Μετάβαση σε περιεχόμενο

διαβητης κυησης


Recommended Posts

Κοριτσια βοηθεια!

Ειναι η δευτερη εγκυμοσυνη μου και ειμαι στην 30η εβδομαδα.Πριν 10 μερες εμαθα οτι εχω διαβητη κυησεως και ειμαι να σκασω.Ακολουθω διαιτα πεινας, τα ζυγιζω ολα και συνεχεια τρυπιεμαι για να μετρησω το ζαχαρο.Ευτυχως ειναι μεσα στα ορια αλλα πραγματικα πειναω για να τα καταφερω.Το μονο καλο ειναι οτι δεν θα παρω κιλα αφου τωρα ειμαι στα 6.Οσες το'χετε περασει πειτε μου, συνηθιζεται ποτε αυτο το αισθημα πεινας?Τι μπορω να κανω για να το ανακουφισω?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις 105
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κατιανα με το καλο να υποδεχτεις το δευτερο μωρακι σου.καλο θα ηταν να συμβουλευετεις εναν καποιον ειδικο για το θεμα της διατροφης στον διαβητη κυησης.δεν ετυχε να εχω διαβητη στην εγκυμοσυνη μου αλλα ετυχε να πεινασω σε διαιτα για να χασω κανενα κιλο..συνηθιζεται..ολα μια ιδεα ειναι στην τελικη..εσυ να σκεφτεσαι οτι το κανεις για να ειναι καλα το μωρακι σου, αυτο εχει σημασια αυτη την στιγμη..και στην τελικη δεν εμειναν πολλες βδομαδες ακομα..ξερω η στερηση ειναι ασχημο πραγμα αλλα να σκεφτεσαι το μωρακι σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατιαννα γεια σου.Κατ αρχην με το καλο και το δευτερο μωρακι σου.Γλυκεια μου γιατι εχεις σκασει?Καταλαβαινω οτι ειναι μια αλλαγη για σενα αλλα πιστεψε με δεν ειναι και τοσο τρομερο.Ο βασικος λογος που δεν πρεπει να στεναχωριεσαι ειναι οτι το διαγνωσατε στο τελευταιο σταδιο της εγκυμοσυνης και ετσι θα χρειαστει να κανεις διατροφη το πολυ για 10 εβδομαδες.Εγω διεγνωσα το διαβητη μου στη 18η εβδομαδα και απο τοτε τηρω το διαιτολογιο.Λογικα στην αρχη ο ενδοκρινολογος σου σου εδωσε ενα διαιτολογιο με μετηρμενες θερμιδες και ειδικο συνδιασμο τροφων που δεν αναβαζουν το σακχαρο.Αυτο ειναι το πρωτο βημα για να δει πως αντιδρα ο οργανισμος σου.Απο εκει και περα βλεποντας ποσο τυπικη θα εισαι και φυσικα την προσληψη βαρους σου θα σου προσαρμοσει και τις ποσοτητες αλλα και τους συνδιασμους περισσοτερο στα μετρα σου.Εμενα με ξεκινησε με 1800 θερμιδες και απο εκει και επειτα βλεποντας οτι το παω κατα γραμμα και τα κιλα μου ειναι ελαχιστα(31 εβδομαδα και εχω παρει συνολο 4 κιλα) με αφησε πιο χαλαρη σε κρεας,τυρι,λιπαρα.Τωρα σε σχεση με το τρυπημα για τις μετρησεις κοιτα μηπως κατι κανεις λαθος στο σημειο που τρυπας και πονας πιο πολυ γιατι πραγματικα δεν ειναι τοσο επωδυνο.Και μη φανταστεις οτι στο λεω εκ του ασφαλους,ειμαι εκ γεννετης φοβιτσιαρα με οτι εχει να κανει με τρυπιματα αλλα επειδη εχω μια πολυ δυσκολη εγκυμοσυνη μεχρι τωρα εκτος απο τα τρυπιματα της μετρησης σακχαρου και τις μηνιαιες αιμοληψιες για εξετασεις κανω και καθε μερα ενεση ηπαρινης.Επισης οσωνουπω ξεκιναω μαλλον και ινσουλινες.Οποτε χαλαρωσε λιγακι και δωσε και λιγο χρονο στο γιατρο σου να σου προσαρμοσει το διαιτολογιο στα μετρα σου.Το διαστημα που απεμεινε ειναι ελαχιστο.Καλη συνεχεια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Mumbasha καταλαβαινω ποσο αχαριστη φαινομαι στα ματια σου αλλα πιστεψε με δεν ειναι καθολου ετσι.Σαφως και ειμαι τυχερη που το εμαθα στο τελος και ειναι μια θυσια που αξιζει να κανω και με το παραπανω.Ειναι ομως και αυτες οι στιγμες που σε πιανει αγωνια και ανησυχεις αν ολα θα πανε καλα και για σενα και για το μωρακι σου και αναρωτιεσαι μηπως κανεις κατι λαθος.Κανω τη διαιτα των 1800 θερμιδων που ειναι υπεραρκετες αλλα ακομα δεν εχω παρει το κολαι και δεν ξερω αν μπορω να προσθαφαιρεσω ευκολα καποια συστατικα.Οσο για το τσιμπημα της βελονας δεν ποναει αν και αργησα να καταλαβω πως δουλευει το μηχανημα.Ευχαριστω παντως για τις συμβουλες και ευχομαι καλη συνεχεια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαλλον με παρεξηγησες.Δεν σε ειπα αχαριστη.Ξερω πως ειναι η αγωνια που λες αφου εχω περασει ηδη μια αποβολη,μια αποκολληση που παραλιγο να χασω το μωρο και 5 μηνες που ειμαι συνεχως στο κρεβατι ενω τωρα ζω με το φοβο πρωορου τοκετου λογω συσπασεων.Απλα προσπαθησα να σου εξηγησω οτι δεν ειναι κατι για το οποιο χρειαζεται να αγχωνεσαι ιδιαιτερα εφοσον το διεγνωσες και το ελεγχεις.Απλα οι γιατροι επειδη εχουν να κανουν με καθε καρυδιας καρυδι ειναι λιγο σφιχτοι στις αρχικες τους οδηγιες μεχρι να δουν τι ειδους ειναι ο ανθρωπος που αντιμετωπιζουν.Χαλαρωσε και να εισαι σιγουρη οτι οι επομενες εβδομαδες θα ειναι καλυτερες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα στην παρέα σας!!!!

Ηρθα να καταθέσω την αποψή μου, ως ΔΙΑΒΗΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ... ΠΡΟ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ...!

Το ραντεβού με το ΣΔ τύπου 2 τον είχα στα 30 μου..., μου είχε προκαλέσει νεύρα και υπογονιμότητα. Μόλις ρυθμίστηκε, εμεινα έγκυος, και μετά με το καλημέρα σας.... ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ... αλλά, ποιος θα μπορούσε να πει ΘΥΣΙΑ, για το ΠΑΙΔΙ του, το σωστό τρόπο διατροφής, την καθημερινή άσκηση???

Ναι τριπιέμαι 7 φορές τη μέρα, όλο αγωνία, μήπως μου ανέβει το Σακχαρο και πάθει τίποτα το παιδί μου.

Βλέπεις, έγω που σου γράφω, έχω χάσει 3 παιδάκια... Τα 2 προηγούμενα δεν ξέραμε ότι χάθηκαν από το Σ.Διαβήτη... Το 3ο ήταν το δίδυμο αδερφάκι του μωρού που μου έχει απομείνεί!!! Ξερεις γιατί πεθανε το αδερφάκι του??? Γιατί βάραγα σάκχαρο 180, και ο γιατρός μου ο πρώτος, αμελούσε τις οδηγίες τόσο του ενδοκρινολόγου, όσο και τις δικές μου μετρήσεις,,, που φώναζα ως διαβητικοί ότι υπάρχει θέμα! Τα παιδάκια μου είχαν καρδούλες! Χτυπάγανε καμπάνα! Ομως το ένα, ένω το ακούσαμε 2 φορές... ΕΠΑΘΕ ΑΝΑΚΟΠΗ..!

Ευτυχώς αυτό έγινε στην 10εβδομάδα κύησης, γιατι, αν γινόταν λίγο αργότερα, θα στοίχιζε τη ζωή και στο αλλο αγγελούδι...!

Πλέον βρήκα έναν εξαιρετικό γιατρό γυναικολόγο και μια εξαιρετική ενδοκρινολόγο! Μου έχουν ρυθμίσει το σάκχαρο με ινσουλίνη, από τη 10η εβδομάδα, και με παρακολουθουν κάθε 7 ημέρες.

Μετράω το σακχαρο 7 φορές την ημέρα, η μια φορά μάλιστα είναι τα ξημερώματα στις 3, κάνω ινσουλίνη, και ακολουθω δίαιτα 1800 θερμίδων. Τρώω σε συγκεκριμένες ώρες, περπατάω καθημερινά, και ζω με την αγωνία να πάνε όλα καλά για το μωρό μου. Τρέμω όταν βλέπω να μου ανεβαίνει το σάκχαρο!

Δεν θεωρώ θυσία το ότι δεν τρώω γλυκά! Δεν θεωρώ θυσία ότι ζυγίζω το φαί μου! Δεν θεωρώ θυσία ότι το ένα χέρι από τα πολλά τρυπήματα με πονάει και έχω αρχίσει να τρυπάω το άλλο! Δεν θεωρώ θυσία ότι δεν τρώω τηγανητα! Δεν είναι θυσία ότι δεν θα φάω από την τούρτα του γάμου μου και δεν θα πιω σαμπάνια για να γιορτάσω με τον άντρα μου!

Θελω πολύ το παιδί μου και κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να ζήσει και να είναι υγιές!

Μαθαίνω να ζω με το Διαβήτη...

Ξερεις??? Αυτά, δεν θα τα κάνω μετά την εγκυμοσύνη... θα τα κάνω για 9 μήνες. Αν και διαβητική, το πρόγραμμα σε μετρήσεις και φαί είναι πολύ πιο χαλαρο. Ομως τι είναι 9 μήνες μπροστά σε ένα χαμογελαστό μωράκι που θα σε κοιτάει όλο αγάπη???

Μην κάνεις έτσι καλή μου... Υπάρχουν και χειρότερα... υπάρχουν θα μου πεις και καλύτερα! Αλλά δεν έπεσε και η ζαχαρη στο νερό! Σου προφυλάσουν το μωρό σου, από το να γίνει διαβητικό, μακροσωμικό, να έχεις δυστοκία ή να τραυματιστείς ασχημα και συ και το μωρό στον τοκετό. Το 60% των εγκύων στην εβδομάδα που είσαι εσύ έχει διαβήτη κύησης!

Στον παγκόσμιο πληθυσμό, 8 στους 10 έχουν διαβήτη!

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι πρόβλημα μεταβολισμού, και μαθαίνεις να ζεις με αυτό. Η διατροφή ενός διαβητικού, δεν είναι παρά ένα υγιεινό διαιτολόγιο που πρέπει όλοι να ακολουθουν... Απλά, οι περισσότεροι δεν το ξέρουν!

Φιλιά, και... μην τρομάζεις! μην φρικάρεις!

join the club!

Μια μάνα.... κομπόστα, από το σάκχαρο ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα και εγώ είχα Διαβήτη κύησης, βέβαια ο διαβητολόγος δεν το χαρακτήρησε καν έτσι διότι ήμουν λίιιιγο πιο πάνω από το όριο.....δεν μου έδωσε διατροφή, μου έδωσε μια λίστα με προϊόντα-τροφές που επιτρέπονται και μία που δεν επιτρέπονται.......ακόμη και τα light προϊόντα απαγορεύονται ή τα προϊόντα για διαβητικούς!!! :? δεν ζύγιζα τις τροφές που έτρωγα....δλδ αν μία τροφή εποιτρέπεται γιατί να μην φας λίγο πιο πολύ? :?:

τρυπόυσα και εγώ το δάχτυλό μου πριν το φαγητό......είναι πράγματα που διαρκούν μόνο 40 εβδομάδες, είτε είναι εύκολες είτε δύσκολες, όπως είπε MUMBASHA για τον εαυτό της......αυτό που για μένα είναι το πιο σημαντικό είναι το μετά την γέννα.....δλδ υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό (αν θυμάμαι καλά περί το 60%) που τα παιδιά αυτά στην εφηβεία θα αποκτήσουν διαβήτη τύπου ΙΙ :(:(:( και η μητέρα μετά από 10 χρόνια υπάρχει περίπτωση (μεγάλη πάλι) να αποκτήσει και εκείνη διαβήτη τύπου ΙΙ......αυτό για μένα είναι σημαντικό....θέλει πολύ προσοχή στην διατροφή καθόλη την διάρκεια της ζωής του :!::!::!:

Σακχαρώδης διαβήτης με διαβήτη κύησης νομίζω ότι έχουν κάποια διαφορά:

στην 1η περίπτωση η γυναίκα έχει ήδη διαβήτη και συνεχίζει να έχει και μετά

και στην 2η είναι κύησης, μετά την γέννα δεν έχει!!! :!:

αν κάνω λάθος διορθώστε με! :roll::roll::roll::roll:

επίσης όταν γεννηθεί το παιδάκι το παίρνουν και του κάνουν εξέταση αίματος για να δουν αν τυχόν έχει υψηλό σάκχαρο και αναλόγως να πράξουν.....την κόρη μου για 3 συνεχόμενες μέρες της τρυπούσαν το ποδαράκι, ευτυχώς όλα καλά.....αυτό έχει σημασία το μετά!!! :!:

καλή συνέχεια στις εγκυμοσύνες σας :x

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Miss_Yakinthos ειναι αρκετα σκληρο το μηνυμα σου ως απαντησ σε αυτα που ρωτησε η Κατιανα.

εχεις δικαιο σε αυτα που λες απλα φαινεται καπως επιθετικο και φανταζομαι πως το αρχικο θεμα ειναι αν καποια κοπελα μπορει να βοηθησει κ οχι να "χωσει".

Αντιμετωπιζεις μια κατασταση και ειναι λογικο να σου φαινονται "μικρα" αυτα που γραφονται.Απλα πιστευω πως η κοπελα βρεθηκα ξαφνικα σε μια κατασταση στην 30η εβδομαδα και εχει φρικαρει.φυσικα κ θα συνηθισει, φυσικα κ μετα θα το αφησει πισω της αλλα λογικο ειναι να τα εχει παιξει λιγο.βοηθεια ζηταει για να το αντιμετωπισει κ δν βλεπω καποια συμβουλη πρακτικη σε καμια απαντηση.

Η καθε μια μας εχει περασει κ περναει το γολγοθα της.

Ξερω τι ειναι να χανεις το παιδι σου.και εμενα η κορη μου διδυμη ηταν κ ξαφνικα εμεινε μονη.Για να την αποκτισω περασα απο σαραντα κυμματα,εξετασεις ενεσεις φαρμακα,ορμονες,εξωσωματικες κ τα παντα.Αυτο τι σημαινει οτι αν μια κοπελα η οποια με την πρωτη επιασε παιδι ζητησει τη βοηθεια μου, θα αρχισω να της λεω τα δικα μου τα χειροτερα?Οχι εδω μεσα ειμαστε για να βοηθαμε η μια την αλλη

Κατιανα εχω να σου πω πως θα το συνηθισεις , ειναι μια αρχικη φρικη που τρωμε ολοι οι ανθρωποι στο αγνωστο.Θα περασει ο καιρος και μετα θα πλακωσεις τα παντα κ θα τα φας ολα. Η πεινα συνηθιζεται καποια στιγμη.Σε λιγο καιρο απο συνηθεια μονη σου δεν θα θελεις να φας καποια πραγματα ακομα κ μετα τη γεννα.Θα τα θεωρεις περιττα ζακχαρα κ λιπαρα σου ευχομαι καλη συνεχεια!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Miss_Yakinthos σου ευχομαι καλη λευτερια με ενα υγιες μωρακι. Λυπαμαι για ολα αυτα που σου ετυχαν στη ζωη αλλα εγω αντιθετα με σενα δεν αναφερθηκα σε καμια θυσια που πρεπει να κανω για το μωρο μου. Ειμαι ηδη μανουλα και απλα ανυπομονω να πανε ολα καλα γιας να ξαναζησω την υπεροχη μαγεια της γεννας και τη στιγμη που ακους το πρωτο κλαμα του μωρου σου. Ανυπομονω να το παρω αγκαλια, να το ταισω, να ξενυχτησω και να του δωσω τα πιο ζουμερα φιλια μου. Κατανοω οτι υπαρχουν κοπελες που δυσκολευτηκαν να συλλαβουν ακομα και να κρατησουν τα μωρα τους. Το μονο που ζητησα ηταν μια βοηθεια απο ολες εσας που εχετε το ιδιο ιατρικο προβλημα να μου προτεινετε τροπους αντιμετωπισης γιατι ειναι κατι πολυ καινουριο για μενα. Γι'αυτο γραφτηκα εξ αρχης στο mammyland και αυτος νομιζω ειναι ο λογος υπαρξης του. Να ειμαστε ολες καλα και να ειναι γερα τα μωρακια μας.Σας φιλω!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

KAtianaaaaaa κι εγω απο 18η εβδομαδα διαιτα μεχρι την 29η που γεννησα!!! ΡΕ ΠΕΙΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑα

πως σε καταλαβαινω!!!! Θα περασει ομως και θα ΦΑΣΣΣΣΣΣΣ...ετσι κι αλλιως ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!! αχαχαχα ασχετο!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

KATIANAAAAAAAAAAAA

Εγω δεν ειχα διαβητη κυησης αλλα ο γιατρος μου με εβαλε σε <προληπτικη> πεινα (απο φοβος για πιεση). Δεν ετρωγα γλυκα,αλμυρα,τηγανιτα και γενικα δεν ετρωγα σχεδον τιποτα και ολα αυτα ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ :evil::evil::evil::evil::evil::evil:

Πεινουσα σαν το λυκο...μου γυρναγε το ματι....λυσσαγα!!!!!!!!!!!!!

Και αυτη η κατασταση ξεκινησε απο τον 3ο μηνα και τελειωσε με την γεννα των διδυμων μου!

Φαντασου οτι οταν πηγαινα στον γιατρο μου για υπερηχο και με ρωτουσε πως ειμαι,πως νιωθω η απαντηση μου ηταν : ΠΕΙΝΑΩ ΛΕΥΤΕΡΗ!!!!!!!!!

Το μονο που μπορω να πω σαν ομοιοπαθουσα (στην πεινα) ειναι υπομονη...............

Με το καλο να υποδεχτεις το μωρακι σου!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σου απάντησα καλή μου και επι της ουσίας!

Απλά εστίασες στο τι έγραψα για το Διαβήτη.

Σου είπα... Ολα αντιμετωπιζονται με την προσμονή του μωρού και τη θέληση να βγει υγιές...

Σου εξήγησα τα προβλήματα λόγω μακροσωμίας και σου είπα τους ιατρικούς λόγους για τους οποίους επιβάλλεται ο νέος τρόπος ζωής...

Το μωρό σου και η αγάπη σου για αυτό είναι ο μόνος τρόπος για να πειθαρχείς και να αντιμετωπίσεις.

Στο είπα αλλά μάλλον δεν ήταν σαφές.

Δεν αντιμετωπιζεται αλλιως ούτε η πεινα ούτε η λιγούρα!

Νομίζεις ότι εγω δεν βλέπω τουρτα και θελω να την τσακίσω?

Ονειρευομαι σοκολατίνες με φουντούκι και έχει γίνει το ανέκδοτο... μόλις γεννήσω τι να μου φέρουν.

Είναι μια ιδιοτυπη κατάσταση, που μονο η αγάπη του μωρού μας και η σκέψη του μπορούν να μας την κάνουν .... αν όχι ευχάριστη, ας πούμε εύκολη.

Αυταααααααααααααααααααααααααααααααα.

:D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γελασα πολυ κοριτσια μ'αυτα που γραφετε.Αυτο ηθελα, να δω οτι δεν ειμαι μονη.Δεν εχω καμια γνωστη που να εκανε διατροφη στην εγκυμοσυνη.Να'στε καλα και καλη ορεξη καλες μου.......

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

α ξέχασα να σου πω ότι το πρώτο που έφαγα μετά την γέννα ήταν παγωτό!!! :D:D:D

γέννησα τέλη Αυγούστου και μου είχει λήψει το παγωτό, οπότε είπα στον άντρα μου να πάει να μου αγοράσει ένα!!! :D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Argi εγω θελω να φαω μπουγατσα καθοτι Θεσσαλονικια που μενει στην Αθηνα. Νομιζω θα ζητησω απ'ο λους να μου φερουν φαγητο και οχι δωρα.Ετσι κι αλλιως τα εχω ολα απο τη μεγαλη μου κορη. :D:D:D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

:lol: Πόσο χαίρομαι που βρήκα συμπάσχουσα στην πείνα!!!

Και εμένα βγήκε η καμπύλη κακή και με έβαλαν σε διατροφή - πείνα - μετρήσεις! Εγώ βέβαια εφταιξα....Πήρα πάνω από 20 κιλά μέχρι τον έβδομο! :oops:

Αν έχεις την κλασσική διατροφή 5 - 6 γευμάτων και σνακ τότε γρήγορα θα συνηθίσεις. Μην ανησυχείς! Και αν ενδιάμεσα πεινάς εμένα μου είπαν να τρώω μια μερίδα γαλακτοκομικών ή φρούτο. Και βάλε φαντασία...Εγω πειραματίζομαι με αυτά που επιτρέπεται να τρώω ώστε να μου φαίνονται πιο νόστιμα και διαφορετικά! Μιας και το ανέφερα θέλετε να πούμε καμία συνταγή???

Επίσης θέλω να πω πως αυτο που έχει σημασία είναι πως το ανακαλύψαμε εγκαίρως και έτσι δεν κινδυνεύουμε ΟΥΤΕ εμείς ΟΥΤΕ τα μωράκια μας. Έτσι δεν είναι? ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια χαρα κοριτσακια μου!!! ειμαι κι εγω στο κλαμπ των κοριτσιων με ολιγον οριακα αυξημενο σακχαρο στην καμπυλη...ετσι μου χορηγηθηκε διατροφη 1800 θερμιδων. μετριεμαι καθε μερα 2 φορες και γενικα ειμαι απο τις αρχες του 7ου μηνα σε καραντινα...χιχιχιχι μακρια απο γλυκα,τηγανιτσα και λιπαρα...

Εγω ειμαι απο τις βλαμενες παχουλες που συνεχισαν να τρωνε και στην εγκυμοσυνη.ειναι η 2η εγκυμοσυνη μου.εχασα τα κιλα της 1ης ομως λιγο πριν μεινω εγκυος τοτε στην 1η μου ειχα βαλει δικα μου 10 κιλα επιπλεον ετσι ξεκινησα με πολλα κιλα την 1η αλλα και την 2η εγκυμοσυνη μου.

περιμενω κι εγω Μαιο την 2η κορουλα μου!μολις μου ειπαν για διαιτα τα εχασα...σοκ!!! :lol: λες και ηρθε το τελος του κοσμου...καθοτι λιχουδα και χοντρη εγκυουλα καταλαβαινετε τι επαθα.....

Τωρα εχει 8 μερες που κανω την διαιτα 1800 θερμιδων!!!δεν εχω συνηθισει ακομη εννοειται... :D πειναω συνεχεια...ομως πραγματικα οπως ειπε και το gioulaki μαθαινεις να τρως υγιεινα και ελπιζω να συνεχισωωω και μετα την γεννα και να γινω 65 κιλα οπως τα παλια καλα χρονια....

εγω ημουν παντα 60-65 το πολυ και μεσα σε 1 χρονο εγινα 70 και μετα σε 8 μηνες 83 και ξεκινησα εγκυμοσυνη με αυτα τα πολλα κιλα....εφτασα στην 1η μου εγκυμοσυνη 100 κιλα!!!εκανα ραγαδες και χαλασα το σωμα μου!ευτυχως με το που γεννησα και σε 2 μηνες ειχα φτασει παλι 83 ομως.....δεν συνεχισα την διαιτα κι ετσι οταν μετα απο 1 χρονο απο την γεννα ξαναεμεινα εγκυουλα,ξεκινησα παλι απο τα 83..... :? ναι ξερω ειμαι ηλιθια....δεν προσεξα...εχω και εναν καλο αντρα που δεν μου ειπε ποτε κανε διαιτα ...και ειμαι και λιχουδα και καταλαβαινετε τα χαλια μου...ετσι εφτασα στον 7ο μηνα τωρα και ημουν 98 κιλα.......... :oops: ντρεπομαι και που το λεω....ΟΜΩς ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ οι ιατροι μου (γυναικολογος και ενδοκρινολογος) που με εχωσαν σε διαιτα!!!ετσι μεσα σε 8 ημερες εχασα ηδη 2 κιλα και ειμαι πανευτυχης!!!σημερα ζυγιστηκα και το καταλαβα οτι εχασα 2 κιλα!!!

Ετσι συνεχιζω και ελπιζω μεχρι την γεννα να χασω αλλα 6 ...και μετα την γεννα να χαθουν και καποια αλλα ετσι μαγικα οπως χανονται με το που γεννας λογω μωρου και πλακουντα υγρων κτλ και να συνεχισω την διατροφη μου και να φτασω εκει που ημουν παντα!!!

Ναι δεν νομιζω να συνηθισω την πεινα....αφου ακομη και στον υπνο μου βλεπω οτι τρωω γλυκα και σνιτσελ με μανιταρια αλακρεμ.... :lol::lol::lol: αλλα τουλαχιστον ελπιζω οτι η προσπαθεια μου θα με ανταμειψει ,τοσο στο να γεννηθει γερο το νινακι μου,οσο και στο να καταφερω να κανω το κορμακι μου ελκυστικο οπως παλια...εχω συμπεριφερθει στον εαυτο μου απαισια ...τρωγωντας τα παντα ....

Συγνωμη για το μεγαλο μηνυμα..ομως ενιωσα την αναγκη να βγαλω και τα δικα μου συναισθηματα σε κοπελες που σιγουρα θα με νιωσουν!

Καλη συνεχεια στην πεινα μας...ευχομαι σε ολες γερα μωρακια και ωραια κορμακια!!!φιλακια πολλα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αργυρω και babycalling καλωςηρθατε.Λοιπον εγω εφαγα το πρωι μια φετα ολικης του τοστ με μαρμελαδα για διαβητικους και ενα weetabix (δημητριακο) με λγο γαλα και εδειξε 162 η μετρηση.Φρικαρα!!!!!Μετα απο μια ωρα που ξαναμετρηθηκα επεσε στο 68.Αρα δεν ξανατρωω μαρμελαδα.Χθες το μεσημερι εφαγα πιτουλα ολικης (Pilsbury) με ψητο κοτοπουλο και μπροκολο και ηταν πολυ νοστιμο.Το βραδυ εφαγα παιδακια κοτοπουλο (απο ταβερνα) με πολυ μαρουλι και παλι ολα καλα.Αυτο το ενδιαμεσο ειναι που με ταλαιπωρει, που θελω να τσιμπησω κατι και δεν ξερω κατι.Εχω βρει κατι παξιμαδακια και τρωω αλλα δεν ξερω για ποσο ακομα.Γραψτε ιδεες :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λοιπον,επειδη εμενα αρχισε να μη ρυθμιζεται πλεον με διατροφη και ξεκινησα ινσουλινη θα σου προτεινω καποια πραγματα που κρατησαν την κατασταση σε ηρεμια τοσο καιρο.Αρχικα ναι,μαρμελαδα στοπ.Το πιο αποτελεσματικο ειναι 2 φρυγανιτσες ολικης με τυρι η/και γαλοπουλα και ενα γαλα.Μαλιστα εμενα επιδη με ολο αυτο ανεβαινε πανω απο 130 μου εχει χωρισει και το γαλα απο τις φρυγανιες.Αντι για φρυγανιες μπορει να ειναι μισο τοστ επισης.Τα δεκατιανα σου μπορει να ειναι ενα φρουτο(πιο ακινδυνα ειναι τα εσπεριδοειδη) η γιαουρτακι (ισως και με φρουτα),λιγο τυρακι,5-6 ξηροκαρπια,μια φρυγανιτσα ολικης ,τετοια πραγματα.Ο γιατρος μου εμενα επισης μου ειχε πει τιποτα μπισκοτοειδες ακομα και αν ειναι βαφτισμενο για διαβητικους (τυπου digestive δηλαδη).Αν καιγεσαι για γλυκο μου προτεινε τα sweet and balance αλλα στις απλες του μορφες,μαυρη σοκολατα,κρεμα καραμελε,ζελε αντε και μους.Οχι ομως τσιζκεικ,κεικ,μιλφειγ και τετοια.Τελος για μεσημεριανα και βραδυνα θα καταλαβεις σιγα σιγα τι σε επηρεαζει εσενα περισσοτερο και τι οχι.Για εμενα ο γενικος κανονας ειναι κρεας+σαλατα+1 φετα ψωμι μαυρο,η οσπρια +τυρι,η λαδερα + τυρι.Ολα αυτα βεβαια εχουν και τις εξαιρεσεις και τους περιορισμους τους ανα περιπτωση.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Mumbasha τι εννοεις δεν ρυθμιζεται πια με τη διατροφη? Μπορει να συμβει ετσι απλα ή ειναι θεμα ορμονικο?Παιζει ρολο ποσο ηταν το ζαχαρο σου με τη διατροφη ή οχι?Θελω να πω, το δικο μου ειναι συνηθως 70 νηστικη και 90 φαγωμενη.Μπορει να αλλαξει ετσι απλα?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο διαβητης κυησης εχει λογο που εμφανιζεται.Με πολυ απλα λογια ο πλακουντας εμφανιζοντας αντισταση στην αποροφηση της γλυκοζης για την σωστη τροφοδοτηση του εμβρυου,πολλες φορες δημιουργει απορυθμιση στην ποσοτητα γλυκοζης στον οργανισμο της μαμας.Γι αυτο και αρχιζει να εμφανιζεται μετα την 25η εβδομαδα κυησης που σταδιακα αυξανουν και οι αναγκες του οργανισμου του εμβρυου .Η διαφορα με εμενα σε αντιθεση με εσενα ειναι απλα οτι εμενα εμφανιστηκε απο τη 18η εβδομαδα.Αυτο ομως δεν αλλαζει τη συμπεριφορα του διαβητη κυησης.Δηλαδη σε ολες τις εγκυους που εμφανισαν διαβητη καθως προχωρουν οι εβδομαδες κυησης το ζαχαρο σταδιακα γινεται πιο επιθετικο για αυτο και συνηθως δεν φτανουμε μεχρι την 40η εβδομαδα αλλα μας παιρνουν τα μωρακια γυρω στις 37 εβδομαδες για να μην υποστουν τις πιο βαρβατες επιπτωσεις του σακχαρου.Απο εκει και περα εχει να κανει με το ποσο επιθετικα θα δρασει ο διαβητης σε καθε οργανισμο.Εγω καταφερα και τον ισορροπησα ας πουμε για πανω απο 12 εβδομαδες χωρις ινσουλινη.Τωρα πια ομως το πρωι ξυπναω και νηστικη εχω πολλες φορες πανω απο 100 εκει που ειχα τον υπολοιπο καιρο 80 η 85.Ετσι ο γιατρος με προχωρησε σε καποιες μοναδες ινσουλινης με το που ξυπναω και οταν αρχισω να ανεβαζω και την υπολοιπη ημερα πανω απο 150 θα κανω ινσουλινη και σε αλλες ωρες.Ελπιζω να μη σε μπερδεψα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νομιζω θα ζητησω απ'ο λους να μου φερουν φαγητο και οχι δωρα.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

καλέ τι μαρμελάδες λέτε και ζελέ? :o και μους? :o:o:o

έχω πετάξει το χαρτί, αλλιώς θα σας έλεγα αναλυτικά τι επιτρεπόταν σε μένα που δεν είχα και υψηλό!!!....σε καμμία περίπτωση προϊόντα για διαβητικούς και προϊόντα light!!! :!::!::!:

και δεν επιτρέπονται όλα τα φρούτα, π.χ. απαγορεύονται τα σταφύλια!! :!::!: ....δεν θυμάμαι ποιά φρούτα επιτρέπονταν!!! :-?:-?:-?:-?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μακαρι να μη χρειαστει να κανω ινσουλινη γιατι φοβαμαι θα με παρει πολυ απο κατω.Στην πρωτη εγκυμοσυνη μου ηρθαν ολα πανευκολα και εχω αρχισει να απογοητευομαι.Ανησυχω για το μωρακι και για τη γεννα.Γεννησα την κορη μου φυσιολογικα μεσα σε 3 ωρες.Αραγε θα ειναι ετσι και με τον μικρουλη μου?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Katiana ου καλημέρα! Απ' ότι ξέρω (και νομίζω θα μας το επιβεβαιώσει και η Mumbasha) όσο προχωράει η εγκυμοσύνη αυξάνεται η τιμή σακχάρου στο αίμα γιατί το όργανο που παράγει την ινσουλίνη που "τρώει" το σάκχαρο (λέγεται πάγκρεας) πιέζεται πιο πολύ από το μωράκι που μεγαλώνει. Αν δεν ισχύει αυτό (γιατί δεν μου το είπε γιατρός) η λογική μου λέει ότι εφ' όσον έχουμε διαβήτη ΚΥΗΣΗΣ αυτός οφείλεται σε κάποια ορμονική διαταραχή. Εξ' άλλου και η ινδσουλίνη ορμόνη είναι. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε (katiana και αργυρώ) είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες που μας έδωσαν και απλά να παραμένουμε ήρεμες. Ό,τι και να μας προτείνουν θα είναι για το καλύτερο των μωρών μας.

Ένα από αυτά που μου πρότειναν εμένα είναι καθημερινή άσκηση εφ' όσον το επιτρέπει ο γυναικολόγος. Μην φανταστείτε τπτ ακροβατικά... Μια ώρα περπάτημα είναι οκ.

Επίσης πρέπει να τρώμε ενδιάμεσα, όπως είπε κ η Mumbasha. Εμένα μπου ζήτησε να περιορίσω τις μερίδες ψωμιού - κουλουρακίων - παξιμαδακίων - φρυγανιών σε 3 την ημέρα. Γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών σχετικά ελεύθερα, πρωτεϊνη ελεύθερα, φρούτα 2-3 καθημερινά. Νομίζω στην πράξη είναι αρκετά εφικτό. Δηλαδή το μεσημέρι να φας μια σαλάτα και στήθος κοτόπουλο ή 1 μπιφτέκι (όχι φουλ στο ψωμί βέβαια) είναι αρκετό για να χορτάσεις. Επίσης ο κάθε οργανισμός λειτουργεί διαφορετικά στον μεταβολισμό των τροφών. Εμένα π.χ. με ρύζι πάει στον θεό με πατάτες τηγανιτές είναι μια χαρά... :roll: Ελπίζω μέχρι να βγάλω άκρη να έχω γεννήσει βέβαια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Είμαι τελείως ούφο...Τώρα είδα την τρίτη σελίδα συζήτησης!! :lol:

Και εγώ φοβάμαι το ενδεχόμενο ινσουλίνης αλλά ότι και να γίνει θα είναι για το καλό των μωρών μας. Το μόνο που είναι στο χέρι μας ρε κορίτσια είναι να είμαστε σωστές σε αυτά που μας είπαν να τηρούμε και να κάνουμε υπομονή να περάσει! Δεν φαντάζομαι να πρέπει να ακολουθούμε διατροφή και μετά την γέννα...ε? Μόλις γεννήσουμ είμαστε πάλι free... σωστά??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Προσθήκη...