Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κοριτσια καλησπερα! Σε 2 εβδομαδες επιστρεφω στη δουλεια και το αφεντικο μου μου προτεινε να παω απο θεση γραφειου σε καταστημα και μειωση μισθου 100€ κια δε συμφωνησω δε με πληρωνει κιολας και παμε δικαστικα! Εσεις γνωριζεται αν αξιζει να κανω καταγγελια στην επιθεωρηση εργασιας? Θα βγαλω ακρη? Θα παρω τα λεφτα μου συντομα η θα το παλευουμε για χρονια?\Εχει καποια απο σας παρομοια εμπειρια?

Δημοσίευση

Καλησπέρα! Δεν εχω εμπειρια αλλα δουλευα σε μεγάλη πολυεθνική και με απέλυσαν αμέσως μόλις το μωρο μου εγινε 18 μηνων και ειχαν το δικαίωμα, εχω δει όμως να συμβαίνει το ίδιο πράγμα με το δικό σου σε πολλε κοπέλες και να θεωρείται νόμιμο δηλαδη απο υπάλληλοι στα κεντρικα γραφεία να πηγαίνουν σε υποκαταστήματα της εταιρειας και να τους κανουν μείωση μισθου λόγω του νεόυ νόμου που εχει ψηφιστεί. Οπως καταλαβαίνεις μας εχουν δεσει χειροπόδαρα και δεν μπορουμε να αντιδράσουμε γιατι εχουμε αναγκη, ρωτησε την επιθεώρηση κι ανα αξίζει προχωρα αλλα εννοειται ότι θα αργήσεις να δικαιωθείς. Δεν θελω να σε απογοητεύσω αλλα ολοι οι νεοι νόμοι του μνημονίου ειναι υπερ του εργοδότη. Για να δουμε σήμερα θα αλλαξει κάτι;;;;

Kαλη συνεχεια.

Δημοσίευση

Σ' ευχαριστω labrinip...ρωτησα γι'αυτο στην επιθεωρηση και μου ειπαν πως δεν μπορει να μου αλλαξει τη συμβαση...τι ακριβως λεει ο νεος νομος? Δε θα το γνωριζαν ομως αυτο στην επιθεωρηση?...τι να πω κι εγω...

Δημοσίευση

Ειδικά αν στην συμβαση σου υπάρχει όρος που να το αναφέρει (οτι έχει το δικαίωμα να σε μεταφέρει σε οποιοδήποτε υποκατάστημα σε χρειαστεί) τότε μπορεί να το κάνει. Ο μόνος τρόπος να καταφέρεις να διατηρήσεις θέση γραφείου είναι να προφασιστείς κάποιο ιατρικό θέμα (πχ πρόβλημα ορθοστασίας λόγω μέσης) και να πάρεις και κάποιο επίσημο έγγραφο απο ιατρό (κατά προτίμηση του ΙΚΑ ) τότε πιστεύω οτι θα τα καταφέρεις να το διατηρήσεις. ΓΙα δες το κι αυτό.

Σου εύχομαι καλή επιτυχία και μην ξεχνάς να κρατήσεις λίγο διαλλακτική στάση , μιας και μόνον εσύ θα βγεις κερδισμένη απο αυτή. Οχι να σκύψεις κεφάλι απλά να έχεις λίγο διπλωματία.

Δημοσίευση

Καλημέρα!

Ο νόμος λέει ότι πράξεις του εργοδότη που συνιστούν βλαπτικές μεταβολές στην σύμβαση εργασίας για τον εργαζόμενο είναι παράνομές ... το θέμα είναι ότι πρέπει να προσμετρήσεις και άλλους παράγοντες πριν αποφασίσεις.

θέλει και λίγο διπλωματία το θέμα .. όχι πονηριές ... . μην ξεχνάς ότι η ανεργία μαστίζει και όποιος έχει δουλειά είναι τυχερός... μπορεί όσο καιρό απέχεις από την δουλειά σου να μην το έχεις καταλάβει πολύ, αλλα τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα ... απολύουν συνέχεια ... δεν σου τα λέω για να σου πω συμβιβάσου αλλά να σου υπενθυμίσω την κατάσταση και τώρα που έχεις μωράκι , τα χρήματα θα τα έχεις ανάγκη περισσότερο!

όσο για τα χρήματά σου θα τα πάρεις κάποια στιγμή , καλύτερα να μιλήσεις σε κάποιον ειδικό για όλα αυτά ο οποίος θα σε κατατοπίσει. ..

Καλή επιτυχία!!!!

Δημοσίευση

κοπελα μου δεν θελω να σε αγχωσω αλλα ολα εξαρτοντε απο τις ακρες που εχει το αφεντικο σου......η ξαδελφη μου απολυθηκε και δεν τις εδωσε αποζημιωση και του ειπε πως θα του κανει καταγγελεια.τοτε αυτος γελασε ανοιξε ενα ντουλαπι και τις εβγαλε ενα πακο χαρτια. τις τα κουνισε και τις ειπε ολα αυτα ειναι απο καταγγελιες......για τα 100 ευρω δεν αξιζει τον κοπο αλλα αν δεν σε πληρωνει καθολου τοτε συμβουλεψου εναν ειδικο..

Δημοσίευση

Κοριτσια σας ευχαριστω!Δεχτηκα τελικα τη μειωση και ποσου και ωρων, αλλα του ειπα πως δε δεχομαι νεα συμβαση αλλα τροποποιηση....μαλιστα στην επιθεωρηση εργασιας μου ειπαν πως γινεται τροποποιηση απο υπαλλη.γραφειου σε υπαλληλο κατστηματος, χωρις να αλλαζει η συμβαση κι οτι η αποζημειωση ειναι ιδια...απλα να προσεξω να μην αλλαξει την ημερομηνια προσληψης....

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...