Μετάβαση σε περιεχόμενο

"θηλασμος, μια υπεροχη σχεση" τομος Α' της Πατσουρου


Recommended Posts

κοριτσια γεια!!

Ειμαι εγκυος στο πρωτο μου παιδακι και μιας και μπαινω σιγα σιγα στον 7ο εχω αρχισει να ενημερωνομαι για τον θηλασμο. Απο ερευνα που εκανα το καλυτερο βιβλιο για μια νεα μαμα ειναι της Πατσουρου, ο πρωτος τομος.. Δυστυχως ομως εχει εξαντληθει απο τον εκδοτικο οικο και δεν ξερουν να μου πουν ποτε θα ξαναβγει... Ηθελα λοιπον να ρωτησω αν υπαρχει καποια μανουλα που το εχει και θα μπορουσε ισως να μου το φωτοτυπησει και να μου το στειλει φυσικα με δικα μου εξοδα κλπ.

Αν μπορει καποια να βοηθησει ας μου απαντησει ή ας μου στειλει ενα πμ..

Ευχαριστω πολυ και να χαιρεστε τα μωρακια σας!! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου!!!

Με το καλο να γεννησεις!

Να ξερεις οτι οσο και να ενημερωνεσε στην πραξη ειναι τελειως διαφορετικα. Θελει πολυ ΥΠΟΜΟΝΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ!!

μερικες φορες ποναγανε οι θηλες μου και δαγκωνα τα χειλη μου και συνεχιζα. Θελει αρκετο φαι και νερο.

Ευχομαι να τα καταφερεις και να θηλασεις για αρκετο διαστημα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σου!

Εγώ είμαι καινούρια μαμά. Πάντα θεωρούσα ότι ο θηλασμός είναι κάτι που βγαίνει φυσικά, δηλαδή βάζεις το μωρό στο στήθος και θηλάζει. Εδώ διάβασα πολλές ιστορίες κοριτσιών που δεν τα κατάφεραν, και κάπου άρχισα να καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην είναι και τόσο απλό όσο φαίνεται. Επέλεξα να μην ενημερωθώ υπερβολικά για το θηλασμό. Διάβασα απλά κάποιες οδηγίες, δύο κόλλες αναφοράς, οι οποίες ήταν αρκετές. Όταν γέννησα με καισαρική, το γάλα δεν κατέβηκε αμέσως. Έβαζα το μωρό στο στήθος αρκετές φορές τη μέρα για αρκετή ώρα. Γέννησα σε μικρή κλινική, οπότε, όποτε ήθελα έφερνα μόνη μου το μωρό στο δωμάτιό μου ή πήγαινα στο θάλαμο νεογνών και θήλαζα. Τελικά το γάλα κατέβηκε την τρίτη μέρα και από τότε θηλάζω αποκλειστικά. Είχα την απόλυτη υποστήριξη της μαίας και του παιδίατρου.

Όντως θέλει πολλή επιμονή και υπομονή μέχρι να στρώσει το μωρό, να μάθει να τρώει και όχι να πιπιλά (εμένα κάνει και τα δύο!) και να ρυθμίσει τα ωράριά του. Πρέπει να έχεις πολλή βοήθεια από σύζυγο ή από μάνα/πεθερά. Εγώ προσπαθώ να κάνω λίγες δουλειές για να μην εξαντλούμαι και να έχω δυνάμεις για το θηλασμό.

Θα σου πουν να θηλάζεις δέκα λεπτά απ' το ένα στήθος και δέκα λεπτά απ' το άλλο. Εγώ αυτό δεν το εφάρμοσα, γιατί πιστεύω ότι κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να φάει με χρονόμετρο. Θηλάζω μέχρι να αφήσει το μωρό τη θηλή ή μέχρι να καταλάβω ότι το στήθος μου έχει αδειάσει. Στην αρχή θα χρειάζεται να περνάς πάρα πολλές ώρες με τα βυζιά έξω και το μωρό κρεμασμένο στο ένα από αυτά!

Απλά μην μπεις στο τρυπάκι του ξένου γάλακτος, αυτό είναι καταστροφικό. Συνήθως οι μαίες και οι νοσοκόμες στις κλινικές, συχνά και οι παιδίατροι, και ακόμα συχνότερα διάφοροι καλοθελητές από το σόι, προσπαθούν να μας αγχώσουν λέγοντάς μας ότι το μωρό δε χορταίνει απ' το γάλα μας, και πρέπει να δώσουμε συμπλήρωμα. Εγώ αρνήθηκα να τους ακούσω (στην περίπτωσή μου ήταν η μάνα μου και μερικές φορές και ο άντρας μου) και τελικά αποδείχτηκε ότι το μωρό χορταίνει και μεγαλώνει με το γάλα μου! Χρειάζεται, λοιπόν, πάρα πολλή αυτοπεποίθηση!

Όπως λέει και η georgi79, χρειάζεται πολύ φαΐ και νερό. Εγώ τρώω πολύ και έχω χάσει σχεδόν όλα τα κιλά που είχα βάλει στην εγκυμοσύνη! Οπότε, μην καθίσει να αγχώνεσαι ότι αν τρως δε θα χάσεις ποτέ τα κιλά και θα βάλεις κι άλλα! Θηλάζοντας δεν παχαίνεις!

Είναι πολύ νωρίς για μένα να δίνω συμβουλές για το θηλασμό, αλλά το περνάω τώρα και πιστεύω ότι χρειάζεται απλά πολλή αυτοπεποίθηση και πολλή ισχυρή θέληση και θα τα καταφέρεις!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννα Μαρια τα εγραψες μια χαρα κι ας εισαι νεα μανουλα,ο θηλασμος πρεπει να ειναι ελευθερος κι οχι με προγραμμα και ωραρια ακολουθηστε το ενστικτο σας και μην ακουτε τι λεει ο ενας κι ο αλλος,δεν υπαρχουν οδηγιες χρησης και παντα η θεωρια ειναι διαφορετικη απο την πραξη,χρειαζεται υπομονη, επιμονη και μεγαλη προσπαθεια ολα τα αλλα ερχονται απο μονα τους ,πιστευω οτι δεν υπαρχει γυναικα που να μην εχει γαλα απλα δεν ξερουμε πως να χειριστουμε την ολη κατασταση........

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια ευχαριστω για τις απαντησεις σας! Θελω να γινω μαμα τα λες πολυ ωραια κι ολα οπως τα γραφουν οι σημειωσεις για τον σωστο θηλασμο! Εχω καταλαβει κι εγω οτι πρεπει να ενημερωθουμε γιατι στηνα αρχη σε αγχωνουν και σου λενε πραγματα που δεν ισχυουν , οπως οτι το πρωτογαλα δεν φτανει τις 2 πρωτες μερες και χρειαζεται συμπληρωμα!! Γεωργια φυσικα και αλλιως ειναι στην πραξη εκει τα μαθαινεις ολα! Απλα δεν θελω να ειμαι ασχετη και κυριως επιρρεπης σε λανθασμενα σχολια... Ελπιζω ολες να θηλασουμε χωρις ιδιαιτερα προβληματα και οσο περισσοτερο καιρο μπορεσουμε! φιλια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσακι,εγω το εχω το βιβλιο και ειναι οντως πολυ καλο.πραγματικα,αν εισαι ενημερωμενη και αποφασισμενη απο πριν θα θηλασεις οσα προβληματα κι αν παρουσιαστουν!!!! ;)

αν το θες απο βδομαδα μπορω να κοιταξω για φωτοτυπιες και να στις στειλω!!!! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

νομιζω πως η θελω να γινω μαμα με καλυψε πληρως.......... :D:D στην πρωτη μου κορη δεν τα καταφερα κ τοσο καλα...θηλασα μονο 2μηνες κ αυτο παντα με συμπληρωμα...μπηκα στο τρυπακι του να δωσω ξενο γιατι κ καλα δεν χορτενε...η αληθεια ειναι οτι πονουσα αφορητα κ καθε φορα που ερχοταν η ωρα του θηλασμου εκλαιγα...με λιγα λογια μονη μου κ με το τροπο μου το σταματησα....αυτη την φορα ομως ολα ειναι εντελως διαφορετικα....απο την πρωτη μερα που γεννησα μεχρι κ σημερα που η μπεμπα μας εχει μπει στον 4ο θηλαζω αποκλειστικα κ μονο!!!απο την πρωτη στιγμη δεν ενοιωσα καμια δυσφορια κ ολα ηταν μαγικα...ανυπομονουσα να ερθει η ωρα να θηλασω...δεν πονουσα κ κυριως δεν μου ηταν αγγαρεια...εχοντας κ ηδη απο πισω αλλο ενα παιδι κ ενα σπιτι τα καταφερα 1000 φορες καλυτερα απο το πρωτο που ειχα κ βοηθεια κ ηταν κ ενα.αυτη την φορα νοιωθω μεγαλη ικανοποιηση κ πολυ περηφανη που επιτελους τα καταφερα....νομιζω πως οι πρωτες 20 μερες ειναι λιγο δυσκολες,μετα ολα στρωνουν.....κ μια συμβουλη:μην κοιτας ρολοι...δεν υπαρχει προγραμμα...μπορει κ στην μια ωρα να θελησει να φαι το μωρο,μπορει κ στις 3...ολα ειναι σχετικα....κ οσα κ αν διαβασεις αν δεν το ζησεις στην πραξη δεν ειναι το ιδιο....καλη αρχη να εχεις κ σου ευχομαι να τα καταφερεις...με το καλο!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Aννα Μαρια με καλυψες πληρως και ας εισαι νεα μαμα.

Ενα πραγμα ομως κανουν λαθος το πρωτογαλα κατεβαινει σιγα σιγα. Εγω τον θηλασα αποκλειστικα απο την πρωτη στιγμη οπως και η Σισι. Ποτε δεν του εδωσα ξενο απλα τις 2 πρωτες μερες τον εβαζα ανα μια ωρα. Μετα ετρεχε πολυ και μια χαρα μετα. Μου πηρε 2 κιλα αντι 900γρ που συνηθως περνουν. Θα την βαζεις συνεχεια.

Σου ευχομαι να τα καταφερεις!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ευχαριστω κοριτσια! ευχομαι να τα καταφερω και στην πραξη!! θα επιμεινω πολυ.. πολλα φιλια και να χαιρεστε τα ζουζουνια σας!

παρεπιπτοντως, μου βρηκε το βιβλιο μια κοπελα απο επαρχια! Συντομα θα το εχω οποτε αν καποια χρειαστει κατι ευχαριστως να βοηθησω... φιλια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...