Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εξέταση Μεσογειακής Αναιμίας


Moraxella

Recommended Posts

Καλησπέρα.Είμαι ήδη στην 17εβδ κύησης ετα απο εξωσωματική και λίγες μέρες τώρα έχω μια αμφιβολία για την εξεταση μεσογειακής που άναμε.

Όταν πήγα στο ιδιωτ. μαιευτήριο και ζήτησα τον έλεγχο της μεσογιεακής μου κάναμε την ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης και τεστ δρεπανώσεως.Ολα ήταν φυσιολογικά.

Και σας ρωτάω τώρα:αυτό που έκανα είναι το ίδιο με τον έλεγχο για α και β αιμοσφαιρινοπάθεια????????Πήρα κάτι γενετικά κέντρα τηλ και μου είπαν οτι αφου αυτό που έκανα εγω είναι οκ δεν χρειάζεται να προβώ σε περαιτέρω έλεγχο!!!

Ναι αλλά δεν ακούστηκαν και πολύ σίγουροι.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης γίνεται για να δουν αν στο αίμα σου υπάρχει το στίγμα δηλαδή αν είσαι φορέας α' ή β' μεσογειακής αναιμίας (ή θαλασσαιμίας που είναι το ίδιο). τεστ δρεπανώσεως είναι για την δρεπανοκυτταρική αναιμία...

μόνο αν είναι φορέας δηλαδή έχει το στίγμα που λέμε της ίδιας αναιμίας και ο μπαμπάς του μωρού θα πρέπει να σε ανησυχούν αυτά... αλλά αφού βγήκαν καθαρά τα δικά σου ότι και να έχει ο σύζυγος το πολύ πολύ το μωρό να έχει κι αυτό στίγμα...

αν και το καλύτερο και πιο έγκυρο κέντρο είναι το κέντρο αναφοράς μεσογειακής αναιμιας του Λαΐκού νοσοκομείου που έχει παράρτητα στην Σεβαστουπόλεως αν θυμαμαι καλά και ίσως και στο νοσοκομείο πάιδων Αγία Σοφία, εκεί οι εξετάσεις αυτές είναι δωρεάν και για τους 2 γονείς, ανεξάρτητα αν είσαι παντρεμένη ή όχι ή είσαι έγκυος ή όχι...

ανα κόμα ανησυχείς πήγαινε κι από εκεί μία βόλτα, αν είσαι Αθήνα δηλαδή, αλλιώς σίγουρα και σε άλλες πόλεις θα έχει παραρτήματα...

http://www.paidon-agiasofia.gr/index.cf ... PageID=152

http://www.paspama.gr/PASPAMA-MedicalUn ... us-EL.html

http://www.laiko.gr/index.php?option=co ... Itemid=125

το προσωπικό είναι πολύ εξειδικευμένο και ευγενικό κι αν είσια και έγκυος σου κλείνουν αμέσως ραντεβού...

Ελπίζω να σε βοήθησα!

Φιλάκια και να έχεις μία υπέροχη εγκυμοσύνη και με το καλό να έρθει το μπεμπάκι σου...

αν είχαν δει κάτι πάντως να είσαι σίγουρη πώς θα σε είχαν στείλει για λήψη τροφοβλάστη, δεν θα σε είχαν αφήσει...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω πηγα στο λαϊκο και την εκανα, γιατι ηξερα οτι εχω στιγμα και ηθελα να δω για τον αντρα μου!!!

Δε πληρωσα τιποτα και μου εστειλαν και σπιτι τα αποτελεσματα !!!!! :D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βρε κορίτσια,είμαι σχεδόν σίγουρη οτι δεν έχω κάνει την σωστή εξέταση.

ένα χρόνο πριν την εγκυμοσύνη πήγα σε μεγάλο ιδιωτ μαιευτήριο και ζήτησα να κάνω τον έλεγχο για την μεσογειακή αναιμία.Αυτοί μας κάνανε ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Δικά μου: Hgb F 0.8 (0-2) , Hgb A2 2.8 (2-3) , Ht 39.2 (38-47) , MCV 87.3 (80-96) , PLT 282 (140-450) ,

WBC 7.62 (4.5-10.2)

Συζύγου: Hgb F 0.3 (0-2) , Hgb A2 2.6 (2-3) , Ht 45.5 (38-47) , MCV 83.5 (80-96) , PLT 229 (140-450) ,

WBC 6.28 (4.5-10.2)

Δοκιμασία Δρεπανώσεως και στους 2 αρνητική και συμπέρασμα ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης εντός φυσιολογικών ορίων.

Σήμερα όμως που πήγα σε μια μικροβιολόγο μου είπε οτι λείπει η απάντηση της αιμοσφαιρίνης Α και για αυτό της κάνει εντύπωση που δώσανε και συμπέρασμα.

Όπως καταλαβαίνεται έκανα ξανά μια ηλεκτροφόρηση και περιμένω.

Απλά εαν χτύπα ξύλο κάτι δεν πάει καλά...τι θα κάνω.....?!?!??!?!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σας!!!οταν εκανα κι εγω την εξεταση στο νοσοκομειο της αρτας, μου ειπαν οτι τα αποτελεσματα δεν ειναι ξεκαθαρα λογω εγκυμοσυνης ( ημουν περιπου 7-8 εβδομαδων και τα επιπεδα σιδηρου μου ειχαν ηδη αρχισει να πεφτουν....) και επρεπε να την κανει κι ο συζυγος....και γι'αυτον, ομως ειπαν οτι δεν μπορει να ειναι σιγουροι και πρεπει να κανουν εξετασεις και οι γονεις μου και τα πεθερικα μου!!!! :!::!::!::!: εκει τα πηρα στο κρανιο, γιατι ηδη ειχε περασει ενας μηνας μεχρι να βγουν τα αποτελεσματα και δε μπορουσα να χανω αλλο χρονο!!!!ετσι σηκωθηκα και πηγα στην αθηνα με τον αντρα μου για να παμε στο λαικο ( βασικα παραρτημα ειναι του λαικου ) και με τα πολλα ( ειχαν αρχισει ηδη οι περικοπες στο προσωπικο ) ειδαμε τον υπευθυνο ιατρο για τις γνωματευσεις που μας ειπε οτι ΑΝ αυτες οι εξετασεις προερχονταν απο το δικο του εργαστηριο θα μας ελεγε οτι δεν εχει κανεις μας το στιγμα, αρα ουδεις κινδυνος για το παιδι, επειδη ομως δεν ειναι σιγουρος για την ποιοτητα των εξετασεων αφου εγιναν σε αλλο νοσοκομειο δεν μπορει να βαλει την υπογραφη του....ετσι, μας ξαναπηραν αιμα στο λαικο για νεες εξετασεις, των οποιων τα αποτελεσματα σταλθηκαν μετα απο ενα μηνα και ηταν αρνητικα....δηλ. ολα καλα!!!

που θελω να καταληξω;;; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΡΙΒΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΝΑΙ Η ΟΧΙ!!!! απλα παρατηρουν κατι τιμες και ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΟΥΝ!!!επομενως, αν δεν θες να συμπεραινει ο καθε ασχετος να πας στο λαικο να εισαι σιγουρη!!!

και με το καλο το μωρακι σου!!!ολα καλα θα πανε!!!πιστεψε με!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...