Μετάβαση σε περιεχόμενο

Απορίες για θηλασμό με θήλαστρο απο πολύ νέα μαμά


Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Το μωράκι μου είναι 5 ημέρων και έχουμε αρκετές απορίες για το θηλασμό!Για να σιγουρευτούμε τι τρώμε απο το στήθος χρησιμοποιούμε και θήλαστρο.Οι απορίες μας είναι

1). πόση ώρα αλλά και πόσο συχνά κάνει να χρησιμοποιούμε το θήλαστρο σε κάθε μαστό?

2). πως το αποθηκεύουμε το μητρικό για τις λίγες ώρες μέχρι τον επόμενο θηλασμό?

3). το βάζουμε ψυγείο?

Τα στήθοι εχουν ήδη αρχίσει να είναι πολύ βαριά, να έχουν σκληρίες σε σημεία, να είναι επώδυνα και να έχω δέκατα (37,1).

Σας ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να έχω σύντομα νέα σας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοπέλα μου να σου ζήσει!!

Γιατί μπερδεύεσαι με τα θήλαστρα και δε θηλάζεις απ'ευθείας το μωράκι σου?

Μπορείς να είσαι σίγουρη αν τρέφεται σωστά μετρώντας τις πάνες του μωρού,πρέπει να έχει 3-4 κενώσεις και τουλάχιστον 8 τσίσα το 24ωρο.

Επιπλέον το θήλαστρο δε θα σου βγάλει την ποσότητα που θα σου βγάλει το μωρό,το μωρό είναι το καλύτερο θήλαστρο του κόσμου!!

Τι μάρκα είναι το θήλαστρο που χρησιμοποιείς?

Ρωτάω γιατί δεν κάνουν όλα τα θήλαστρα για εσένα στη φάση που είσαι...

Σου συστήνω να δεις την ομιλία της Πατσούρου που είναι παιδίατρος και σύμβουλος θηλασμού

εδώ.

Είναι 6 μέρη η ομιλία και είμαι σίγουρη ότι θα σου λυθούν όλες οι απορίες,δες το οπωσδήποτε!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα να σου ζήσει το μπεμπάκι σου γερό και τυχερό να είναι.

Είναι πολύ νωρίς για να χρησιμοποιείς θήλαστρο γιατι δεν έχει εδραιωθεί ακόμα η γαλουχία και δεν τη βοηθάς με αυτό τον τρόπο. Βάζε το μωράκι σου στο στήθος οποτε το ζητάει σίγουρα τραβάει όσο χρειάζετε και σίγουρα καλύτερη ποσότητα απο όσο θα έβγαζε το θήλαστρο στον ίδιο χρόνο. Δεν έχει νόημα να ξέρεις πόσα ml πίνει απο το στήθος, μέτρα τις πάνες οπως σου είπε και η άλλη μανούλα και κάνε υπομονή μέχρι την πρώτη μέτρηση απο τον παιδίατρο οπου θα βεβαιωθείς οτι πέρνει βάρος κανονικά.

Να έχεις θέληση και ολα θα πάνε καλά, νοιωθεις το στήθος σου βαρύ γιατι τώρα κατέβηκε το γάλα (συνήθως 4η- με 5η μέρα) και όσο για τα σκληρά σημεία το μωράκι με τις θηλαστικές κινήσεις θα κάνει τη δουλειά του και θα φύγουν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σου και να σου ζήσει το μωράκι!

Συμφωνώ με τα κορίτσια, για ποιο λόγο χρησιμοποιείς το θήλαστρο; Δεν είναι ανάγκη να ξέρεις ντε και καλά πόσα μλ πίνει το μωρό σου. Κοίτα τις πάνες, κοίτα αν κοιμάται (αν και, μπορεί να μένει ξύπνιο και να γκρινιάζει και για άλλους λόγους), κοίτα αν φαίνεται ευχαριστημένο.

Είναι πάρα πολύ νωρίς για θήλαστρο. Εγώ είχα χρησιμοποιήσει για κάποιους λόγους θήλαστρο την τέταρτη ή την πέμπτη μέρα νομίζω και έβγαλε ελάχιστο. Ούτε δέκα μλ. Κι όμως το μωρό χόρταινε μια χαρά όταν θήλαζε. Το θήλαστρο δεν βγάζει την ποσότητα που βγάζει το μωρό.

Άσε που έτσι κάνεις διπλό κόπο. Και βγάζεις γάλα με το θήλαστρο, και πλένεις μπιμπερό, αποστειρώνεις μπιμπερό, ταΐζεις με μπιμπερό...

Βάλε το μωρό στο στήθος για να εδραιωθεί η γαλουχία και για να αδειάζει το στήθος σωστά και να μην κινδυνεύσεις να πάθεις καμιά μαστίτιδα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα! Συμφωνώ με τα κορίτσια όλα..

Υπάρχει κάποιος λόγος που χρησιμοποιείς θήλαστρο?

Το καλύτερο θήλαστρο είναι το μωράκι σου..μην μπαίνεις στο τρυπακι του πόσο πίνει..άσε το να σου δείξει αυτό πότε χορταίνει..και μην πνίγεσαι/αγχώνεσαι ότι δε θα το καταλάβεις..ή ότι θα το αφήσεις νηστικό το μωράκι σου...άσε το ανεξάρτητο να σου δείξει τι θελει και δε θα χασεις...ξεκουράσου από το μπιμπερό και τις αποστειρωσεις και απόλαυσε θηλασμούς!!!

Να σου ζήσει!! Καλή συνέχεια και ότι χρειαστείς το μαμμυλαντ είναι εδώ και όλες εμείς!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οχι αγχος !

Μην ακους τους αλλους να σου λενε οτι πειναει το μωρο και δεν χορταινει με το γαλα σου!

Παρε θηλες σιλικονης για το στηθος βοηθαει στην αρχη για να πιασει το μωρο(θα παρεις τις πιο μικρες)και για να μην πονας στην αρχη μετα θα τις βγαλεις.

Να ξερεις οτι το θηλαστρο δεν βοηθαει μειωνει τη ποσοτητα του γαλατος, μπορεις να το χρησιμοποιεις οταν θελεις να ληψεις

Θα το αφηνεις πανω απο 15 λεπτα στο καθενα και την επομενη φορα που θα φαει θα ξεκινας απο το τελευταιο.

Να προμηθευτεις και μια κρεμα για το στηθος γιατι καποιες φορες θα ποναει λιγο, με την κρεμα μεχρι τον επομενο θηλασμο θα εισαι καλυτερα.

Σιγα Σιγα θα την βρεις την ακρη.Καλη επιτυχια

Το γαλα μπαινει στο ψυγειο αλλα και στην καταψυξη.Εχει ειδικα σακουλακια στο φαρμακειο για αποθηκευση.

Για να το ζεστανεις βραζεις σε ενα μπρικι νερο ,το καταβαζει απο τη φωτια,βαζεις το γαλα σε γυαλινο μπιμπερο και το βαζεις στο ζεστο νερο για λιγα λεπτα.Γιατι και γω εκανα την ιδια βλακεια με το θηλαστρο και οταν το μετανιωσα ηταν αργα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνώ με τα κορίτσια!!!

Καλύτερα να μην χρησιμοποιήσεις τόσο νωρίς θήλαστρο…εκτός κ αν είναι ανάγκη να λείπεις από το σπίτι….!!!

Για να βλέπεις όμως τι τρώει δεν είναι λόγος για μένα…. το μωρό σου αν πεινάει θα θηλάζει πιο συχνά!!! Κ με αυτό τον τρόπο στήθος κ μωρό συγχρονίζονται κ θα αποφύγεις κ τα προβλήματα αυτά που αναφέρεις!!

Για το στήθος να κάνεις ζεστές κομπρέσες κ μασάς με χλιαρό νερό, αν μετά το θηλασμό παραμένει βαρύ κ γεμάτο άδειαζε λίγο με το χέρι ίσα να μαλακώνει….

Στην αρχή θέλει λίγο προσοχή μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός (γι’αυτό αποφεύγονται συμπληρώματα κ θήλαστρα) μετά όλα θα γίνονται αυτόματα!!

Όπως σου λένε κ τα κορίτσια μην αγχώνεσαι κ μην ακούς κανέναν που σου λέει πως δεν χορταίνει το μωρό… το στήθος σου άλλωστε δεν μένει ποτέ χωρίς γάλα!!

Όλα θα πάνε καλά κ εσύ θα χαρείς αυτές τις υπέροχες στιγμές!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το μωρό σου όταν πεινάει σε ενημερώνει...μην έχεις άγχος. Σιγά σιγά θα μάθεις πότε πεινάει, πότε πονάει.κλπ

Το σημαντικότερο όμως είναι να το βάζεις στο στήθος και όχι να χρησιμοποιείς θήλαστρο. Ειδικά αν έχεις τα απλά του εμπορίου και όχι νοσοκομειακό θα έχεις πρόβλημα. Θα σου κοπεί το γάλα. Τα θήλαστρα του εμπορίου (swing medela, chicco, κλπ) είναι για να τα χρησιμοποιείς κατά περίπτωση. Να αδειάζεις το στήθος όταν έχεις υπερπαραγωγή, να βγάζεις αν πρέπει να πας κάπου και όχι συστηματικά. Όσο για το ότι έχεις αρχίσει και σκληραίνει πρέπει άμεσα να του κάνεις μαλάξεις.

Θα βάζεις ζεστές πετσέτες πάνω, λίγο βαζελίνι ή λάδι και θα κάνεις έντονες μαλάξεις στο στήθος σου από την μασχάλη προς την θηλή και μετά αφού κάνεις πολλές μαλάξεις θα πιέζεις το στήθος σου να βγάλει το γάλα που περισεύει. Θέλει κάθε φορά μεταξύ των γευμάτων του μωρού μέχρι να σου μαλακώσει το στήθος - θέλει πάρα πολύ προσοχή για να μην πάθεις μαστίτιδα. Εννοείτε πως θα καθαρίζεις το στήθος σου απο την βαζελίνη πριν θηλάσει το μωρό. Το είχα πάθει και εγώ και με έσωσε απο μαστίτιδα η προισταμένη του ορόφου μου στο μαιευτήριο που μου έκανε τρελές μαλάξεις (έκλαιγα από τον πόνο) αλλά με έσωσε. Καλη λοχεία να έχεις!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...