Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια καλημέρα, μόλις χτες διάβασα ένα νέο θεματάκι από μία φίλη μας εδώ, πως αγόρασε τα πρώτα πραγματάκια του μωρού και διαπίστωσα πως δεν έχω ιδέα τι πρέπει να αγοράσω εκτός από τα έπιπλα. Βοηθήστε με να φτιάξω λίστα είναι τόσα πολλά αυτά τα μικρά πραγματάκια ...........

Δημοσίευση

εγώ στην πρώτη μου εγκυμοσυνη αρχιζα να κανω προετοιμασιες στο τελος του 8ου,αυτο βεβαια συνεβη πριν 12 χρονια ,τωρα ειμαι μολις 5 εβδομαδων δεν σκεφτομαι ακομα ....... βεβαια προσπαθωντας να θυμηθω είχα παρει καποια μπιμπερο,πιπιλες ψαλιδακι, καποια εσωτερικα φορμακια κ εξωτερικα(οχι πολλα ρουχα γιατι φερνουν αρκετα δωρακια), μια βαμβακερη κουβερτουλα κ σεντονακια,καλτσακια ,επισης με είχε βοηθήσει η αλλαξιέρα γιατί δεν χρειαζόταν να σκύβω για να το αλλάξω πολυ με ειχε εξυπηρετήσει και ένα πορτ μπεμπέ στο οποιο κοιμοταν το πρωτο διαστημα. ΣΙΓΟΥΡΑ οι πιο νέες μανούλες θα ξέρου πολύ περισσοτερα..... ευχομαι τα καλύτερα.

Δημοσίευση

εσωρουχα 10 φορμακια 10 μη παρεις το μηδεν παρε αυτα μεχρι τρια μηνων για να κρατησουν λιγο τα πολυ μικρα ειναι για ενα μηνα.σελτεδακια για να το βαζεις πανω να το αλλαζεις εχει πλαστικο απο κατω γιατι στην αρχη οταν το αλλαζεις σε κατουραει.πανες για να βαζεις οταν το περνεις στην αρχη αγκαλια και να στρωνεις κατω αν θελεις να το ακουμπησεις.μαλακα πανακια (η ποδια)για να βαζεις κατω απο το στοματακι του.πανακι η πετσετουλα για οταν το πλενεις τοπικα.πετσετες μπανιου τρεις ειναι καλα.καλτσακια.καμια ζακετουλα.σεντονακια και κουρερτουλες βαμβακερες.

αφρολουτρο κρεμα σωματος θερμομετρο νερου σωματος νυχοκοπτη μπατονετες μπεταντιν .πιπιλα μπιμπερο επιθεματα στηθους ψευτοθηλη για το στηθος βουρτσα για το μπιμπερο χτενα.και οτι αλλο σε τραβαει η καρδια σου για να το στολισεις.

Δημοσίευση

toulaki με το καλο να κρατησεις στην αγκαλιτσα σου το μωρακι σου.....

καλοκαιρινο θα ειναι αφου εισαι ηδη 6 μηνων να φανταστω οτι καροτσι κουνια θα εχεις καταληξει

οσο για τα υπολοιπα θα χρειαστεις 2-3 μπουκαλια ακομα και αν θυλασεις γιατι μπορει να θες να του δινεις χαμομιλακι ειδικα αν εχει κολλικους εγω παντως εδινα στα διαστηματα που ξυπναγε και δεν ηταν ωρα ακομα να φαει θα χρειαστεις αποστειρωτη για να αποστειρωνεις τα μπουκαλια τις πιπιλες η ακομα και θυλαστρο αν βγαζεις το γαλα με θυλαστρο

καποια εσωτερικα φορμακια -μην παρεις πολλα στο ιδιο μεγεθος γιατι τα μωρακια μεγαλωνουν πολυ γρηγορα 2-3 φορμακια γιατι καλοκαιρακι θα ναι θα ζεστενεται πολυ αρα με ενα σεντονακι και ενα κορμακι θα ειναι μια χαρα τα μωρακια θελουν θερμοκρασια γυρω στους 20-23 βαθμους να εχει το δωματιο θα στα πει και ο παιδιατρος σου αυτααααααααα σαλιαριτσες η πετσετακια μικρα-αρκεταααααα-για να χρησιμοποιησεις πολυ στο μαιευτηριο οταν καποιος παρει το μωρακι σου για να μην ακουμπησει κατευθειαν στα ρουχα αλλα και μετα για να το ακουμπας πανω σου σσεντονακια , σελτεδακια για την αλλαξιερα η οπου αλλου το ακουμπας για να μην περνανε τα τσισακια και πικε κουβερτουλες για τις βολτουλες αλλαξερια η θα ειναι μαζι με την κουνια η σε κανα επιπλακι συρταριερα που θα εχεις ,θερμομετρο νερου,ενα μπανακι με βασουλα απαλη για τα πρωτα μπανακια και μετα θα βγαινει η βασουλα οταν μεγαλωσει αφρολουτρακι ειδικο για μωρακι πολλες γαζουλες αποστειρωμενες γιατι θα καθαριζεις τον αφαλουλη μεχρι να πεσει ορους γιατι θα πλενεις και την μουριτσα και τα ματακια του ............καλτσακια και γαντακια γιατι εχουν νυχακια και πολλες φορες κανουν γραντζουνιτσες στα προσωπακια τους και αν σε βολεψουν τα λεγομενα σφινακια-ειναι κατι σαν μαξιλαρακια που μπαινουν απο την μια και απο την αλλη τον πρωτο καιρο που βαζεις το μωρακι σου στο πλαι και ετσι δεν το αφηνουν να γυρισει

να θυμασαι οτι το μωρακι σου σε καθε υπνο που θα κανει θα το αλλαζεις πλευρο και αυτο γιατι το κεφαλακι τους ειναι τοσο μαλακο που αν το εχεις μονο αποο την μια πλευρα αλλαζει το σχηματακι του αλλα μην σε κουραζω με αυτα θα στα πουν και οι νοσοκομες οταν θα φευγεις απο το μαιευτηριο και ο παιδιατρος σου με το καλο αυτα

καθησματακι αυτοκινητου απο 0-13 κιλα και τον πρωτο καιρο θα κοιταει αναποδα

αυτα αν εχω ξεχασει κατι θα σου ξαναγραψω ελπιζω να σε βοηθησααααααα

Δημοσίευση

Τουλάκι, εγώ φορμάκια-ζιπουνάκια είχα αγοράσει αρκετά και μετά πήραμε κι άλλα, γιατί δεν προλαβαίναμε να πλένουμε... Τα μωρά λερώνονται, μπορεί να βγάλουν γουλιές, μπορεί να ξεφύγουν τσίσα και κακά, χίλια μπορεί, και τα χρειαστήκαμε όλα τα ρουχαλάκια που του πήραμε. Όλοι μου έλεγαν να μην πάρω πολλά γιατί "θα μου φέρουν", αλλά οι επισκέψεις άρχισαν μετά που σαράντισα, κι όλοι μου έφερναν ρούχα μεγαλύτερου μεγέθους.

Μπιμπερό πήρα τρία, ένα μικρό και δύο μεγάλα, αλλά δεν τα χρειάστηκα καθόλου, μέχρι που γύρισα στη δουλειά και βγάζω γάλα με θήλαστρο. Θήλαστρο μην αγοράσεις αμέσως, κάτσε να δεις αν θα θηλάσεις, κάτσε να εδραιωθεί η γαλουχία, και μετά το αγοράζεις.

Πιπίλες, επίσης μην πάρεις πολλές, γιατί μπορεί το μωρό σου να μην τις θέλει. Ο δικός μου δεν έπαιρνε πιπίλα με τίποτα, και 3.5 μηνών άρχισε να την παίρνει. Έτσι, και η αποστείρωση μου ήταν άχρηστη τους πρώτους 3.5 μήνες...

Το σφηνάκι για τον ύπνο είναι λίγο αμφιλεγόμενο, εγώ πάντως δεν είχα.

Εγώ τις αγορές τις άρχισα στον έβδομο μήνα.

Καλό κουράγιο, γιατί εμένα μου είχαν σπάσει τα νεύρα!

Δημοσίευση

Σας ευχαριστώ πολύ όλες κορίτσια για τις πληροφορίες.... Θα κάνω μια λίστα τώρα με όλα αυτά γιατί ζαλίστηκα ................είναι τόσα πολλά όλα αυτά τα μικρά πραγματάκια αλλά και πολύ χρήσιμα απ ότι κατάλαβα... ουφ

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ! Σου βάζω λινκ από το μαρσιπο. Είναι ακριβός αλλά είναι εργονομικος και παρά πολύ βολικός. Νομίζω αξίζει τα λεφτά του ειδικά αν έχεις σκοπό να κανεις κιαλλα παιδιά όποτε θα χρησιμοποιηθεί ακόμα παραπάνω!! https://www.babywearing365.com/product/one-organic-baby-carrier-leo/?
    • Καλησπέρα κορίτσια μου.... Εχθές το βράδυ είχα περιπέτεια! Ενώ είχε φάει πολύ καλά η Ισμήνη-Μαρία μέσα στην ημέρα, την πίεσα να θηλάσει πριν τον ύπνο. Λίγο μετά που κοιμήθηκε, έκανε έναν εμετό ΌΛΟ δικό μου... Την άλλαξα, άλλαξα και κλινοσκεπάσματα στην κούνια της και έκανε σχεδόν μια ώρα να κοιμηθεί πάλι. Μετά ξύπνησε στις 2:40 με έντονο κλάμα και κατάφερα να την ξανακοιμήσω στις 3:50!!! Σήμερα έχει γκρίνια και είναι λίγο ανόρεκτη γενικά αλλά είναι και από το άλμα που περνάει πιστεύω! Τουλάχιστον κάτι έφαγε και σήμερα. Αλλά δεν την πίεσα καθόλου για τίποτα σήμερα. Εντωμεταξύ είναι η φάση που τραβάει τα πάντα κι ότι κρατάει, ειδικά όταν είναι στο καρέκλακι της, το πετάει κάτω επιδεικτικά κιόλας! Πλάκα έχει... Απο προχθές στέκεται και όρθια κανονικά μόνη της αλλά ευτυχώς κρατιέται από όπου μπορεί!
    • Την φατσουλα της την είδαμε και την Κυριακή που με είδαν στο Ρεα με την αιμοραγια και την πετύχαμε με το ένα χέρι στο μάτι και να γελάει με ανοιχτό στόμα κιόλας.   Τελικά τα τσιμπήματα μου πέρασαν,ήταν το μωρό από ότι κατάλαβα εκεί και με πιέζε.
    • Εμεις πρώτα ο Θεός θα το ονομάσουμε Ελένη το παιδι 🌸
    • @ΜαρίαΔημήτρης και γω το ίδιο Μαρία μου , δεν έχω κάνει λίστα αλλά είναι και λίγα τα άτομα που έχουν προσφερθεί να παρουν κατι για το παιδι , το βλεπουμε τωρα πως θα παει και αν ξαναπροτεινουν  Όσο για την αρνητική ενέργεια, ουουουου αν μπορούσα αυτόματα με ένα κουμπί να κρύψω την εγκυμοσύνη θα το έκανα συνέχεια και γωω😇  Είμαι της γνώμης να τον ενοχλείτε τον γιατρό κορίτσια για το οτιδήποτε που θεωρείτε πως είναι ανησυχητικό και ας μην είναι,  συμφωνώ με την @Elenaki12🤞  
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...