Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

τι να σου πω...απλα πιστευω οτι η μονη εξηγηση στην περιπτωση που υπαρχει ενταση μετα την αφιξη του μωρου στο σπιτι ειναι επειδη η μαμα περναει πολλες μεταπτωσεις ψυχολογικα οποτε δεν ειναι δυσκολο να σπασουν τα νευρα του μπαμπα...σε μενα δηλαδη τα νευρα μου και η ψυχολογια μου μετα τον τοκετο για τουλαχιστον 2-3 εβδομαδες ηταν χαλια...αλλα ιδιαιτερες εντασεις δεν υπηρξαν...με βοηθησε πολυ ο αντρουλης μου!

Δημοσίευση

τι να σου πω...απλα πιστευω οτι η μονη εξηγηση στην περιπτωση που υπαρχει ενταση μετα την αφιξη του μωρου στο σπιτι ειναι επειδη η μαμα περναει πολλες μεταπτωσεις ψυχολογικα οποτε δεν ειναι δυσκολο να σπασουν τα νευρα του μπαμπα...σε μενα δηλαδη τα νευρα μου και η ψυχολογια μου μετα τον τοκετο για τουλαχιστον 2-3 εβδομαδες ηταν χαλια...αλλα ιδιαιτερες εντασεις δεν υπηρξαν...με βοηθησε πολυ ο αντρουλης μου!

Δημοσίευση

Τελικά δεν ξέρεις τι να κάνεις με την πιπίλα και τη μέθοδο του ύπνου! Η μια έρευνα λέει έτσι η άλλη αλλιώς και τελικά μπερδεύεσαι!:( Όσον αφορά στην πιπίλα παντού έχω διαβάσει ότι, τα παιδιά που θηλάζουν δεν πρέπει να παίρνουν πιπίλα διότι υπάρχει περίπτωση να πάθουν σύγχυση θηλών με κίνδυνο να διακόψουν τον θηλασμό!:(

Το άρθρο λέει να μην δωθεί πιπίλα στον 1ο μήνα ζωής στα μωρά που θηλάζουν, δηλαδή μετά επιβάλλεται να παίρνουν την πιπίλα???:huh:

Δημοσίευση

Τελικά δεν ξέρεις τι να κάνεις με την πιπίλα και τη μέθοδο του ύπνου! Η μια έρευνα λέει έτσι η άλλη αλλιώς και τελικά μπερδεύεσαι!:( Όσον αφορά στην πιπίλα παντού έχω διαβάσει ότι, τα παιδιά που θηλάζουν δεν πρέπει να παίρνουν πιπίλα διότι υπάρχει περίπτωση να πάθουν σύγχυση θηλών με κίνδυνο να διακόψουν τον θηλασμό!:(

Το άρθρο λέει να μην δωθεί πιπίλα στον 1ο μήνα ζωής στα μωρά που θηλάζουν, δηλαδή μετά επιβάλλεται να παίρνουν την πιπίλα???:huh:

• 2 months later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Δημοσίευση

Ama thelete o thilasmos sas na einai epitiximenos = diarkis, na koimosaste mazi me to moro sas? na thilasete opote thelei kai na petaksete pipiles. H paidiatroi den kseroun dioti oi perisoteroi oi idioi den petixane, thilasane liges mines kai meta parousiasane problimata, kai stamatisane, eksigontas oti to paidi den ithele, gala miothike kai t.l. To paidi den borei na andexsei 2 mamades? tha dialexei i tin alithini i tin lastikenia. Tin pia tha agapaei, i epilogi einai diki sas.

Δημοσίευση

Ama thelete o thilasmos sas na einai epitiximenos = diarkis, na koimosaste mazi me to moro sas? na thilasete opote thelei kai na petaksete pipiles. H paidiatroi den kseroun dioti oi perisoteroi oi idioi den petixane, thilasane liges mines kai meta parousiasane problimata, kai stamatisane, eksigontas oti to paidi den ithele, gala miothike kai t.l. To paidi den borei na andexsei 2 mamades? tha dialexei i tin alithini i tin lastikenia. Tin pia tha agapaei, i epilogi einai diki sas.

Δημοσίευση

tima έγραψε:

Και εγώ είμαι απόλυτη στο θέμα της πιπίλας. Είναι μια πλαστική απομίμηση της θηλής έτσι δεν είναι; Το μπιμπερό είναι είναι μια απομίμηση του στήθους και το ξένο γάλα μια απομίμηση του μητρικού.

Είμαι κατά των απομιμήσεων!

Καταλαβαίνω ότι σε κάποιες περιπτώσεις η χρήση του μπουκαλιού ή/και της πιπίλας είναι απαραίτητη σήμερα(εργαζόμενη μητέρα, αν και πάλι, με κάποιες ρυθμίσεις, μια μητέρα μπορεί να εργάζεται και να θηλάζει ή ίδια ή κάποια άλλη το παιδί της (!)...αυτά βέβαια σε μια κοινωνία όπου ο θηλασμός θα ήταν διαδεδομένος, ευνοημένος και προστατευόμενος από το κράτος...).

Ούτε εγώ είχα πιπίλα σαν μωρό αν και θήλασα μόλις έξι μήνες...και στο γιό μου δεν έχω δώσει ποτέ....

• Απαντήσεις

• @Mantarini @Pixies το ηξερα απο πριν οτι θα χρειαστεί να ξανα παρω οποτε ειμαι προετοιμασμενη για ολο αυτο. Επισης ο πλακουντας ειναι προσθιος οποτε θα αργησω να καταλαβω το μωρο.
    • Σου Ε΄υχομαι ότι καλύτερο και σε ε΄σένα , Μακα΄ρι να πάνε όλα καλά και χαίρομαι που είμαστε μαζί και μπορούμε να επικοινωνούμε που έχεις και μια εμπειρία.. Το προσπάθησα να το μάθω όσο πιο άμεσα για να είμαι ασφαλής και μιλάω με το γιατρό μου όσο χρειάζεται..Εμένα η π΄ρωτη χοριακ΄ή ήταν τη Παρασκευή το απόγευμα 304 και τη Δευτέρα το πρωί 996 το αίμα το είδα Τετάρτη αλλά εχθές που πήγα στο γιατρό μου είπε οτι δεν ανησυχεί καθόλου μιας και καφέ είδαμε και σάκο οπότε ήταν πάνω απο 1800 άρα  προς το παρόν όλα βαίνουν καλά μου είπε, Μέρα Μέρα με ηρεμία και ότι είναι να γίνει θα γίνει..Με το καλό και το τρίτο σου κοριτσάκι μου και όλη η ευτυχία μαζεμένη .. Τώρα υπομονή και οι δυο έως τις 29/09 να ακούσουμε καρδούλα πρώτα ο Θεός. ❤️ Σε ποιο νοσοκομείο θα πάς ? Αν αισθάνεσαι ασφαλής με τη Μαία τότε είσαι εντάξει.. Εγ΄ώ πάω σε ιδιωτικό γιατρό γιατί με το προηγο΄ύμενο γιατρό δεν ένιωθα ασφαλής και αυτό είναι το πιο σημαντικό..  
    • Ωραία μπράβο με το καλό το μωράκι σου σε έχει καθοδηγήσει ο γιατρός σου μια χαρά παίρνεις όσα χρειάζεσαι όποτε θετική σκέψη και οοολα να πάνε καλά 🥰 εγώ μόνο φιλικό παίρνω για την ώρα τώρα δεν ξέρω αν χρειαστεί να πάρω και τίποτα άλλο δεν έχω μιλήσει με τον γιατρό πάω σε δημόσιο νοσοκομείο και πρέπει να πάω από κοντά για να με δει δεν υπάρχει επικοινωνία από το τηλέφωνο , μόνο με μια φίλη μαία έχω μιλήσει που δουλεύει στο ίδιο νοσοκομείο με τον γιατρό που θα με παρακολουθεί .. εγώ έχω αλλά δύο παιδάκια  κοριτσάκια η μεγάλη 3 ετών η μικρή 13 μηνών και τώρα πάω πρώτα ο θεός για το τρίτο μωράκι..  ανάμεσα στο πρώτο και δεύτερο παιδάκι είχα την παλινδρόμηση..  Και την είχα την παλινδρόμηση τον ίδιο μήνα που έμεινα έγκυος τώρα.. και σε εκείνο ήταν να γεννήσω Μάιο και σε αυτό είναι να γεννήσω πάλι Μάιο ελπίζω αυτήν την φορά όμως να πάνε όλα καλά .. 🙏🙂
    • @Sia A μου από το Παπαγεωργίου καθόλου ,πέντε χρόνια ταλαιπωρίας ,βέβαια υπάρχουν κορίτσια που είναι ευχαριστημένα ,δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις ,γιατί εννοείτε ότι το κόστος σε ιδιωτικό είναι πενταπλάσιο από ότι στο δημόσιο ,αν πας πάντως να επιλέξεις τον Σερέτη αν θυμάμαι καλά είναι νέος στο Παπαγεωργίου και έχω ακούσει τα καλύτερα 
    • Καλημερα κορίτσια  Θα ήθελα την γνώμη όσες είστε από Θεσσαλονίκη ή έχετε γεννήσει Θεσσαλονίκη!!! Είμαι από επαρχία την γνωστή Κατερίνη Πιερίας 😃 ,ο προβληματισμός είναι ότι ακόμα δεν αποφάσισα που θα γεννήσω πρώτα ο Θεός !!! Ο γιατρός μου είναι στο γενεσις,άλλοι μου λένε μακριά και προτείνουν Παπαγεωργίου ή Ιπποκράτειο ! Να διευκρινίσω ότι έχω δίδυμακια !!! Οποία έχει πρόσφατη εμπειρία και μπορεί ας με πει την άποψη της , ευχαριστώ !!!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...