Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τι να κανω?

...katerina...

Recommended Posts

Πηγα εκκλησια κ εκλεισα ημερομηνια 28/7 τελικα για να χε σαραντησει η αδεφη μου..ο Παπας ελειπε κ θα με επαιρνε τηλ..κ με πηρε..κ χρειαζονται τα εξης δικαιολογητικα,

α)Ληξ.πραξη γεν, μωρου την οποια να χω παει στην ενορια μας κ να μας κνουν μεταβιβαση στην εκει ενορια(εχω ταξει να το βαφτισω στην Αγ.Αννα Χαλανδρι)

Και οι αναδοχοι

α)Πιστοποιητικο βαπτισης

β)Πιστοποιητικο οικ.καταστασης ενα μηνα πριν που να λεει οτι ειναι αγαμοι η πεντρεμενοι μονο με θρησκευτικο αν εχουν κανει πολιτικο δεντους δεχεται η εκκλησια για νονους

γ)Να ναι ενηλικες

δ)Υπευθυνη δηλωση με το γνησιον της υπογραφης οτι ειναι ενεργα μελη της εκκλησιας κ δεν ανηκουν σε καποια αιρεση η παραθρησκευτικη οργανωση

Το προβλημα τωρα..

Το μωρο θα το βαφτισει η αδερφη μου η μικρη ενηλικη κ ελευθερη μαζι με τον μελλοντα γαμπρο μου που ομως αναγκαστικα λογω εγκυμοσυνης θα τελεσουν πολιτικο γαμο και μετα γαμοκ βαφτιση!!

Κ μεις τον θελουμε για νονο κ εκεινος πολυ!!Κ η θα πρεπει να αλλαξουμε νονο η να ρωτησω αλλη εκκλησια δηλ την ενορια μου που μας γνωριζει ο Παπας 25 χρονια κ αν μπορει να κανει τα στραβα ματια(θα τον παρει η μαμα μου το απογευμα)που αν γινει αυτο δεν θα πραγματοποιησω το ταμα μου..

Και οπως καταλαβαινετε ειμαι σκασμενη!!!!!!!!Κα με πολλα νευρα!!!!!!!!!!

Αυτα!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κατερινιω με το καλο κουκλα μου........

αυτο που λες για τους νονους δεν το εχω ακουσει ξανα.......

εγω εχω κανει 2 βαπτισεις και δεν μου εχουν ζητησει ποτε τετοια χαρτια........

Ευχαριστω Γιωτα μου κ συ με το καλο το τριτο νινακι σου!!!!!

Κ γω εχω βαφτισει δυο φορες κ ως νονα δεν μου ζητησαν κατι τετοιο..ειναι λεει η νεα εγκυκλιος...

Κατερίνα καλησπέρα! Αυτά τα δικαιολογητικά στα ζητάνε επειδή θα αλλάξεις ενορία! Εγώ που βάφτισα στην ενορία μου δεν μου τα ζήτησαν! Επειδή όμως γνώριζα οτι ζητούν τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά κι επειδή κι οι δικοί μου νονοί ήταν παντρεμένοι με πολιτικό σκέφτηκα οτι αν μας τα ζητήσουν θα μπορούσαν να δηλώσουν οτι είναι ανύπαντροι! Εξάλλου μπορεί να είχες νονούς που να ήταν παντρεμένοι (οχι μεταξύ τους με άλλους συντρόφους ο καθένας ) και να βάπτιζαν εκείνοι το παιδί ή να ήταν ελευθεροι! Λες να ψάξουν τα ληξιαρχεία όλης της Ελλάδας για να βρουν αν είναι παντρεμένο το ζευγάρι με πολιτικό γάμο?

Εγώ πάντως θα πρότεινα στην αδερφή μου να δηλώσουν και οι δυο ανύπαντροι!!! Και ούτε γάτα ούτε ζημιά ;););););)

Ο λόγος που η Εκκλησία ζητά αυτό το πιστοποιητικό για τους νονούς, είναι προφανώς επειδή θεωρεί ότι, όποιος έχει παντρευτεί με πολιτικό γάμο περιφρονεί τα μυστήρια της Εκκλησίας, άρα δεν μπορεί να συμμετάσχει σε κάποιο άλλο μυστήριο, όπως η Βάπτιση. Εδώ υπάρχουν ιερείς που δεν δέχονται να κοινωνήσουν ανθρώπους που έχουν παντρευτεί με πολιτικό γάμο ή που δεν τους βαφτίζουν τα παιδιά τους!!! Ο κουνιάδος μου, π.χ., γύρισε όλη την Πάτρα για να βρει παπά να του βαφτίσει την κόρη του.

Συμφωνώ με τα κορίτσια, ας δηλώσουν ανύπαντροι η αδελφή σου και ο άντρας της. Στο κάτω-κάτω, σκοπεύουν να παντρευτούν με θρησκευτικό γάμο, η Εκκλησία δεν αναγνωρίζει τον πολιτικό, άρα για την Εκκλησία είναι ανύπαντροι!

:P

κατερινα καλημερα. προσφατα ενα φιλικο ζευγαρι βαφτισανε , κι αυτη ειναι παντρεμενοι με πολιτικο, η αληθεια ειναι οντως οτι πλεον υπαρχει θεμα. ψαχνοντας ομως βρισκεις λυση. τα παιδια λοιπον το συζητησαν με τον παπα και ο παπας τους ειπε να κανουν μια υπευθυνη δηλωση οπου να δηλωνουν οτι στο αμεσο μελλον θα τελεστει ο θρησκευτικος γαμος. οντως καναν την υπευθ.δηλωση την δωσανε μαζι με τα υπολοιπα χαρτια και τους δεχτηκε η εκκλησια να γινουν νονοι.οποτε ψαξτο πριν μπεις στην διαδικασι να κανεις αλλαγες.Θεσσαλονικη το δεχτηκαν γιατι οχι και Αθηνα. Με το καλο!!!!!!

Eυχαριστω κοριτσακια αλλα δεν καταλαβατε..μου ζητανε πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης απο τον δημο του καθε νονου..οποτε εφοσον θα τελεστει ο πολιτικος γαμος θα αλλαξει κ το πιστοποιητικο οικ καταστασης...

Τα νευρα μου οσο το σκεφτομαι..

Σωστά, οπότε, να δηλώσουν ανύπαντροι δεν παίζει...

Μπορείς να κάνεις αυτό που λέει η κουπάκι, αλλά αν είναι ο ιερέας κανένας κολλημένος και του πείτε για τον πολιτικό γάμο, μετά δε θα μπορείτε να το πάρετε πίσω και πάει το τάμα... Αν δεις, όμως, ότι δε γίνεται αλλιώς, δε χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις.

Φυσικά, το σημαντικό είναι να βαφτίσεις το παιδί σου, το πού θα το βαφτίσεις όχι και τόσο, κι ας το έχεις κάνει τάμα...

ωραια πηγαινε τα χαρτια τωρα......που ακομα δεν ειναι παντρεμενοι......το χαρτι της οικογενειακης καταστασης ισχυει για 6 μηνες......

Γιώτα, αν είδες, όμως, λέει ότι το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που ζητάνε πρέπει να είναι το πολύ ενός μήνα... Οπότε δεν προλαβαίνουν...

ρε τα χω παρει με την εκκλησια..αντι να σκεφτουν οτι θα βαπτιστει ενα παιδακι κοιτανε αν εχει παντρευτει η οχι ο νονος με πολιτικοοο..ειναι δυνατον??ετσι κανουν το κοσμο να απομακρυνεται και αναρωτιουνται γιατι...ξεχνανε ομως το εξης και αυτο γιατι δεν το ξερει και πολυς κοσμος...μολις γεννηθει το παιδι εκτος απο το οτι το δηλωνεις οτι γεννηθικε δηλωνεις και το ονομα αμα θες και οταν γινει η βαπτιση απλα γραφουν Χριστιανος Ορθοδοξος...οποτε πλεον ενα παιδι δεν μενει χωρις ονομα αν δεν βαπτιστει...εγω το εκανα γιατι θελουμε να την βαπτισουμε Μιλα που ειναι σερβικο και δεν το δινου..και ειναι και Χρ,Ορθοδοξοι..ετσι το δηλωσα και τελος το παιδι εχει ονομα...σκ@τα τα εχουν κανει πια ακους εκει και αμα ο νονος ειναι ανηλικος και τι εγινε και εγω οταν βαπτησα πηγαινα δημοτικο...

Εύη, έχεις δίκιο, κι εγώ αυτό έλεγα όταν ο κουνιάδος μου γύρισε όλες τις εκκλησίες της Πάτρας μέχρι να βρει παπά να του βαφτίσει το παιδί του, μια που όλοι τους έδιωχναν, λόγω πολιτικού γάμου!

Στερείς από ένα παιδί την είσοδο στην Εκκλησία, επειδή οι γονείς του έχουν παντρευτεί με πολιτικό γάμο; Και μετά βγαίνεις και λες "αμαρτίες γονέων παιδεύουσιν τέκνα"; Αφού εξαιτίας σου τα παιδεύουν τα τέκνα...

Όσο για το όνομα, δε χρειάζεται ένας άνθρωπος να βαφτιστεί για να πάρει όνομα. Υπάρχει ευχή ονοματοδοσίας την όγδοη μέρα μετά τη γέννηση. Παίρνεις το παιδί στην εκκλησία εκείνη τη μέρα και παίρνει ευλογία και όνομα. Δεν παίρνει όνομα με τη βάπτιση, άσχετα αν αυτό πιστεύουν οι πάντες. Αυτά για τους χριστιανούς. Άλλος μπορεί να είναι μουσουλμάνος ή άθεος ή βουδιστής ή οτιδήποτε. Δε θα έχει όνομα το παιδί του επειδή δε βαφτίστηκε χριστιανικά;

Κι εμένα πολλές φίλες μου βάφτισαν παιδιά σε πολύ μικρή ηλικία, όταν πηγαίναμε ακόμα γυμνάσιο. Εγώ που τότε ήμουν και θεούσα (:P), μια χαρά νονά θα γινόμουν, και θα έπαιρνα το βαφτιστήρι μου κάθε Κυριακή στην εκκλησία, και θα έκανα το παν για να το καθοδηγήσω σωστά, αν είχα βαφτιστήρι, βέβαια. :P Η ηλικία δεν παίζει ρόλο, άλλωστε υπάρχουν τόσοι ανήλικοι άγιοι, η αγία Μαρίνα, π.χ. που ήταν δεκαπέντε χρονών όταν μαρτύρησε.

Κατερίνα, ελπίζω να βρεθεί μια λύση και να κάνεις και το τάμα σου!

Πηρα κ σε αλλη εκκλησια Αγ.Αννα κ μου ειπαν τα ιδια...Ας ελπιζω να βρω εναν νορμαλ Παπα κ να δεχτουν τον νονο!!

Α ρε σα τον Χριστοδουλο κανενας!!Αν ηταν αυτος δεν νομιζω να χαν πεσει τετοια θεματα..

α ρε Χριστοδουλεεεε ΣΑΣ ΠΑΩΩΩΩ...μα Αννα Μαρια και ευχη να μην παρεις σου λεω το δηλωνεις κανονικοτατα..αλλα ο κοσμος νομιζει πως πρεπει να βαπτιστει για να παρει ονομα...ετσι το εχουν περασει...ποσα παιδακια μεχρι τα 5 δεν τα εχουν βαπτισει και τα λενε ΜΠΕΜΠΑΑΑ...ξεχνανε το εξης μολις το μαθει ο κοσμος οτι γινεται αυτο θα δινει το ονομα και μολις μεγαλωσει το παιδι αποφασιζει αν θελει να βαπτιστει και τελος..στη Σερβια δεν το εχουν αυτο να βαπτιζουν μωρα τα παιδια μονο αν θελουν ..λιγο σπανιο...ο αντρας μου βαπτιστικε 20 ετων...ε τι θα πει σε ολοκληρο ανρωπο δεν σε βαπτιζω ενω σε εμας που ολη η βαπτιση ειναι μια μοδα πλεον...βρισκουν και τα κανουν...τι θα μεινει αβαπτιστο το παιδι...ε ναι ας μεινει ποιος το ξερει...για να δεις μετα θα ζητανε αυτα τα χαρτια??μονο οδοντολογικη εξεταση δεν ζητησανε

Δυστυχώς με τις βαφτίσεις γίνονται τα περισσότερα παρατράγουδα... Στην Κύπρο, π.χ. είχαν βγάλει εγκύκλιο να μη δίνουν στα παιδιά δύο ονόματα. Μετά έβγαλαν άλλη εγκύκλιο που απαγόρευε το όνομα Χρυσοβαλάντης-Χρυσοβαλάντω, γιατί είναι τοπωνύμιο και όχι όνομα, και πολλοί που έκαναν τάμα πήγαιναν στην Ελλάδα και βάφτιζαν τα παιδιά τους. Πριν τρία χρόνια έβγαλαν άλλη εγκύκλιο, που απαγόρευε να υπάρχουν περισσότεροι από ένας νονοί. Ό,τι θυμούνται, και όλα στις βαφτίσεις!

Εύη, αυτό με το Μπέμπης-Μπέμπα, να μην το αντέχω καθόλου!!! Δεν μπορώ ν' ακούω παιδί να το φωνάζουν Μπέμπη-α. Στην Κύπρο αυτό δεν το έχουμε, από την κοιλιά δίνουμε το όνομα στο παιδί. Μια φορά στη Θεσσαλονίκη είχαμε πάει σ' ένα πάρκο με μια φίλη μου, και ήταν εκεί μια γιαγιά με την εγγονή της, περίπου δύο ετών. Ρωτάμε τη γιαγιά πώς λένε τη μικρή και μας απαντά "Μπέμπα, δεν την έχουμε βαφτίσει ακόμα". Μείναμε και την κοιτούσαμε, πρώτη φορά ακούγαμε τέτοιο πράγμα!

Για την ευχή της ονοματοδοσίας, το είπα για τους Χριστιανούς, που πιστεύουν ότι αν δεν βαφτιστεί το μωρό "δεν κάνει" να ακουστεί το όνομά του. Αλλά αν ένας άνθρωπος για τους χ λόγους δε βαφτίσει το παιδί του, αυτό θα είναι ανώνυμο; Όχι, βέβαια.

Αυτό το σύστημα που έχουν στη Σερβία, είναι η συνήθεια του αρχέγονου Χριστιανισμού. Οι Χριστιανοί των πρώτων αιώνων βαφτίζονταν όταν μεγάλωναν και το αποφάσιζαν οι ίδιοι. Στη συνέχεια καθιερώθηκε ο νηπιοβαπτισμός, γιατί υπήρχε μεγάλη βρεφική θνησιμότητα και οι γονείς ήθελαν να γίνουν τα παιδιά τους Χριστιανοί, μήπως πεθάνουν πριν μεγαλώσουν. Γι' αυτό άλλωστε υπάρχει και το αεροβάπτισμα. Ο νηπιοβαπτισμός έχει τα θετικά του, αλλά και τα αρνητικά του. Αλλά η βάπτιση είναι το μυστήριο της ένταξης στην Εκκλησία, και σε καμιά περίπτωση ονοματοδοσία.

Κατερίνα, αν υπάρχει αυτή η εγκύκλιος, σε όλες τις εκκλησίες που θα πας, το ίδιο θα σου πουν. Αν σε κάποια αγία Άννα βρεις κάποιον ιερέα ανοιχτόμυαλο, ίσως να μπορέσει να σε βοηθήσει.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...