Μετάβαση σε περιεχόμενο

Η καθημερινότητα με τον θηλασμό


Recommended Posts

Κορίτσια το ξέρω οτι μπορεί να γελάσετε αλλά έχω κάποιες πρακτικές απορίες σχετικά με την καθημερινότητα του θηλασμού!!

Ο μπέμπης μας είναι μόλις 24 ημερών και απο την στιγμη που είμαστε συνέχεια μέσα στο σπίτι είμαι με ένα βυζί έξω συνέχεια.Όταν θα αρχίσουμε όμως τις βολτούλες πως θα τον θηλάζω?

ΠΧ όταν θα πάμε στην εκκλησία για τις ευχές,αν πεινάσει τι θα κάνω?Το ίδιο ισχύει και για μια βόλτα όταν ανοίξει ο καιρός με το καρότσι τι θα κάνουμε?Δεν θα μπορώ να θηλάζω έξω....

Μετά τι ρούχα θα πρέπει να φοράω εγώ?!?!?Για τους πρακτικούς λόγους εννοείται!!

Το ξέρω οτι μπορεί να σας φαίνονται χαζοί οι φόβοι μου μπροστά στα οφέλοι του θηλασμού αλλά απο την άλλη και η μαμά δεν πρέπει να έχει μια 'φυσιολογική' καθημερινότητα μαζί με το μωράκι της?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μην ανησυχείς, κι εγώ τα ίδια έλεγα! Θα στρώσει σιγά σιγά, και δε θα πρέπει να είσαι με το βυζί απ' έξω! Αν, όμως, βγείτε και πεινάσει στη βόλτα, μια χαρά μπορείς να τον θηλάσεις έξω. Εμένα με βολεύει το εξής τώρα που είναι χειμώνας: ένα χοντρό πουλόβερ από πάνω, και μια πιο λεπτή μπλούζα με ντεκολτέ από κάτω. Σηκώνω το πουλόβερ και κατεβάζω τη μπλούζα, έτσι το βυζί γίνεται "σάντουιτς" ανάμεσα στο πουλόβερ και τη μπλούζα, και κατευθείαν βάζω τον μικρό στο στήθος, οπότε δεν προλαβαίνει κανείς να δει το βυζί. Τον σκεπάζω και με μια κουβερτούλα και δε φαίνεται τίποτα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κ μενα η δικια μου ειναι 26 ημερων...μα γιατι δεν υπαρχει ομαδα με μαμαδες ιανουαριου φεβρουαριου...ή υπαρχει κ δεν την εχω δει ακομα εγω.... :?

Μην αγχωνεσαι για ολα υπαρχει λυση....μια πανα ριχνεις απο πανω κ δεν φαινεται τιποτα...αλλα κ αν παλι δεν βολευει ενα θηλαστρο κ εχεις γαλα στο μπουκαλι....

Αννα Μαρια εμενα ο γιος μου μεχρι 6 μηνων ηταν καθε 45 λεπτα στο στηθος.....χειροτερα απο την αρχη....αχ το ζουζουνακι μου :lol: οταν πηγαιναμε για καφε τον θηλαζα πριν βγω απο το αμαξι κ στο 45 ετρεχα ξανα στο τουτου αν ηταν κοντα...αν ηταν βραδυ (γιατι βγαιναμε πολυ στην ροδο τοτε δεν ειχαμε κ κριση) εριχνα μια πανιτσα κ τον ταιζα εξω....παντως κανεις δεν με κοιτουσε περιεργα...

αχ το ωραιοτερο πραγμα ειναι ο θηλασμος....πως κ πως περιμενα να ξαναθηλασω....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα και να σου ζήσει το μπεμπίδιον!!!Αντε και καλά αρμέγματα σου εύχομαι κι εσένα!!!Εγω έχω μια μπεμπουλα σχεδόν 7μηνων και τη θηλαζω ακόμη παντού!Παντα με προσοχή βέβαια γιατι δεν είμαι και τελείως εξοικειωμένη με το να τα πεταω όπου βρω,απλά φρόντιζω να είμαι σε ένα χώρο που δε με πολυβλεπουν κι αν δεν μπορω να πάω σε κάποιο πιο ήσυχο χώρο απλώς γυρίζω την καρέκλα μου πλάτη στους υπόλοιπους και όλα μια χαρα!!!Επισης είχα κι εγω αυτη την απορία με τα ρούχα και είχα απογοητευτεί λίγο στην αρχη αλλα βρήκα ένα site σουηδικό το boobdesign.com και βρήκα απίστευτα ωραία ρούχα για εγκυμονούσες και θηλαζουσες που με βόλευουν τέλεια!!!εχουν ειδικά κρυφό άνοιγμα για το θηλασμο και τις περισσότερες φορές δε με παίρνει χαμπάρι κανείς!!!Ριξε μια ματια αν θέλεις,αξίζει!!!Αν θέλεις μπορω να σου στείλω περισσότερες λεπτομέρειες για τιμές,νούμερα,και πως τα παραγγελνεις. Και εννοείται μην μπεις στη διαδικασία του να μην βγαίνεις επειδή θηλαζεις!Να αρπαζεις το μπεμπάκι σου με κάθε ευκαιρία και να ξαμολιέστε για βολτούλες!!!Σου εύχομαι να εξοικειωθεις σύντομα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kaλημερα και απο μενα

ειναι πολυ μικρουλι καλε το μωρακι σου να σου ζησει!

κοιτα με τον καιρο θα νιωσεις και συ πιο ανετα με το θηλασμο και τις βολτες

εγω την σκεπαζα με ενα σεντονακι η κουβερτουλα και την θηλαζα

οι περισσοτεροι νομιζαν οτι την κοιμιζα..

αμαξι και να φευγω καπου μονη μου να την ταιζω δεν με βολεψαν γιατι ηταν και ειναι ενα παιδι που θηλαζει πολυ συχνα ακομα και τωρα που τρωει απο ολα οποτε επρεπε συνεχεια να ειμαι με το αγχος και δεν μπορω να αγχωνομαι για το που θα την θηλασω

επισης τα ρουχα θηλασμου δεν με βολεψαν ασε που ειναι και τσιμπημενα σε τιμες

απλα φροντιζα να φοραω μπλουζες η φορεματα με ανετο λαιμο και απλα κατεβαζα την μπλουζα μου

δλδ πρωτα εβαζα τη μικρη σε σταση θηλασμου σκεπαζομουν μετα και κατεβαζα τη μπλουζα μου

με τον καιρο θα το κανεις στο αψε σβησε..

επισης τα σουτιεν θηλασμου δεν με βολεψαν καθολου με κεινο το κλιπακι

δεν το εβρισκα ποτε να το κλεισω επρεπε να ακουμπησω καπου το μωρο και μετα να το κλεισω

δλδ βεξε μου και γλιστρησα..

φοραγα συνηθως μπουστακια η τα σουτιεν μου και τα καυεβαζα

βεβαια εχω μικρο στηθος και βολευε..

ελπιζω να σε βοηθησα

θα βρεις τον τροπο που θα σε βολεψει

καλους θηλασμους σε ολες μας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καταρχην να σου ζησει το μωρακι σου!!!δεν ειναι αστειες οι αποριες σου..ολες σκεφτομασταν καπως ετσι στην αρχη..

Εγω εχω ενα αγορακι σχεδον πεντε μηνων..τους δυο πρωτους μηνες ο θηλασμος ηταν δυσκολος..ηταν κολλημενος πανω μου σχεδον 20ωρες το24ωρο..δεν πολυεβγαινα τοτε και στο σπιτι φορουσα μπλουζακι τιραντε με μια ζεκετουλα απο πανω..

Μετα τους δυο μηνες ο δικος μου ρυθμιστικε καπως..θηλαζουμε καθε τρεις με τεσσερεις ωρες και δεν καθεται με τις ωρες στο βυζι..

Τωρα ξεκινησαμε εξοδους..εγω θηλαζω στο αυτοκινητο..μεχρι και στο παρκιγκ του σουπερμαρκετ θηλασα..

Για ρουχα εγω βολευτηκα με δυο φορεματακια με λιγο ντεκολτε και πουκαμισακι ε ζακετακι παλι..

Στην εκκλησια δεν θα αργησετε πολυ.. 10-15 λεπτα περιπου..θηλασε τον πριν φυγεις απο το σπιτι η στο αυτοκινητο..

Καλους θηλασμους!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κ μενα η δικια μου ειναι 26 ημερων...μα γιατι δεν υπαρχει ομαδα με μαμαδες ιανουαριου φεβρουαριου...ή υπαρχει κ δεν την εχω δει ακομα εγω.... :? .

Χρυσάνθη, υπάρχει! Δες εδώ http://www.mammyland.com/forum/29/19463?start=780

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλά, εμείς στην εκκλησία καθίσαμε γύρω στη μιάμιση ώρα! Πήγαμε χωρίς να ενημερώσουμε τον ιερέα, λίγα λεπτά πριν αρχίσει ο εσπερινός και μας είπε να καθίσουμε να τελειώσει ο εσπερινός. Ήταν και παραμονή Πρωτοχρονιάς και είχε πολύ κόσμο και φαίνεται δεν ήθελε να αφήσει τον κόσμο να περιμένει. Μιλάμε, ο μικρός δε χαμπάριασε. Κοιμόταν όλη την ώρα! Ούτε όταν τον πήρε ο ιερέας και τον περιέφερε μες στην εκκλησία δεν κατάλαβε τίποτα!!! Και γενικώς, όσες φορές πήγαμε για καφέ, κοιμόταν συνέχεια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Moraxella, εγώ θήλασα 7,5 μήνες!

Τους πρώτους δύο μήνες είμασταν αυτοκόλλητες και θήλαζε συνέχεια. Μετά, οι θηλασμοί σε εμένα δεν αραίωσαν ιδιαίτερα οπότε το πήρα απόφαση ότι θα θηλάζω και έξω, και έτσι και έγινε. Θήλαζα όπου μπορείς να φανταστείς με προσοχή για να μην εκτείθομαι. Βολεύτηκα τρομερά με τις μπλούζες θηλασμού του H & M που έχουν και πολύ καλή τιμή (δεν σήκωνα μπλούζα, ούτε κατέβαζα). Έξω από την μπλούζα ήταν μόνο η θηλή που καλυπτόταν από το σταματάκι της μικρής, οπότε δεν φαινόταν τίποτα. Μην ντέπεσαι. Ο θηλασμός είναι κάτι το φυσικό (δεν είπαμε να πετάς το στήθος έξω απροκάλυπτα). Απλά στην Ελλάδα δεν το έχουμε συνηθίσει. Καιρός είναι, εμείς οι νέες μανούλες, να το αλλάξουμε. Είναι ρομαντικό και συγκινητικό να βλέπεις μια μανούλα να θηλάζει το μωρό της!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα, να σας ζησει το μωρακι σας κ καλούς θηλασμούς !!!

τι μου θυμησες τωρα με αυτο το ποστ... εγω γεννησα Μαρτη κ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ θηλαζε ανα 1.5 ωρα !! εγω δεν ηθελα να θηλασω δημοσια γιατι ντρεπομαι πολύ :oops: κ ετσι θηλαζα ακριβως πριν φυγω κ υπολογιζα τοση ωρα ως τον επομενο θηλασμό να βγουμε... στην αρχη δεν ειχα κ καλό θηλαστρο, αλλα μετα αλλαξα κ ολα πηγαν ακομη πιο καλά με τις βολτες !! φυσικά κ υπηρξαν στιγμές που επρεπε να θηλασω δημοσια κ ετσι το εκανα στο αυτοκίνητο ή σε καποιο πιο απομονωμένο σημειο καλυμμενη με ενα σεντονάκι μικρό :roll:

αλλα πραγματικά με την συχνοτητα των θηλασμων στο πρωτο διμηνο, μεχρι να το συνηθισω εγω στην ουσια κ να το χωνεψω ως νεα καθημερινότητα, φρίκαρα πολλες φορές :lol:

τωρα ομως που το πηρα αποφαση να αποθηλασουμε ξερεις πως αναπολώ εκεινες τις στιγμές ;;;

αχ αχ... :x:x:x:x:x

στο επομενο τωρα :x:x:x:x χιχι :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να μην σκεφτεσαι το τι θα πει ο κοσμος να σκεφτεσαι οτι εκεινη την ώρα απλά τρέφεις το μωράκι σου και ειναι δικαιωμά σου να το κάνεις παντού. Ειναι νωρίς και με τον καιρό θα συνηθίσεις. Και εγώ ειχα βολευτεί με τις μπλούζες θηλασμού βγαινει μονο η θηλή που την πιάνει αμέσως το μωρό και δεν φαινεται τιποτα. Εχω θηλάσει σχεδόν παντού και δεν ενοιωσα ντροπή ουτε μια στιγμή, απο καφετέρια και παγκάκι μέχρι αεροπλάνο (45 λεπτά πτηση και δεν σταμάτησε να θηλάζει), εκκλησια (στην βάπτισή της ο κοσμος με χαιρετούσε και εγώ θηλαζα) και το καλοκαιρι στην παραλια.

Ολα καλά θα ειναι κάνεις το καλύτερο για το μωράκι σου αυτο να θυμάσαι και εσύ θα εχεις μια νορμαλ καθημερινότητα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Όταν θα αρχίσουμε όμως τις βολτούλες πως θα τον θηλάζω?

Δεν θα μπορώ να θηλάζω έξω....

Μετά τι ρούχα θα πρέπει να φοράω εγώ?!?!?Για τους πρακτικούς λόγους εννοείται!!

γιατί δεν θα μπορείς να θηλάζεις έξω? :o:o:o:o:o

το πιο απλό πράγμα.......με τον γιο μου ήμασταν κάθε μέρα έξω ανεξαρτήτου καιρού, τον έχω θηλάσει παντού από αεροδρόμιο μέχρι και πεζουλάκι :D .....και σε καφέ και σε εστιατόρια, ποτέ δεν έτρεξα σε αυτοκίνητο, γιατί να το κάνω άλλωστε? έκανα κάτι κακό που έπρεπε να κρύψω? όχι.......δεν φόρεσα ειδικά ρούχα, απλά όχι στενά έτσι ώστε να μπορώ να σηκώνω την μπλούζα μου!!! ;) ....ποτέ δεν έριξα κάτι πάνω από το μωρό ;) .....και κανείς ποτέ δεν με κοίταξε με βλέμμα απορίας ή απέχθειας!!! :!:

το ίδιο έκανα φυσικά και μετά με την κόρη μου :D

μπορεί στην αρχή να σου φανεί κάπως, αλλά αγνόησέ τους όλους!!! :D

Καλημέρα :D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στην αρχη τα ιδια σκεφτομουνα και εγω τελικα αρχισα να θηλαζω στο μαγαζι μου και μετα στην παιδιατρο και τωρα παντου βαζω μια κουβερτουλα αμα ειμαι εξω και αμα ειμαι σε αλλο σπιτι παω σε αλλο δωματιο πελον δεν θηλαζει οοολη μερα και της δινω και πιπιλα οχι στηθος για πιπιλα για να μην εχω αυτο το θεμα...ενα θεμα με το βραδυ εχουμε αλλα κατι θα γινει οποτε μην αγχονεσαι ειναι νωρις ακομα τωρα αν νομιζεις οτι δεν μπορεις οταν θες να πας καπου βγαλε το με το θηλαστρο και δωσε να πιει..αυτα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Για εμένα, μπορεί και τσάμπα να το σκέφτεσαι.. μετά από τρίμηνη καταστολή των ενδογενών ορμονών δεν ξέρεις αν θα είναι καλές οι ορμόνες στην πρώτη εμμηνόρροια για να προχωρήσετε σε διέγερση.. μίλα με το γιατρό σου κάνε τις εξετάσεις σου δείτε πως θα είναι ο κύκλος σου και το αποφασίζετε τότε με το γιατρό σου..! Εγώ τουλάχιστον και σύμφωνα με αυτά που έχουν αναφέρει κορίτσια στο παρελθόν με ενδομητριωση, αν έπαιρνα το οκ από το γιατρό μου να προχωρήσουμε θα το έκανα τώρα που θεωρητικά η ενδομητριωση είναι σε ύφεση και οι πιθανότητες καλύτερες..
    • It is one of the well-known complications following in vitro fertilization (IVF) with embryo transfer (ET). The incidence of ectopic pregnancy is estimated to be 2.1–8.6% of clinical pregnancy after IVF-ET, which is 4 times higher than natural conceptions. No significant difference could be demonstrated on the incidence of EP in fresh IVF cycles vs. frozen/thawed cycles in a large cohort of patients. Donor egg recipients were found to have a significantly lower incidence of ectopic pregnancy compared with standard IVF patients. Πηγή: Pubmed  Ισχύει.. του εναντίον δηλαδή, η εξωσωματική αυξάνει τις πιθανότητες..
    • Δε γνωρίζω ακριβώς τον λόγο, δε ξέρω να στο εξηγήσω αλλά στην εξωσωματική δεν είναι ασυνήθεις οι εξωμητριες κυήσεις.  Κουλό έτσι; Κι όμως.... 
    • Γειά σου κορίτσι μου! Καλώς ήρθες! Εδώ όλες έχουμε περάσει παρόμοιες καταστάσεις και σε καταλαβαίνουμε. Λυπαμαι για τις αποτυχιες... οι βιοχημικες είναι συνηθισμένες, δυστυχώς. Και εξωμητριες ακους ολο και πιο συχνα... Αλλα, να σε ρωτήσω, πώς σου προεκυψε εξωμητρια από εξωσωματικη; Η εξωσωματικη παρακάμπτει τις σαλπιγγες και απ αυτή την άποψη θεωρείται πιο ασφαλής, αφου η ετ γινεται απευθειας στη μητρα.  Σ αυτό που ρωτάς, να κάνεις όπως αισθάνεσαι. Αν δεν είσαι έτοιμη για νέα διέγερση, να προσπαθήσετε μόνοι σας. Σας δινει το οκ ο γιατρος; Η καλή ψυχολογία έχει μεγάλη σημασία στην εξωσωματικη, να μην πιεστεις, αν αισθάνεσαι κουρασμένη. Ύστερα είναι και το οικονομικό, που είναι υπολογίσιμο κόστος. Η ηλικία σου ποια ειναι;  Από την άλλη, σκέψου ότι τα κέντρα κλείνουν κάποια στιγμή τον Αυγουστο. Δηλαδή αν πατε τον Ιούνιο μονοι σας και δεν προκυψει, οριακά προλαβαίνετε τον Ιούλιο, αναλόγως και τις ημερομηνίες της περιόδου σου. Ζύγισε τα όλα αυτά. Πάντως ο ένας ή οι δύο μήνες δεν κάνουν την διαφορά. Εμεις εδω ειμαστε, όπου μπορούμε να βοηθήσουμε. Καλή επιτυχία.
    • @ditaki μωρε και γω εχω ενέργεια και εννοειταο δε με πήραν τα χρονια. Εσυ ομως εισαι ηδη εγκυος. Και η ολη διαδικασία της συλληψης εχει ενα αγχος. Απλα αλλο να εισαι πχ 32 και να προσπαθείς για 3ο και αλλο 36. Προσωπικά δεν εχω σκοπο να κανω ελευθερα πχ εφορου ζωης και όποτε ερθει. Αν ήμουν 32 πχ θα ελεγα οτι εχω μια 3τια ανετα μπροστα μου. Αντιθετως αν ειχα μονο ενα παιδι ναι θα προσπαθουσα οσο με επαιρνε. Και στα 40 μου ακομα. Και στα 40 φευγα. Αν ολα πήγαιναν καλα τωρα θα ειχα ηδη ενα ακομα μωρο. Αλλα τωρα δεδομενων των συνθηκων εχω ενα χρονο διάγραμμα. Αν ερθει μέχρι τότε καλως. Αν οχι παλι καλως.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...