Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια πήγα σήμερα στο ΤΕΒΕ για μια δουλεία μου και ορίστε τι ανακάλυψα: Σύμφωνα με νέο νόμο όσες ασφαλισμένες έχουν γεννήσει από τις 3/4/08 και μετά έχουν μείωση εισφορών κατά 50%για το δωδεκάμηνο που μεσολαβεί μετά τον τοκετό:woohoo: Και αυτά ανακοινώθηκαν τον τελευταίο καιρό. Και τους ρωτάω κι εγώ λοιπόν: Εγώ που γέννησα 11/12/2007 και κλείνω χρόνο στις 11/12/2008 δεν δικαιούμαι τίποτα??? Και μου βγάζουν τον νέο νόμο όπου έγραφε στην τελευταία παράγραφο "...αν μια γυναίκα έχει γεννήσει πχ 10/12/2007 τότε δικαιούται μειωμένες εισφορές από την ημερομηνία 3/4/2008 μέχρι 10/12/2008" Οπότε μου λένε επειδή εγώ πλήρωνα κανονικά τις εισφορές μου θα μου επιστρέψουν τα μισά χρήματα!!!:woohoo: :woohoo: :woohoo: Ότι έχω πληρώσει από 3/4/08 μέχρι και 11/12/08 φυσικά:silly:

Και από το Μάρτη που ξαναγεννάω πάλι τα ίδια μέχρι και το Μάρτη 2009.

Έκανα λοιπόν αίτηση μαζί με ένα πιστοπ. οικ. κατάστασης και ένα πιστοπ. γέννησης της μπουμπούς και από την επόμενη φορά και για δυο δίμηνα θα πληρώνω τα μισά.Παράλληλα ξεκινάνε και τη διαδικάσια επιστροφής των προηγούμενων εισφορών μου:silly: :silly:

Όσες είστε ασφαλισμένες πηγαίνετε να ρωτήσετε και να κάνετε το ίδιο γιατί δεν νομίζω να ενημερωθήτε αλλιώς και ούτε θα σας μειώσουν τις εισφορές από μόνοι τους στο ΤΕΒΕ;)

Δημοσίευση

Επιτέλους και κάτι ευχάριστο!!! Το επίδομα τοκετού πρέπει να είναι γύρω στα 800. Και αν είναι με καισαρική είναι κάτι παραπάνο!Τώρα για να επιλέξεις του άντρα σου δεν νομίζω. Θα πρέπει να εισαι ανασφάλιστη για να πάρεις από τον άντρα σου.

Δημοσίευση

Επιτέλους και κάτι ευχάριστο!!! Το επίδομα τοκετού πρέπει να είναι γύρω στα 800. Και αν είναι με καισαρική είναι κάτι παραπάνο!Τώρα για να επιλέξεις του άντρα σου δεν νομίζω. Θα πρέπει να εισαι ανασφάλιστη για να πάρεις από τον άντρα σου.

Δημοσίευση

VENI μου είναι για 2 μήνες γιατί τώρα που πλήρωσα την τελευταία εισφορά(μέχρι 30/11/08) είναι για το διμηνο Σεπτ-Οκτ. νομίζω.Κάπως έτσι νομίζω. Το Θέμα πάντως είναι οτι τα δικαιούμαστε και θα πάρω πισω χρήματα;)

Δημοσίευση

VENI μου είναι για 2 μήνες γιατί τώρα που πλήρωσα την τελευταία εισφορά(μέχρι 30/11/08) είναι για το διμηνο Σεπτ-Οκτ. νομίζω.Κάπως έτσι νομίζω. Το Θέμα πάντως είναι οτι τα δικαιούμαστε και θα πάρω πισω χρήματα;)

Δημοσίευση

Να και ένα καλό νέο ! Επιτέλους βρε κορίτσια, γιατί εχω μπροστά μου τις εισφορές του τελευταίου διμήνου και είναι σχεδόν 400 ευρώ ! Φαντάζομαι και με πιάνει και μετά που γεννάω Απρίλη, ετσι δεν είναι? πότε πρεπει δηλαδή να κάνουμε τις αιτήσεις? λογικά μετά τη γέννα αφου θέλουν και πιστοποιητικό τοκετού έτσι δεν είναι? μπράβο κορίτσια μου φιάξατε τη μέρα !

φιλιά πολλά σε όλες

Δημοσίευση

Να και ένα καλό νέο ! Επιτέλους βρε κορίτσια, γιατί εχω μπροστά μου τις εισφορές του τελευταίου διμήνου και είναι σχεδόν 400 ευρώ ! Φαντάζομαι και με πιάνει και μετά που γεννάω Απρίλη, ετσι δεν είναι? πότε πρεπει δηλαδή να κάνουμε τις αιτήσεις? λογικά μετά τη γέννα αφου θέλουν και πιστοποιητικό τοκετού έτσι δεν είναι? μπράβο κορίτσια μου φιάξατε τη μέρα !

φιλιά πολλά σε όλες

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Ναι και εγώ αυτής της άποψης είμαι.. προσπάθησα να της μειώσω 1 γεύμα γάλακτος αλλά δεν κοιμόταν με τίποτα και έκλαιγε συνεχόμενα το μωρό οπότε είπα θα πάω βάση του μωρού.   Ο παιδίατρος σκέψου μου είπε 3 γεύματα γάλα και 3 στερεές και αν τρώει καλά τότε πάμε στα 2. Υπερβολή θεωρώ! 
    • @Eirinistz θα πας με τις ανάγκες του παιδιού. Οσο ζηταει γαλα θα προσφερεις. Σταδιακα θα μειωσει μονη της την ποσότητα κ θα αρχίσει να τ κοβει. Η θα αλλάξεις την ωρα τ γεύματος. Αναλογα τι ωρα σου κοιμαται. Αν σ κοιμαται 9.30 10 πχ θα δινεις γαλα κ τ φρούτο μετα στις 11 11.30. Σιγα σιγα μεγαλώνοντας αλλάξει κ προγραμμα ύπνου. Θα γίνουν πιο στανταρ κ τ γεύματα τους. Αφου ομως τ μωρακι σ θελει γαλα για να νανουριστει γτ να τ παιδεψεις?
    • @ΜαρίαΔημήτρης και εμένα η μικρούλα μου άργησε να κάνει γύρω γύρω και όταν την βάζω να κάθεται πέφτει μια δεξιά μια αριστερά και μια προς τα πίσω. Έβλεπα αλλά μωράκια που 6 μηνών καθόντουσαν κανονικά αλλά τελικά το κάθε παιδί είναι διαφορετικό.   Ο παιδίατρος μου είπε ότι μέχρι το 9ο κάθονται τελείως μόνα τους οπότε έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. 
    • Σε άλλα νέα, η γκρίνια είναι ασταμάτητη.. μόνο στην βόλτα με το αμάξι δεν κλαίει, το απολαμβάνει! Χαζεύει από το παράθυρο. Μου φαίνεται θα την έχω στους δρόμους όλη μέρα😂  Αααα με την αλλαγή της ώρας έχουμε περάσει δύσκολα. Κοιμάται στις 7 το απόγευμα(αντί 8 που κοιμόταν πριν) και στις 5 το πρωί ξυπνάει με φωνές και όρεξη για παιχνίδι😫 ούτε όταν ήταν νεογέννητο τέτοια αϋπνία κορίτσια😅
    • Καλησπέρα κορίτσια. Εμάς μας άρχισε από τον 5ο τις στέρεες και ήδη τρώει 3 γεύματα. Πρωί φρούτα, μήλο μπανάνα αχλάδι και δαμάσκηνο της έχω δοκιμάσει και σήμερα την έβαλα πρώτη φορά αβοκάντο και εγώ😄 πήγε πολύ καλά η αλήθεια.    Το μεσημέρι της δίνω την σούπα της, μοσχάρι ή κοτόπουλο και λαχανικά και το απόγευμα της δίνω βρώμη ή κρέμα δημητριακών. Κάναμε και εισαγωγή 3 μέρες στον τραχανά. Τρώει πολύ καλά θεωρώ, από το μπολ θα φάει παραπάνω από το μισό και έχει τύχει να το φάει και όλο.    Έχω όμως μια απορία σχετικά με το γάλα. Ενώ θα φάει τα γεύματα της από τις στέρεες, θέλει απευθείας γάλα για να κοιμηθεί. Πχ πίνει γάλα στις 7 το πρωί , στις 9.30 περίπου θα της δώσω την κρέμα και στις 10 κλαίει για γάλα γιατί θέλει να κοιμηθεί. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα γεύματα. Ο γιατρός μου είχε πει ότι θα πρέπει να μειώσουμε γάλα εφόσον τρώει αρκετά από τις στέρεες όμως το μωρό το ζητάει το γάλα της και δεν ξέρω πως να της το κόψω 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...