Μετάβαση σε περιεχόμενο

τι να κανω μετα βλαστοκυτταρα?

voola25

Recommended Posts

δε ξερω τι να κανω μετη φυλαξη βλαστοκυτταρων!!!!!!!!ενταξει δε μας περισσευουν αλλα ....στην ιδεα οτι μπορει να χρειαστουν που ποτε παναγιτσα μου μη συμβει με πιανει πανικος!!!!!!!εχω σκεφτει και τη δημοσια τραπεζα αλλα δε σου εξασφαλιζει κατι αυτο..........και εχ ακουσει οτι για να σου βρουν μετα συμβατοτητα πληρωνεις!!!!!!!!!αν δε κρατησω ποσο κακκος γονιος θα μαι?γενναω την πεμπτη και πρεπει να αποφασισω!!!!!!!!!!!!2000για εικοσι χρονια δεν ειναι και υπεραρκετα!!!!!ε?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μεγαλη συζητηση...

μπορεις νακανεις μια αναζητηση στο γκουγκλ κ να διαβασεις τις αποψεις για την φυλαξη βλαστοκυτταρων ιδιωτικα.. η αποφαση ειναι αποκλειστικα κ μονο δικη σας..

με το καλο!

ΚαΙ εγω τους ιδιους ενδοιασμους ειχα, αποφασισα ομως να το κανω, με τοσα που ακουμε καθημερινα. Την ιδια εποχη ειχαμε εναν πολυ στενο συγγενη με καρκινο που γινοταν θεραπεια μονο με βλαστοκυτταρα. Ολα αυτα με επηρρεασαν. Οντως πολλα λεφτα και τα εδωσα *2 (για διδυμα), ομως οπως ειπε και ο αντρας μου ειναι η περιουσια τους για το μελλον!

Αν έχεις χρόνο θα σου πρότεινα να δεις το ντοκυμαντέρ του Εξάντα για το θέμα των βλαστοκυττάρων

Πάτα "δείτε την ταινία" στο παρακάτω σάιτ http://exandasdocumentaries.com/gr/docu ... cious-cell

Όταν το δεις και διαβάσεις και 5 πράγματα σχετικά με το θέμα θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει λόγος να φυλάξεις ιδιωτικά τα βλαστοκύτταρα αλλά μόνο σε δημόσια τράπεζα. ;)

Παράθεση από το παραπάνω λινκ

Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν όλο και πιο έντονα ότι η πιθανότητα να χρειαστεί ένα παιδί μεταμόσχευση με δικά του αιμοποιητικά κύτταρα, άρα να χρησιμοποιηθεί το ομφαλοπλακουντιακό αίμα που φυλάχθηκε ιδιωτικά, είναι πάρα πολύ μικρή. «Οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, 0,003 τοις χιλίοις, δηλαδή 1 στις 300.000», ξεκαθαρίζει η Δρ. Eliane Gluckman, κορυφαία αιματολόγος και «μητέρα» της μεταμόσχευσης ομφαλοπλακουντιακού αίματος.

Έγκυρες επιστημονικές ενώσεις όπως η Αμερικάνικη Παιδιατρική Εταιρεία, τάσσονται υπέρ της δωρεάς των βλαστοκυττάρων σε δημόσιες τράπεζες. Όσο για την οικογενειακή φύλαξη του ομφάλιου αίματος, τη συνιστούν μόνο αν υπάρχει ιστορικό αιματολογικών ασθενειών στην οικογένεια. Κάτι που μπορούν να κάνουν δωρεάν σε πολλές δημόσιες τράπεζες του κόσμου – συμπεριλαμβανομένης και αυτής των Αθηνών. «Είναι κρίμα να φυλάτε για τον εαυτό σας κάτι το οποίο είναι μάλλον απίθανο να χρησιμοποιήσετε, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν τις επόμενες βδομάδες καθώς δεν βρίσκουν μόσχευμα», λέει ο εκπρόσωπός της Δρ. Mitchel Cairo.

Στην Γαλλία, απ' όπου ξεκίνησαν όλα, οι ιδιωτικές τράπεζες απαγορεύονται με νόμο και η εξαγωγή ομφαλοπλακουντιακού αίματος για ιδιωτική φύλαξη σε άλλες χώρες είναι ποινικά κολάσιμη, καθώς τα βλαστοκύτταρα θεωρούνται εθνικός πόρος. «Είναι σα να φυλάς το αίμα σου στο ψυγείο για να το έχεις εύκαιρο αν πάθεις κάποιο ατύχημα», λέει η διευθύντρια της Υπηρεσίας Βιοϊατρικής της χώρας, Emmanuelle Prada-Bordenave. «Αν όμως σου συμβεί κάτι, δεν θα σε σώσουν οι 3-4 φιάλες που θα έχεις στο ψυγείο, αλλά οι 20 που θα πάρεις απ' την Αιμοδοσία, από τους εθελοντές αιμοδότες. Είναι η ίδια ιδέα

Αν έχεις χρόνο θα σου πρότεινα να δεις το ντοκυμαντέρ του Εξάντα για το θέμα των βλαστοκυττάρων

Πάτα "δείτε την ταινία" στο παρακάτω σάιτ http://exandasdocumentaries.com/gr/docu ... cious-cell

Όταν το δεις και διαβάσεις και 5 πράγματα σχετικά με το θέμα θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει λόγος να φυλάξεις ιδιωτικά τα βλαστοκύτταρα αλλά μόνο σε δημόσια τράπεζα. ;)

Παράθεση από το παραπάνω λινκ

Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν όλο και πιο έντονα ότι η πιθανότητα να χρειαστεί ένα παιδί μεταμόσχευση με δικά του αιμοποιητικά κύτταρα, άρα να χρησιμοποιηθεί το ομφαλοπλακουντιακό αίμα που φυλάχθηκε ιδιωτικά, είναι πάρα πολύ μικρή. «Οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, 0,003 τοις χιλίοις, δηλαδή 1 στις 300.000», ξεκαθαρίζει η Δρ. Eliane Gluckman, κορυφαία αιματολόγος και «μητέρα» της μεταμόσχευσης ομφαλοπλακουντιακού αίματος.

Έγκυρες επιστημονικές ενώσεις όπως η Αμερικάνικη Παιδιατρική Εταιρεία, τάσσονται υπέρ της δωρεάς των βλαστοκυττάρων σε δημόσιες τράπεζες. Όσο για την οικογενειακή φύλαξη του ομφάλιου αίματος, τη συνιστούν μόνο αν υπάρχει ιστορικό αιματολογικών ασθενειών στην οικογένεια. Κάτι που μπορούν να κάνουν δωρεάν σε πολλές δημόσιες τράπεζες του κόσμου – συμπεριλαμβανομένης και αυτής των Αθηνών. «Είναι κρίμα να φυλάτε για τον εαυτό σας κάτι το οποίο είναι μάλλον απίθανο να χρησιμοποιήσετε, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν τις επόμενες βδομάδες καθώς δεν βρίσκουν μόσχευμα», λέει ο εκπρόσωπός της Δρ. Mitchel Cairo.

Στην Γαλλία, απ' όπου ξεκίνησαν όλα, οι ιδιωτικές τράπεζες απαγορεύονται με νόμο και η εξαγωγή ομφαλοπλακουντιακού αίματος για ιδιωτική φύλαξη σε άλλες χώρες είναι ποινικά κολάσιμη, καθώς τα βλαστοκύτταρα θεωρούνται εθνικός πόρος. «Είναι σα να φυλάς το αίμα σου στο ψυγείο για να το έχεις εύκαιρο αν πάθεις κάποιο ατύχημα», λέει η διευθύντρια της Υπηρεσίας Βιοϊατρικής της χώρας, Emmanuelle Prada-Bordenave. «Αν όμως σου συμβεί κάτι, δεν θα σε σώσουν οι 3-4 φιάλες που θα έχεις στο ψυγείο, αλλά οι 20 που θα πάρεις απ' την Αιμοδοσία, από τους εθελοντές αιμοδότες. Είναι η ίδια ιδέα

Και εγω πιστευω οτι ειναι καλυτερα σε δημοσια τραπεζα... Αν τα δινουμε ολοι εκει, θα γεμισει και θα βρισκουμε ευκολα...

Και σιγα καλε μη σε κανει κακο γονιο αυτο!!! Μη τρελαθουμε.. Εχουν βρει, μας πατανε το κουμπι που ποναει και τσιμπαμε και σκαμε συνεχεια λεφτα...

Ασχετο, αλλα εμενα ο γιατρος μου ειπε 700 ευρω, οχι 2000 , γιατι;;;

Αν και το πιο πιθανο ειναι να τα δωσω σε δημοσια τραπεζα, γιατι συμφωνω με αυτα που εγραψε παραπανω η φιλη μας!

Εγώ πάντως είμαι υπέρ της δημόσιας τράπεζας, εκεί θα δώσω και τα βλαστοκύτταρα του μωρού μου. Το internet έχει άπειρες πληροφορίες για όποιον θέλει να το ψάξει. Και στο Παπανικολάου κάνουν ενημερωτικά σεμινάρια, όπου σου δίνουν και το kit φύλαξης και μεταφοράς.

δεν εχ διαβασει τι σου γραφουν τα κοριτσια

αλλα επειδη ειμαι της δουλειας σου λεω να τα δωσεις στη δημοσια

Το ΙΑΣΩ προσφέρει την φύλλαξη των βλαστοκυττάρων με 200ευρώ + ΦΠΑ και την φύλλαξη βλαστοκυττάρων + μεσυγχυματικών (κομμάτι απο το ομφάλιο λώρο) περίπου στα 800ευρώ + ΦΠΑ.Το ΜΗΤΕΡΑ μέχρι πριν κάποιους μήνες σε όσες γεννούσαν εκεί η φύλλαξη των βλαστοκυττάρων ήταν δωρεαν!Τώρα δεν γνωρίζω.

Η Ακαδημία Αθηνών κρατάει δωρεάν τα βλαστοκύτταρα αλλά ΟΧΙ τα μεσυγχυματικά!Και είτε κάνεις την φύλλαξη εκεί είτε όχι είναι υποχρεωμένοι να βρούν συμβατό δώτη εαν υπάρχει καιτους το ζητήσεις!Όσο για το αν η υπηρεσία αυτή χρεώνεται άλλοι λένε όχι και αλλόι ναι!Θα πρέπει να επικονωνήσεις με αυτούς!!

Όσο για το ΕΞΑΝΤΑ τα πράγματα τα παρουσιάζει άσπρα ή μαύρα!Η αλήθεια όμως είναι κάπου στη μέση!

Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και γρήγορα να κρατήσεις το μωράκι σου στην αγκαλιά σου!!

Πάρε τηλ την Cryobanks (ΙΑΣΩ) και την Stemhealth (ΜΗΤΕΡΑ) και ρώτησε τους πόσο στοιχίζει η φύλλαξη για ασθενείς εκτός μαιευτηρίου!

Αλλιώς υπάρχει πάντα και η λύση της Ακαδημίας!Ελπίζω να σε βοήθησα! ;)

εγω τα εκανα δωρεα στην δημοσια τραπεζα..φυσικα δεν μου περισσευαν αλλα και να περισσευαν παλι το ιδιο θα εκανα..πρωτον γιατι πιστευω πως αμα εχεις στο νου σου οτι και αν γινει κατι κακο??τοτε το προκαλεις..και επισης αν εχει καποια αιματολογικη αρρωστια(φτου φτου μακρια απο μας)πως θα τον γιατρεψει το αρρωστο αιμα του ετσι λοιπον και εγω τα εδωσα με την ευχη αν ποτε χρειαστουν να πανε για να σωσουν καποιον... :P

Σας παραθέτω κείμενο που πόσταρα σε άλλο παρόμοιο θέμα:

Στο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη πάντως κάνουν κάποια ενημερωτικά "σεμινάρια" που μπορεί να τα παρακολουθήσει όποιος θέλει και να πάρει και το ειδικό kit μεταφοράς. Εγώ λέω να στείλω τον άντρα μου εκεί να ενημερωθεί.

Πάντως έχω την εντύπωση ότι οι ιδιωτικές τράπεζες φύλαξης έχουν αρχίσει να απομυθοποιούνται. Άλλωστε νομίζω πως από τις ευρωπαϊκές χώρες μόνο στην Ελλάδα υπάρχει αυτό το φαινόμενο σε τέτοια έκταση (η Ελλάδα διαθέτει το 20% των ιδιωτικών τραπεζών βλαστοκυττάρων που λειτουργούν παγκοσμίως). Σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Γαλλία και η Ισπανία, η λειτουργία ιδιωτικών τραπεζών διατήρησης βλαστοκυττάρων είναι απαγορευμένη, με τη λογική ότι όπως η αιμοδοσία έτσι και η διάθεση τέτοιων μοσχευμάτων θα πρέπει να γίνεται δωρεάν στα πλαίσια του δημοσίου φορέα υγείας. Στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αγγλία, από την άλλη, προωθείται κατά κύριο λόγο η ιδιωτική φύλαξη και διατήρηση.

Έχω διαβάσει (και το λένε και στα σεμινάρια που προανέφερα) ότι τα βλαστοκύτταρα ενός παιδιού δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το ίδιο στην περίπτωση σοβαρών ασθενειών γιατί και αυτά "κουβαλάνε" την ασθένεια.

Αν ένα παιδί, του οποίου τα βλαστοκύτταρα έχουν καταψυχθεί για να χρησιμεύσουν σε θεραπεία, εμφανίσει κάποια στιγμή λευχαιμία, τότε και τα κύτταρα αυτά θα εξελιχθούν αργότερα σε λευχαιμικά. Θα χρειαστεί, λοιπόν, το παιδί αυτό βλαστοκύτταρα ενός άλλου παιδιού, τα οποία είναι άγνωστο κατά πόσο και πού θα βρεθούν, αφού οι ιδιωτικές τράπεζες δεν ασχολούνται με την ιστοσυμβατότητα των κυττάρων που φυλάσσουν.

Γνώμη μου είναι λοιπόν πως όσο περισσότεροι γονείς δίνουν τα βλαστοκύτταρα στη δημόσια τράπεζα, τόσο πιο εύκολο θα είναι για τα παιδιά όλων μας να βρούνε συμβατό μόσχευμα αν χρειαστεί (κάτι που το απεύχομαι σε όλους φυσικά).

Όλα αυτά βέβαια είναι απλά πράγματα που έχω διαβάσει και δεν αποτελούν επιστημονική άποψη μια και καμία σχέση δεν έχω με το χώρο.

Φιλιά σε όλες!!

Eγω θα συμφωνησω με την Φωτεινη και την Κορινα!!!!Δυστυχως η αληθεια δεν ειναι καπου στη μεση!!!!!

Ειναι αδικο να χανονται τοσα εκατομμυρια μοσχευματα και καποιοι να κερδιζουν κιολας απο αυτη την ιστορια!!!!Το παραδειγμα που ανεφερε με την αιμοδοσια ειναι το πιο χαρακτηριστικο!!!

Αλλωστε σκεφτειτε οτι καποιο παιδακι αυτη τη στιγμη μπορει να σωθει απο το δικο σου,το δικο μου....μοσχευμα!!!!Δεν ειναι αδικο να το στερουμαι?Και σκεφτειτε οτι αν στην παγκοσμια τραπεζα δεν βρεις μοσχευμα ,που αλλου θα μπορουσες να βρεις πιθανο δοτη?

Εγω στο Παπανικολαου τα δωρισα,ειμαι και γιατρος στο συγκεκριμενο νοσοκομειο και το μονο που εχω να πω ειναι οτθα πρεπε ισως να ειναι πιο ευκολη η διαδοκασια οργανωμενη για τους γονεις της επαρχιας!!!

Η επιλογη βεβαια δικη σας!!!

Voola 25 βρες τον χρονο να δεις το ντοκιμαντερ που σου προτινε η fotini80 (εγω θεορω πως μου ανιξε τα ματια), βεβεα δεν εμινα εκει, εψαξα και αλου...Το καλητερο ηταν που πιγα στην ενιμεροση του Παπανικολαου...Οι γιατροι αιματολογοι που μας ενιμερωσαν ηταν καταπλικτικοι και πλεον δεν εχω καμια ανφιβολια πως εκανα το σοστο....Τα δωρισα στην δημοσια τραπεζα και μαυτον τον τροπο βοηθαω και το παιδι μου σε περιπτοση που χριαστει καποτε μοσχεβμα....

Και επιδι καπου πιρε το ματι μου πως στην δημοσια τραπεζα ζητανε λεφτα για να παρεις μοσχεβμα θελω να πω πως δεν ισχηει κατι τετιο σε καμια περιπτοση....

Τωρα για να επιστρεψω στο " ετσι βοηθαω και το παιδι μου", ναι οσο περισοτεροι ειμαστε οι δωριτες τοσο πιο εφκολα θα βρεθει μοσχεβμα αν ποτε χριαστει....

Να σου πω και κατι ακομη που δεν θα ακουσεις απο καμια ιδιοτικη τραπεζα (γιατι πολυ απλα δεν τους σινφερει να το λενε).....

Οι μεταμοσχεφσεις μιελου γινοντε μονο σε διμοσια νοσοκομια και δεν δεχοντε ποτε ενα μοσχεβμα απο ιδιοτικη τραπεζα γιατι ειναι ανφιβολου πιοτιτας και ο χρονος που εχουν στην διαθεση τους για να το ελένξουν δεν επαρκει (εχουν 5 λεπτα μονο) για να γινει η τοποθετιση απο την στιγμη που αποψυχετε...Αρα τσαμπα τα φιλανε στις ιδιοτικες ,εκτος και αν μπορει καπιος να παει στο εξωτερικο να κανει την μεταμοσχεφσει σε καπια ιδοτικη κλινικη....

καλησπερα

η αποφαση ειναι καθαρα δικη σου

και μην αισθανεσαι τυψεις...

αποψη μου ειναι οτι αυτο το αγχος των γονιων εκμεταλευονται οι οποιες ιδιωτικες εταιρειες και το εχουν ξεφτιλισει το θεμα στην ελλαδα..

ενημερωσου ομως πρωτα,διαβασε, δες και την εκπομπη του εξαντα που ανεφερε η φωτεινη νομιζω και ...κρινε...

εγω στο παιδακι μου μετα απο πολυ σκεψη στο παπανικολαου τα εκανα δωρεα

ευχηθηκα να μην τα χρειαστουμε ποτε εμεις...

αλλα στη σκεψη και μονο οτι υπαρχει καποιος που θα του ηταν χρησιμα και εγω θα τα κρατουσα σε ενα ψυγειο με επιανε ενα σφιξιμο στην καρδια...

αν τα προσφεραμε ολοι θα δημηιουργουσαμε μια τεραστια πηγη και θα αυξαναμε τις πιθανοτητες να βρεθουν μοσχευματα αμεσα για οποιους τα χρειαζονται...

παντως μην το αφησεις ετσι και πεταχτουν...

ειναι κριμα..

με το καλο το μωρακι σου!

Βούλα με το καλο να γεννήσεις αρχικά! Και εμείς είμαστε απο τους γονείς που πήραν απόφαση να δωρισουμε το οφμαλοπλακουντιακο αίμα του ζουζουνιου μας στη δημόσια τράπεζα και όλα καλα να πανε αυτο θα κάνουμε και τώρα στο δεύτερο. Και εγω απο επαρχία είμαι αλλα απο το Παπανικολάου μας στείλαμε το κιτ και το στείλαμε με το ΚΤΕΛ. Η απόφαση είναι δικη σας αλλα πραγματικά η εκπομπή του Εξάντα είναι πολυ κατατοπιστική και εμένα μου έλυσε κάποιες απορίες μου αλλα και με πονηρεψε για αυτές τις ιδιωτικές τράπεζες... Πατάνε στην αγωνία των γονιών και την αγάπη τους για τα μωρά μας και εκμεταλευονται... Ενημέρωσε μας τι κάνατε τελικά! Φιλακια και με το καλο!α και κάτι άλλο που μου είχε κάνει εντύπωση στην ενημέρωση είναι αυτο που είπαν κάποια κορίτσια ότι τα βλαστοκυτταρα δεν κάνουν για το ίδιο παιδι, αλλα και οι ιδιωτικές όταν ψάχνουν για συμβατά βλαστοκυτταρα, αν χτυπα ξύλο χρειαστεί, ξεκινάνε απο τις δημόσιες τράπεζες...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!!!!!!!!ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΣΕ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΠΟΡΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΕΙ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ!!!!!!!!!!!!!!ΤΙ ΝΑΠΩ !!!!ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ ΝΑ ΔΩΡΙΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΑΣ ΣΩΘΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΖΩΗ 1000 ΦΟΡΕΣ!!!!!!!!!!!!!ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΜΟΝΑΧΟΦΑΙΔΕΣ ΣΑ ΛΑΟΣ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΓΥΑΛΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Βούλα με το καλο να γεννήσεις αρχικά! Και εμείς είμαστε απο τους γονείς που πήραν απόφαση να δωρισουμε το οφμαλοπλακουντιακο αίμα του ζουζουνιου μας στη δημόσια τράπεζα και όλα καλα να πανε αυτο θα κάνουμε και τώρα στο δεύτερο. Και εγω απο επαρχία είμαι αλλα απο το Παπανικολάου μας στείλαμε το κιτ και το στείλαμε με το ΚΤΕΛ. Η απόφαση είναι δικη σας αλλα πραγματικά η εκπομπή του Εξάντα είναι πολυ κατατοπιστική και εμένα μου έλυσε κάποιες απορίες μου αλλα και με πονηρεψε για αυτές τις ιδιωτικές τράπεζες... Πατάνε στην αγωνία των γονιών και την αγάπη τους για τα μωρά μας και εκμεταλευονται... Ενημέρωσε μας τι κάνατε τελικά! Φιλακια και με το καλο!α και κάτι άλλο που μου είχε κάνει εντύπωση στην ενημέρωση είναι αυτο που είπαν κάποια κορίτσια ότι τα βλαστοκυτταρα δεν κάνουν για το ίδιο παιδι, αλλα και οι ιδιωτικές όταν ψάχνουν για συμβατά βλαστοκυτταρα, αν χτυπα ξύλο χρειαστεί, ξεκινάνε απο τις δημόσιες τράπεζες...

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ..............Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΣ!!!!!ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ......ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠ ΤΟΝ ΕΞΑΝΤΑ ΕΙΔΑ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟ9ΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.........ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΤΥΨΕΙΣ ...................ΚΑΙ ΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ!!!!!!ΝΑ ΣΑΙ ΡΩΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΕΛ ΜΕ ΚΟΥΡΙΕΡ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ?

ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ!!!!!ΤΟ ΚΙΤ ΤΟ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΟΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ !!!!!ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ(ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 9,30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΗ ΣΤΡΑΒΩΣΕΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΧΩ ΓΕΝΝΗΣΕΙ!!!!!!!!!!!!)ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΟΜΩΣ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΥΨΗΛΕΣ ΓΙΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ!!!!ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΠΑΓΟΚΥΣΤΕΣ?

Χαίρομαι για την απόφαση σου, όχι ότι έχω προσωπικό όφελος αλλα νομίζω ότι αυτο είναι το καλύτερο ! Και πάλι με το καλο το μωράκι σου. Για τις θερμοκρασίες μην αγχωνεσαι και εγω 17/7 είχα γεννήσει και Σάββατο και δεν χρειάστηκε καθόλου παγοκυστες! Τα έχουν κάνει έτσι για να αντέχουν. Εμείς τα στείλαμε Σάββατο και αν και το πήγαν την ίδια μέρα η τράπεζα το παρέλαβε Δευτέρα γιατί σ/κ δεν είναι ανοιχτά. Όταν πήρα και ρώτησα μου είπαν ότι δεν αλλοιωνται και μετα μας στειλαν ένα ευχαριστήριο γράμμα. Όσο για το δέμα απο το ΚΤΕΛ το πήρε ένας γνωστός μας και το πήγε στο Παπανικολάου, αλλα μπορείς να συννενοηθεις με μια Courier και είναι το μόνο που επιβαρύνεσαι. Και πάλι με το καλό και όλα να πανε κατ´ευχην!! Φιλακια!

• 3 weeks later...

κοριτσια καλησπερα και ειχα τις ιδιες αποριες αλλα ειδα το ντοκιμαντερ εξαντας και αλλαξα γνωμη, φυσικα ρωτησα και το γιατρο μου για αυτο, θελω να τα δωσω στην παγκοσμια τραπεζα αλλα ακομα δεν ξερω με ποιον τροπο γινεται, αν γνωριζει καμμια σας ας μου πει εγω μενω αθηνα και μαλλον θα γεννησω στο ιασω(αν δεν μας εχουν παρει μεχρι τοτε και τα σωβρακα)

Γεια σου pappy με το καλο να φερεις στον κοζμο το μωρακι σου...

Παρε τηλεφωνο στην ακαδημια Αθηνων και θα σου πουν ακριβος τι πρεπει να κανεις.

Σου παραθετω την σελιδα τους.

http://www.academyofathens.gr/

http://www.facebook.com/group.php?gid=131407846869371

μαλλον θα γεννησω στο ιασω(αν δεν μας εχουν παρει μεχρι τοτε και τα σωβρακα)

Αυτο ξαναπες το !! Και εγω σε ετοιμοτητα ειμαι για να παω σε δημοσιο, αντι για Ιασω,οπως το πανε.... :oops::oops::oops::oops:

και γω την ιδια απορια ειχα και τις ιδιες ανησυχιες. τελικα αποφασισα σε αυτο το μωρο α τα δωσω στη δημοσια στο παπανικολαου. στο πρωτο τα εδωσα σε ιδιωτικη νομιζω οτι ειναι καλυτερα στη δημοσια απο αυτα που εχω διαβασει. απλα μας παταν εκει που ποναμε και απο τυψεις τα δινουμε στην ιδιωτικη. αυτη τη φορα ειπα να κανω αυτο που θεωρω καλυτερο και να μην παισω στην παγιδα τους και να τα δωσω στην ιδιωτικη απο τυψεις. τωρα το τι ειναι σωστο και τι οχι δεν ξερω. μακαρι να μην τα χρειαστουμε ποτε και γενικα κανενας γονιος να μην τα χρειαστει ποτε. να εχουμε την υγεια μας. καλη λευτερια σου ευχομαι

• 1 month later...

Ειδα και εγω το ντοκιμαντερ το Εξαντα..Μιλουσε η γιατρρος η οποια ας πουμε "ανακαλυψε" την μεταμοσχευση βλαστοκυταρρων.Ειπε κατι το οποιο ειναι απολυτως λογικο!!!!

Αν τα κυτταρα του παιδιου σαυ αναπτυξουν καρκινο τοτε και τα ιδια κυτταρα που θα εχεις φυλαξη σε μια ιδιωτικη τραπεζα αργα η γρηγορα θα αναπτυξουν καποτε καρκινο, αφου εχουν το ιδιο DNA.Η ιδια ειπε κατα λεξη πως η μεθοδος των ιδιωτικων τραπεζων δεν φερνει αποτελεσμα.Και πως αν ολοι οι γονεις βαζαν τα βλαστοκυταρα των παιδιων τουε σε μια διεθνη τραπεζα τοτε για καθε αρρωστο παιδακι θα βρισκανε συμβατα κυταρα.

Επισης στην Ελλαδα δεν υπαρχει νομοθεσια γιαυτο το θεμα (τι παραξενο)και εχουμε τις περισσοτερες ιδιωτικες τραπεζς ανα κατοικο στην Ευρωπη!!!!!Μιλουσαν γονεις που ειχαν δωσει σε ιδιωτικη τραπεζα τα κυταρα και δυστυχως αρρωστησαν τα παιδια τους και καταλαβαν οτι τους εξαπατησαν!!!(διπλος ο πονος!!!)

Μιλουσε επισης ο διευθυντης μιας ιδωτικης τραπεζασ στην Αθηνα και ειπε οως εκαναν μεχρι τωρα 20 επιτυχημενες επεμβασεις σε αρρωστα παιδακια.Αλλα κανενας γονιος δεν βρεθηκε να μιλησει!!

Η τελευταια φραση του ντοκιματερ ηταν "Αν ο γιατρος σας σας συμβουλεψε να κρατησετε τα βλαστοκυταρα του παιδιου σας σε ιδιωτικη τραπεζα και οχι να τα δωρισετε σε διεθνη τραπεζα τοτε υπαρχει σοβαρος λογος για την εντιμοτητα του γιατρου".Αυτο το λεει ολα νομιζω...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...