Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΤΕΣΤ ΤΟΚΕΤΟΥ - ΤΟ ΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ?


Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια!

Μόλις τώρα είδα στο MEGA,την εκπομπή του MOMMY και έλεγε ένας γυναικολόγος για το τεστ τοκετού,οτι είναι ένα τεστ όπου γίνεται στην έγκυο και μετράει τις συσπάσεις της μήτρας,κάποια συστατικά του αμνιακού υγρού κλπ και σου λέει κατά πόσο μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά ή με καισαρική.

Γνωρίζει κάποια από εσάς γι αυτό το τεστ?Με υπέρηχο γίνεται?Πού άραγε?Κόστος?

Έχω κάνει καισαρική στο πρώτο μου παιδί και θα θελα να γνωρίζω αν θα μπορούσα να γεννήσω φυσιολογικά σε επόμενη εγκυμοσύνη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Molly καλημερα.....Κι εγω το εχω ακουσει , οχι απο αυτη την εκπομπη βεβαια.....Θεωρω ομως οτι ολα αυτα ειναι ολιγον.....για να ξεπαραδιαζομαστε, και καποιοι γιατροι να σε παραπεμπουν σε καισαρικη τομη ....ετσι απλα.....

Κι εγω γεννησα με καισαρικη-και ακομη αναρωτιεμαι γιατι...- αλλα ηταν πολυ εκτακτη η αναγκη και ηταν ζωτικης σημασιας και για εμενα και για το παιδι.....τεσπα....

Το αν θα γεννησεις ενα επομενο παιδι με φτ η κτ ειναι επιλογη δικη σου, και παντα σε συνεργασια με το γιατρο σου βεβαια...Η κτ θεωρω οτι θα επρεπε να χριζει μονο οταν υπαρχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ σοβαρος κινδυνος για καποιον απο τους δυο..Εγω ηδη μετα απο 4 μηνες που γεννησα επιδιωκω 2η εγκυμοσυνη(για αλλο λογο) και μαλιστα οταν ερθει εκεινη η ωρα θα το συζητησω για φτ!!...Γιατι λοιπον να μην μπορεις να εχεις την επιλογη φ.τ. ? Ειναι το γνωστο vbac(vaginal birth after caesarian)και με τον καταλληλο γιατρο μπορεις να το κανεις...Μη δινεις λοιπον και πολυ σημασια σε αυτου του τυπου τις εκπομπες...ειναι θεμα μαρκετινγκ και διαφημησης....Ελπιζω να σε βοηθησα..Φιλια!!!! ;);)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ναι το εχω διαβασει σε ξενες δημοσιευσεις

στην αμερικη το κανουν το κανουν με ενα ειδος ακτινογραφιας τις τελευταιες μερες για να δουν τη θεση ακριβως του μωρου , της λεκανης και κλπ

τωρα δεν ξερω κατα ποσο εφαρμοζεται

αλλα εδω στην ελλαδα δεν νομιζω να υπαρχει κατι τετοιο

λογικα εαν το γκουγκλαρεις κατι θα βρεις

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κι εγώ την είδα την εκπομπή και πολύ μου άρεσε. Έχει μία λογική ότι η γυναίκα που έχει κάνει καισαρική τομή η μήτρα της γίνεται πιο ευαίσθητη και μπορεί να μην αντέχει έναν φ.τ. Πιστεύω ότι περισσότερο χρήσιμο είναι το τεστ σε γυναίκες που έχουν κάνει ήδη μία φορά καισαρική. Ψαχ'το λίγο παραπάνω αξίζει. ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...