Μετάβαση σε περιεχόμενο

Θηλασμός και χαμηλό σίδηρο


Recommended Posts

Γειά σας!

Θηλάζω αποκλειστικά εδώ και τρεις μήνες σχεδόν. Γενικά έχω αδύναμο οργανισμό, έχω αναιμία και μετά τη γέννα η αιμοσφαιρίνη μου ήταν αρκετά χαμηλή, κάτω από δέκα. Τώρα πέρασα μια άσχημη βδομάδα με μια μίνι υπερκόπωση και γαστρεντερίτιδα και φυσικά το σίδηρό μου είναι στα πατώματα. Δε σταμάτησα καθόλου να θηλάζω και φυσικά παίρνω συμπλήρωμα σιδήρου.

Υπάρχει περίπτωση να πέφτει το σίδηρο (και) από το θηλασμό; Δεν το πιστεύω γιατί όταν ο γυναικολόγος μου, μου έδωσε συμβουλές τι να κάνω με το σίδηρο μετά τη γέννα, δε μου είπε σε καμιά περίπτωση να σταματήσω να θηλάζω. Αλλά ανησύχησα λίγο. Έχει καμία παρόμοια εμπειρία;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννα μαρια, ο θηλασμος δεν μειωνει τα αποθεματα σιδηρου..εφοσον παιρνεις και συμπληρωμα , δεν χρειαζεται να φοβασαι κατι..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αυτό πιστεύω κι εγώ, αλλά είπα να ρωτήσω και άλλες, να έχω να απαντάω όταν μου λένε (λέει η πεθερά) "μη θηλάζεις αποκλειστικά, θα αδυνατίσεις, δώσε ξένο".

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και εγώ θηλάζω και μια χαρά τα πάω με το σίδηρο παρόλο που έχω γενικά πολυυυυυ χαμηλό...

Όσο για την πεθερά... δείξε της αυτό http://www.familylife.gr/el/mwro-0-2/th ... -thilazoun

Λέει κάπου

'' Όσον αφορά τα συμπληρώματα σιδήρου, οι ανάγκες της λεχώνας σε σίδηρο δεν αυξάνονται κατά το θηλασμό αλλά μειώνονται! Υπάρχει λιγότερη αιμορραγία μετά τον τοκετό και με τη γαλουχία καθυστερεί η έλευση των αιμορραγιών της περιόδου. Το συμπλήρωμα σιδήρου μπορεί να προκαλέσει στο παιδί δυσκοιλιότητα. Δεν πρέπει να δίνεται σε όλες τις γυναίκες ως ρουτίνα αλλά μόνο σε όσες έχουν αναιμία, μεγάλη απώλεια αίματος ή άλλες ενδείξεις.''

Άντε γιατί βαρέθηκα να ακούω αηδίες.... :D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

etoile! πολύ χρήσιμο αυτό που παραθέτεις! Ευχαριστώ πολύ!

Στην πεθερά δεν μπορώ να το δείξω, γιατί είναι πολλάααααα χιλιόμετρα μακριά μας και μας πρήζει απ' το τηλέφωνο, ειδικά τον άντρα μου, ο οποίος στην αρχή έλεγε κι αυτός διάφορα για ξένο, αλλά τώρα δε θέλει ούτε να το ακούει. Και να της το έδειχνα, όμως, θα ήταν λες και της έδειχνα ένα λευκό χαρτί. Σήμερα μου είπε να μην ακούω όλο τον παιδίατρο και να ακούω τους μεγαλύτερους, γιατί οι γιατροί θέλουν να αρρωσταίνουν οι άνθρωποι για να έχουν ασθενείς!

Απλά εγώ ανησύχησα μήπως όντως εξασθενίζει έστω σε ένα βαθμό ο οργανισμός από το θηλασμό, και θα ήθελα να δω τι μπορώ να κάνω. Να σταματήσω το θηλασμό πάντως, δεν το θέλω με τίποτα. Είναι το πιο εύκολο και ανέξοδο πράγμα, αφήστε που μόνο που βλέπω τη φατσάρα του όπως θηλάζει είναι όλα τα λεφτά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλε οχι βεβαια ...δε σταματαμε το θηλασμό !!!!!! ειδικα για κατι τετοιο !

αστη να λεει :lol: ετσι ειναι οι πεθερούλες...για να λενε :lol:

εσυ κοιτα να τρως καλά που αναρρώνεις απο τετοια ταλαιπωρια, γιατι γενικώς χρειάζεσαι δυνάμεις στην καθημερινότητα :D

πολλα φιλιά κ καλη συνεχεια στους θηλασμούς !! :x:x:x:x:x

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαρία, ευχαριστώ!

Καλά, η πεθερά είναι μια αμόρφωτη γυναίκα, ας πει ό,τι θέλει. Εδώ στο νοσοκομείο όταν έπαθα γαστρεντερίτιδα μου είπε η γιατρός να μου βάλουν ορό με φάρμακα και όταν της είπα ότι θηλάζω μου είπε "έτσι κι αλλιώς, όταν αρρωσταίνουμε, σταματάμε το θηλασμό". Και μετά οι παιδίατροι μου έλεγαν να σταματήσω να θηλάζω αν ανεβάσω πυρετό και να βγάζω το γάλα μου και να το πετάω... Μόνο ο δικός μου παιδίατρος και μια ειδικευόμενη στο νοσοκομείο μου είπαν να συνεχίσω το θηλασμό (όχι ότι είχα σκοπό να τον σταματήσω).

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννα μαρια, η βιβλιογραφια αναφερει πως κατα τον θηλασμο ο οργανισμος χρειαζεται καπου 350-500 θερμιδες παραπανω αλλα αυτο δεν ειναι κι απολυτο..δεν αναφερεται καπου οτι εξασθενει ο οργανισμος..

Απο την αλλη η ιδια η ελλειψη σιδηρου προκαλει κοπωση..

Η αντιληψη οτι οι γιατροι θελουν να αρρωσταινει ο κοσμος για να εχουν ασθενεις θεωρω οτι ειναι τελειως ακυρη!και ειδικα οταν προκειτε για παιδακια..

Σχετικα τωρα με τον θηλασμο, ενα εχω να πω..η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια..

Τραγικο..δεν το συζητω..εγω πριν λιγο καιρο ειχα βγαλει επιχειλιο ερπη κι ολοι μου ελεγαν να σταματησω να θηλαζω γιατι θα περασει ο ιος του ερπητα απο το γαλα στο μωρο και ειναι πολυ σοβαρο κτλ....πηρα τηλ την παιδιατρο και μου ειπε να συνεχισω να θηλαζω κανονικα και να βαλω και ζοβιραξ αμα θελω..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννα Μαρια καλημερα κι απο μενα!!

μη σταματας τον θηλασμο για τιποτα και για κανενα!!

οταν θηλαζα ειχα παθει κι εγω γαστρεντεριτιδα κι ο γιατρος μου ειχε πει σε καμια περιπτωση να μη σταματουσα τον θηλασμο !! φοραγα μονο μασκα κι αυτο ηταν ολο!!

επειδη εχω κι εγω χαμηλο αιματοκριτη,οσο θηλαζα (για 6 μηνες),επαιρνα το σιδηρο που επινα στην διαρκεια της εγκυμοσυνης..κι ο μικρος δε παρουσιασε ποτε δυσκοιλιοτητα ομως!!

απλα προσεξε πιο πολυ την διατροφη σου πχ μοσχαρι, φακες, σπανακι με μετρο ομως τα δυο τελ.γιατι προκαλουν αερια στο μωρο!!

καλη συνεχεια!!!

α! μη το ξεχασω!η παιδιατρος μου ειχε συστησει να τρωω σουσαμι,ταχινι,χαλβα για το σιδηρο και για να ειχα και πιο πολυ γαλα!!!ειχε θεαματικα αποτελεσματα!!!εχε το υποψη σου,αλλα συζητησε το και μαζι με τον παιδιατρο σου!!

φιλια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νατασούλα, ναι, είμαστε καλύτερα, ευχαριστώ!

Αγγελική, σου είπα και στο άλλο ποστ για την πεθερά, ΗΛΙΘΙΕΣ απόψεις ΗΛΙΘΙΩΝ ανθρώπων.

Μαρίνα, εμένα γενικά ο σίδηρος δεν ανεβαίνει με τη διατροφή. Τρώω μοσχάρια και τέτοια, αλλά δε βοηθούν ιδιαίτερα. Ούτε του δικού μου το συμπλήρωμα σιδήρου του προκάλεσε δυσκοιλιότητα, το αντίθετο μάλιστα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννα Μαρια να συνεχίζεις τον θηλασμο κανονικά εγώ οταν ειχα αρρωστήσει μου ειχε πει η παιδιατρος μεχρι 38,5 μπορώ να θηλάζω κανονικά μετά να περνω αντιπυρετικό και μολις πεσει ξανά κανονικά, γαλα δεν ειχα πετάξει ποτέ, του περνάς αντισώματα και ειναι για καλό του. Η Αγγελική μου ειναι δυο χρονών και να μου έχει αρρωστήσει τρεις τέσσερις φορές συνολικά ε ολες της φορές με λιγο ντεπον την δεύτερη μέρα ήταν καλά, δεν την έχω παει ποτέ παιδιατρο για αλλο λογω περα απο εμβολιο. Θεωρώ και πιστεύω οτι αν δεν την ειχα θηλάσει τοσο δεν θα ήταν ετσι τα πράγματα.

Τωρα για τον σιδηρο αν πέρνεις σε συμπλήρωμα οτι επερνες και κατα την εγκυμοσύνη καλό σου κάνει.

Να τρως καλά να πινεις υγρά πολλά και ολα θα ειναι μια χαρά. Φιλια στον Αντρικο σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννα Μαρια μου εγω δεν εχω χαμηλο αιματικριτη ποτε δεν ειχα αλλα θα σου πω το εξης..εγω δεν πινω σιδηρο παρα μονο αμα ζαλιζομαι(οχι απο το ιλλιγγο ετσι)λογω δισκοιλιοτητας δεν πινω τωρα που ημουνα νοσοκομειο το σιδηρο και η αιμοσφαιρινη ηταν στο φουλ στο ανωτατο οριο χωρις πλακα τρωω τα παντα ομως οποτε δνε το πιστευω αυτο που λεει η πεθεραα και η κολλητη μου που εχει και αναιμια και θηλαζει πινει τα συμπληρωματα και ειναι μια χαρα ουτε ενα προβλημα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα, και ευχομαι γρηγορα να είσαι δυνατή!

Είσαι καλύτερα? Συμφωνω με όσα είπαν τα κορίτσια και επαναλαμβάνω "το θηλασμό δεν τον σταματαμε ποτε όταν αρρωσταίνουμε..ακόμα και με γαστρεντερίτιδα..εγώ με πυρετό και ίωση θηλαζα κανονικα και ίσα ίσα ένιωθα ότι του έκανα εμβόλιο αντισωματων!

Μην κολλάς και μην ακούς τίποτα και κανένα..φυσικά.."το γαλα σου είναι αραιο, δε χορταινει το παιδί, ο θηλασμός σε αδυνατίζει ή αν τους συμφέρει, σε παχαίνει, σου κανει κακό, σε εξασθενεί και φυσικά από μια ηλικία και μετα ο θηλασμός δεν προσφέρει τίποτα γιατί το γαλα σου είναι σκετό νερό και δεν έχει βιταμίνες..."Μόλις σου παραθεσα ένα κοκτέιλ από βλακείες και ανακρίβειες που αν δεν εχεις ακούσει σίγουρα θα βρεθεί καποιος/α χρυσόστομη να σου τα πει!!

Και τωρα όπως είδα και στο τικερακι σου 2 μηνες και κατι θηλάζεις? Με το καλό να φτασεις τους 20 αν θελεις όπως εγω, και να δεις τί κουλά θα ακούσεις!!!! Αν τα γραψω, θα εκδόσω βιβλίο με ανέκδοτα!!!! Μη μασας συντοπίτισσα!! ;) Αλλωστε γιαυτο δεν έχουμε 2 αυτιά?? !!!! :lol::lol: Περαστικά σας!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

υ.γ..εμενα ο γιατρός μου είχε πει να περνω συμπλήρωμα σιδήρου για όσο θηλάζω, αν και εγώ το αμέλησα από ένα διαστημα και μετα! Και εγώ μια ζωή χαμηλό αιματοκρίτη έχω...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστώ πολύ όλες!

Εννοείται ότι όλα τα μαργαριτάρια που μου λέτε ότι θα ακούσω, τα έχω ακούσει ήδη! Μέχρι που μου είπαν να κάνω εργαστηριακές εξετάσεις στο γάλα μου μήπως και δεν είναι καλό λόγω της αναιμίας! Και το μωρό να είναι θρεφταράκι, έχει πάει ήδη έξι κιλά!

Φυσικά συνέχισα και θήλαζα όσο ήμουν άρρωστη. Σήμερα πήγα στο γυναικολόγο, μου είπε να συνεχίσω το συμπλήρωμα σιδήρου και ούτε που ανέφερε ότι ο θηλασμός μπορεί να με εξαντλήσει. Ευτυχώς, γιατί καμιά φορά μπορεί ο γιατρός να πει καμιά πατάτα και μετά να ψαχνόμαστε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...