Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΑΝΩ Σ'ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ - ΝΕΟΙ ΚΥΚΛΟΙ


Recommended Posts

Ο χώρος δημιουργικής έκφρασης και ψυχοθεραπείας «το θαλερό» εγκαινιάζει μια νέα ενότητα δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά.

Τα παραμύθια, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της παγκόσμιας ανθρώπινης κληρονομιάς, φέρνουν το παιδί σε επαφή με αρχέτυπα σύμβολα μέσα από τα οποία εκφράζονται οι ανάγκες του ανθρώπου. Ο χώρος του «μια φορά κι έναν καιρό» και ο μεταβατικός χώρος του παιχνιδιού αποτελούν ένα πεδίο ασφαλές, όπου το παιδί θα μπορέσει άφοβα να επεξεργαστεί το κόσμο, τη θέση του σε αυτόν, αλλά και τα έντονα συναισθήματα που βιώνει καθώς έρχεται αντιμέτωπο με τις αναπτυξιακές προκλήσεις.

Στόχος των εργαστηρίων είναι, ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της κάθε ηλικιακής ομάδας, να επεξεργαστούμε, μέσα από τα παραμύθια, συναισθήματα όπως αγάπη, θυμός, φόβος, εμπιστοσύνη, χαρά, λύπη. Όχημά μας είναι τα παραμύθια και εργαλεία μας η αφήγηση, η μουσικοκινητική, η χειροτεχνία, το θέατρο.

Πρόγραμμα εργαστηρίων

Για παιδιά 2,5 - 4 ετών

Κατά την νηπιακή-προσχολική ηλικία το παιδί έχει να διανύσει σημαντικά αναπτυξιακά βήματα: από τη συγκρότηση του εαυτού στην αντίληψη του κόσμου, από το μοναχικό στο κοινωνικό παιχνίδι, από την εγωκεντρική θέαση στην ενσυναίσθηση, περπατώντας σε ένα μονοπάτι γεμάτο έντονα συναισθήματα αποχωρισμού, φόβου, οργής, αλλά γεμάτο ευκαιρίες για να χτίσει την αγάπη για τον εαυτό του, την αυτοπεποίθησή του, την αίσθηση ασφάλειας για τον κόσμο που το περιβάλει.

Δύο Αυτοτελείς Κύκλοι. Σάββατο: 1 - 2 μ.μ.

Κόστος συμμετοχής κάθε κύκλου: 50 ευρώ

Θεματικές ενότητες:

• Πρώτος κύκλος: 21, 28/1, 4, 11, 18/2 Γίγαντες, νάνοι, μάγοι. Παίζοντας με τους φόβους.

• Δεύτερος κύκλος: 3, 10, 17, 31/3, 7/4 Εγώ και οι άλλοι. Όλοι μαζί στο παραμυθοκαζάνι.

Για παιδιά 5-8 ετών

Κατά την πρώτη σχολική ηλικία, το παιδί έχοντας ήδη αποκτήσει αντίληψη του εαυτού του, καλείται να σχετιστεί με τους συνομηλίκους του στο σχολικό περιβάλλον, και να αντιμετωπίσει το άγχος αποδοχής-απόρριψης, ενώ διαπραγματεύεται την αναγνώριση και έκφραση των συναισθημάτων του: του φόβου, του θυμού αλλά των κοινωνικών ορίων. Η καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης και η δυνατότητα έκφρασης των επιθετικών ή επώδυνων συναισθημάτων συνάδουν με την πρόληψη και την ανάπτυξη της ψυχικής ισορροπίας και εξέλιξης.

Δύο Αυτοτελείς Κύκλοι. Σάββατο:11 π.μ. – 12:30 μ.μ. ή Παρασκευή 5.30 – 7 μ.μ.

Κόστος συμμετοχής κάθε κύκλου: 50 ευρώ

Θεματικές ενότητες:

• Πρώτος Κύκλος: 21, 28/1, 4, 11, 18/2 ή 20, 27/1, 3, 10, 17/2 Εμπιστοσύνη-Φόβος

• Δεύτερος Κύκλος: 3, 10, 17, 31/3, 7/4 ή 2, 9, 16, 30/3, 6/4 Αγάπη-Θυμός

(Η μέρα θα σταθεροποιηθεί ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών. Παρακαλούμε δηλώστε ποια από τις δύο μέρες προτιμάτε.)

________________________________________________________________________________________

Συντονίζουν η Δάφνη Σινάνη και η Ειρήνη Αναγνωστοπούλου

Η Δάφνη Σινάνη είναι ψυχολόγος και δραματοθεραπεύτρια. Σπούδασε Ψυχολογία (BA, PGDip) στο Ηνωμένο Βασίλειο και ειδικεύτηκε στη Δραματοθεραπεία στην Ελλάδα. Έχει εργαστεί σε ψυχιατρικά και εκπαιδευτικά πλαίσια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συντονίσει δημιουργικές ομάδες, ομάδες θεάτρου και δραματοθεραπευτικές ομάδες ενηλίκων, εφήβων και παιδιών. Εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια. Συμμετέχει σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες. Έχει ένα αγοράκι 7 μηνών και μαζί απολαμβάνουν ήδη παραμύθια!

Η Ειρήνη Αναγνωστοπούλου είναι ηθοποιός, ψυχολόγος και δραματοθεραπεύτρια. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θέατρο στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο και ειδικεύτηκε στη Δραματοθεραπεία. Εργάζεται ως ηθοποιός (Θέατρο Πολιτεία, Σφενδόνη, ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ.α.) και ως συντονίστρια θεατρικών ομάδων παιδιών και ενηλίκων σε εκπαιδευτικά και θεραπευτικά πλαίσια. Είναι συνεργάτης του Μουσείου Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας και της Θεατρικής Ομάδας Mobilo.

_________________________________________________________________________

χώρος δημιουργικής έκφρασης και ψυχοθεραπείας «το θαλερό»

Κοσμά Μελωδού 11, Λυκαβηττός

http://www.tothalero.gr

Τηλέφωνα για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 6945292477, 6972074016

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλη επιτυχια και απο μενα.

Κριμα που ειναι λιγακι μακρια απο μενα και δεν μπορω να τον φερω. Ειναι τοσο εκπαιδευτικα ολα αυτα που τους μαθενετε που θα αναπτυξουν την φαντασια τους και οχι μονο!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δαφνη καλη καλη επιτυχια.γιατι τον μεγαλο μου(ετων 3,5)δεν τον συγκινουν αυτα.τα παραμυθια τα βαριετε.εκτος αν εχουν μεσα τρενα τρακτερ.ολα ετσι ειναι σε αυτη την ηλικια???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...