Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

pappy

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα ηθελα να ρωτησω κυριως αυτες που γεννησαν στα δημοσια νοσοκομεια καποια πραγματα.σκευτομαι για οικονομικους λογους να γεννησω στο αλεξανδρα αλλα να σας πω φοβαμαι πολυ.δεν τα παω καλα γενικα με τα δημοσια νοσοκομεια δεν εχω καλες εμπειριες....τελος παντων...εχω λοιπον καποιες αποριες?ειμαι και πρωτοτοκη.....θα ειμαστε ολες μαζι σε μια αιθουσα και θα κοιλοποναμαι?κανουν επισκληριδειο?βαζουν παντα ορο στο χερι?το μωρο το κρατανε αυτοι?ποιος θα το πλενει και θα το καθαριζει?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα κ με το καλό :-)

λοιπον φιλεναδα επεσες σε περίπτωση ! γεννησα φετος το Μαρτη στο Αλεξανδρα κ πρεπει να σου πω οτι ουτε για αμυγδαλες δεν εχω νοσηλευτεί στο παρελθόν ΚΑΙ ημουν (και ΕΙΜΑΙ) πολυ φοβιτσιαρα !!!

εμεινα ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ απο ολη τη διαδικασία κ δεν ειχα κ παραπονο απο την νοσηλεία να σου πω την αλήθεια...

λοιπον, για τη διαδικασία κλπ του τοκετού (πχ επισκληρίδιο), παίζει ρόλο ο/η γιατρός σου ! καλα ορο θα εχεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ αλλα μολις γεννησεις κ τελειωσει ραψιμο κλπ στον βγαζουν αμεσως ;)

ΟΧΙ δεν θα κοιλοπονας με αλλες μαζί ΟΜΩΣ θα ειστε σε ξεχωριστα δωματια που ΔΕΝ θα εχουν κλειστες πορτες... μη σε νοιαζει καθολου ομως ! το κλιμα ειναι ευχάριστο κ συνηθως εχουν ΚΑΙ μαθητευόμενες μαιες που ειναι πολύ καλες κ προθυμες να σε βοηθησουν !!

μετα τον τοκετο θα σε πανε στο δωματιο σου κ το μωρό το εχεις συνεχεια εκεί !! διπλα σου ! μπορει να διανυκτερεύσει μια γυναίκα μαζί σου (στο ορθιο δηλαδή ...) για βοήθεια (αδελφή, μητερα, φιλη) ...

για μπανιο κλπ του μωρού, εμεις τα πηγαίναμε πρωι πρωι κ μας τα εκανε μια μαία αλλα τωρα αυτο δεν ξερω αν εχει αλλάξει ... θα δεις :roll:

ολα θα πανε καλά ! να εχεις εμπιστοσύνη στο γιατρό σου κ με ψυχραιμία κ υπομονή θα εχεις το μωρακι σου αγκαλιά !! μετα δεν θα σε νοιάζει τιποτα αλλο !

α! κ να σου πω κ γω οτι ενω ειμαι ΠΟΛΥ φοβιτσιάρα (ειλικρινά ουτε για εξέταση αιματος δεν παω αν δεν το αναβαλλω πρωτα καμια 20ρια φορες...) γεννησα φυσιολογικα ΧΩΡΙΣ επισκληρίδιο... ολα ειναι υποφερτά κ να σου πω κ κατι ; ειναι στη φύση μας να το αντεχουμε αυτό ! ;) να μη φοβάσαι τιποτα ! :x

σου ευχομαι με... κανεναν πονο !:mrgreen:

Χωρις να 8ελω να σε επηρεασω, εγω δεν τα εμπιστευομαι τα δημοσια νοσοκομεια. Πιστευω σε αυτο που λενε πως οτι πληρωνεις , περνεις...!!!! Μην νομιζεις, δεν μου περισσευουν κι εμενα αλλα για την περιπτωση της γεννας προτιμησα το καλυτερο!!! Βεβαια παιζει ρολο και ο γιατρος...να ειναι καλος. Εχω ακουσει περιπτωση η κοπελα να γενναει και ο γιατρος να ειναι σε ρεπο και να μην ερχετε να την ξεγεννησει!!! Ασε που εκει προτιμανε την καισαρικη για να ξεμπερδευουν πιο γρηγορα!!! Σκεψου το......

Εχω ακουσει ομως και περιπτωσεις που μεινανε ευχαρηστημενες γιατι ειχαν πολυ καλο γιατρο!!!!

Τωρα με την κριση εχουν πεσει οι τιμες....ψαξε το λιγο....

Γεια σου και με το καλό!!!!Γέννησα κι εγώ σε δημόσιο νοσοκομείο και δεν έχω παράπονο!Αν και νοσοκομείο από νοσοκομείο διαφέρει..Μπορεί να έχεις ένα θέμα με το ότι πρέπει να κουβαλήσεις πολλά μαζι σου λόγω περικοπών...π.χ. πάνες για το μωρό,σερβιέτες για σένα,ρουχαλάκια,σεντονια κτλ.Κατά τα άλλα δεν υπάρχει κάποιο θέμα.Από καθαριότητα ήταν πολύ καλά και επισκληρίδιο μου είχαν κάνει και πεταλούδα μου έβαλαν από την αρχή για κάθε ενδεχόμενο γιατί είχαν σπάσει τα νερά και δεν ξέραμε πότε θα έρθει το μπουμπούκι!!Τώρα εξαρτάται και από τον γιατρό σου κάποια πράγματα!Γέννησα φυσιολογικά με επισκληρίδιο που έκανα τελευταία στιγμή γιατί στην αρχή δεν ήθελα!Και αυτό που με έκανε να αποφασίσω δημόσιο πέρα του οικονομικού ήταν η ασφάλεια γιατί σε περίπτωση επιπλοκής,τα ιδιωτικά σε στέλνουν στα δημόσια!Βέβαια τώρα με τις τιμές δεν ξέρω τι γίνεται και τι συμφέρει περισσότερο...

Με το καλό το μωράκι σου καταρχάς. Ο γιατρός που σε παρακολουθεί είναι και σε ιδιωτικό και σε δημόσιο; Αυτό δεν έχω καταλάβει. Επειδή επικαλείσαι οικονομικούς λόγους... το συζητούσαν και πρόσφατα εδώ τα κορίτσια, τα δεδομένα στα δημόσια έχουν αλλάξει αρκετά από τον περασμένο Οκτώβριο (προς το χειρότερο)... Και ενημερώνομαι ότι θα αλλάξουν (προς το καλύτερο) στα ιδιωτικά από 1/1/12. Μήπως θα άξιζε να το ψάξεις λίγο ως προς αυτό και να συζητήσεις και με το γιατρό σου; Εμείς να φανταστείς σκεφτόμασταν για δημόσιο για οικονομικούς λόγους, όμως συμφώνησε ο γιατρός μας να πάρει λιγότερα και αυτό μας έλυσε κάπως τα χέρια.

καλησπερα σε ολες...ευχαριστω που μου απαντησατε. ο γιατρος μου δυστηχως ειναι μονο στο ιασω.....ειναι καταπληκτικος και τον εμπιστευομαι απολυτα...αλλα για οικονομικους λογους δεν μπορω να γεννησω εκει..τον μηνα που μας περασε 3 φιλες μου γεννησαν στο ιασω και πληρωσαν ολες πανω απο 5000(μαζι με τον γιατρο) η καθε μια....αυτα που λενε για τις τιμες οτι εχουν πεσει ειναι μπουρδες κατσαρες....κανουν πολλες προσθετες χρεωσεις...τα εξτρα τους...

πραγματικα αν ξερετε καμμια κοπελα που εχει πληρωσει μονο 2000 στο ιασω θα ηθελα να μου απαντησει...

καλημερα pappy! και εγω σκεφτομουν στην αρχη για δημοσιο οχι μονο για οικονομικους λογους αλλα και για αν τυχον υπαρξη επιπλοκη σε στελνουν σε δημοσιο και με λιγα χρηματα μπορεις να εχεις και μονοκλινο! ο γιατρος μου ειναι στο ιασω και στο λητω. στο λητω τωρα αρχισε να πηγαινει γιατι ειναι πιο οικονομικο απο το ιασω και διευκολυνει ετσι τις πελατισσες του. αποφασισα να συνεχισω σε αυτον και να παω σε ιδιωτικο. η σκεψη μου ηταν οτι ετσι οπως ειναι η κατασταση στην χωρα δεν ξερεις τι σε περιμενει! αν την ημερα που παω να γεννησω εχουν απεργια το νοσηλευτικο προσωπικο? αν δεν εχουν γαζες και τα ακρως απαραιτητα! (ολα τα περιμενω απο την χωρα μας). πριν 2 εβδομαδες εκανα μαθηματα ανωδυνου στο ελενας και η μαια ειπε στις κοπελες που θα γεννησουν εκει να φερουν πετσετες, σερβιετες και αλλα πραγματα γιατι δεν εχουν πια! για 3κλινο μου ειπε ο γιατρος μου οτι ειναι στο ιασω 2000 και στο λητω 1600. στο σαιτ του λητω διαβασα οτι μπορεις να το πληρωσεις και με 6 ατοκες! δες μηπως γινεται και στο ιασω!

οτι και να αποφασισεις σου ευχομαι με το καλο να κρατησεις στην αγκαλιτσα σου το μωρακι σου! και με κανεναν πονο.. ;)

καλημερα (παλι εδώ χιχιχιχι :D )

εγω ειχα γιατρό που οτι πει στο συγκεκριμενο δημ μαιευτήριο ειναι νόμος :lol: ! ειχα κ ΠΟΛΥ καλές συστασεις απο δικους μου ανθρωπους (εχει ξεγεννήσει τουλαχιστον 8 παιδακια συγγενών μου :mrgreen: ) κ ετσι κ εμπιστεύτηκα κ το δημοσιο νοσοκομειο ασυζητητή...

κ οπως ειπε κ μια φιλη πιο πριν, ΟΤΙ κ να συμβει σε ιδιωτικό νοσοκομειο στο βρεφος, καρφι τα στελνουν στο δημοσιο !

μη ξεχνας οτι θα μεινεις 3 - 4 μερες εκει ενω τα εξοδα για το μωρακι σας θα σας ακολουθησουν...

αλλα πρεπει να εχεις εμπιστοσύνη στο γιατρό σου... εγω αυτο θεωρω σημαντικότερο !

maria+fotis συμφωνω απολυτα μαζι σου...εχω τον γιατρο μου και αυτον θελω αλλα τι να κανω που δεν εχουμε λεφτα που να τα βρουμε...δεν υπαρχει σαλιο το πιστευει?ενα παιδι ειπαμε να κανουμε και καταστραφηκε η ελλαδα....

απο την αλλη ο ιδιος ο γιατρος μου μου ειπε οτι θα μου συστησει εκει καποιον....δεν ξερω τι να κανω....οπου φτωχος και η μοιρα του...

καλημερα pappy! και εγω σκεφτομουν στην αρχη για δημοσιο οχι μονο για οικονομικους λογους αλλα και για αν τυχον υπαρξη επιπλοκη σε στελνουν σε δημοσιο και με λιγα χρηματα μπορεις να εχεις και μονοκλινο! ο γιατρος μου ειναι στο ιασω και στο λητω. στο λητω τωρα αρχισε να πηγαινει γιατι ειναι πιο οικονομικο απο το ιασω και διευκολυνει ετσι τις πελατισσες του. αποφασισα να συνεχισω σε αυτον και να παω σε ιδιωτικο. η σκεψη μου ηταν οτι ετσι οπως ειναι η κατασταση στην χωρα δεν ξερεις τι σε περιμενει! αν την ημερα που παω να γεννησω εχουν απεργια το νοσηλευτικο προσωπικο? αν δεν εχουν γαζες και τα ακρως απαραιτητα! (ολα τα περιμενω απο την χωρα μας). πριν 2 εβδομαδες εκανα μαθηματα ανωδυνου στο ελενας και η μαια ειπε στις κοπελες που θα γεννησουν εκει να φερουν πετσετες, σερβιετες και αλλα πραγματα γιατι δεν εχουν πια! για 3κλινο μου ειπε ο γιατρος μου οτι ειναι στο ιασω 2000 και στο λητω 1600. στο σαιτ του λητω διαβασα οτι μπορεις να το πληρωσεις και με 6 ατοκες! δες μηπως γινεται και στο ιασω!

οτι και να αποφασισεις σου ευχομαι με το καλο να κρατησεις στην αγκαλιτσα σου το μωρακι σου! και με κανεναν πονο.. ;)

Η αδερφή μου πριν 1,5 χρόνο γέννησε στο αλεξάνδρας και είχαν απεργία όλα τα νοσοκομεία 3 μερες εφημέρευε μόνο εκείνο με αποτέλεσμα να έχουν γεννήσει κοπέλες 1-2 μέρες κ να είναι στην αίθουσα τοκετού ακόμα, πολλές να τις πλακώσουν στην καισαρική όπως στην αδερφή μου και άλλες να τις χαπακώνουν να σταματήσουν οι πόνοι γιατί δεν είχαν κρεβάτια.... Είδαμε κ πάθαμε εκείνη την μέρα....

Καλέ μην πέφτεις ψυχολογικά εξαιτίας των οικονομικών. Χαρά έχεις. Σε λίγο καταφθάνει το ζουζούνι σου :D

Εγώ γέννησα σε δημόσιο νοσοκομείο της περιφέρειας και έμεινα κατευχαριστημένη.

Σίγουρα θα χρειαστεί να έχεις κάποια πράγματα μαζί σου, όπως σου ανέφεραν οι κοπέλες, αλλά δεν νομίζω ότι είναι μεγάλη επιβάρυνση ένα πακέτο πάνες ή σερβιέτες, αφού έτσι και αλλιώς βγαίνοντας θα τα χρειαστείς.

Για το μπάνιο του μωρού μην ανησυχείς, θα σε βοηθήσουν οι μαίες.

Μην έχεις δεύτερες ακέψεις για την απόφαση σου, ούτε τύψεις και ενοχές ότι δεν κάνεις το καλύτερο για το μωρό σου. Φτάνει πια η εμπορευματοποίηση του τοκετού.

Γιατρούς καλούς θα βρεις και στα δημόσια νοσοκομεία. Τι στο καλό όλοι οι καλοί στα ιδιωτικά πήγαν;

Με το καλό να έρθει το μωράκι σου.

εγω γεννησα δυο φορες στο πανεπιστημιακο της αλεξανδρουπολης με διαφορα 2χρονια λοιπον τη δευτερη φορα το μονοπου ειπαν στον αντρα μουοταν γεννουσα ηταν να παρει τα υποσεντονα της τενα ολα τα υπολοιπα ηταν ιδια επρεπε να εχω ρουχα για το μωρο κ για εμενα δεν νομιζω κατι αλλο να θελεις μαζι σου αξεχασα να παρεις και χαρτι υγειας χαρτομαντηλα τζελ αποστειρωσης για τα χερια και ειδη χρησης για το μπανιο σου την πρωτη φορα δεν πηρα τιποτα απο ολα αυτα

εγω παντως τον Σεμπτεμβρη του 2010 πληρωσα 1300 στο ιασω...εξαρταται και σε τι δωματιο ηταν οι φιλες σου...εγω ημουν σε 3κλινο.δεν νομιζω οτι ειναι κ τοσο χαλια τα δημοσια..αλλα και εγω ακουσα οτι εχουν αυξησει κατα πολυ αυτα που πληρωνεις...

καλημέρα κοριτσάκια!

όσον αφορά στα δημόσια νοσοκομείa, τα πράγματα έχουν αλλάξει. ¨οταν πήγα στο γιατρό μου τον ρώτησα μήπως να γεννούσαμε σε δημόσιο νοσοκομείο (ξέρω ότι ο ίδιος είναι στο τζάνειο) Μου είπε λοιπόν ότι αν είναι για λόγους οικονομίας δεν τίθεται πλέον θέμα γιατί οι τιμές πρακτικά είναι ίδιες με τα ιδιωτικά μαιευτήρια. Μου έδειξε και το ΦΕΚ με τις τιμές!!!! Πρακτικά ο φτ σου πάει φυρω στα 1760€ και δεν είναι όλα μέσα! (πχ δεν περιλαμβάνει την περίπτωση που χρειαστεί να σε κόψουνε απο κάτω για να διευκολυνθει το μωρό, πράγμα που γίνετια σχεδόν σε όλες). ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Μου είπε όμως ότι θα ψηφιστεί συνεργασία των ταμείων με τα ταμεία. Οπότε πχ εγώ που έχω ΙΚΑ και θα γεννήσω στο ΡΕΑ θα πληρώσω μόνο το γιατρό μου και τα υπόλοιπα θα τα πάρει το μαιευτήριο από το ταμείο μου. (πρακτικά αντί να μου δώσει το ΙΚΑ επιδομα τοκετού κτλ θα τα δώσει το μαιευτήριο). Βέβαια δεν ξέρω πότε θα γεννήσεις εσύ και αν μέχρι τότε έχει μπει σε σειρά το πράμα... 'Οπως και να χει με το καλό να ε΄ρθει το μωράκι σου

γεια σας

βρε κοριτσια εχω μια απορια...

καποια που παει σε δημοσιο νοσοκομειο να γεννηση...

γιατι δεν εχει την οικονομικη δυνατοτητα να παει σε ιδιωτικο...

τοτε τι γινεται;

δεν την αφηνουν να γεννηση; :shock::shock:

δεν μπορω να καταλαβω, τους καινουριους νομους...

αν εγω τωρα δεν ειχα χρηματα καθολου, και ημουν εγκυος;

τι θα εκανα;

θα σου κρατησουν καποιο στοιχειο δικο σου μεχρι να πληρωσεις πχ τη ταυτοτητα θυμαμαι ειχα ενα ζευγαρι στο νοσοκομειο μαλλον βουλγαροι και επειδη θα εβγαιναν σαβ δεν πηραν το κανονικο εξιτηριο επρεπε να πανε δευτερα να πληρωσουν οπως εγω εμενα μου κρατησαν το βιβλιαριο μου σε εκεινους το διαβατηριο την καρτα τους κατι τετοιο για να σιγουρευτουν οτι θα πληρωσουν και δεν θα φυγουν χωρις να πληρωσουν και το μωρο τους το κρατησαν επισης...μεχρι τη δευτερα...

θα σου κρατησουν καποιο στοιχειο δικο σου μεχρι να πληρωσεις πχ τη ταυτοτητα θυμαμαι ειχα ενα ζευγαρι στο νοσοκομειο μαλλον βουλγαροι και επειδη θα εβγαιναν σαβ δεν πηραν το κανονικο εξιτηριο επρεπε να πανε δευτερα να πληρωσουν οπως εγω εμενα μου κρατησαν το βιβλιαριο μου σε εκεινους το διαβατηριο την καρτα τους κατι τετοιο για να σιγουρευτουν οτι θα πληρωσουν και δεν θα φυγουν χωρις να πληρωσουν και το μωρο τους το κρατησαν επισης...μεχρι τη δευτερα...

και το μωρο??? :shock::shock: αν ειναι δυνατον! δεν μπορουσε να κατσει μεχρι την δευτερα και η μαμα του?

oxi δεν μπορουσαν να την κρατησουν γιατι θελανε τα κρεββατια...κοιταξε αν ημουνα εγω δεν θα μου κρατουσαν το μωρο μιας κ ειχαν το βιβλιαριο μου αλλα σε εκεινη τη περιπτωση για να ειναι σιγουροι κανα αυτο...

ρε κοριτσια που μπορω να βρω και εγω αυτο το ΦΕΚ με τις τιμες?αν ειναι τοσο ακριβα αλημονο μας οπου και να πας καηκες....

ρε κοριτσια εγω διαβασα το χειροτερο απο ολα...πρωτον οι τιμες λεει στα δηλοσια αυξηθικαν και για φυσιολογικο τοκετο ειναι 950 ευρω και Κ.Τ.1500 καποιες γυναικες ετοιμογεννες επισκεπτηκαν καπια νοσοκομεια δεν ειπαν ποια αλλα τηνα λεει 4 Αθηνα Θεσσαλονικη Ροδο και αλλο ενα δεν θυμαμαι που και τους ειπαν αυτες τις τιμες και θελανε μαλιστα και προκαταβολη και τα υπολοιπα αφου πληρωθουν απο την ασφαλεια οι κοπελες και επειδη δεν ειχαν να πληρωσουν τις εδιωξαν σπιτι....απιστευτοο και οι γυναικες κανανε μυνηση...εγω το πρωτοτ το εκανα στο Μητερα και ειχα δωσει οοολα μαζι τοτε γυρω στα 5 .οοο και τωρα γεννησα παλι σε ιδιωτικο και ολα μαζι πληρωσα 2.500 ...1.300 το νοσοκομειο και τα υπολοιπα η γιατρος η μονη διαφορα ειναι οτι ειχα φερει δικα μου ρουχα για το παιδι σερβιετες λοχειας σεντονακια πετσετες και τετοια και καποια φαρμακα που χρησιμοποιησαν μου τα εγραψε η γιατρος μου που και τα πηρα με την ασφαλεια και τους τα εδωσα και δεν τα πληρωσα αλλα ουτε και αυτοι με χρεωσαν χρεωσαν μονο το δωματιο το φαγητο τις μαιες και τον αναισθησιολογο και την παιδιατρο και το ξερω γιατι για το καθε ενα πηρα ξεχωριστη αποδειξη ενω στο μητερα ειχα πληρωσει και ολοκληρη κρεμα για το συγκαμα και ενα σωρο αλλα που σιγα ποση κρεμα χρησιμοποιησαν σε 4 μερες και ενω αυτοι εχουν ενα σωρπ δειγματα απο τις εταιρειες εμας γιατι μας χρεωνουν παντως εχω μαθει οτι εχουν πεσει οι τιμες στα ιδιωτικα και ενω στα δημοσια ανεβαινουν

αυτα που συζηταμε εδω ,κοριτσια, για την απανθρωπια του συστηματος, να τα θυμαστε και οταν θα πατε να ψηφισετε....εχουμε χρεος ,σαν μανες, να σφησουμε κατι καλυτερο στις κορες και τους γιους μας, κι οχι να λεμε " εεε και τι μπορει να γινει, οποιος κι αν ερθει, δεν μπορει να αλλαξει κατι¨"..... να θυμαστε και ολους αυτους που αλλαξαν τα πραγματα προς το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ και σκεφτομαστε αν θα εχουμε λεφτα να γεννησουμε σε νοσοκομειο....

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...