Μετάβαση σε περιεχόμενο

Σε πόσους μήνες ξαναπροσπαθούμε μετά την παλίνδρομη?


tsarli*

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα, είμαι 8 εβδομ. και 2 ημερών, πρώτη εγκυμοσύνη, 34 ετών. Την Παρασκευή κάνω απόξεση. Ο γιατρός(ο καλύτερος στην πόλη μου) μου είπε ότι θα μπορέσουμε να ξαναπροσπαθήσουμε μετά από 6 μήνες και ήταν κάθετος σ' αυτό. Ένας άλλος γιατρός μας είπε σε 2 μήνες. Εννοείται ότι θα ακούσω τον γιατρό που θα μου κάνει την απόξεση, αλλά θα΄ήθελα να μάθω από σας που είχατε παρόμοια εμπειρία, μετά από πόσο καιρό προσπαθήσατε ξανα?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμένα ο γιατρός που μου έκανε την απόξεση μου ειπε 4 μήνες. Η γιατρός που εχω μόνιμα μου ειπε σιγουρα μετά τους 4. Νομίζω οτι 2 απο την στιγμη που μπαίνεις στην διαδικασία της απόξεσης ειναι λίγο. Συνηθως λένε τόσο αν γινει η αποβολή φαρμακευτικά χωρις χειρουργείο. Εγω ξεκινησα προσπαθειες μετα τους 6 μηνες και απο οτι βλέπεις στο τικερακι μου γινομαι μαμά για δευτερη φορά σε λιγους μήνες. Πιστη υπομονή και όλα θα πάνε καλά θα δεις!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εκανα αποξεση στην 9η εβδομαδα μετα απο παλλινδρομη κι ο γιατρος μου ειπε να περιμενω δυο κυκλους και μετα να ξεκινησουμε κανονικα τις προσπαθειες για μωρακι..εγω απο τον φοβο μου και τα ψυχολογικα μου αρνιομουν για επομενη προσπαθεια κι αφησα να περασουν χαλαρα 6 μηνες αφου ξαναμεινω εγκυος..

πιστη να εχεις κι υπομονη και καθολου αγχος!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω ειχα κανει αποξεση περσι τον ιουνιο και ο γιατροσ μου ειχε δωσει"αδεια" για να ξαναπροσπαθησουμε μετα την περιοδο του σεπτεβριου.ομως ψυχολογικα δεν ημουνα ετοιμη.ηθελα το χρονο μου.

τελικα προσπαθησαμε ξανα τον απριλη και πρωτα ο θεος θα γεννησω γεναρη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δεν υπαρχει ο καλυτερος γιατρος . ολοι ειναι μεχρι αποδειξεως του αντιθετου .θα συμφωνησω με τις παραπανω κυριες.Εκανα τον ιουνιο και απο το σεπτεμβιο μου ειπε να προσπαθησω ξανα.Παρα πολλες κοπελες το εχουν παθει την πρωτη φορα η επομενη εγκυμοσυνη θα κρατησει εννια μηνες να εισαι σιγουρη.Κανονισε να περασεις καλα χριστουγεννα και ξεκινα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ξαναπροσπαθείς οταν νιώσεις εσύ έτοιμη οχι μόνο σωματικά (όπως θα σου πει ο κάθε γιατρός) αλλά και ψυχικά!!!

Αρχές Ιουλίου έκανα και εγώ απόξεση, ήμουν στην 8η εβδομάδα και ήταν δίδυμη κύηση. Ο γιατρός μου είπε οτι αφού το θέλουμε πολύ μπορεί να προσπαθησουμε πάλι αφού αφήσω να περάσουν δύο κύκλοι. Στην ουσία είναι περίπου ένα τρίμηνο αφού η πρώτη περίοδος θα έρθει 4-6 βδομάδες μετά την απόξεση.

Εύχομαι να γεμίσει σύντομα η κοιλίτσα σου και να κρατήσεις ένα γερό μπεμπακι στην αγκαλιά σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Είχα και γω παλ΄νδρομη στην 10η εβδοαμαδα αλλα προκαλέσαμε με φαρμακα αποβολή. Μου ειπε ακόμη και μετα απο 2 κύκλους αλλα καλυετρα ασε μου λεει 3 να παρει το χρονο του ο οργανισμος αλλα και ψυχολογικα να στρωσεις. Και οντως θελω το χρονο μου.

Για χειρουργικη αποξεση ξερω και γω μετα απο 3 σιγουρα.

Ανυπομονω και γω να ξαναμεινω εγκυος! Το ξερω ανυπομονεις και συ! Θα γινει κοριτσακι και θα αποκτησεις θαυματακι πολυ συντομα καιι συ!

Εγω οπως βλεπεις εχω ηδη ενα παιδακι και αυτο μου απάλυνε τον πονο. Ξερω οτι ειναι δυσκολο! Υπομονη εμεις εμαστε εδω!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Για να σε ακούμε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμένα μου είχε πει να περάσουν 2 κύκλοι καλύτερα κ ετσι αφήσαμε, τώρα περιμένουμε το 1 μας μωράκι τον Μάρτιο, το θέμα είναι να νιώσεις κ συ έτοιμη, αυτο είναι καθαρά πάνω σου (το ψυχολογικό κομμάτι) όλα θα πάνε καλά κ συντομά θα χαίρεσαι με το μωράκι σου!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα κορίτσια, αύριο θα κάνουμε εισαγωγή (σε δημόσιο νοσοκομείο γιατί εκεί είναι ο γιατρός που θέλω να μου την κάνει, αλλά και για περισσότερη ασφάλεια). Σας ευχαριστώ πολύ για όλα, θα το ξαναπώ, σημαίνει πολλά για μένα το γεγονός ότι μοιράζομαι αυτό το άσχημο γεγονός με ανθρώπους που έχουν βιώσει την ίδια εμπειρία. Η κατανόηση και η στήριξή σας είναι γνήσια και πραγματική, σας ευχαριστώ πολύ για όλα.

Ξέχασα να σας ρωτήσω, εσείς τί εμπιστεύεστε περισσότερο, δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο? Εγώ να σας πώ την αλήθεια, πριν κάποια χρόνια έκανα 1 πλαστική και την έκανα στο διαβαλκανικό Θεσσαλονίκη. Τώρα όμως σ' ό,τι αφορά σε γέννα, απόξεση κλπ., μία φίλη γιατρός μου συνέστησε ανεπιφύλακτα το δημόσιο νοσοκομείο της πόλης μας (στο οποίο βρίσκεται και ο γιατρός που θα με χειρουργήσει, διευθυντής της μαιευτικής). Η κοπέλα αυτή να φανταστείτε προέρχεται από οικογένεια γιατρών και όταν γέννησε (είχε 2 παλίνδρομες και 1 γέννα εμπιστεύτηκε το δημόσιο νοσοκομείο και τον συγκεκριμένο γιατρό).

Πάντως το καλύτερο τμήμα μαιευτικής όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στα Βαλκάνια, είναι το Ιπποκράτιο Θεσσαλονίκης.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοπελα μου κι εγω ειχα παλλινδρομη το μωρο σταματησε να αναπτυσεται την 8η βδομαδα και το καταλαβα την 11η.ο γιατρος δε μου ειπε ποτε να ξαναμεινω εγκυος.εμεινα οως το μεθεπομενο μηνα,ευτυχως ολα πηγα καλα....αλλα δεν ξεκινησε καλα...απο την αρχη λογω καταπονημενης μητρας το μωρακι δεν καταφερνε να σταθει ...ο γιατρος μου ειπε οτι κακως ξαναεμεινα τοσο γρηγορα κι οτι μαλλον απεβαλλα ,τελικα ομως ολα πηγα καλα σαν απο θαυμα.να περιμενεις σιγουρα ενα 6μηνο πριν ξεκινησεις.

εγω εμπιστευομαι για σοβαρα θεματα μονο δημοσια νοσοκομεια(εχω καει ασχημα γι'αυτο) σε ιδιωτικα κανω μονο εξετασεις ρουτινα και τετοια.

με το καλο σε λιγους μηνες να ακουσουμε τα ευχαριστα σου!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πριν 2 ώρες γυρίσαμε σπίτι. Φρικτή εμπειρία. Μπήκα το πρωί χθες, μου έκαναν εξετέσεις αίματος και καρδιογράφημα, το βράδυ κλύσμα, και μετά υπόθετα κολπικά στις 12. Πέθανα από τον πόνο με τα υπόθετα. Δεν κοιμήθηκα ούτε 1 δευτερόλεπτο από τον πόνο. Έκλαιγα, τόσο πολύ πονούσα. Ο γιατρός είπε ότι τα βάζουν για να γίνει διαστολή. Μετά ξανά 1 ακόμη υπόθετο και στις 9 το πρωί χειρουργείο. Επίσης μου έβαλαν πεταλούδα (ενδοφλέβια) από χθες, σε περίπτωση που χρειαζόταν. Στο χειρουργείο όλα καλά. Τώρα μου δωσαν αντιβίωση και κάτι χάπια. Σε 20 μέρες θα έχουμε τα αποτελέσματα της ιστολογικής. Πάντως από όλη την ιστορία, τα υπόθετα και ο πόνος που προκαλούν (επίσης αρχίζεις να έχεις πολύ αίμα) είναι ...εξωπραγματική κατάσταση. Και όσο εγώ υπέφερα όλο το βράδυ, άκουγα και τα ροχαλητά από 3 ακόμη γυναίκες που ήταν στο θάλαμο. Επίσης έκανα 3 φορές εμετό, έβγαζα ένα κίτρινο υγρό, ο γιατρός είπε ότι το παθα από τον πολύ πόνο από τα υπόθετα, αντιδρούσε ο οργανισμός. Tα διπλανά δωμάτια είχαν μωράκια, στην πτέρυγα που ήμουν είχαν γεννηθεί μόνο κορίτσια, όλα ήταν ροζ, μπαλόνια κλπ. Δεν ένιωθα καθόλου άνετα που έβλεπα συνέχεια κόσμο με δώρα και άκουγα κλάματα νεογέννητων.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πω πω, καλά, τι πέρασες;;;; Γιατί όλα αυτά;;;;;;;;

Εγώ στην απόξεση απλά πήγα το πρωί, μπήκα χειρουργείο, με νάρκωσαν, έγινε η επέμβαση, και ξύπνησα μετά από είκοσι λεπτά. Το μοναδικό πρόβλημα ήταν η ζαλάδα από το αναισθητικό. Αίμα δεν είχα και πολύ, όπως στην περίοδο, αλλά αυτό είναι και θέμα οργανισμού. Ευτυχώς εκείνη τη μέρα δεν είχε γεννήσει καμία, οπότε δεν είχα και αυτό!

Γιατί, όμως, σε ταλαιπώρησαν τόσο πολύ; Η απόξεση είναι μια τρομερά απλή διαδικασία. :(

Ελπίζω να το ξεχάσεις γρήγορα και πολύ σύντομα να έχεις μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ax! Υπέφερες βρε κοπέλα μου.

Εγω που ημουν στην 10η μονο με φαρμακα δε πονεσα αλλα μου εκανε 2 ενεσεις βολταρεν. Εκανα και γω διαστολη και απεβαλα. Ενιωθα σα να γενναω. Οχι οσον αφορα στο πονο αλλα στην αισθηση οτι κατι βγαινει. Επειδη εχω γεννησει ηδη μια φορα ξερω πως ειναι.

Εκανα συνεχεια παυσιπονες ενεσεις και αυτο εγινε στις 26 του προγουμενου μηνα... Τη μερα που ειχε γενεθλια ο γιος μου. Ειρωνια........

Μεχρι και χθες ειχα αιμα. Κοπηκε και τωρα περιμενω να δω ποτε θα αδιαθετησω.

Οταν ρωτησα τον γιατρο θα πονεσω; μου λεει εξαρταται απο τον οργανισμο. Αλλες κοπελες πονανε πολυ άλλες οχι.

Τεσπα.. Τωρα σημασια εχει να αναρρωσεις σωματικα και ψυχικά.

Ευχομαι γρηγορα να αποκτησεις ενα σπορακι στη κοιλιτσα και να γινει ενα υγιες ομορφο γουτσου γουτσου μυρωδατο μωρακι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Φιλιά πολλά!!!!!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κορίτσια, μια χαρά είμαι (σωματικά). Είδα όνειρο ότι γέννησα κοριτσάκι και ότι οι γονείς μου δεν μου μιλούσαν και δεν το ήθελαν (τρελό αυτό γιατί με τους γονείς μου έχω άριστες σχέσεις, είμαι η χαϊδεμένη τους) και από το νοσοκομείο μου είπε η μαία να σφύξω με κάτι το ένα στήθος για να βγει γάλα μόνο από το άλλο και να ταϊσω τη μπέμπα, αλλά εγώ το ξέχασα και πήγα να την ταϊσω μετά από ένα 24ωρο. Εκεί ξύπνησα, όταν πήγαινα να δω αν είναι ζωντανό. Φρίκαρα!!!

Τώρα πλέον ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι να μην το ξαναπάθω. Έχω πολύ χάλια ψυχολογία. Φοβάμαι πως αν ξαναμείνω έγκυος θα αντιμετωπίσω την ίδια κατάσταση. Και τώρα, στην παρούσα φάση, ναι μεν με παρηγορεί το γεγονός ότι κάποια στιγμή θα ξαναμείνω έγκυος, αλλά από την άλλη δεν είμαι καθόλου έτοιμη, ούτε θα είμαι για αρκετό καιρό, να αντιμετωπίσω κάτι παρόμοιο. Θέλω προς το παρόν να κάτσω στο σπίτι και να μην πάω πουθενά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λογικό είναι να βλέπεις ονειρα μετα απο ολα αυτα και να νιωθεις ετσι.....

Ξερω θες να ξαναμεινεις αλλα φοβασαι! Και γω ετσι νιωθω.

Θα περασεις πολλα σταδια. Ειναι ενα πενθος και αυτο και πρεπει να κανει τον κυκλο του.

ΚΟιτα μπροστα οσο μπορεις και προχωρα. Να σκεφτεσαι θετικα. Θα παρεις και τα αποτελεσματα και αν υπαρχει κατι θα αντιμετωπιστει και ολα καλα! Αλλιως αν δεν υπαρχει κατι μαλλον ηταν τυχαιο γεγονος και παλι προχωρατε και οποτε νιωθεις ετοιμη ξαναπροσπαθειτε.

Εγω νιωθω οτι αδιαθετησω τωρα και παρολο που ειχα αιμα μεχρι και προχθες μολις δω οτι μου ηρθε θα νιωσω χαλια το ξερω. Απο την αλλη σκεφτομαι να ερθει αυτη η περιοδος να ερθουνε και οι αλλες να στρωσει ο οργανισμος και να ξαναμεινω εγκυος.

Δε ξερω... Δυσκολες καταστασεις. Μακαρι να μη τις περναγε καμια γυναικα........

Και παλι σου ευχομαι οτι καλυτερο!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λογικό είναι να νιώθεις έτσι.

Εγώ, παρ' όλο που πήγα με το ζόρι και έκανα εξετάσεις για θρομβοφιλία, εντούτοις αμελούσα να τις πάρω από το εξεταστικό κέντρο, και στο γιατρό τις έδειξα όταν ήδη ήμουν και πάλι έγκυος! Τόσο αρνητική ήμουν. Και έγκυος ξαναέμεινα κατά λάθος, δεν ήθελα με τίποτα να προσπαθήσουμε.

Όταν έμαθα για την εγκυμοσύνη μου ήμουν χίλια τα εκατό σίγουρη ότι θα έχει την ίδια κατάληξη με την πρώτη. Να που, όμως, τώρα φτάνει στο τέλος της!

Είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα. Προσπάθησε να ασχοληθείς με κάτι για να μη βασανίζεις το μυαλό σου. Εγώ πέντε μέρες μετά την απόξεση ξεκίνησα δουλειά στο σχολείο (πριν ήταν κλειστά για τις καλοκαιρινές διακοπές) και μετά από τρεις μέρες είχα μετακόμιση, οπότε απορροφήθηκα από αυτά.

Μην μπεις στο τρυπάκι να καθίσεις κλεισμένη στο σπίτι, αλλά ούτε και να σκέφτεσαι ότι πρέπει να ξαναμείνεις έγκυος. Θα δεις, όλα θα έρθουν με την ώρα τους!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Επίσης δε σας είπα το καλύτερο: το βράδυ της Πέμπτης (Πέμπτη πρωί έγινε εισαγωγή), πριν μου βάλουν τα υπόθετα, ένας ειδικευόμενος ζήτησε να μου ξανακάνει υπέρηχο γιατί δεν "πείσθηκε", αφού είχα ακόμη συμπτώματα και η χοριακή μου ήταν 7.450 την Τρίτη και 8.450 την Τετάρτη. Ξανακάναμε υπέρηχο, όλα του φαινόταν καλά, το μόνο κακό ήταν ότι δεν γινόταν αιμάτωση. Μου είπε ότι στη θέση μου θα περίμενε και ότι είναι πολύ περίερη η περίπτωση μου, 50-50. Τέλοσπάντων, αφού το έψαξε πόλύ, είπε ότι θα μπορούσε να΄είναι και θέμα ωρών το θετικό αποτέλεσμα, αν και οι ενδείξεις εν τέλει ήταν αρνητικές. Ήμουν τόσο παγωμένη που δεν με επηρέασε καθόλου το όλο γεγονός. Μπράβο στους ειδικευόμενους για το ενδιαφέρον και για το γεγονός ότι θέλουν να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο πριν καταλήξουν στην έσχατη λύση.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

tsarli*, όντως, μπράβο στον ειδικευόμενο που δεν το άφησε στην τύχη! Μακάρι να μην διαφθαρεί κι αυτός απ' το σύστημα και να γίνει ένας αδιάφορος γάιδαρος όπως είναι οι περισσότεροι γιατροί του δημοσίου (και του ιδιωτικού) τομέα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 4 weeks later...

Γεια σας.Και εγω εχω παρομοια εμπειρια με παλινδρομη κυηση μαλιστα 2φορες η μια εγινε περσυ το καλοκαιρι και η αλλη πριν 3εβδομαδες στι πρωτο δεν ακουσαμε καρδουλα ενω στο δευτερο ακουσαμε και πανω που ειπα ενταξει ολα πανε μια χαρα στην επομενη επισκεψη στον γιατρο ειδαμε οτι ειχε σταματησει να χτυπαει.Την αποξεση την εκανα σε δημοσιο νοσοκομειο φρικτη εμπειρια λιγο πρν με ναρκωσουν στο διπλανο δωματιο γεννουσε μια κοπελα και φωναζε και μετα απο λιγο ακουστηκε το κλαμα απο το μωρακι που μολις γεννηθηκε,εγω κουρελι!!!!Τωρα θελω να κανω εξετασεις αν και ο γιατρος ειπε μετα απο την 3φορα αλλα δεν γινετε να το ξαναπερασω αυτο και μετα απο αυτο δεν θελω να ξαναπαω σε αυτο τον γιατρο.Εκλεισα ραντεβου στο ιπποκρατειο θεσσαλονικης στο ιατρειο καθ'εξην αποβολων εχει παει μηπως καμια σας σε αυτο το ιατρειο?Αν ναι τι εμπειρια εχει?Θα μπορεσω να κανω τις εξετασεις εκει?Δεν ξερω και τι εξετασεις πρεπει να γινουν θα με καθοδηγησουν εκει?Οσο για την επομενη προσπαθεια σκεφτομαι μετα απο 2 περιοδους να βαλουμε μπροστα ευχομαι να ειμαστε ποιο τυχεροι αυτη την φορα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Tsarli kai christy asximi empeiria i apwleia enos mwrou!

to xw perasei kai gw prin 3 xronia sxedon!

kai gw fovomouna na xanameinw egkios einai i alitheia alla mi xanetai tin pisti sas!

ola tha pane kala tha lete kai na deite O THEOS KAI H PANAGIA tha voithisoun kai tha rthoun kaliteres meres!

psaxte to omws prin proxwrisete se epomeni egkimosini!einai poli simantiko na psaxtei to thema kai makari na nai tuxaio to gegonos alla an simvainei kati na antimetwpistei to sintomotero!

oti ki an apofasisete euxomai kali sinexeia kai suntoma na gemisoun oi koilitses sas me gera kai ugii mwrakia!

pisti na uparxei kai ola tha simvoun!

exei O THEOS gia olous auto na thumaste!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 4 months later...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...