Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια!

Μόλις τώρα είδα στο MEGA,την εκπομπή του MOMMY και έλεγε ένας γυναικολόγος για το τεστ τοκετού,οτι είναι ένα τεστ όπου γίνεται στην έγκυο και μετράει τις συσπάσεις της μήτρας,κάποια συστατικά του αμνιακού υγρού κλπ και σου λέει κατά πόσο μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά ή με καισαρική.

Γνωρίζει κάποια από εσάς γι αυτό το τεστ?Με υπέρηχο γίνεται?Πού άραγε?Κόστος?

Έχω κάνει καισαρική στο πρώτο μου παιδί και θα θελα να γνωρίζω αν θα μπορούσα να γεννήσω φυσιολογικά σε επόμενη εγκυμοσύνη.

Δημοσίευση

Molly καλημερα.....Κι εγω το εχω ακουσει , οχι απο αυτη την εκπομπη βεβαια.....Θεωρω ομως οτι ολα αυτα ειναι ολιγον.....για να ξεπαραδιαζομαστε, και καποιοι γιατροι να σε παραπεμπουν σε καισαρικη τομη ....ετσι απλα.....

Κι εγω γεννησα με καισαρικη-και ακομη αναρωτιεμαι γιατι...- αλλα ηταν πολυ εκτακτη η αναγκη και ηταν ζωτικης σημασιας και για εμενα και για το παιδι.....τεσπα....

Το αν θα γεννησεις ενα επομενο παιδι με φτ η κτ ειναι επιλογη δικη σου, και παντα σε συνεργασια με το γιατρο σου βεβαια...Η κτ θεωρω οτι θα επρεπε να χριζει μονο οταν υπαρχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ σοβαρος κινδυνος για καποιον απο τους δυο..Εγω ηδη μετα απο 4 μηνες που γεννησα επιδιωκω 2η εγκυμοσυνη(για αλλο λογο) και μαλιστα οταν ερθει εκεινη η ωρα θα το συζητησω για φτ!!...Γιατι λοιπον να μην μπορεις να εχεις την επιλογη φ.τ. ? Ειναι το γνωστο vbac(vaginal birth after caesarian)και με τον καταλληλο γιατρο μπορεις να το κανεις...Μη δινεις λοιπον και πολυ σημασια σε αυτου του τυπου τις εκπομπες...ειναι θεμα μαρκετινγκ και διαφημησης....Ελπιζω να σε βοηθησα..Φιλια!!!! ;);)

Δημοσίευση

ναι το εχω διαβασει σε ξενες δημοσιευσεις

στην αμερικη το κανουν το κανουν με ενα ειδος ακτινογραφιας τις τελευταιες μερες για να δουν τη θεση ακριβως του μωρου , της λεκανης και κλπ

τωρα δεν ξερω κατα ποσο εφαρμοζεται

αλλα εδω στην ελλαδα δεν νομιζω να υπαρχει κατι τετοιο

λογικα εαν το γκουγκλαρεις κατι θα βρεις

Δημοσίευση

κι εγώ την είδα την εκπομπή και πολύ μου άρεσε. Έχει μία λογική ότι η γυναίκα που έχει κάνει καισαρική τομή η μήτρα της γίνεται πιο ευαίσθητη και μπορεί να μην αντέχει έναν φ.τ. Πιστεύω ότι περισσότερο χρήσιμο είναι το τεστ σε γυναίκες που έχουν κάνει ήδη μία φορά καισαρική. Ψαχ'το λίγο παραπάνω αξίζει. ;)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Αγαπημένο το πρώτο σου όνομα έτσι λενε την μεγάλη κορη του άντρα μου🥰 Σε δεχτηκααα😁
    • Καλησπέρα!! Είχα γιατρό σήμερα και μας βρηκε πολυ καλα! Ειναι καλο σημάδι η βλεννη που έβγαλα και μπορεί να βγάλω ξανά,σημαίνει οτι προετοιμάζεται το σώμα. Μου πηρε δείγμα για κολπικη καλλιέργεια για να δουμε αν υπάρχει καποιο μικρόβιο ώστε να το προλάβουμε με αντιβίωση κυρίως για στρεπτοκοκκο γιατί αν υπάρχει περνάει στο εμβρυο απο τον πλακουντα . Περίπου 2900γρ είναι ο μπέμπης! Την ρώτησα αν βλέπει κατι που προμηνύει τοκετό άμεσα και μου ειπε πως μεσα στο αμνιακό βλέπαμε κατι ασπράκια να αιωρούνται που αυτά δείχνουν κινητικότητα αλλά τίποτα δεν ειναι σίγουρο οπότε αναμένουμε! Απο εδώ και πέρα θα με βλέπει κάθε Παρασκευή! Σχετικά με τον θηλασμό παρακολούθησα καποια μαθήματα την προηγούμενη εβδομάδα.  Μας είπε λοιπόν η μαία οτι τα 2-3 πρώτα 24ωρα δεν βγάζουμε κανονικό γάλα,είναι το πρωτόγαλα. Ειναι πιο λεπτόρευστο και διάφανο.  Το στομάχι του μωρού ειναι οσο ενα κεράσι και χωράει περίπου 1,5ml. Για αυτό θέλει συχνά να ειναι στο στήθος.  Μετά την βδομάδα-10ημερο η χωρητικότητά του αυξάνεται περίπου στα 25-30ml. Μας είπε να μην πειράξουμε το στήθος απο τωρα γιατί όλο αυτο προκαλεί και συσπάσεις στην μήτρα. Τώρα στα λόγια είναι σίγουρα διαφορετικά απο την πράξη... 🤷‍♀️
    • Ευχαριστώ κόριτσι! 💙 Καλά, ναι δε το συζητώ, όσο δε μπορούσαν να κάνουν βήμα ήταν φουλ διαχειρίσιμη η κατάσταση, τώρα εδώ τον αφήνεις και σε δευτερόλεπτα αλλού τον βρίσκεις - μπουσουλάει με ταχύτητα φωτός, που να περπατήσει κιόλας 😅 τι έχουμε να ζήσουμε χαχαχα Πεθάινω με τον μεγάλο σου που λέει blue κουτάλι και oh my god! Κάπως τον φαντάζομαι σαν τη Γαλλίδα Ροζμαρι στο Κων/νου και Ελένης: "Ελένα κάνε μου ένα ζεστό lait" 😂😂😂😂 Κι ο μικρός σου λέει πολλές λεξούλες ρε συ 🥰🥰🥰 τι ωραία! δε νιώθεις ότι καπως συνεννοείστε και καλύτερα; Εμένα απο τοτε που άρχισε να δείχνει, νομίζω άλλαξε κατα πολύ η δυναμική στην επικοινωνίας μας 😁 προσπαθώ κι εγώ να χρησιμοποιώ απλές και μονοσύλλαβες προτάσεις, όπως αυτό που λες "πάεειιι" ή "άνοιξε/κλείσε", "μέσα/'εξω", κτλ. ελπίζω να πιάσουν τόπο χαχαχα Και γενικά προσπαθώ αρκετά κι εγώ να μου υπενθυμίζω να περιγράφω τι κάνουμε όταν παίζουμε, απλά πολλές φορες λόγω κούρασης ή άγχους απ τη δουλειά ε τον αφήνω και παίζει εκεί και δε μιλαω (και φυσικά νιώθω τύψεις κι αυτομαστιγώνομαι 😅🫠) Νιώθω ότι απ τη μια είμαστε σε μια εποχή που έχουμε πολλή πληροφορία ως πως το πως να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των παιδιών μας, απ την αλλη ειναι τοση πολλή που καμιά φορά κλατάρω κι εγώ και πελαγώνω ως γονιός... Κι αν δε τα κανω ολα αυτα νιωθω "κακή μαμα" που ξέρω πως δεν είναι ετσι βαθιά μέσα μου, αλλά... 🙈 Επίσης, τώρα το θυμήθηκα που το ε΄ιπε η @Kiddo, κι εγώ του έχω φωνάξει και νιώθω τέρας το ακριβώς επόμενο δευτερόλεπτο... κι εγώ τον παίρνω αγκαλιά μετά, ζητώ συγγνώμη και του εξηγώ τα συναισθηματά μου... δε με δικαιολογώ, αλλά θέλω να το δουλέψω μεσα μου - κυρίως γιατί μου βγαίνει αυτός ο εαυτός κάπου κάπου.... Δύσκολο αυτό που περιγράφεις με το γάλα και το μπιμπερό πάντως, αλλά τι να κάνεις. Είναι και κάποιες μάχες που πρέπει να αποδεχτείς ότι τις χάνεις 😅 Ο δικός μου άρχισε να πιάνει καλύτερα το ποτηράκι του το ανοιχτό για να πίνει νερό, και λέω σιγά σιγά να του βάζω και λίγο γαλατάκι εκεί να συνδυάσει ότι μπορεί να το πίνει κι εκεί και να αφήσουμε το μπιμπερό σε βάθος χρόνου. Βασικά δε ξερω μέχρι ποτε ειναι οκ να πίνει απ το μπιμπερό, απλά έτσι κάπως το χω στο μυαλό μου μέχρι το 2ο έτος να το χουμε αντικαταστήσει. Το ποτηράκι που έχουμε ειναι αυτό - του το δώσαμε απ τον 6ο μήνα, αλλά εχει κανα μήνα περιπου που το πιάνει καλά και δε χυνεται ολο το νερό έξω 😅  Μια χαρά είστε με τον ύπνο! Άσε κι εμείς πλέον όταν κάνουμε συγκοιμηση, είτε μέρος της νύχτας που είναι πιο συνήθες είτε εξ ολοκλήρου όταν είναι αρρωστούλης/βγαζει δοντακια, δε κοιμάται κανείς καλα! Μας ρίχνει κεφαλιές, κλωτσιές, κλανιές, απ όλα έχουμε 😅😂😂 νομίζω κι ο ίδιος όμως πλεον κοιμάται καλύτερα στο κρεβάτι του. Γιατί όποτε τον φέρνουμε στο κρεβάτι μας, κάπως σαν να παίρνει το ερέθισμα ότι είναι ώρα για αλληλεπίδραση και παιχνίδι.... δλδ υπάρχουν φορες που ανοίγει τα μάτια (μη σου τύχει χεχε) κι αρχίζει την "πάρλα" χαχαχα καποτε του μιλούσαμε κι εμείς, αλλα καταλαβαμε οτι τον αφυπνίζει ακόμα περισσότερο, οπότε πλέον τον αγνοούμε σκοπίμως και κανουμε ΄σσσσσ' κι ευτυχώς πλεον το παίρνει το μηνυμα. Απλά σίγουρα οι αφυπνίσεις στο κρεβάτι του ειναι πιο σύντομες απ ότι οταν ξυπνάει στο δικό μας.
    • Γεια σας κορίτσια!! Ελενα σε έκανα add, μην μπερδευτείς με το όνομα 🙈 εδώ έχω το δεύτερο όνομα μου στο φβ το πρώτο! Θα με καταλάβεις! 
    • Ωχ! τώρα με πελάγωσες.. δεν έχω ιδέα τι γίνεται.. ακόμα είμαι στην 33η εβδομάδα οπότε έχω περιθώριο άλλες 2 εβδομάδες να κινητοποιηθώ. Δεν έχω θήλαστρο, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο χωρίς θήλαστρο να μαζέψεις γάλα, δεν έχω ιδέα και πως γίνεται. Ακόμα το στήθος τουλάχιστον δεν έχει δείξει δείγματα να μαζεύει γάλα.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...