Μετάβαση σε περιεχόμενο

Κρέμες και ακμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης


Recommended Posts

Καλημέρα και απο μένα!Είμαι καινούρια στην παρέα και μέλλουσα μαμά και θα ήθελα τη βοήθεια σας. Είμαι στη 12 εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου και εδώ και ένα μήνα περίπου ενώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα με σπυράκια, βγάζω στο στέρνο και μερικά στο πρόσωπο,τα οποία πονάνε. Ο γιατρός δε μου είπε να μη βάζω τις κρέμες που έβαζα,αντιθέτως πως μπορώ να περιποιώ τον εαυτό μου κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου. Εδώ και λίγες μερες βάζω τοπικά πανω σε κάθε σπυράκι κρέμα κατά της ακμής, ωστόσο διάβασα σε άλλα τόπικς πως απαγορεύται. Υπαρχει πιθανότητα να βλάψω το μωράκι μου;Τα υπολοιπα προιόντα που χρησιμοποιώ για την περιποιήση του προσώπου μου,απαγορεύονται και αυτά; :?:

Σας ευχαριστώ πολύ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Υπάρχουν συστατικά τα οποία μπορεί να είναι βλαβερά για το έμβρυο. Ναι, ναι...το έχω ψάξει αρκετά το θέμα, όχι μόνο γιατί είμαι ''μανιακή'' με τα καλλυντικά, αλλά και γιατί είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με εσένα. Μάλιστα κράτησε αρκετά, περίπου μέχρι τον 4ο-5ο μήνα.

Εμένα ο γιατρός μου μου έχει πει να είμαι προσεκτική με τα καλλυντικά που χρησιμοποιώ και να κοιτάζω τα συστατικά. Όταν τον ρώτησα τι να κάνω με την ακμή,μου είπε είτε να ζητήσω απο τον φαρμακοποιό μου κάποια κρεμούλα ήπια και μη βλαβερή για το έμβρυο, είτε να καθαρίζω το πρόσωπο μου με χαμομήλι τουλάχιστον πρωί-βράδυ και να αποφύγω για ένα διάστημα τα καλλυντικά. Αλλιώς υπήρχε και η εναλλακτική να πληρώσω δερματολόγο για να μου πει ακριβώς τα ίδια ή να μου δώσει ήπιες αντιβιώσεις-έτσι ακριβώς μου είπε ο γυναικολόγος.

Πήγα στο φαρμακείο και μου είπε να κάνω το κολπάκι με το χαμομήλι, αλλά και να πλένω το πρόσωπο μου με πράσινο σαπούνι.Το σαπούνι δεν το χρησιμοποίησα γιατί έχω λεπτή επιδερμίδα και θα με αφυδάτωνε εντελώς. Αλλά το χαμομηλι πραγματικά ηρέμισε εντελώς το δέρμα μου!!!

Αυτάαα...Σε ζάλισα;;;

Παντως ψάξε λιγάκι στο internet να μάθεις για τα...απαγορευμένα καλλυντικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ρϊξτε μια ματιά σε αυτά τα άρθράκια:

http://makeupvibes.blogspot.com/2011/10/beauty-and-mommy-safe-skin-care-during.html

http://makeupvibes.blogspot.com/2011/11/beauty-and-mommy-safe-skin-care-during.html

Αξίζει να προσέξεις λίγο παραπάνω και ας είσαι και επιφυλακτική. Π.χ. έμαθα ότι ο Κορρές τελικά δεν είναι τόοοσο αθώος όσο λένε. Α! Και ιδιαίτερη προσοχή στα βερνίκια νυχιών.

Λίγη προσοχή για το μωράκι μου και μόνο! Χωρίς βέβαια να τα αφήσεις όλα στην άκρη!!!

Φιλάκια πολλά κουκλίτσα! Σου εύχομαι να έχεις μια τέλεια εγκυμοσύνη και όλα να σου πάνε τέλεια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Corina σε ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες.Ωστόσο λες να εχω κάνει κακό στο μωράκι μου;Τηλεφώνησα στο γιατρό και μου είπε να μη ξανα χρησιμοποιησω τη συγκεκριμένη κρέμα και πως δε δημιούργησα κανένα πρόβλημα στο έβρυο...Παρόλαυτά ανησυχώ! :roll:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ελα βρε κορίτσι μου, μην ανησυχείς για το μωράκι σου.Τίποτα κακό δεν έχει πάθει. Σκέψου άλλες μαμάδες που παίρνουν φάρμακα και ορμόνες στην εγκυμοσύνη.Τους ίδιους προβληματισμούς είχα κι εγώ στις εγκυμοσύνες μου.Αυτό που κατάλαβα είναι ότι το άγχος είναι χειρότερο και από τις ουσίες που έβαλες στο πρόσωπό σου. Λοιπόν, όσον αφορά την ακμή , είναι συχνό φαινόμενο κατα τους πρώτους 4 μήνες όπου το πρόβλημα είναι πιο έντονο λόγω ορμονών. Είναι απόλύτα φυσιολογικό.Να είσαι σίγουρη ότι μετά τον τέταρτο μήνα το δέρμα σου και τα μαλλιά σου θα λάμπουν και πάλι λόγω άλλων ορμονών. Εγώ πάντως καθάριζα το πρόσωπό μου με βρεφικό σαπούνι (σίγουρα δεν βλάπτει) και πρόσεχα να μην είναι πλούσια σε λιπαρά η διατροφή μου. Με το καλό να έρθει το μωράκι σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ηρέμισε και μη φοβάσαι! Πρόβλημα δεν θα έχεις δημιουργήσει! Απλά απο εδώ και στο εξής πρόσεχε τα συστατικά. Κάτι που καλό θα ήταν να το κάνουμε όλες έτσι και αλλιώς, αφού όσο πιο ''αγνά'' καλλυντικά τόσο καλύτερο για τη δική μας επιδερμίδα!

Όπως είπε κ η Δέσποινα, το πρώτο τετράμηνο οι ορμόνες μας κάνουν πανηγύρια!!

Πότε με το καλό γεννάς; Αυχενική έκανες ή όχι ακόμα; Έχετε δει αν είναι αγοράκι ή κοριτσάκι(εμένα κάπου 11η-13η εβδομάδα μου είχαν πει με επιφύλαξη);;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έχετε δίκιο κορίτσια.Ελπίζω από τον επόμενο μήνα να φύγουν και να ηρεμήσω και γω από τα σκαμπανεβάσματα στη δίαθεσή μου. Αγαπητή corina δεν εκανα την αυχενική ακόμα. Στις 8 Μαρτίου. Ο αντρας μου θέλει σαν τρελός αγοράκι αλλά εμένα δε με απασχολεί καθολου το φύλο. Ελπίζω να είναι υγειές οχι μόνο το δικό μου,αλλά και ολονών των υπολοίπων που συμμερίζομαι τις ανησυχίες σασ.

Θα ανοίξω ένα άλλο τοπικ για ένα θέμα που με προβληματίζει.Πιο γενικό αυτή τη φορά

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...