Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πως υπολογιζετε η αδεια μητροτητας στο δημοσιο???


Recommended Posts

Κοριτσια Καλησπερα,

Ηθελα να ρωτησω τις κοπελες που ειναι στο ταμειο των Δημοσιων Υπαλληλων και εχουν γεννησει πως μετριουντε οι μερες αδειας κυησεως, λοχειας και ανατροφης τεκνου.

Εγω εχω ΠΗΤ 20/7, απο οτι ξερω λιγο πριν μπω στον 7ο μηνα (συμφωνα με την ΠΗΤ του γιατρου)

κανω την αιτηση για αδεια κυησεως, εχοντας μαζι μου την βεβαιωση του γιατρου και τον υπερηχο.Οποτε η αδεια κυησεως θα ειναι απο 20/5 εως 20/7.Αν ομως εγω γεννησω πχ 30/7 η αδεια λοχειας απο ποτε ξεκιναει? 30/7 που θα ειναι η γεννηση του παιδιου ή 20/7 που τελειωνει η αδεια κυησεως?Δηλαδη η αδεια λοχειας ξεκιναει απο την ημερομηνια του πιστοποιητικου γεννησεως του παιδιου 'η απο την ληξη της αδειας κυησης? το πας το πιστοποιητικο γεννησεως οταν κανεις την αιτηση για λοχεια?Και τι γινετε με την αδεια ανατροφης ?

Συγγνωμη αν σας κουρασα

Φιλικα

Νανα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νανα μου καλησπερα και καλως να δεχτεις το μπεμπακι σου. Λοιπον, η αδεια κυησης ξεκιναει 2 μηνες ακριβως πριν την ΠΗΤ. Δε χρειαζεται υπερηχος, μονο βεβαιωση γιατρου του ποτε γεννας. Αν γεννησεις πιο νωρις η αδεια λοχειας ξεκινα απο κεινη τη μερα. Δεν ξερω τι γινεται με τις μερες αλλα δεν τις χανεις, τις συνυπολογιζουν και το φτιαχνουν το θεμα. Μολις γεννησεις θα σου δωσουν διαφορα χαρτια στο μαιευτηριο. Καποια απο αυτα ( θα σου πουν) τα προσκομιζεις αμεσως στην υπηρεσια σου. Θα στειλεις φυσικα καποιον αλλο, εσυ δε θα μπορεις να πας. Ο,τι λεει το πιστοοιητικο γεννησης, απο εκει ξεκινα η αδεια λοχειας. Η αδεια ανατροφης ειναι 9 μηνες και πας να την παρεις 3 μηνες απο τη μερα που γεννησες, εκεινη τη μερα θα ληγει και η αδεια λοχειας. Ξερω οτι την αδεια ανατροφης αν θες την παιρνεις μεχρι το 3ο ετος του παιδιου. Δεν ειναι απαραιτητο δηλ να την παρεις στο καπακι. Αλλα δεν νομιζω οτι συμφερει να την αδησεις γιατι οπως παει μαλλον θα την κοψουν, οποτε παρτη τωρα που ισχυει σιγουρα. Αυτα. Ελπιζω να σε βηθησα. Αν θες κατι αλλο ρωτα. Εγω ετσι τα εκανα ακριβως, δεν σου λεω κατι που απλως εχω ακουσει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες Αθηνουλι μου.Δεν ηξερα οτι θα την κοψουν την αδεια ανατροφης !!!!(να δω τι αλλο θα κοψουν...)Ειναι σιγουρο αυτο?Ποτε λενε?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νανα μου σου απανταω και απο εδω σε αυτην την ερωτηση. Οχι δεν ειναι σιγουρο. Εικαζεται συμφωνα με την κοινη λογικη. Απο τη στιγμη που μπηκαμε στον ΕΟΠΠΥ και για τα αλλα ταμεια που μπηκαν δεν ισχυουν οι ιδιες ευνοϊκεις συνθηκες αδειων οπως στο δημοσιο, πιστευω οτι θα κοπουν αυτα. Δεν γινεται καποιες να εχουν μονο 2-3 μηνες αδεια κι εμεις 1 χρονο ολοκληρο με αποδοχες. Οποτε....εγω το λεω με το μυαλο μου. Κι επειδη σε εμας τους εκπαιδευτικους ηδη εκοψαν τις εκπαιδευτικες αδειες με αποδοχες, (δηλ αυτοι που κανουν μεταπτυχιακα, διδακτορικα, Μαρασλειο) και αλλα τετοια, οποτε πιστευω οτι κοντοζυγωνει και αυτο. Τι δουλεια κανεις αν επιτρεπεται;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολιτικος Μηχανικος ειμαι σε δημο αθηνουλι, ειναι αληθεια οτι το δημοσιο δινει πολυ καλη αδεια στους σε εμας, ενω οταν ημουν στον ιδιωτικο τομεα δεν ειχα κανενα δικαιωμα γιατι ειμασταν με δελτιο παροχης υπηρεσιων και οχι με προσληψη.Ειχα συναδελφους που δουλευαν κανονικα μεχρι τον 9ο...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...