Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΣΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΑΝΕΜΟΒΛΟΓΙΑΣ?


Recommended Posts

Καλησπέρα κοριτσακια μου.

Ειμαι στην αρχη της εγκυμοσυνης και σημερα ο παιδιατρος με φοβισε....

Πηγα τον μικρο για επισκεψη και πανω στην κουβεντα αναφερθηκε οτι δεν εχω περασει ανεμοβλογια και προφανως δεν εμβολιαστηκα οταν ημουν μικρη γιατι το εμβολιο αρχισε να συνταγογραφειται το 2004.

Και ο παιδιατρος μου ειπε οτι κακως δεν εμβολιαστηκα αφου εκανα το πρωτο μου παιδι γιατι επρεπε να ειμαι προστατευμενη σε δευτερη εγκυμοσυνη.

Επισης του εκανε εντυπωση το οτι δεν μ' εβαλε ο γιατρος να εξεταστω για αντισωματα στην 1η εγκυμοσυνη αλλα ουτε και τωρα και καλα ειναι να κανω μια εξεταση.

Απ' οτι ειδα στις τοτε εξετασεις μου, κοιταξαμε αντισωματα μονο ερυθρας οσον αφορα αρρωστιες και φυσικα οτι αλλο προβλεπεται.

Εσας σας εβαλε ο γυναικολογος να κανετε εξετασεις για αντισωματα ανεμοβλογιας με το που μαθατε οτι ειστε εγκυες? Ποσο κινδυνευουμε απο το να κολλησουμε την αρρωστια τωρα που ειμαστε εγκυες?

Δεν σας κρυβω οτι με φοβισε πολυ.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καταρχην πολλα πολλα συγχαρητηρια για την εγκυμοσυνη σου...

ποτε δεν ρωτηθηκα για κατι τετοιο....ο καθε γιατρος ειναι για την δικη του ειδικοτητα....γι αυτο κοιτα τι θα σου πει ο γυναικολογος σου και μονο αυτο....αυτο που σου ειπε ισχυει για την ερυθρα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑΚΙ ΓΕΙΑ ΣΟΥ!!!!!

ΕΓΩ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΑΒΤΙΣΩΜΑΤΑ ΑΝΕΜΟΒΛΟΓΙΑΣ ....

ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΑΜΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΠΩΣ Κ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ!!!!

ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΣΥΝΕΣΡΗΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ! ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΙΣ 33 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΙΧΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΕΠΕΙΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΑΝΕΜΟΥΛΟΓΙΑ!!!!!

ΕΠΕΙΔΗ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΥ ΕΠΙΚΥΝΔΗΝΗ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ Κ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΠΡΩΤΟΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ Κ ΟΤΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΟΛΛΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ!!!!!!!

ΕΜΟΛΙΑΣΜΕΝΗ ΟΜΩΣ ΗΜΟΥΝΑ!!!!!!! ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ Μ ΕΜΒΟΛΕΙΑ...... ΟΠΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ Κ ΕΣΥ Π ΕΙΣΑΙ Κ ΠΟΙΟ ΜΙΚΡΗ!!!!!!!!! :D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συγχαριτηρια για την εγκυμοσυνη..

Εμένα ο γυναικολογος μου στην αρχη της εγκυμοσύνης μαζι με όλες τις άλλες εξετάσεις μου είχε γράψει και για αντισώματα άνεμοβλογιας. Εγω την πέρασα όταν ήμουν φοιτήτρια , στα 19 μου..όσο μεγαλώνεις είναι πιο δύσκολο..

Ο ιός της άνεμοβλογιας ανήκει στην οικογένεια των ερπητοιων και είναι σημαντικό να ελέγχεται η εγκυμονουσα για το αν εχει αντισώματα γιατι οι περισσότεροι μπορει να προκαλέσουν επιπλοκών στην εγκυμοσυνη..βέβαια αυτο δεν ισχύει για τον επιχειλιο ερπετά που είναι ο πιο κοινός ερπητοι σ και συνήθως θεωρείται υπόλοιπο άνεμοβλογιας..

Καλύτερα να ρωτήσεις όμως τον γυναικολογο σου η τον παιδίατρο..αλλα γενικα στην εγκυμοσυνη καλύτερα να προσεχείς απο ιούς ..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αν δεν την περασες πρεπει να την κανεις γιατι αν δεν εχεις αντισωματα κολλας κα ειναι επικινδυνο και για τους 2 σας εγω επειδη την περασα οκ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ανεμοβλογιά

Αδάμος Χατζηπαναγής, Παιδίατρος 1 Οκτ. 2009

Τι προκαλεί την ανεμοβλογιά;

Ο ιός της ανεμοβλογιάς. Ο ιός της ανεμοβλογιάς ανήκει στην ομάδα των ερπητοϊών. Ο ιός αυτός μπαίνει στον οργανισμό από την μύτη ή το στόμα και κυκλοφορεί σε ολόκληρο τον οργανισμό. Βρέφη μικρότερα των 6 μηνών έχουν μικρότερη πιθανότητα να αρρωστήσουν γιατί έχουν ακόμη αντισώματα εναντίον της ανεμοβλογιάς από την μητέρα τους, με την προϋπόθεση ότι η μητέρα αρρώστησε στο παρελθόν από ανεμοβλογιά.

Ποια τα συμπτώματα της ανεμοβλογιάς;

Η αρρώστια ξεκινά συνήθως με ελαφρό πυρετό και πολύ σύντομα εμφανίζονται οι χαρακτηριστικές φυσαλίδες. Οι φυσαλίδες ξεκινούν από τον κορμό και το πρόσωπο και μπορεί να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε σημείο του δέρματος, όπως στα γεννητικά όργανα, μέσα στο στόμα, μέσα στο αυτί, στη μύτη. Πάντοτε θα δείτε, αν ψάξετε καλά, τέτοιες φυσαλίδες και στο δέρμα της κεφαλής. Οι φυσαλίδες αυτές έχουν διάμετρο 5-10 χιλιοστά και η βάση τους είναι κόκκινη. Το εξάνθημα αυτό εμφανίζεται με διαδοχικά κύματα. Δηλαδή μπορεί την μια μέρα να παρουσιάσει εκατό βλάβες, την επομένη να εμφανιστούν καινούριες και την μεθεπόμενη καινούριες βλάβες. Παρουσιάζει συνήθως 2-4 κύματα (στην ιατρική λέγονται εκθύσεις). Για αυτό το λόγο δεν είναι και σταθερό το χρονικό διάστημα που διαρκεί η ανεμοβλογιά.

Οι φυσαλίδες 4-5 μέρες μετά την εμφάνιση τους αρχίζουν να ξηραίνονται.

Το παιδί παρουσιάζει έντονο κνησμό για αυτό και βλέπουμε τα παιδιά αυτά να ξύνονται συνεχώς.

Πολύ συχνά τα παιδιά μπορεί να παρουσιάσουν βήχα, ρινίτιδα, πόνο στο λαιμό όταν καταπίνουν και πόνο στην κοιλιά.

Η σοβαρότητα της αρρώστιας διαφέρει από άτομο σε άτομο. Μπορεί να μην παρουσιάσουν καν πυρετό, να παρουσιάσουν ελάχιστες φυσαλίδες ή να παρουσιάσουν ψηλό πυρετό με πολλές φυσαλίδες που να καλύπτουν όλο το σώμα. Συνήθως τα μικρότερα παιδιά περνούν την αρρώστια πιο ελαφρά σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα παιδιά και τους ενήλικες. Επίσης τα αδελφάκια των παιδιών με ανεμοβλογιά, παρουσιάζουν συνήθως, πιο σοβαρά την αρρώστια.

Η ανεμοβλογιά μπορεί να προκαλέσει τις ακόλουθες επιπλοκές, παρά το γεγονός ότι θεωρείται "ελαφρά αρρώστια":

• Πνευμονία

• Εγκεφαλίτιδα

• Ηπατίτιδα

• Νεφρίτιδα

• Μολύνσεις των φυσαλίδων. Αυτή είναι η πιο συχνή επιπλοκή.

Πολύ επιρρεπή στις επιπλοκές είναι τα ανοσοκατασταλμένα άτομα (αυτά με μειωμένο αμυντικό σύστημα), στα οποία η ανεμοβλογιά μπορεί να είναι θανατηφόρα. Για αυτό τα ανοσοκατασταλμένα άτομα δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με άτομα που έχουν ανεμοβλογιά.

Χρόνος επώασης

Ο χρόνος που χρειάζεται για να εκδηλώσει την αρρώστια ένα παιδί που ήρθε σε επαφή με τον ιό είναι 7-21 μέρες.

Πότε μεταδίδει το μικρόβιο το άρρωστο παιδί;

Ο άρρωστος μεταδίδει τον ιό 2 μέρες πριν την εμφάνιση του εξανθήματος μέχρι και 6 μέρες μετά. Ο ιός της ανεμοβλογιάς μεταδίδεται με σταγονίδια από την μύτη ή το στόμα ,που περιέχουν τον ιό. Μεταδίδεται πολύ εύκολα. Άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι με τον άρρωστο έχουν πιθανότητα 95% να μολυνθούν. Η μετάδοση του ιού μπορεί να γίνει και με το υγρό των φασαλίδων.

Πόσο διαρκεί η αρρώστια;

Το εξάνθημα διαρκεί 6-8 μέρες και ο άρρωστος αναρρώνει πλήρως σε 8 περίπου μέρες. Η πτώση όμως των εφελκίδων (η κρούστα που σχηματίζεται πάνω από τις φυσαλίδες) μπορεί να αργήσει πολύ περισσότερο.

Επηρεάζει την εγκυμοσύνη η ανεμοβλογιά;

Αν η έγκυος αρρωστήσει το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης έχει πάρα πολύ μικρή πιθανότητα (<1%) να προκληθεί βλάβη στο έμβρυο. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος αν η έγκυος αρρωστήσει 2 μέρες πριν γεννήσει μέχρι και 4 μέρες μετά την γέννα. Τότε το νεογέννητο μπορεί να αρρωστήσει πολύ βαριά.

Προφύλαξη

Μπορεί κανείς να προφυλαχτεί από την ανεμοβλογιά;

Υπάρχει κατάλληλο εμβόλιο που γίνεται σε ηλικία 12 μηνών. Αν το παιδί είναι 1-12 χρονών χρειάζεται μια μόνο δόση. Αν είναι μεγαλύτερο χρειάζονται δυο δόσεις. Το εμβόλιο δεν έχει ουσιαστικά καμία παρενέργεια και προστατεύει από την αρρώστια σε ποσοστό 80-90%. Αυτοί που παρουσιάζουν ανεμοβλογιά παρά τον εμβολιασμό εμφανίζουν πολύ ελαφρά συμπτώματα. Σε ειδικές περιπτώσεις (άτομα με καρκίνο, άτομα με μειωμένο αμυντικό σύστημα, νεογνά μητέρων που αρρώστησαν με την γέννηση τους) μπορούμε να χορηγήσουμε έτοιμα αντισώματα (υπεράνοσος γ-σφαιρίνη), για να προστατεύσουμε τα άτομα αυτά από την ανεμοβλογιά. Η γ-σφαιρίνη θα τον προστατεύσει πλήρως ή αν αρρωστήσει θα είναι πιο ήπια τα συμπτώματα.

Υπάρχει θεραπεία;

• Αντιπυρετικά, κατά προτίμηση παρακεταμόλη για την αντιμετώπιση του πυρετού. ΜΗ δίνετε ποτέ ασπιρίνη γιατί η χρησιμοποίηση της ασπιρίνης στα παιδιά με ανεμοβλογιά έχει ενοχοποιηθεί για την εμφάνιση του συνδρόμου Reye (βαριά αρρώστια που προσβάλλει τον εγκέφαλο και τα νεφρά).

• Αντιβίωση δε χρειάζεται.

• Υπάρχει φάρμακο που μπορεί να περιορίσει τη νόσο και λέγεται ακυκλοβίρη. Μπορείτε να το πάρετε μόνο μετά από εξέταση και συνταγογράφηση του φαρμάκου από τον παιδίατρο σας.

• Για τον κνησμό υπάρχουν ειδικές λοσιόν (calamine lotion) που μπορείτε να βάλετε στο σώμα του παιδιού καθώς επίσης και ειδικά αντιϊσταμινικά φάρμακα, τα οποία όμως μπορείτε να πάρετε μόνο με την συμβουλή του παιδιάτρου σας.

• Κόβετε τα νύχια του παιδιού σας για να μην ξύνεται και να μολύνει τις φυσαλίδες.

Απευθυνθείτε αμέσως στον παιδίατρο σας αν το παιδί παρουσιάσει:

• Έντονο πονοκέφαλο

• Σύγχυση

• Υπνηλία

• Ευερεθιστότητα

• Επανειλημμένους εμέτους

• Δυσκολία στην αναπνοή

• Σημεία μόλυνσης του δέρματος

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΝΕΜΕΥΛΟΓΙΑ (ή ανεμοβλογιά) ΚΑΙ ΚΥΗΣΗ

18 Ιου 2011

Χωρίς Σχόλια

Η ανεμευλογιά είναι μια εξανθηματική νόσος με έντονο κνησμό και οφείλεται σε ιό.

Στην Μεγάλη Βρετανία το 0,3% των κυήσεων έχουν λοίμωξη ανεμευλογιάς.

Η ανεμευλογιά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, επειδή η άμυνα του οργανισμού της γυναίκας είναι πεσμένη, εμφανίζει επιπλοκές. Η σοβαρότερη επιπλοκή είναι η πνευμονία της ανεμευλογιάς. Η επιπλοκή αυτή, αν μείνει χωρίς θεραπεία (αντιϊική), μπορεί να πάρει άσχημες διαστάσεις, ακόμα και θάνατο της γυναίκας.

Με το αίμα της μητέρας, μπορεί να μολυνθεί ο πλακούς και να έχουμε εμβρυοπάθεια, ανεξάρτητα από την σοβαρότητα της λοίμωξης της μητέρας.

Μόνο το 2,2% των νεογνών, που η μητέρα τους είχε ανεμευλογιά στην αρχή της εγκυμοσύνης, είχαν εμβρυοπάθεια.

Η εμβρυοπάθεια από ανεμευλογιά, μπορεί να εκδηλωθεί απλώς με μια εκδορά στο δέρμα, μέχρι μικροκεφαλία, νοητική καθυστέρηση, καταρράκτη και χοριοαμφιβληστροειδοπάθεια.

Το δίλλημα είναι αν πρέπει να δώσουμε αντιϊικά φάρμακα στην αρχή της εγκυμοσύνης (που είναι επικίνδυνα), για να προλάβουμε την εμβρυοπάθεια ή να τα αποφύγουμε, μιας και η πιθανότητα για εμβρυοπάθεια είναι πολύ μικρή 2,2%. Μπορούμε όμως να τα χορηγήσουμε στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, αν είναι ανάγκη, που η επικινδυνότητα των φαρμάκων αυτών είναι περιορισμένη. Αυτό θα το κρίνει ο θεράπων ιατρός, αφού αξιολογήσει διάφορους παράγοντες και κινδύνους.

Πάντως η εγκυμονούσα με ανεμευλογιά, πρέπει να παρακολουθεί το έμβρυο με υπερηχογραφήματα, με συχνότητα που θα της συστήσει ο γιατρός της.

Τα νεογνά μπορούν να μολυνθούν, όταν η ανεμευλογιά της μητέρας εμφανίζεται στο διάστημα 5 ημερών πριν το τοκετό και 2 ημερών μετά τον τοκετό. Το 20% από αυτά θα παρουσιάσουν συμπτώματα νεογνικής ανεμευλογιάς, τα οποία θα εμφανιστούν μετά από 5 έως 10 ημέρες μετά τον τοκετό. Η σοβαρότερη επιπλοκή είναι και εδώ η πνευμονία.

Εάν η μητέρα προσβληθεί από ανεμευλογιά περισσότερο από 7 ημέρες πριν τον τοκετό, θα αναπτύξει αντισώματα τα οποία θα περάσουν στο νεογνό από τον πλακούντα, έτσι το νεογνό θα έχει κάποια ανοσία και ή δεν θα έχει συμπτώματα ή αν έχει αυτά θα είναι ελαφρά (συνήθως μόνο δερματικές εκδορές).

Την θεραπεία και προφύλαξη των νεογνών, θα αναλάβει ο νεογνολόγος με αντιϊικά φάρμακα και ανοσοσφαιρίνη, κατά την κρίση του.

Ο θηλασμός δεν απαγορεύεται αν η μητέρα έχει ανεμευλογιά, εκτός αν έχει βλάβες γύρω από την θηλή.

Η μητέρα που έχει ανεμευλογιά, δεν θα πρέπει να έρχεται σε επαφή με άλλες εγκυμονούσες ή με άλλα νεογνά.

Σήμερα υπάρχει εμβόλιο για την ανεμευλογιά, το οποίο όμως δεν πρέπει να γίνεται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΛΛΟΣ

ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

ΕΓΩ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΑΒΤΙΣΩΜΑΤΑ ΑΝΕΜΟΒΛΟΓΙΑΣ ....

Πότε? Οσο ησουν εγκυος ή πριν μεινεις?

ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΑΜΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΠΩΣ Κ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ!!!!

ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΣΥΝΕΣΡΗΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ!

Και εγω δεν εχω περασει καμια παιδικη αρρωστια, οσο κι αν ηθελε η μαμα μου να κολλησω απο την αδερφη μου..... Αλλα δεν επιασε τιποτα!!!

Για ποια εξεταση μιλας?

ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ Κ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΠΡΩΤΟΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ Κ ΟΤΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΟΛΛΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ!!!!!!!

Υπαρχει περιπτωση να ανεπτυξα αντισωματα χωρις να εχω νοσησει ή να την περασα και να μην το καταλαβα, χωρις συμτπωματα?

Τι εννοεις δεν ξανακολλησες απο τον μικρο? Την περασε ο μικρος σου πριν εμβολιαστει?

ΕΜΟΛΙΑΣΜΕΝΗ ΟΜΩΣ ΗΜΟΥΝΑ!!!!!!! ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ Μ ΕΜΒΟΛΕΙΑ...... ΟΠΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ Κ ΕΣΥ Π ΕΙΣΑΙ Κ ΠΟΙΟ ΜΙΚΡΗ!!!!!!!!! :D

Εγω ειμαι 33 ετων και δεν βλεπω πουθενα να γραφει για εμβολια ανεμοβλογιας......

Πω πω φωτιες με αναψε ο γιατρος!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το εμβολιο της ανεμοβλογιας γινεται τα τελευταια χρονια.....δεν υπηρχε οταν ημασταν εμεις μικρα παιδακια....γι αυτο οι μαναδες μας βαζανε να κολαμε γιατι λενε οτι οταν εισαι πιο μικρη το περνας πιο ανωδυνα....

επισης δεν ξερεις αν εχεις η οχι αντισωματα.....εγω δεν ειχα κανει ποτε το εμβολιο για την ερυθρα το MMR ουτε ειχα νοσησει απο αυτη.....αλλα εχω αντισωματα...πολλες φορες νοσουμε χωρις παθολογικα συμπτωματα.......στο φτερο που λεμε...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τ

επισης δεν ξερεις αν εχεις η οχι αντισωματα.....εγω δεν ειχα κανει ποτε το εμβολιο για την ερυθρα το MMR ουτε ειχα νοσησει απο αυτη.....αλλα εχω αντισωματα...πολλες φορες νοσουμε χωρις παθολογικα συμπτωματα.......στο φτερο που λεμε...

Ποσο χαρα μου δινεις με αυτα που λες..... ΜΑκαρι να εχω και εγω και να μη χρειαστει να ειμαι σε καραντινα, πανω που αρχισαμε με τον πριγκηπακο να παμε 2 φορες την εβδομαδα στον παιδοτοπο. ΚΑι το χαιρεται ο μικρουλης μου τοσο πολυ........ Μακαρι Παναγιτσα μου να εχω και εγω......

Εσυ φανταζομαι οτι ανακαλυψες οτι εχεις αντισωματα με εξεταση που εκανες, ε???

Σ' εβαλε ο γυναικολογος να την κανεις?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ποσο χαρα μου δινεις με αυτα που λες..... ΜΑκαρι να εχω και εγω και να μη χρειαστει να ειμαι σε καραντινα, πανω που αρχισαμε με τον πριγκηπακο να παμε 2 φορες την εβδομαδα στον παιδοτοπο. ΚΑι το χαιρεται ο μικρουλης μου τοσο πολυ........ Μακαρι Παναγιτσα μου να εχω και εγω......

Εσυ φανταζομαι οτι ανακαλυψες οτι εχεις αντισωματα με εξεταση που εκανες, ε???

Σ' εβαλε ο γυναικολογος να την κανεις?

βασικα χρειαστηκε να κανω πολυ πριν μεινω εγκυος γιατι ειχα βγαλει κατι σπυρακια και ο γιατρος που με ειδε φοβηθηκε οτι εχω ερυθρα.....καπως ετσι ανακαλυψα οτι ενω δεν την ειχα περασει με εμφανη συμπτωματα ειχα αντισωματα.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

παΣΧΑΛΙΣΤΑΣΙ ΤΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΜΟΒΛΟΓΙΑΣ ΕΝΝΟΩ!!!!! ;)

ΤΑ ΓΡΑΨΑ ΜΑΛΛΟΝ ΛΙΓΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ!!!!!

ΛΕΩ ΟΤΙ ΗΡΘΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΗΣ ΚΟΛΛΗΤΗΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΕΜΟΒΛΟΓΙΑ!!!!!

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΝΗΣΥΧΙΣΑ Κ ΜΗΛΙΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΑΤΡΟ Μ Κ ΜΕ ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΒΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ Κ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!3,

ΜΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΙΜΑ Κ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΑΝ ΠΡΩΤΟΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΝ ΕΧΩ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ Κ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΧΑ ΟΝΤΩΣ ΚΟΛΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ !!!

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ1!!!!!!!

ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...