Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα σε όλες τις κοπέλες του mammyland

όπως όλες εσάς έτσι κι εγώ προσπαθώ να αποκήσω ένα μωράκι. θα σας πω τους προβληματισμούς μου και ελπίζω να με βοηθήσετε με τις εμπειρίες σας και να μην σας κουράσω.

Είμαι 31 ετών και προσπαθούμε να κάνουμε παιδί με τον άντρα μου εδώ και 2 χρόνια. Είχε ο άντρας μου πρόβλημα και γι’ αυτό κάναμε 3 εξωσωματικές χωρίς επιτυχία. Και υποτίθεται ότι εγώ δεν είχα πρόβλημα. Τα ωάρια και σε μακρύ και σε βραχύ πρωτόκολλο ήταν 8 και τις 3 φορές. Οι δόσεις που έπαιρνα ήταν πολύ μεγάλες. Ξεκινούσα 200 μονάδες puregon και έφτανα στις 700 στο βραχύ και στο μακρύ με 450 μονάδες gonal και έφτασα μέχρι 900. Ο γιατρός μου είπε πως τις 2 πρώτες δεν ήταν καλή ποιότητας τα ωάρια. Έχω κάνει εξετάσεις αίματος E2, LH, FSH, T3 T3 TSH και AMH. Όλες ήταν πολύ καλές με εξαίρεση την ΑΜΗ που ήταν λίγο χαμηλή. Έχω κάνει διαγνωστική λαπαροσκόπηση και υστεροσκόπηση. Με εξαίρεση κάτι πολύ μικρές (δύο) εστίες ενδομητρίωσης άνευ σημασίας , δεν είχα τίποτε. Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει.

Η περίοδος μου ήρθε στα 13, κρατούσε 3 μέρες. Είχα 1μέρα λίγο, την δεύτερη πολύ και την τρίτη πάλι λίγο και μετά μόνο υγρά.

Αυτό που με προβληματίζει εμένα είναι ότι εδώ και 5-6 χρόνια έχω περίοδο μόνο μία μέρα με λίγο αίμα (και αυτό κυρίως όταν πηγαίνω στην τουαλέτα) και μετά σχεδόν δύο μέρες μόνο καφέ υγρά. Έχω σταθερό κύκλο 26-27 μέρες. Οι ωοθήκες μου έχουν πολυκυστική μορφολογία (δεν ξέρω αν είναι το ίδιο με τις πολυκυστικές ωοθήκες) εγώ έχω σταθερό κύκλο και ούτε υπέρβαρη είμαι, ούτε ακμή έχω.

Πείτε μου την γνώμη σας για την περίοδό μου. Είναι κακό που έχω μόνο 1 μέρα περίοδο. Τι εξετάσεις μπορώ να κάνω για να είμαι καλυμμένη από θέμα ορμονών όσο αφορά την γονιμότητά μου;

Και πάλι συγγνώμη αν σας κούρασα.

Δημοσίευση

Καλησπέρα..

Δεν θα σου πω απο δική μου εμπειρία αλλά απο μιας φίλης μου που είχε πάντα περίοδο 2 ημέρες. Της είχαν πει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα και ότι αν είναι σταθερός ο κύκλος της θα μπορέσει να συλλάβει κανονικά γιατί η ωορηξία γίνεται κανονικά. Πραγματικά έχει κάνει μια μπεμπούλα και μετά την γέννα η περιόδος της κρατάει 5 ημέρες όπως συνήθως. Ρώτα και εμένα που έχω 8 ημέρες περίοδο και πλέον 25 μέρες κύκλο!! Συνέχεια αδιάθετη είμαι!!! Φυσικά και πρέπει να ρωτήσεις τον γυναικολόγο σου και αυτός θα σου πει αν χρειάζεται να κάνεις κάποιες επιπλέον εξετάσεις. Εύχομαι πολύ σύντομα να έχεις ευχάριστα νέα!! Το βασικότερο ?? Μην έχεις άγχος!!!

Δημοσίευση

Μια μερα περιοδο ειχε και η πε8ερα μου και το 8υμαμαι καλα αυτο γιατι μου ειχε κανει εντυπωση. Δε νομιζω να υπαρχει προβλημα....κι εγω παντα ειχα 2 με 3 μερες.

Μετα την γεννα ομως μου αυξη8ηκαν οι μερες σε 6-7, ασε δραμα.......

Δημοσίευση

Γεια σου Sοφια,17

εμενα η ιστορια μου εχει ως εξης, παντα ειχα περιπου ι εβδομαδα περιοδο απο τοτε που πρωτο αδιαθετησα, στα 29 μου ειχα μια αποβολη και μετα απο αποξυση εβλεπα μονο 1 μερα και μετα καθαρη εντελως!. Ανησυχησα γιατι θηελα και εγω πολυ ενα μωρακι, εκανα απο μονη μου κατι ορμονικες βασικα fsh, lh οιστραδιολη και προλακτινη (τις ειχα ψαξει απο ιντερετ) και ηταν καλες αλλα επειδξ το ενδομητριο μου ηταν λεπτο ο γιατρος συνεστησε σαλπιγγογραφια επειδη υποψιαζοταν συμφησεις στη μητρα. Τελικα ηταν καθαρο και εμεινα πρωτη φορα εγκυος, και απο οτι βλεπεις ειμαι ξανα εγκυος με μονο 1 μερα περιοδο. Απο οτι μου ειχε πει δεν εχει σημασια το ποσο αιμα βλεπεις και ποσο διαρκει φτανει να βλεπεις σε τακτικο κυκλο.

Οποταν σου ευχομα να αποκτησεις το πολυποθητο μωρακι και συντομα μαλιστα!!

Δημοσίευση

Σας ευχαριστώ όλες κορίτσια. Μου δίνετε κουράγιο. Τόσο καιρό ψάχνω να δω στο internet αν υπάρχουν κοπέλες με περίοδο 1 μέρα και δεν έβρισκα καμία. Μόνο κοπέλες που είναι έγκυος και έχουν για μία μέρα τον πρώτο μήνα. Είχα απελπιστεί. Έχω και μια γνωστή μου που έχει περίοδο 2 μέρες αλλά πολύ αίμα. εκείνει χρησιμοποιεί ενάμιση πακέτο σερβ...τες και εγώ έχω ένα πακέτο 3 μήνες!!!! πολύ λίγο αίμα. Πάντως αν δεν έχει σημασία η ποσότητα αλλά το πόσο σταθερό είναι ο κύκλος... έχω ελπίδες. Μέ είχε αγχώσει πολύ αυτό. Σας ευχαριστώ όλες. φιλάκια.

  • 1 month later...
Δημοσίευση

κι εμένα μία με μιάμισυ μέρα μου κρατάει...

Τα τελευταία χρόνια έχει ...πτωτική τάση...(όλο μειώνεται).

Ο γιατρός λέει πως δεν υπάρχει πρόβλημα, όμως είμαι 40+ με ΑΜΗ 0,9 κ φοβάμαι πως δεν είναι τελείως άσχετο...

(Την εποχή που 'εμεινα έγκυος στην κόρη μου είχα κανονικά 4-5 μέρες...)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Φρικτές μέρες η πιο μαγική περίοδος του χρόνου έγινε η πιο λυπηρή! Σκεφτόμασταν πως θα το ανακοινώσουμε στα οικογενειακά τραπέζια και πήραμε εναν αδειο σάκο! Δεν το αντέχω, αληθεια!!! Ρωτησα και την γυναικολόγο μου και τον εξωσωματικό και μου ειπαν σταματάμε την προγεστερόνη και αναμένουμε περίοδο, λιγο πιο βαριά..ρώτησα για αποξεση και μου είπανε οχι ειναι νωρις!! Ναι κοριτσι μου πηγαμε 5+3 και είδαμε σάκο και μεσα ενα σπορακι και μετα πηγαμε χθες 6+9 και ο σακος μεγάλωσε και ήταν αδειος σοοκ για όλους μας!! Δεν ήξερε τι να μου πει η γιατρος, με τον εξωσωματικο έχουμε ραντεβου με την νεα χρονια ! Δεν ξερω τα έχουμε ψάξει ολα αιματολογικα και ανοσολογικα τα ειχαμε καλύψει ολα με αντιπικτικές με κορτιζονη.. δεν ξερω τι αλλο πρέπει να κανουμε αλήθεια! Διαβασα μεχρι  οτι και τα αποτελέσματα του προεμφυτευτικου μπορει να ειναι λανθασμένα,ή να ειχε μωσαικισμο το έμβρυο ή μεταλαξεις που δεν φαίνονται στο προεμφυτευτικο δεν ξερω τι να πω.. τα εχω χαμένα...
    • 3 στα 3 κοριτσια μου. Παμε ολες μαζι το νεο ετος. Εγω εχω να πω ευτυχώς που δεν το είδα κι έμεινα με την απορία. Βασικα για 7η εβδομάδα έπρεπε να δωσει έστω φαρμακα να βοηθήσει τη μητρα να καθαρίσει. Μην την αφήσουν ετσι με πιθανά υπολείμματα. Εγω αυτο σκεφτομαι. Ρωτα αν θες μια τη γιατρο σου.
    • Νοεμβριος και Δεκεμβριος τα κοριτσια  αποτυχαμε παταγωδως με τις εγκυμοσυνες μας...  Αμην μακαρι το 2026 να ειναι πολυ πιο τυχερο και το ονειρο μας να ερθει για να μεινει... Υπομονη, κουραγιο και δυναμη κοριτσια κοριτσια!!! Πρεπει να το πιστεψουμε οσο δυσκολο κ αν μοιαζει..🙏🙏🙏
    • @flowerv Δεν το πιστευω ρε κοριτσι μου...Και εσυ με το ελεγμενο εμβρυο;;; Τι κατραπακια ηταν αυτη 3 στα 3 φαγαμε τα μουτρα μας... και αντε εμεις πιθανολογουμε μη υγιη εμβρυα ( αναμενω καρυοτυπο) αλλα εσυ γιατι;; Δεν γινεται να μην εχουν απαντηση κατι εγινε κατι εφταιξε κ εδω θελει ψαξιμο.. αν κ λες κ σε αιματολογο πηγες κ ειχαν κ διαφορετικες γνωμες με τον γυναικολογο κ εσυ στην μεση;; εμενα ο γιατρος μου μου ειπε αν ειναι υγιες το εμβρυο θελει πολυ ψαξιμο μετα σε εσενα. Γνωριζω κοπελα που εχανε εμβρυα γιατι το ανοσοποιητικο της τα επιτιθοταν. Μετα επινε χαπια να κραταει χαμηλα το ανοσοποιητικο της. Θελω να πω πως ειναι πολλα που μπορει να φταιξουν κ θελουν ψαξιμο.  Άλλα δεν καταλαβα στον πρωτο υπερηχο ειδατε σπορακι κ στον 2ο κενο;; πως γινεται αυτο; εμεις τελος 8ης το βλεπαμε ειχε μεγαλωσει κιολας σαν φασολακι αλλα δεν ειχε καρδιακη λειτουργεια. Ειναι μεγαλος ο πονος η απογοητευση τα ονειρα που κοπηκαν ξαφνικα σε νιωθω απολυτα κ καταβαινω τα γιατι σου που θελουν απαντηση εφοσον βαλατε γερο εμβρυο.. Χρονο θελει οτι κ να σου πουμε.. Ολοι νομιζουν πως ειμαι καλα πως το ξεπερασα αλλα δεν ξεχνιεται ετσι ευκολα δεν εχει υπαρξει ακομη μερα που δεν θα κλαψω στην σκεψη αυτη. Παρε το χρονο σου κ ζητα απαντησεις κ ψαξιμο.  Επισης προσεξε μιας κ σε αφησε με φυσικη αποβολη θα πρεπει να καθαρισεις καλα. Περιεργο 7η εβδαδα που δεν σου ειπε για αποξεση. Βεβαια κ εμενα μου ειπε μπορουμε να το αφησουμε να φυγει μονο αλλα θελαμε καρυοτυπο εσυ δεν εχεις να ελεγξεις κατι απλως να καθαρισει η μητρα αυτο χρειαζεται.
    • Ααα εσύ τελείως ανάποδα από εμένα εγώ και στα δύο κορίτσια χάλια με εμετούς μου μύριζαν πολυ τα φαγητά ειδικά στην μεγάλη το πρώτο τρίμηνο κρέας δεν μπόρεσα να φάω  τώρα λίγες καούρες είχα άντε να έκανα 2-3 φορές εμετό που είχα χάλια στομάχι   αλλά μετά που μπήκα στο δεύτερο τρίμηνο  πέρασαν και οι καούρες.. αλλά θέλω να σιγουρέψω και το φύλο δεν ξέρω αν είναι αγόρι ακόμα.. 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...