Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια... Έχει κάνει καμιά σας εξέταση για κυστική ίνωση ΔF508? Εμένα μου είπε ο γυναικολόγος μου να την κάνω και εγώ και ο άντρας μου . Το θέμα είναι μετά από λίγο έρευνα που έκανα, τη συγκεκριμένη εξέταση την κάνει ο ένας από τους 2 και βασικά γίνεται ή πριν την εγκυμοσύνη ή στις αρχές (εγώ είμαι στον 7ο) :(:(:( Σε ένα μικροβιολογικό επίσης που ρώτησα εδώ στην περιοχή μου μας είπε το ποσό των 540 ευρώ και για τους 2 και λίγο τρελάθηκα ....

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :):):)

Δημοσίευση

Καλησπέρα!!

Εγώ έκανα την εξέταση αυτή, μαζί με τον άντρα μου, στο ΙΑΣΩ στις αρχές σχετικά της κύησης (3-4 μήνα). Το κόστος ήταν 50 ευρώ για τον καθένα μας, σύνολο 100 ευρώ δηλαδή και για τους δυο. Είναι κάτι ανάλογο με την μεσογειακή αναιμία, θα πρέπει να βρεθείτε και οι δυο θετικοί για να νοσήσει το παιδί (μακρυά από μας κάτι τέτοιο). Η ΔF508 όπως μου χε πει ο γυναικολόγος μου είναι η πιο συνηθισμένη μετάλλαξη του ιού της κυστικής ίνωσης.

Δημοσίευση

Νατάσσα καλησπέρα και με το καλό να έρθει το μωράκι σου!!!! Κυστική ίνωση έχω κάνει και εγω, που είναι σε φάση ανεξήγητης υπογονιμότητας και εξωσωματικής. Είχα πληρώσει 250 ευρώ (μένω επαρχία) και δεν ήταν απαραίτητο να την κάνει και ο σύζυγος, μιας και τα αποτελέσματα ήταν καλά. Καλό είναι βέβαια να την κάνεις αφού στο προτείνει ο γιατρός σου. Σίγουρα θα ξέρει κάτι παραπάνω.Φιλάκια!!!!

Δημοσίευση

Σαε ευχαριστώ πολύ κορίτσια :D:D:D:D Αύριο θα πάρω το γιατρό μου τηλέφωνο μήπως και την κάνω και εγώ στι ΙΑΣΩ (μεγάλη η διαφορά 100 με 540 :roll::roll: ) Εξάλλου εκεί έχω κάνει αυχενική και β' επιπέδου μέχρι τώρα και εκεί θα γεννήσω πρώτα ο ΘΕΟΣ ..... Σας εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου ότι καλύτερο και με το καλό τα ζουζούνια σας :D:D:D:D:D

Δημοσίευση

για πιο λογο σου ειπε να τν κανεις τωρα?

να ξερεις οτι δεν εναι μονο η ΔF508, αυτη ειναι μονο πιο συχνη μεταλλαξη στ Ελλαδα...αλλα υπαρχουν κι αλλες πολλες!:

στ φαση που ειστε καλο θα ειναι να κανετε πιο μεγαλο ποσοστο...και οι 2!

Δημοσίευση

Καλησπέρα natassa.εμενα μου ειπε ο γυναικολογος να την κανω την εξεταση κοντα στον 5ο μηνα.αν σου ειπε να κανεις μονο την μεταλαξη ΔF 508 κοστιζει στο ιασω (που την εκανα και εγω 50 ευρω ).και τα αποτελεσματα τα παιρνεις σε 1 εβδομαδα περιπου!αν σου ειπε να κανεις ολες τις μεταλλαξεις του ιου νομιζω οτι παει γυρω στα 250ευρω το ατομο.ρωτησε τον καλου κακου αν και νομιζω οτι την ΔF 508 προτεινουν οι περισσοτεροι γιατροι.με το καλο το ζουζουνι σου !!!!

Δημοσίευση

To ΔF508 είναι όντως η πιο συχνή μετάλλαξη στην Ελλάδα.Υπάρχουν όμως ακόμα και αρκέτες άλλες.Η κυστική ίνωση είναι η πιο συχνή γενετική ασθένεια στην Ελλάδα!!Και όχι η μεσογειακή αναιμία που πιστεύει ο περισσότερος κόσμος!!!

Στο ΙΑΣΩ η χαμηλή τιμή αφορά λίγες μεταλλάξεις ενώ για τις περισσότερες νομίζω οτι το κόστος είναι 540ευρώ.Το ΙΑΣΩ δεν έχει τα κάταλληλά αντιδραστήρια για την εξέταση αυτή και έτσι συνεργάζεται με το εργαστήριο του κ.Πάγκαλου-γνωστού γενετιστή στην Λ.Βασ.Σοφίας.

Από την άλλη,υπάρχει και το Λαικό Νοσοκομείο.Και συγκεκριμένα το κέντρο μεσογειακής αναιμίας!!!Εκεί πάνε όλοι και κάνουν τις εξετάσεις για την μεσογειακή και την κυστική ΔΩΡΕΑΝ!!!!!!!!!!!!!Απλά η εγκυμοσύνη σου είναι προχωρημένη θα τους πεις οτι είσαι ήδη έγκυος και θα σου κλείσουν νωρίτερα rdv!!

Το site του κέντρου αναφοράς είναι

http://www.laiko.gr/index.php?option=co ... Itemid=125

Ελπίζω να βοήθησα!!!Καλή τελειόμηνη εγκυμοσύνη να έχεις!

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια ...... pebii ο γυναικολόγος μου μας έβαλε να τη κάνουμε τώρα (σε αυτόν το μήνα εγκυμοσύνης εννοώ) τελείως για προληπτικούς λόγους (θεωρώ) ...... όσο για τη συγκεκριμένη μετάλλαξη μου είπε ότι μπορεί να σχετίζεται με κάποιο αυτοάνοσο που έχω εδώ και 2 χρόνια (νόσος του Crohn) . Βέβαια με το γαστρεντερολόγο μου που μίλησα μου είπε ότι καμμία σχέση δεν έχει το ένα (κυστική ίνωση) με το άλλο (Crohn). Όπως και να έχει εμείς θα κάνουμε την εξέταση εννοείται.... Γιατροί δεν είμαστε και ούτε παίζουμε κυρίως με ότι αφορά αυτό το πλασματάκι που κουβαλάω μέσα μου ;););)

Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ ειλικρινά για τις απαντήσεις σας :D:D:D Τελικά θα την κάνουμε στο ΙΑΣΩ αρχές Μαρτίου που θα πάμε για τον υπέρηχό μας στην Αθήνα :):)

Σας εύχομαι ότι καλύτερο μέσα από τη καρδιά μου

Δημοσίευση

prolhptika σε αυτο το μηνα?

τι προληψη?

πραγματικα ειναι ασχετο το αυτοανοσο με την Κ.Ι

εμεις στο β επιπεδου ειχαμε ευρημα που η πρωτη σκεψη ηταν για Κ.Ι...καναμε αμνιο μιας καιδεν προλαβαιναμε να εξεταστουμε και οι 2 για περσοτερες μορφες..και οπως σου ειπα ειναι παρα πολλες!

μεσο της αμνιο ελνξαμε το 85 % των εμφανιζομενων μορφων στηνν Ελλαδα ...η αναμονη ηταν γυρω στο 20ημερο...

το κοστος αρκετα μεγαλο...

ενοειτα ιδιωτικα

αλλα ελενξαμε κατευθεια το μωρο...

αν εσεις ειστε φορεις?

θα χρειαστει να κανει ςαμνιο...

αρα δεν ειναι προληψη!

οσο για το λαικο...ελεγχει το 70-75% κανει κανα μηνα να βγαλει αποτελεσματα

το 85-90% ελεγχεται μονο στο παιδων ....χωρεμειο ...κοστος γυρω στα 300/ατομο και παλι ενα μηνα μιν τα αποτελεσματα!

αλλα για περισοοτερες μορφες!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Τέλεια νέα κορίτσι μου μπράβο πολύ χαίρομαι ...! Ναι πλέον έχω  βγει και έξω αλλά δεν είναι για πολύ να είμαι όρθια γιατί έχω τραβήγματα χαμηλά ... Έχει πάρει θέση ο μπέμπης μου και έχει κάτσει πολύ χαμηλά ίσως ειναι από τον τράχηλο κιόλας.  Παναγίτσα μου κοντεύουμε.   !!! Εσύ βγαίνεις καθόλου πλέον;
    • Με το καλό να έρθει και το δικό σας το μωράκι και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου.  Υπομονή μια μέρα ακόμη. 😊
    • Ευχαριστούμε! Τις μύξες γενικά τις παντρευτήκαμε 🙃 Πυρετό έκανε μέχρι 38.3 για 1-2 μέρες, την είδε όμως ο παιδίατρος για το αντιγριπικό την πέμπτη και την βρήκε οκ, δεν είχε ακροαστικά.  Της κατεβαίνουν και τα πάνω δόντια και της πέσαν όλα μαζί της καημένης... Η ψυχούλα μου όμως έχει καλή διάθεση, ζητάει συνέχεια να της βάζουμε μουσική και χορεύει 😂και θέλει όλη μέρα βόλτες  Απλά τη νύχτα όταν ξυπνάει δυσκολεύεται να ξανακοιμηθεί, από τον πόνο λογικά, και κλαψουρίζει. Οπότε της βάζω αλοιφή και την κουνάω μέχρι να την ξαναπάρει ο ύπνος  Καταλαβαίνω αυτό που λες για την απόσταση, λογικό... Πάντως για τη δικιά σου, αν και ταλιμπανάκι, μπορεί να σε εκπλήξει ευχάριστα! Στα περισσότερα events/θέατρα για μωρά είναι δομημένοι έτσι οι χώροι που τα μωρά έχουν κάποια ελευθερία κίνησης, κάθονται πχ σε μαξιλάρια στο πάτωμα με τους γονείς.  Οπότε δεν είναι καθηλωμένα να κοιτάνε το οποίο είναι κουραστικό ακόμα και για εμάς τους ενήλικες! Για το μέλι έχεις δίκιο, το διόρθωσα... μην πάρω καμιά μανούλα στο λαιμό μου   Κι εγώ γενικά τη θαυμάζω την όρεξη της @Kiddo με τις τροφές και το θεωρώ κι εγώ πολύ σπουδαία δουλειά! Αλλά να σας πω την αλήθεια δεν το παρασκέφτομαι κιόλας, κοιτάω να είμαι ενημερωμένη, προσπαθώ για το καλύτερο και το πάω όπως μας βγει    Αυτό που με παρηγορεί και μου διώχνει το άγχος είναι ότι εγώ μεγάλωσα με μπισκοτόκρεμες κτλ και τώρα τρώω τα πάντα... ίσως τα παρατρώω κιόλας δηλαδή 😂 και λίγο peacky eating καλό θα μου έκανε σε αυτή τη φάση που τρώω για 10  Οπότε για μένα μην πνίγεσαι, ταίζεις τα παιδιά σου με υγιεινό σπιτικό φαγητό οπότε κάνεις ήδη τρομερή δουλειά!  Απίστευτο ότι θα γίνει ενός!! Ήσουν η πρώτη της παρέας! τα περιμένω κι εγώ τα πρώτα γενέθλια πως και πως... θα θελα κιόλας να της κάνω καμια μικρή τουρτίτσα για μωρά Αν έχει πετύχει καμία μανούλα καμιά καλή συνταγή ας τη σφυρίξει!  χαχαχα αυτό με την τσίχλα ακριβώς το ίδιο 😂
    • Καλημέρα κορίτσια. Εμεις πάμε καλά,τελικά την πείραζε από ότι κατάλαβα το γάλα μετά από το μεσημεριανό,παρόλο που μεσολαβούσε 2ωρο. Τρώει ευχάριστα το μεσημεριανό,τονκαλυτερο της ειναι μπούτι κοτοπουλο με μισή γλυκοπατα,λίγο καρότο, λίγο κολοκύθι και προχθές έβαλα και αστράκι.  Τρώει ένα μπολ γεμάτο.   Εν τω μεταξύ κατι την τσίμπησε στο χεράκι και έχει μια τεράστια φουσκάλες με πυον μέσα. Έστειλα φώτο στον γιατρό και περιμένω να μου πει. @Elenaki12 τι αντράκι ειναξ αυτό, μου θυμιζει τον γιο μου ετσι οπως τα κανει ολα γρήγορα. Η δικια μου βγηκε τεμπελιτσα. Αν και οπως μου ειπε και ο γιατρος την παιρνει το βαρος της κοιλιας μπροστα. Έγινε 28/10 6 μηνών. Ζυγιστηκαμε προχθές και είναι 8750 και ύψος 71-72εκ.  Παρακάτω είναι η κούκλα μου. 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...