Μετάβαση σε περιεχόμενο

Κολικοι.....βοηθεια!!


Recommended Posts

Κοριτσια καλημερα

Σιγουρα πολλες απο εσας θα ειχατε το ιδιο προβλημα,αθεραπευτους κολικους.Η μικρη μου ειναι 2 μηνων και εχει κολικους βασανιστικους λες και την σφαζουν.Της αλλαξαμε το γαλα απο humana σε almiron κι εκει που ειπαμε κατι εγινε,προβλημα με τα κακα της,δεν κανει οπως πριν αλλα οι κολικοι επανηλθαν παλι μετα απο 2 ημερες ηρεμιας.Της δινουμε και τσαγακι αλλα δεν κανει κατι... μηπως καμια σας εχει χρησιμοποιησει κατι αλλο που να βοηθησε?Τα φωτα σας,δεν ξερω πως να την βοηθησω....ελπιζω να ισχυει οτι σε 3 μηνες φευγουν!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα Αναστασια μου!Να χαιρεσαι την μικρουλα σου!Δεν ξερω κανενα τροπο να σε βοηθησω,σου γραφω για να σου δωσω κουραγιο!Εμενα κ οι δυο οι μικρες μου ειχαν απιστευτους κολικους μεχρι σχεδον 4 μηνων :shock:

Μου ελεγαν ολοι οτι καποια στιγμη θα περασουν αλλα ειχα χασει καθε ελπιδα...Σκεψου δυο μωρα να κλαινε νυχτα μερα κ να μη μπορω να τα ηρεμησω με τιποτα...Ομως οτι στους 3 μηνες περνανε,ισχυει.Κ αν οχι τελειως,ελαττωνονται αρκετα κ δεν ειναι κ τοσο εντονοι.Το μονο που μου ειχε πει η παιδιατρος ηταν να μη δινω πολυ ζεστο το γαλα γιατι τους επιδεινωνει.Κ νομιζω οτι απ'οταν αρχισα να τους το δινω πιο χλιαρο οντως ειχαν λιγο ηρεμησει.Α!Οσο για το αλμιρον κ δυσκοιλιοτητα προκαλει κ πολλοι λενε οτι επιδεινωνει κ τους κολικους.Βεβαια αυτο δεν το πολυπιστευω,ολα τα γαλατα λιγο πολυ ιδια ειναι,αλλα για τα κακακια της συνδυασε το με αλμιρον κομφορτ κ δεν θα εχεις προβλημα.Βεβαια κ το humana ειναι ενα παααρα πολυ καλο γαλα.Υπομονη κοπελα μου,θα περασουν κ ουτε θα τους θυμασαι μετα!Στο λεω εγω που τα περασα εις διπλουν!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αναστασία έχει κολικούς όλη τη μέρα κ τη νύχτα ή κάποιες ώρες?

Έχω να σου πω πως λίγο δύσκολο να κάνεις κάτι αποτελεσματικό για τους κολικούς….

Ο δικός μου είχε κολικούς όλη μέρα κ όλη νύχτα κ επειδή δεν κοιμόταν καθόλου του δώσαμε ινφακολικ!!! Νομίζω πως τον βοήθησε σταδιακά… είδα μία διαφορά!! Πρέπει βέβαια να συνεννοηθείς με τον παιδίατρό σου αν είναι υπέρ…

Τώρα άλλο που ανακούφιζε τον δικό μου ήταν τα ζεστά μπανάκια κ το χαμομήλι αλλά το φρέσκο… τα κιντερτε δεν έκαναν τίποτα…..

Μην φανταστείς πως θα γίνουν θαύματα αλλά κάπως μπορεί να ανακουφιστεί!!

Δυστυχώς για τους κολικούς δεν υπάρχουν χρονικά όρια… ο δικός μου είχε από τη γέννηση μέχρι 2 μηνών, μιας φίλης από 4 μέχρι 10, μιας γνωστής από 1 μέχρι 6 κ γενικά υπάρχει ποικιλία στα μωρά!!

Πάντως μη νομίζεις πως τελειώνουν οι κολικοί κ ηρεμείς αρχίζουν άλλα πολύ πιο κουραστικά…..

Υγεία να έχουν τα μικρά μας κ εμείς υπομονή κ κουράγιο να έχουμε να τα μεγαλώνουμε…..

σου εύχομαι σύντομα να περάσει αυτή η φάση!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσάκι καταρχήν να σου ζήσει η μικρούλα και υπομονή πάνω από όλα αυτό θα χρειαστείς!!!

Τώρα εγώ της έδινα χαμομήλι με λίγο γλυκάνισσο ή μάραθο μέσα όχι κιντερτε.. φρέσκα.. την χαλάρωνε πάρα πολύ, δοκίμασε ζεστές κομπρεσούλες στην κοιλίτσα,ζεστά μπανάκια, και μασαζάκι στην κοιλίτσα ξεκινώντας από τον αφαλό κυκλικά και ανοίγοντας σιγά σιγά τον κύκλο πιάνοντας όλη την κοιλίτσα!!

Ελπίζω να βοηθήσουν κάπως και να ανακουφιστεί!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Υπομόνη καλή μου!Οτι σου είπαν οι μανούλες είναι πολύ σωστό!Δ μπορείς να κάνεις κ πολλά πράγματα! κ στη δική μου μπουμπού 3 μήνες κράτησαν!

Υ Π Ο Μ Ο Ν Η!Ξέρω πως είναι δύσκολη κατασταση,άγχος για το μωρό,κούραση,αυπνία,κ οι ορμόνες να κάνουν πάρτυ!

Να φροντίζεις να κοιμάσαι όταν κοιμάται κ η μικρή για να κάνεις οικονομία δυνάμεων!

Θα περάσει κ αυτό κ ούτε θα το θυμάσαι όπως συνέβη σ΄όλες μας!

Να σου ζήσει η μπουμπούκα σου! :D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αναστασία μου να σας ζήσει η φραουλιτσα κ καλή δύναμη !!!

λοιπον εχουμε και λεμε :

1) μπιμπερο απο φαρμακειο ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΛΙΚΩΝ

2) θα εχεις παντα σε ετοιμοτητα σε μια γωνιτσα το σιδερο κ θα ζεσταινεις πετσετουλα κ θα της την βαζεις πανω απο το ρουχαλακι της στην κοιλιτσα της !!!!!!!!!

3) ρωτα το γιατρο σου για το infacolic οπως που σου προειπαν και

4) φροντισε να ρευεται καλα μετα απο καθε γεύμα !

πολύ αγκαλίτσα κ αγαπη (ετσι κ αλλιως :x ) κ υπομονή !!! αν αυτο που θα σου πω σε ανακουφίζει, να ξερεις απ οτι ειχαμε διαβασει σε αρθρα στο ιντερνετ οταν ειμασταν κ μεις σε αυτη τη φαση, ειναι οτι τα μωρα στους κολικους δεν πονανε ακριβώς... απλα ζοριζονται κ μαθαινουν ΠΩΣ λειτουργεί το εντερακι τους κ επειδη αυτη η αισθηση ειναι καινουρια κ περιεργη νιωθουν περισσοτερο "θυμό" παρα "πονο"...

δεν ξερω αν ειναι αλήθεια, αλλα το ευχομαι !!! καλή δύναμη κ συντομα να σας περάσουν !!!!

ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ !!! :x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου ζήσει η μικρούλα.

Εμεις είχαμε πολλούς κολικούς και εμεις πιναμε humana και το αλλάξαμε σε novalac ac είχε μια μικρή βελτίωση και δεν πείραξε και τα κακάκια του. Μας εδωσε και infacolic και μέσα σε 5 μέρες είχαμε δει διαφορα.

Οπως λέει και η μαμα νικόλα εφτιαχνα και εγω χαμομηλι-γλυκάνισο-τίλιο μου το ειχε πει και ο γυναικολόγος μου οταν γεννησα να του το φτιάχνω και οχι κιντερτε γιατι ειναι τιγκα στα γλυκαντικα.

πολύ πολύ αγκαλίτσα και γλυκα τραγουδακια νανουρίσματα και οτι αλλο μπορεις να σκεφτεις τον ηρεμούσε αρκετα η φωνή μου.

Ειχα διαβασει κάπου για το λευκό θορυβο οτι βοηθάει πολύ δηλαδη απορροφητηρας ηλεκτρικη σκούπα πιστολάκι μαλλιών το ειχα δοκιμάσει κατι εκανε και αυτό για λίγο ομως.

Μια κοπέλα ειχε πει πως κοιμηζε το μωρο της κάτω απο τον απποροφητηρα!!

Στους 2μισι μήνες ελατωθηκαν αρκετα και στους 3 και κάτι τελειωσαν. :D:D;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσια ευχαριστω για τις συμβουλες σας και τις ευχες σας,να χαιρεστε τα μωρακια σας....αλλα εχει και 2 ημερες ενω θελει να κοιμηθει την ημερα και δεν γκρινιαζει ιδιαιτερα δεν κοιμαται και ειναι λιγο νωχελικη...αυτο τι ειναι τωρα?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kοπελα μου καλο απογευμα δε θα γραψω κατι διαφορετικο απο τα κοριτσια,λιγο ως πολυ ολες τα ιδια κανουμε,εγω εχω μια θερμοφορα για μωρα την περνεις απο φαρμακειο κ οταν ζοριζεται πολυ τη βαζω στην κοιλιτσα της,κ οπως ειπαν τα κοριτσια αγκαλιτσες κ υπομονη....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μα η επιστημη ολα τα βρισκει,αυτο δεν μπορεσε?Πως αφηνουν τοσο μικρουλικα μωρακια να υποφερουν...ουφ,ελπιζω να μην πονανε πολυ και απλα να γκρινιαζουν επειδη τους χαλανε την ησυχια λιγα πονακια απο το εντερο!! :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου αναστασια μου!!!!κι εμεις ειχαμε πολλους κολικους και αυτο που μου συνεστησε ο γιατρος και μας βοηθησε πολυ,ηταν ο γλυκανισος.το εφτιαχνα σαν τσαγακι και της το εδινα.σε μας εκανε καλη δουλεια.ευχομαι να κανει και στην μπουμπουκα σου!!!!παντως κι εγω νομιζω πως δεν πονανε πραγματικα!νομιζω πως ο θεος δεν θα εκανε κατι για να υποφερουν ολα τα παιδακια!!απλα προφανως,οπως ειπε και η μαρια,ειναι κατι διαφορετικο γι αυτα κι εκνευριζονται!ευχομαι να περασουν πολυ πολυ γρηγορα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ελπιζω απλα να τελειωσουν συντομα και να μπουμε σε ρυθμους...εινια βαρβαρο να μην μπορω να την βοηθησω και να κλαιει απαρηγορητη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αναστασια μου οι κολικοι υποχορουν μετα που θα κλεισει τον 3ο μηνα. τα κοριτσια ειναι πολυ σωστα αυτα που γραφουνε. εγω τον εβαζα και με την κοιλιτσα του πανω στο γονατο μου και του εκανα τις κινησεις σαν να πλαθω κουρουλαρακια, μεχρι να αρχιζει να βγαζει αερια. μετα ανακουφιζοταν και ηρεμουσε. το αλμιρον δεν ειναι και τοσο καλο, το ιδιο προβλημα ειχα και εγω στο μεγαλο μου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...