Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια καλημέρα έχω μπερδευτεί με τις παροχές που δικαιούμαστε απο το ΙΚΑ. αυτές τις 56 μέρες πρίν τον τοκετό τις γράφει ο γιατρός και τις παίρνουμε η πρέπει να κάνω τπτ χαρτιά και τα χρήματα μετά τον τοκετό πως τα παίρνουμε. Επισης θέλω να ρωτήσω αν ξέρετε αν δικαιούμε τπτ από τον ΟΑΕΔ δεν παίρνω επίδομα ανεργείας αλλά δεν έχω και καθόλου περσινά ένσημα του 2011 δηλαδη.

Δημοσίευση

Καλησπέρα.

Θα πας στον δικό σου γιατρό και θα σου γράψει μια βεβαιώση με την ΠΗΤ.Αυτό το χαρτί θα το πας στον γυναικολόγο του ΙΚΑ και αυτός με την σειρά του θα σου γράψει μια δεύτερη βεβαίωση με την ΠΗΤ.Την δεύτερη αητή βεβαίωση θα την πας στις παροχές του ΙΚΑ όπου ανήκεις και αυτό.Την ίδια μέρα θα σου πούν και πόσα λεφτά θα πάρεις.Οι πληρωμές γίνονται κάθε 1και 15 του μήνα.

Μετά τον τοκετό,το μαιευτήριο όπου θα γεννήσεις θα σου δώσει ένα τριπλότυπο και με αυτό θα ξαναπάς στις παροχές του ΙΚΑ και θα πάρεις και την άδεια λοχείας!!

Απλά,για να πάρεις κάποιο ποσοστό χρημάτων παραπάνω θα πρέπει πρώτα να δηλώσεις το μωρό στο δικό σου βιβλιάριο και μετά να πας στις παροχές για την άδεια λοχείας.

Τώρα χρήματα για τον τοκετό δεν παιρνεις!!Αν το μαιευτήριο έχει σύμβαση με το ΕΟΠΠΥ τα λεφτά θα τα πάρει το νοσοκομείο απ'ευθείας απο τον ΕΟΠΠΥ!Έστω αυτό έγινε όταν γέννησα εγώ στις 25/1/12.

Το 6μηνό του ΟΑΕΔ δεν το χρειάζεσαι αφού δυστυχώς δεν εργάζεσαι κάπου.Νομίζω οτι δικαιο'υσαι το οικογενειακό επίδομα αλλά η εγκύκλιος θα βγει κάπου τον Μάιο!Πάρε βέβαια ένα τηλ να το επιβεβαιώσεις!

Ελπίζω να σε βοήθησα!Και με το καλό το φασολάκι σου!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...