κόπο πολύ αργά και με πισογυρισματα φυσικά να κοιμάται κάπου 11:30-12 το βράδυ.. κράτησε 1-1,5 μήνα περίπου Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και με το που μπήκε ο Νοέμβρης με την αλλαγή της ώρας όμως σχεδόν άμεσα σε 1-2 μέρες από την αλλαγή της ώρας, γμθκε ο Δίας όμως.. και από τότε παλεύουμε πάλι να το φέρουμε σιγά σιγά.. και πολλές φορές μας φέρνει στα όρια μας δηλαδή.. τίποτα, υπομονή μόνο.. αφού το διάβαζα στον άντρα μου που γράφεις για τον ύπνο και δεν το πίστευε σκέψου.. μου λέει δεν το κοιμίζει όλη μέρα; Και τι ώρα σηκώνεται το πρωί από τις 4; 🤣🤣 Είναι και στο παιδί καταλαβαίνω.. μιας φίλης μου ο πρώτος γιός της ήταν το όνειρο θερινής νυκτός κάθε μαμάς στον ύπνο από την γέννηση.. λες και δεν υπήρχε παιδί στο σπίτι.. ο δεύτερος τής έχει αλλάξει τα φώτα!! 😅😅 Ίδιος με την δικιά μου από τις περιγραφές της.. 🫣🤭
    • Κορίτσια λ,Μ έστειλε σήμερα τα αποτελέσματα..απορώ πώς...92 157 105..όμως από φέτος Μ είπε άλλαξαν τα όρια κ εκεί που ήταν 160 ή 180 την πρώτη ώρα έγινε 140 κ είμαι πάνω από τα όρια στη μια μέτρηση..τα έχω στείλει στον γιατρό..δεν απάντησε κάτι..αν δεν απαντήσει κάτι,θα περιμένω την Παρασκευή να Μ πει στο ραντεβού...
    • Σχετικά με τον ύπνο τι να σου πω... Κάπως ο ίδιος μας υπέδειξε αυτο το ωράριο. Δλδ από 2/3 μηνών κάναμε πάντα τη ρουτίνα του μπάνιου κάπου 7/8μμ και μετά γλαρωνε, θήλαζε και κοιμόταν το μεγαλύτερο stretch ύπνου (4-5 ώρες και καμιά φορά και 6 ώρες σερί). Οπότε το τηρήσαμε έκτοτε και χτίσαμε τις ρουτίνες γύρω απ' αυτο το ωράριο του νυχτερινού ύπνου. Ειδικά απ' όταν ξεκίνησε βρεφικό αυτό το ωράριο όχι απλά εδραιώθηκε αλλά απ' τις 6.30μμ είναι ήδη κουρασμένος φουλ, κι αν χάσουμε το παράθυρο μπάνιο-γαλα-νανι θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει απ' τις κραυγές του 😂😂  Κάνει και 2 ημερήσιους ακόμα (πρωί περίπου 30/45λεπτα και μεσημέρι 1/2ωρες), από τον 15ο/18ο μήνα θα αφαιρέσουμε σταδιακά τον πρωινό και θα μείνει ο μεσημεριανος μόνο που τον κάνει ούτως ή άλλως στο σχολείο.  Σε γενικές γραμμές η βραδινή του ρουτίνα είναι η εξής (το έγραψα και πρόσφατα σε άλλη ενότητα, κάνω αντιγραφή εδώ): 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Από εκεί και πέρα, συνήθως κάνει 2 αφυπνίσεις, μια στις 00:00/01:00 και μετά 03:00/04:00. Ξυπνάει 6/6:30 για πρωί 🫠 ιδανικά θα ήθελα να ξυπνάει 7/7.30 αλλά όσες φορές και να προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε τον βραδινό ύπνο έβγαζε τρομερή γκρίνια, ήταν υπέρ κουρασμένος και υπέρ νευριασμένος που μετά κάναμε αμάν να τον κοιμίσουμε, Ενώ άμα μένουμε πιστοί στο πρόγραμμα του πλέον τον ακουμπάμε στο κρεβάτι του, κάνουμε πατ πατ στο πωπουδακι μαξ 5 λεπτά και γεια σας. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δύσκολα να ξεβολευτουμε κι εμείς 😂😂😂  Πάντως έχει να κάνει και με το στυλ ζωής της κάθε οικογένειας ρε συ - έχουμε κι εμείς φιλικό ζευγάρι που βάζουν τον μικρό τους το νωρίτερο 11μμ γτ έτσι τους βολεύει επειδή μετά ξυπνάει 9 το πρωί. Εμείς ούτως ή άλλως ξεκινάμε δουλειά 8πμ και κοιμόμαστε κι οι ίδιοι νωρίς, οπότε λειτουργεί όπως έχει. 
    • Εγω βάζω από αρκετά νωρίς το λαδάκι της  weleda κ είμαι πολύ ευχαριστημένη. Όχι τόσο για ραγαδες γιατί είχα ηδη απο προηγούμενες εγκυμοσύνες, όμως ενυδατώνει εξαιρετικά το δέρμα κ αφήνει ωραία αίσθηση 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...