Μετάβαση σε περιεχόμενο

Γενικές απορίες εγκυμοσύνης


Recommended Posts

Γεια χαρά.

Υποθέτω το 80-90% των μελών στο παρόν φόρουμ, θα 'σαστε γένους θυλικού - εγώ είμαι άρρενας.

Η συμβία μου, βρίσκεται στην 14η εβδομάδα εγκυμοσύνης και δείχνει σαν να 'χει περάσει τις... κακουρχίες των ανδρών στην Πίνδο το 1940! Είναι πολύ εξαντλημένη (γενικά από την εγκυμοσύνη, αλλά ειδικά από το χάλια στομάχι που της έχει προκαλέσει ατελείωτους εμετούς και ζαλάδες), έχει μόνιμη υπνηλία ("λαγοκοιμάται" ή κοιμάται κανονικά σχεδόν όλη την ημέρα, με μικρά... διαλείμματα σε καθιστή στάση), προφανώς σταμάτησε την εργασία της (ενώ ούτε λόγος για εξόδους/βόλτες κτλ, είμαστε μέσα "κοπίδι" σχεδόν 3 μήνες) και γενικά περνά πάρα πολύ χάλια - μέχρι στιγμής...

Το θέμα μου είναι, να βρω τρόπο αφ' ενός να την ανακουφίσω (όσο αφορά την χάλια αίσθηση που αισθάνεται, με τους εμετούς κτλ.), αφ' εταίρου θέλω με κάποιο τρόπο να την κάνω να ξεχαστεί και να ασχοληθεί με κάτι που να την κάνει να χαμογελά το χειλάκι της, διότι έχει "κατεβάσει προβοσκίδα" και μοιάζει σαν... αριστούχος που "πάτωσε" στις Πανελλήνιες.

Κάθε γνώμη, άποψη, συμβουλή... καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φίλε μου!!!

Ακου να σου πω. Εγώ πρόσφατα πέρασα απο σοβαρή καταθλιψη. Ημουν εγκυος και δεν το γνώριζα. Πήγα σε ψυχιατρο και μου έδωσε χαπια. Εγινα χειρότερα...

Οι μεταβολές αυτες σε μας οφείλονται στην αύξηση επιπέδων προγεστερόνης στο αίμα μας! ΕΠΙΣΗΣ, στις μεταβολές του σακχάρου που υφίσταται η εγκυος (Προσωπική συμβουλή, μια μέτρηση με έναν απλό μετρητη στο σπιτι 2 ώρες μετά τα γεύματα)

Παρόμοια συμπτώματα είχα και γω. ΘΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ...

1ον. Να είσαι πολύ τρυφερός μαζί της

2ον. Πολύ προστατευτικός

3ον. Να δείξεις εμπρακτα ότι θελεις το μωράκι σας. Να της χαιδεύεις την κοιλιτσα και να κοιμάσαι ΠΑΝΤΑ ΠΛΑΙ ΤΗΣ

4ον. Να της φέρεις ένα δωράκι για το μωρό σας

5ον. Να μιλάει με τις φίλες της και να έρθουν σπιτι σας για καφε

6ον. Να βγαίνετε για καφέ μαζί και να περπατατε. Το περπάτημα αιματώνει τον εγκέφαλο και ως εκ τούτου, σκεφτεται καλύτερα

7ον. Μην την πιέζεις με το σεξ. Αλλά να την χαιδεύεις και να της δείχνεις ότι σε καυλώνει ακόμα και τώρα που είναι έτσι. Σορυ για τη λέξη! :oops:

8ον. Να προσπαθήσεις να της μαγειρεύεις και να κρατας εσύ τακτικό το σπιτι σας και να μην θυμώνεις που κάνεις δουλειες

9ον. Να βλέπετε κωμωδίες στο DVD για να της φτιάχνει η διάθεση

10ον. Να την ακούς, να μιλάς μαζί της, και να κατανοείς το άγχος της

11ον. ΔΕΙΞΕ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ... ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ - ΧΑΙΔΕΨΕ, ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΙΞΕ ΠΟΣΟ ΕΥΑΛΩΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ!!!!

Θα δεις ότι θα την βοηθήσεις. Εμένα έτσι συμπεριφέρεται ο άντρας μου, ο Βασιλάκης μου. Με βοήθησε να ξεπεράσω πολύ σοβαρη μανιοκατάθλιψη κατά τη διαρκεια της εγκυμοσύνης μου αυτής αλλά και τα συμπτώματα που με ταλαιπωρούν ...

Χαρακτηριστικά, μια μέρα που ήρθε και με αγκάλιασε του ειπα: "Είσαι το ηρεμιστικό μου" και αυτός έβαλε τα γέλια και μου απάντησε "Ναι..ε? Ε σε πληροφορώ ότι τώρα θα βγώ και σε αναβράζουσα μορφη!!!"

Ελπίζω να σε βάλω σε σκέψεις, και να σε βοηθήσω καλέ μου συνδίκτυε φίλε!

ΥΓ: ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ, μην χάνεις ποτέ το χιούμορ σου... ;)

2012.pngMake a pregnancy ticker

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπορειτε να κανετε μια βολτα εκει που πουλανε βρεφικα ειδη και να κανετε σχεδια τι θα θελετε να παρετε.Νομιζω ειναι κατι που θα της αρεσει για να παρει θαρρος.

Οσο αυτα που περιγραφεις αν ειστε τυχεροι θα σταματησουν συντομα και θα ειναι οπως παλια αλλα με την κιντερ εκπληξη μαζι!Αν οχι που δεν το ευχομαι θα περασει ετσι και το δευτερο τριμηνο.

Το σιγουρο ειναι μολις ερθει το μικρουλι σας θα τα ξεχασετε ολα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ...

Όσο για σένα ΖΑΚΥΝΘΙΝΙΑ κοπελιά, απαντώ:

0. Καταρχάς, ΑΠΟ ΠΟΥ είσαι; Γιατί την Ζάκυνθο την έχω κάνει... Κολιάτσου-Κουκάκι! 'Εχω έναν "μινάρα" κολλητό Ζακυνθινό και πάω "κοπίδι", σε σημείο να 'μαι σχεδόν... πολιτογραφημένος κι εγώ Ζακυνθινός!

1. Πάντα ήμουν και παραμένω - είμαι και Μικρασιάτης, έχω "μέλι".

2. Μια απ' τα ίδια, όπως στο 1ο...

3. Αυτό είναι ένα θέμα, γιατί δεν θέλει να μ' έχει κοντά της (καπνίζω κιόλας και το μυρίζει), ενώ για να λέμε και "του στραβού το δίκιο", ούτε εκείνη το πολυ-ήθελε. Απλά έγινε και το πήραμε απόφαση... Τεςπα, κατάλαβα τι πρέπει να κάνω.

4. Το 'χω ήδη ετοιμάσει. "Μπεμπέ" φόρμα... ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ! (Είναι ποδοσφαιρική ομάδα αγγλική, που 'μαι "καμμένος"!)

5. Μην νομίζεις, δεν έχει πολλές. Και οι μισές είναι "μια απ' τα ίδια" (με βρέφη) ή οι άλλες είναι ελεύθερες και "αλληθορίζουν" όταν ακούνε για παιδιά κι εγκυμοσύνες. Εμένα δεν με "χαλάει" να... γεμίσει... γκόμενες το σπίτι (Χαχαχα)!

6. Ναι, αλλά πως να περπατήσει, όταν για παράδειγμα παρκάρει το αμάξι 1-2 στενά πχ. απ' το ΚΕΠ της περιοχής και "ζορίζεται" να πάει; Άρα, τι περπάτημα;... Μάλλον εννοείς, να κάνουμε βόλτες σε κάνα πάρκο, πλατεία, ε; ('Ντάξει, μένουμε Βοριοανατολικά προάστια, έχουμε "πρασινάδα").

7. Ποιό... ΣΕΞ;;; Αυτή την λέξη την έχω... ΞΕΧΑΣΕΙ! "Κάτι"... αμυδρά μου θυμίζει!

8. Μη στεναχωριέσαι,... πολυνήσσια υπηρέτρια έχω καταντήσει ΗΔΗ! Όσο αφορά το μαγείρεμα, ούτε 'γώ ούτε εκείνη είμαστε "φαν". Ευτυχώς, υπάρχει η κυρά-Κική (πεθερά), αλλιώς θα 'χαμε πεθάνει από πείνα, σαν τα παιδάκια της Αιθιοπίας.

9. ΠΩΣ να δούμε; Αφού μονίμως είναι κατακλινής, κοιμάται/"λαγοκοιμάται"! Μια... "μάντρα" ταινίες έχω καβατζώσει, ένα σορό επιτραπαίζια,... τίποτα.

10. Ε, αυτό το κάνω ούτως ή άλλως.

11. "Ευάλωτος"... κι εγώ; Άμα με γνώριζες, θα καταλάβαινες! Τι ευάλλωτος, καλέ; Εγώ είμαι "Δις ιζ Σπάρτα", δεν συγκινούμαι εύκολα. Μόνο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΙ, όπως για παράδειγμα προχθές που 'παθε μια κρίση (λόγο κακής διατροφής που έκανε) και "τα 'κανα πάνω μου"... Εν πάσει περιπτώσει, κατάλαβα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Είμαι ευβοιώτισσα! Ο νονός μου που με λάδωσε ήταν απο Κερκυρα, επτανήσιος...

Είσαι υπέροχος! Μπράβο σου! Σου απάντησα και σε αλλη ερωτησή σου τελικά τι πρέπει να γίνει...

Εμένα ο άντρας μου είναι Κωνσταντινοπολίτης. Εχετε παρόμοια νοοτροπία! Αρα ξερω πως θα τις φέρεσαι, σούπερ :D !

Οσο για το "This is Sparta" , ο φαινομενικά "σκληρός" Βασιλάκης μου, λέει πως οι άντρες που είναι σκληροί μέσα τους είναι ΖΥΜΑΡΙΑ!!!!!

Οπότε ζυμαρουλιδες μελοντικοί μπαμπαδες σας ευχαριστούμε πολύ!!!! :D

2012.pngMake a pregnancy ticker

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Με μπέρδεψε το "Υάκυνθος" που 'χεις για ψευδόνημο, γι' αυτό.

ΚΙ ΕΓΩ "Πολίτης" είμαι, από το Φανάρι καταγωγή - και με διάσημο παππού, τερματοφύλακα ("Ρωμιός") στην Φενέρ-Μπαχτσέ (δεκαετία '20-'30) και μετά, τερματοφύλακας Απόλλωνα Αθηνών (και Εθν. Ελλάδος) και έπειτα προπονητής του Απόλλωνα Αθηνών.

Ναι, φαινομενικά λένε είμαστε "ζυμάρι" μέσα μας. Κάποτε, νεώτερος (γιατί είμαι 41), ήμουν.

Μετά από κάτι καταστάσεις και φιλοσοφίες περί ζωής, έγινα σκληρός.

(Μόνο η θυσία και η αληθινή φιλία είναι που με συγκλονίζει)...

Τεςπα, θα δούμε. Όσο για το "πατερούλης", μάλλον άργησα ή λάθος χρόνο επέλεξα. Διότι στις μέρες μας (και με τα μαύρα χάλια που 'χω, οικονομικά), "ολίγον" άκαιρη η συγκυρία (εγκυμοσύνης)...

Αλλά, θα "χορέψω" όπως "χόρεψαν" άλλοι, με Κατοχή και λοιπές άσχημες καταστάσεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου και παλι...τωρα ειδα αυτο το ποστακι η εγκυμοσυνη που περιγραφεις ειναι πως η δικες μου....ξερεις τι ηθελα εγω ολο το ν καιρο που ημουνα χαλια...να κοιμαμαι...ξυπναγα και περιμενα την ωρα που ξανα κοιμηθω....τιποτε αλλο...αισθανεσαι σαν αρρωστη η εξαντληση ειναι μεγαλη συν οτι δεν μπορεις να φας...οταν περασουν ολα αυτα θα αρχισει να αισθανεται καλυτερα και να θελει να κανει πιο πολλα πραγματα..ο καλυτερος μηνας ειναι ο 7ος...εκει εχεις ενεργεια αισθανεσαι τελειααα και θελεις να κανεις πολλα πραγματα οσο μπορεις μιας και απο τον 8ο αρχιζεις να βαραινεις...υπομονη να εχεις για να μπορεσεις να της συμπαρασταθεις σε οτι παραλογο και αν κανει και δεν ενοοω να ζητησει κατι περιεργο να φαει αλλα τα νευρα απο την κουραση και οοολα αυτα ειναι πολλα...μετα που θα ειναι καλα αρχιζουν αλλα πχ..ανοιγουν τα πλευρα και ποναει ανοιγει η λεκανη αρχιζουν οι καουερς και παλι δεν θα μπορει να φαει..υπομονη υπομονη μονο αυτο και συμπαρασταση οσο γινεται...οοολα θα εξαφανιστουν με τη γεννα αυτο ειναι το περιεργο εγω γενναγα και ειχα καουρες και γενναω παω στο δωματιο και ημουνα πλεον εντελως καλα λες και ημουνα αρρωστη και ολα περασαν...οτι θες μπορεις να μας γραφεις...εχουμε κατα καιρους αντρες που μας γραφουν και μιλαμε..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα...και εγω εχω να σου προτεινω υπομονηηηηηηηηηη....

σε μερικες μερες μπαινω στο 8 και ακομα εχω εμετους, ζαλαδες και μου βρομαει το σπιτι...η καθε εγκυμασυνη ειναι διαφορετικη οπως και ο καθε ανθρωπος σε αυτον το κασμο..

για τα δικα μου τωρα...στην αρχη ημουν να με κλαιν οι ρεγγες...μεχρι τον τριτο μηνα δεν ειχα τιποτα μολις εκανα την αυχενικη διαφανεια μου αλλαξε η μικρη που εχω μεσα μου τα φωτα.δεν ηθαλα να μπαινω στο σπιτι μου βρομαγε ολο...δεν εκανα καμμια δουλεια δεν μαγειρευα,μονο στο μπανιο και την κρεβατοκαμαρα ηθελα να ημουνα,εκει δεν μου βρομαρε τιποτα.τωρα απλα ειμαι λιγο καλητερα αλλα οχι και πολυ καλα...

η συμβουλη που εχω να σου δοσω ειναι να μην την πιεζεις, το σωμα τις καθε γυναικας αντιδρα διαφορετικα.αυτο στο λεω γιατι εγω λογο υπερβολικου αμνικακου υγρου στον 6 μηνα μου κυνδινευσα να γεννησω πρωορα χωρις να το ξερω.αν τοτε ειχα πιεσει τον εαυτο να κανω δουλειες η ο ανδρα μου με ειχε πιεσει για αυτο τωρα θα ειχαμε προβλημα.εγω απλα ακουω το σωμα μου τι μου λεει....τεμπελιο και παλι τεμπελιο....και αυτο εσωσε την μπεμπα μου.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ, όλες σας.

Κάτι άλλο, πιο σημαντικό...

Κάναμε (πριν μερικές μέρες) τεστ για Σύνδρομο Down (ή αλλιώς Τρισωμία 21 ή Τρισωμία G). Αν και 39 ετών η συμβία μου, της είπε ο γιατρός της ότι το αποτέλεσμά της ήταν 1/870 (εκείνος περίμενε το πολύ 1/300)...

Τελικά, τι κάνουμε; Να ρισκάρουμε (πιθανή αποβολή, 1/200) και να κάνουμε την γνωστή εξέταση, με την λήψη φυλλικού οξέος, όσον αφορά την πρόληψη εμφάνισης βλαβών του κεντρικού νευρικού συστήματος του εμβρύου (αμνιοκέντηση);

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγαπητέ και ανεπανάληπτε ΛΟΥΠΟΥΣ, μπορεί εσύ να μην έχεις σχέση με την Κβαντική Φυσική, αλλά εγώ έχω... Είμαι Φυσικός....

Ως Φυσικών, μετάξύ άλλων γνωρίζω λίγα μαθηματικούλια... Αν μας τα έγραψες καλά, πρέπει να ηρεμίσεις.

Είπες ότι το αποτέλεσμα για ΤΡΙΣΩΜΙΑ είναι 1/870, δηλαδή στις 870 γεννήσεις η 1 μπορεί να βγει με τρισωμία...

Είπες ότι ο γιατρός περίμενε 1/300, δηλαδή στις 300 γεννήσεις, η 1 μπορεί να βγει με τρισωμία...

Αρα αν τα έγραψες σωστά τα ποσοστά, δεν διατρέχετε κίνδυνο, με βάση αυτά που λες.

Αν όμως είναι αντίστροφα, τότε πρέπει να ρισκάρεις... 1/200, σημαίνει, ότι στις 200 εξετάσεις, 1 η μία θα καταλήξει σε αποβολή, ποσοστό 0,5%... είναι πολύ μικρό... και πρέπει να το διερευνήσετε για να γίνει η αμνιοπαρακέντηση... Νομίζω ότι αυτό σας είπε ο γυναικολόγος ;)

Θέλεις να σου πω τι είναι η τρισωμία???

Χοντρικά σημαίνει πνευματική καθυστέριση και σεξουαλική ανικανότητα. Η διαφορά μεταξύ αγοριων και κοριτσιών, είναι ότι ενδέχεται στο αγόρι να συνδιαστεί και με ανωμαλίες προσωπικότητας.

Επίσης φάρμακα για την πρωινή ναυτία, που χορηγούνται στις εγκύους ενδέχεται να βλάψουν το έμβρυο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25%. Αυτό στο λέω εγγυημένα, διότι η διατριβή μου στην Ιατρική, ήταν πάνω στις Επιδράσεις στα έμβρυα και συγγενείς ανωμαλίες. Αυτα τα φάρμακα έχουν τερατογόνα δράση. Προκαλούν, είτε λαγόχειλος δηλαδή χείλη ανοιχτα επάνω στη μύτη, είτε υποσπαδία, δηλαδή το πέος είναι ανοιχτό στον ουρηθρικό σωλήνα (σαν να μην έκλεισε δηλαδή το πουλακι του να γίνει κυλινδρικό), κρυψορχία, δηλαδή κρυμμένοι όρχεις, οι οποίοι φυσικά καταστρέφονται.

Σου επισυνάπτω μια εικόνα, φωκομελίας, απο μητέρα που χρησιμοποίησε φάρμακα...

Χωρίς τίτλο.png[/attachment:3pdrrax7]

Ως εκ τούτου, Λούπους, έχε εμπιστοσύνη στο γιατρό σας, και κάνε ότι εκείνος πιστεύει ότι είναι το καλύτερο για όλους σας. Θεωρώ φυσικά ότι τον έχετε επιλέξει με κάποια κριτίρια ώστε να σας εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια!

Αυτα για την ώρα :D

post-5937-13873938334129_thumb.png

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Την ρώτησα και μου είπε ακριβώς:

Oι εξετάσεις που έκανε βγήκαν 1 πιθανότητα στις 880, ενώ ο γιατρός με βάση την ηλικία της (39 ετών) τις είχε δώσει πιθανότητες 1 στις 140.

Φάρμακα για ναυτία δεν παίρνει. Αυτά που πήρε ήταν φάρμακα για την εξωσωματική που κάναμε, τα... Ουλτρατζεστάν, Φιλισίν, Σαλοσπίρ, Ντιβίνα. Τώρα, το μόνο που συνεχίζει να παίρνει, είναι το Φιλισίν.

Οπότε, να μου πείτε συμβουλές σχετικά με το θέμα Σύνδρομο Down (και πιθανότητα αν χρειαστεί αμνιοπαρακέντηση), με βάση την συγκεκριμένη περίπτωσή της - αφού δεν συνέλαβε "φυσιολογικά", αλλά με εξωσωματική (και μάλιστα, με την πρώτη, ήταν τυχερή, είχε 3 άρτια έβρυα, εκ των οποίων αποροφήθηκαν τα άλλα δύο κι έμεινε το ένα).

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα!

Νομιζω πως η αμνιο ειναι καλο να γινει μετα απο καποια ηλικια... :?

Επισης δεν καταλαβα...Τελικα το παιδακι σας ηρθε με εξωσωματικη?Γτ νομιζα πως ειπες οτι " Αυτό είναι ένα θέμα, γιατί δεν θέλει να μ' έχει κοντά της (καπνίζω κιόλας και το μυρίζει), ενώ για να λέμε και "του στραβού το δίκιο", ούτε εκείνη το πολυ-ήθελε. Απλά έγινε και το πήραμε απόφαση..."

Εν πασει περιπτωση με το καλο το εμβρυακι σας!!!Να ακουει το σωμα της,το ενστικτο της και τον γιατρο σας αν βεβαιως του εχετε απολυτη εμπιστοσυνη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα. Εύχομαι στην γυναίκα σου να έχει μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη. Δυστυχώς όλα αυτά τα συμπτώματα είναι σχεδόν κλασικά σε κάθε εγκυμοσύνη. Συνήθως στο δεύτερο τρίμηνο υπάρχει μια βελτίωση (περνάνε οι υπνηλίες, η εξάντληση) μέχρι να φτάσεις στον 8ο μηνα περίπου που αρχίζουν τα δύσκολα. θα θέλει παπαγαλακι (γερανό) για να σηκωθεί απο τον καναπέ..θα τις βάζεις εσύ κάλτσες, παπούτσια, κλπ, κλπ. Δεν θα κοιμάται το βράδυ γιατί τότε το μωρό θα κάνει πάρτυ και κατά πάσα πιθανότητα θα πάρεις πόδι από το κρεβάτι για να μπορεί να κοιμηθεί άνετα με τα μαξιλάρια της αγκαλιά, όσες ώρες τις επιτρέπει το μωρό.

Οπότε πολύ πολύ υπομονή, ηρεμία και στο τέλος θα σας έρθει το καλύτερο δώρο. Και εκεί αρχίζουν τα ξενύχτια....

Τώρα για την αμνιοπαρακέντιση πιο αρμόδιος είναι ο γιατρός σας. Συνήθως μετά τα 35 την κάνουν σχεδόν όλες...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λατρεμένε Λούπους,

Για το σύνδρομο Down, δεν έχει σημασία ο τρόπος σύλληψης, αλλά η ηλικία και οι επιδράσεις που υφίσταται η έγκυος. Το έμβρυο, έχει φιλόξενο σπίτι που λέγεται πλακούντας το οποίο μέσω του διαπλακουντιακού φραγμού φιλτράρει τις βλαβερές ουσίες. Ωστόσο κάποιες τον ξεγελουν, και έτσι περνάνε στο έμβρυο. Κάτι που επίσης ξεγελά τον πλακούντα είναι οι ακτινοβολίες απο κεραιες, κινητά,.. υπολογιστές... Με κατάλαβαίνεις ;)

Τα χάπια που έχει πάρει είναι ακίνδυνα για την εγκυμοσύνη.

Το utrogestan είναι φυσική προγεστερόνη που στόχο έχει την προετοιμασία του ενδομητρίου και την επικόλληση του ζυγωτού (γονιμοποιημένο ωάριο)

Το salospir είναι φάρμακο για την πίεση ώστε να μην κάνει υπεραιμία μήτρας και ρήξει τα ωάρια

Τα υπόλοιπα είναι ορμονικά σκευάσματα που υποβοηθούν την αναπαραγωγή και την εγκυμοσύνη.

Το συνδρομο Down δεν προκαλείται από αυτα.. Μην φοβασαι. Περισσότερο παίζει η ηλικία και των 2 σας, που είστε στα 40, παρά τα φαρμακα αυτά. Σου είπα και σε προηγούμενο πόστ, ότι αν έπαιρνε χάπια για ναυτία, αυτά έχουν τερατογόνο δράση. Για να υπόλοιπα χαλαρουίτα....

Το σύνδρομο Down οφείλεται σε 3σωμία στο 23ο ζευγάρι χρωμόσωματων, και τελικά σαν συνέπεια του είναι πέραν σεξουαλικής ανικανότητας και διανοητικής υστέρησης, αλλά και την χαρακτιριστική όψη των μογγόλων. Καλείται και Μογγολισμός.

Αυτό που θέλω να πω, είναι, ότι ο μόνος τρόπος για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, είναι η αμνιοπαρακέντηση. Αλλωστε η πιθανότητα να πάθει κάτι το μωρούλι είναι πολύ μικρότερη από την πιθανότητα να βγει με σύνδρομο Down.

Σου μιλώ ειλικρινά, αν επρόκειτω για μένα, θα την έκανα την εξέταση, ακόμα και με το ρίσκο. Αυτό που θα επέλεγα θα ήταν ο γιατρός που θα κάνει την αμνιοπαρακέντηση να είναι πεποιραμένος και πιστοποιημένος γυναικολόγος για την εξέταση αυτη. Να σε ενημερώσω ότι δεν είναι επιτρεπτό σε όλους τους γυναικολόγους να κάνουν αμνιοπαρακεντήσεις ή λήψη χοριακών λαχνων (Ακομα μια εξέταση που δείχνει το σύνδρομο Down). το κάνουν μόνο πιστοποιημένοι, εξειδικευμένοι γυναικολόγοι.

Οποτε πάρτε το απόφαση, αφού το συστήνει ο γιατρός σας, κάτι παραπάνω ξέρει. Απλά επιλέξτε και διερευνήστε ενδελεχώς για το που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ την εξέταση ώστε να γίνει επιτυχως... ;)

Αυτα τα ολίγα... :lol:

ΥΓ: Και μένα μου είπαν να κανω αμνιοπαρακέντηση, διότι λίγο πριν μείνω έγκυος είχα πάρει κάποια αντικαταθλιπτικά, και σε πληροφορώ ότι θα την κάνω. Υπάρχει σε εμένα 5% πιθανότητα να έχει βλαφτεί το έμβρυο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ε, αυτό είπα κι εγώ, Αναστασία.

"Το πήραμε απόφαση και έγινε". Δηλαδή, πήραμε απόφαση, κάναμε εξωσωματική και "μας έκατσε" με την πρώτη.

Το θέμα είναι, εάν θα πάρουμε το ρίσκο της αμνιοκέντησης. Για ΕΜΕΝΑ, πρέπει να το κάνουμε. Αφού υπάρχει η τεχνολογία να πάρουμε τα μέτρα μας, να το κάνουμε. Απλά, όπως λέει κι η δικιά μου, αν ώ μη γέννετο έχει αποβολή, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να ξαναμπεί στην ίδια διαδικασία...

Όσο αφορά για την υπομονή, Ευγενία, όλο τέτοια κάνω.

Και όσο αφορά το... "πόδι" απ' το κρεβάτι, μην αγχώνεσαι. Και η ΙΔΙΑ ΔΕΝ κοιμάται εκεί. Σχεδόν μόνιμα την παίρνει ο ύπνος στον καναπέ κι εγώ "την πέφτω" το αντικριστό "γάμα" του καναπέ, με σκέπασμα το... μπουφάν της... Λίβερπουλ (είναι μακρύ ως κάτω απ' τα γόνατα, με υαλοβάμβακα)!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...