Μετάβαση σε περιεχόμενο

IKA-2η εξ. μετά 4μηνο???


Recommended Posts

Να σας ρωτήσω κορίτσια μήπως ξέρει καμία:

Έκανα εξωσωματική τον Δεκέμβριο, αφού πέρασα Επιτροπή ΙΚΑ, και τώρα πρέπει η δεύτερη προσπάθεια να γίνει μετά από 4 μήνες. Σωστά? Γίνεται να την κάνω νωρίτερα και μετά να ζητήσω από το κέντρο βεβαίωση τον Απρίλιο για να πάρω τα 350? Ή αν μείνω έγκυος μετά δεν θα μπορώ να τα πάρω τον Απρίλιο? Το έχει κάνει καμία σας? Γενικά μετά από μία επιτυχημένη εξωσωματική ενημερώνεις το ΙΚΑ σχετικά με το πότε έμεινες έγκυος? Η μήπως είναι νωρίς να κάνω 2η τον Φεβρουάριο?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα.

Ναι, είναι νωρίς να κάνεις εξωσωματική μέσα σε 2 μήνες, για σένα την ίδια πρώτα απ' όλα...

Ο γιατρός σου συμφωνεί να προχωρήσεις τόσο σύντομα; Πολύ αμφιβάλλω...

Πάντως δύσκολα κ το κέντρο να κάνει άλλες μέρες τη διαδικασία κ να δώσει άλλη βεβαίωση, αποδείξεις κλπ κλπ.

Όχι, άμεσα δεν το ενημερώνεις το ΙΚΑ όταν μένεις έγκυος, στο στυλ "γεια σας, τα κατάφερα", αλλά δεν θα προκύψουν θέματα; Άδεια αν εργάζεσαι, εξετάσεις & φάρμακα...

Άφησε το εύλογο περιθώριο στον εαυτό σου να συνέλθει από την προηγούμενη, ψάξε κ τι δεν πήγε στραβά στο μεταξύ κ προετοιμάσου καλύτερα για την επόμενη!

Η βιασύνη δεν προσφέρει τίποτα, ούτε οι απανωτές εξωσωματικές - ρώτα κι εμένα που έχω κάνει ήδη 5 κ περιμένω να περάσει ο καιρός για να προχωρήσω στην 6η....

Με πολλή αγάπη & όλες μου τις ευχές για καλή επιτυχία!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κατ΄αρχήν σε ευχαριστώ πολύ γα την απάντηση Μαρίνα. Η πρώτη έγινε μισή, δηλαδή μόνο εμβρυοληψία και όχι εμβρυομεταφορά, σε δημόσιο νοσοκομείο. Έκανα 2 ωάρια με βραχύ πρωτόκολλο, αν και πήρα πολλά φάρμακα, και μόνο το 1 ήταν καλό και το πήρανε, κάναμε μικρογονιμοποίηση για σιγουριά αλλά δεν γονιμοποιήθηκε. Οπότε να σου πω την αλήθεια ψυχολογικά δεν κατάλαβα ότι έκανα κάτι...Ο γιατρός μου είπε , όταν τον ρώτησα αν η επίδραση των ορμονών που πήρα διαρκεί, ότι δεν μένουν στο σώμα, η επήρειά τους δεν διαρκεί. Μετά επισκέφτηκα πήγα στο Γέννημα και επίσης εκεί δεν μου είπαν ότι υπάρχει πρόβλημα να ξανακάνω τόσο σύντομα. Το μόνο μου θέμα είναι το ΙΚΑ αλλά προχθές πήγα στην Επιτροπή Εξωσωματικής και πήρα την βεβαίωση για να την καταθέσω μαζί με το τιμολόγιο για να πάρω τα μισά από τα 350 Ευρώ που δίνει το ΙΚΑ και το μόνο που ζητήσανε ήταν η βεβαίωση του κέντρου να αναφέρει τον αριθμό της προσπάθειας (1η, 2η κτλ). Οπότε, παίρνεις τα χρήματα της εξωσωματικής και τέλος. Τώρα όταν μένεις έγγυος, πότε πας πρώτη φορά στο ΙΚΑ και το δηλώνεις; όταν παίρνεις την άδεια. Ε, τότε θα κοιτάξουν πότε είχα πάρει το επίδομα εξωσωματικής?δεν νομίζω. Είπα να μην χάνω χρόνο, αφού, ούτως ή άλλως ήταν σαν να μην έκανα εξωσ/κή την πρώτη φορά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...