Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΜΗΚΟΣ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΣΤΗΝ 20η ΕΒΔΟΜΑΔΑ


Recommended Posts

Κορίτσια γειά σας και πάλι..!

Σήμερα έκανα την β' επιπέδου.Είμαι 20 εβδομάδων και 4 ημερών και έχω δίδυμα.Ο γιάτρος μου είπε ότι θα πρέπει να μετρήσουμε τον τράχηλο τον οποίον και βρήκε "οριακό", δλδ 2,5 εκατοστά.Μου συνέστησε λοιπόν ξεκούραση και ξάπλα όσο μπορω,μου αύξησε το μαγνήσιο(6 χάπια την ημέρα)και βλέπουμε...

έχω αγχωθεί πάρα πολύ...φοβάμαι για πρόωρο τοκετό,για αποβολή , ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνω και περίδεση έαν συνεχίσει να μικραίνει το μήκος του..Έχει κάποια με δίδυμα(ή και όχι)παρόμοια εμπειρία να μιλήσουμε για το θέμα??

Και κάτι ακόμα..η κοιλιά μου κατά την διάρκεια της ημέρας κάτω απο τον ομφαλό,πότε αριστερά και πότε δεξιά σκληραίνει σαν να πετρώνει για λίγη ώρα και διογκώνεται,πετάγεται δλδ κάτι σαν ένα μικρό βουναλάκι ας πούμε...να υποθέσω οτι πολύ απλά είναι τα μωρά μου ή κάνει συσπάσεις η μήτρα?

Κορίτσια τα φώτα σας...!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

maryfairyz δεν ξέρω καθόλου να σου πω για τον τράχηλο. Φαντάζομαι αν υπάρξει πρόβλημα θα κάνεις περίδεση. Θα σε διαφωτίσουν καλύτερα κορίτσια με παρόμοιες εμπειρίες.

Όσο για τα πετρώματα, έτσι όπως το περιγράφεις, λογικά είναι τα μωρά. Εγώ έχω συσπάσεις και πετρώνει όλη η κοιλιά για μερικά δευτερόλεπτα, αλλά αυτές τις μέρες σταμάτησαν, γιατί μάλλον το μωρό γύρισε και είναι όρθιος. Αυτές τις μέρες έχω αυτό που περιγράφεις και νομίζω είναι το μωρό. Φυσικά, καλύτερα να συμβουλευτούμε τους γιατρούς μας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσάκι δε ξέρω να σε βοηθήσω για τον τράχηλο.

μην αγχώνεσαι όλα θα πάνε καλά!με το καλό τα μωράκια σου!

εγώ είμαι στην 34η εβδομάδα και νιώθω το ίδιο με σενα όταν ο μπεμπούλης μου πάει και κάθεται π.χ αριστερά. όταν πετρώνει η κοιλιά την νιώθω όλη σκληρή, είναι διαφορετικό. Πιστεύω ότι είναι τα μωράκια σου, βέβαια ο γιατρός σου θα ξέρει καλύτερα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα κ από εμένα....

ο γιατρός σου τι σου είπε για τον τράχηλο??

κ εγώ ξέρω ότι είναι οριακός αλλα μην αγχώνεσαι, αν προσέξεις κ κάνεις ότι σου πει δεν μειώνεται τόσο απότομα. Εγώ είχα μήκος τραχ 2,8 από την αρχή της εγκυμοσύνης εκ γεννετής είναι μικρός.

Πρόσεχα σε όλη την εγκυμοσύνη αρκετά...στην 29η εβδ με έπιασαν έντονες συσπάσεις (σαν αυτές που περιγρ΄'αφεις κ έμεινα τελείως στο κρεβάτι με χάπια ιεδικά για τις συσπάσεις. Ο τράχηλος μίκρενε συνεχώς αλλά μιας κ ήμουν στο κρεβάτι το σώσαμε κ γέννησα 38+3 εβδ.

δεν στα λέω για να σε αγχώχω απλά πιστεύω ότι μόνο ο γιατρός σου μπορεί να αξιολογήσει την περίπτωση σου μιας κ κάθε γυναίκα είναι διαφορετική. Εγώ πχ για τον τράχηλο έβαζα μια κρέμα ειδική μέρα παρά πέρα. Επίσης μια φίλη μου με δίδυμα έβαζε από τον 4ο μήνα κολπικά utrotzestan 2 φο΄ρες τη μέρα. Εσένα σου έχει δώσει κάτι? τι λέει για το μήκος του τράχήλου? πόσο ήταν στην αρχή, έχει μειωθεί τώρα ή ήταν τόσο από την αρχή?

μάλλον πρέπει να μιλήσεις μαζί του...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

΄

sorry , για την περίδεση ο γιατρός σου σου το είπε??

μήπως αγχώθηκες πολύ?

από όσο γνωρίζω η περίδεση αποφεύγεται μετά τις 18 εβδ εκτός αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη.

Μίλα με το γιατρό σου κ περιμένω νέα σου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kalhspera kopelia loipon egw exw dydima san kai esena kai eimai 25+3 exw kanei konohdh ektwmh logo toy karkinoy toy traxiloy poy htan proxorimenos ....kai etsi exw konto traxilo einai sto 4 vevaia me ta dydima apo thn arxh eipe o giatros moy na kanoyme peridesh kai etsi exei ginei stis 16 ebdomades thn ekana kai phge mia xara phra ligh antibiwsh gia ta mikrobia kai ola ok ............h peridesh pantos ginete nwris tis perisoteres fores.......... esy eixes mikro traxilo apo thn arxh h twra mikrine????? h gnwmh moy einai eisai synexeia sto krevath kai den tha exeis kanena provlhma opws soy eipan kai h files edw den mikrenei o traxilos apo thn mia mera sthn allh ......

twra oso gia ta ekswgkomata poy les mporei na einai kai syspaseis na to peis toy giatroy kai tha soy dwsei kati xapia py einai gia aytes.............

eyxome na pane ola kala gia oles mas .........einai dyskola ta dydima alla pisteyw oti me ligh vohtheia tha erthoyn ston kosmo gera kai dynata filia kai kalo vrady ..........

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κορίτσια ευχαριστώ για την ανταπόκριση...!!

για περίδεση διάβασα και γω οτι είναι κάπως αργά,τώρα όσο αφορά το μήκος του τραχήλου σήμερα ήταν η πρώτη φορά που τον μετρήσαμε,οπότε δεν μπορώ να ξέρω πόσο ήταν πριν...τι να πω? Μόλις ησύχασα από την αποκόλληση σάκου που είχα περίπου στην 13-14 εβδομάδα τώρα αυτό..είναι δύσκολη μια δίδυμη κύηση γι' αυτό φοβάμαι και αγχώνομαι,δεν θέλω να πάθω τίποτα...και το θέμα "κρεβάτωμα" δεν είναι και απο τα πιο εύκολα,αλλά τι να κάνουμε??

KONNA για αυτά που με ρώτησες τώρα...μου έδωσε περισσότερο μαγνήσιο.Ουτροτζεστάν έπαιρνα αρκετά με την αποκόλληση αλλά μετά μου τα αντικατέστησε με το μαγνήσιο.Τώρα το προηγούμενο μήκος όπως είπα και πριν δεν το ξέρω.Σήμερα έγινε αυτή η διάγνωση των 2,5 εκ και μου σύστησε ξαπλα,μαγνήσιο,χαλαρότητα και έχουμε ραντεβού σε μία εβδομάδα πάλι (όχι για υπέρηχο,το μηνιαίο γενικό τσεκ)για να δούμε τι και πως...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αυτα τα πετρωματα στη κοιλια ειναι συσπασεις φυσιολογικες της μητρας. Αν εχεις μεχρι 10 το πολυ την ημερα εισαι οκ. Εγω τις ειχα απο την 20η βδομαδα και μετα.

Αλλα για 2 μερες πριν γεννησω ειχα πετρωματα κα8ε 5 λεπτα , τοτε πλησιαζε η ωρα!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mairyfairyz καλημέρα και γω πέρσι τέτοιο καιρό ήμουν ακριβώς στη θέση σου.Έγκυος σε διδυμάκια με τα ίδια συμπτώματα.Στα καλά καθούμενα ενώ όλα πήγαιναν τέλεια στον 6ο άρχισα να έχω αίμα.Πήγα στο γιατρό κάναμε καρδιοτοκογράφο και μου είπε ότι προήλθε από ρύξη υμένων τραχήλου.Ο τράχηλος κόντενε και μου σύστησε ακινησία.Έκανα στο νοσοκομείο 11 μέρες με ορό για συσπάσεις γιατί είχα και γω αυτά τα πετρώματα που περιγράφεις αλλά νόμιζα ήταν τα μωρά.Περίδεση μου είχε πει και μένα μπορούσα να είχα κάνει μέχρι τον 3ο μήνα.Έκατσα λοιπόν στο κρεβάτι 2 μήνες και έβγαινα μόνο μια φορά τη βδομάδα για γιατρό να μου μετρήσει το τράχηλο ο οποίος κάθε βδομάδα κόντενε όλο και περισσότερο.Έτσι έφτασα αισίως στην 36η εβδομάδα όπου πήγα για το εβδομαδιαίο ραντεβού και μου λέει πλήρη εξάλειψη τραχήλου και διαστολή 6!Μένεις μέσα και το πρωί γεννάς και έτσι κι έγινε το πρωί σε 2 ώρες με φυσιολογικό τοκετό γέννησα τα κοριτσάκια μου.Ξέρω η κλεισούρα δε παλεύεται ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι.Προμηθεύσου βιβλία,dvd,labtop και φίλους και ξάπλωσε στο κρεβάτι.Αυτή είναι η λύση.Θα βλέπεις του χρόνου τέτοια μέρα τα διδυμάκια σου και αυτά όλα θα είναι παρελθόν.Καλό κουράγιο.Και να κάνεις τις ενέσεις κορτιζόνης για τα πνευμονάκια στη 32η εβδομάδα.Ξέρει ο γιατρός σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Επίσης ξέχασα όχι σκάλες είναι το χειρότερο.Όχι ορθοστασία μέσα στο σπίτι πχ σιδερώνω στέκομαι και μαγειρέυω κλπ κλπ.Εγώ να φανταστείς μέχρι και τα πράγματα για τα μωρά άλλοι μου τα πήραν η μαμά μου με την αδερφή μου.Δε το χάρηκα να τα διαλέξω μόνη,στεναχώρια τότε..Αλλά τώρα όλα αυτά μου φαίνονται παρελθόν.Άκουσε με και μην αγχώνεσαι.Και μένα λίγο μετά τη Β επιπέδου ξεκίνησε αυτό με την ακινησία 22η εβδομάδα πρέπει να ήταν.Και είμαι και επαρχεία και οι γιατροί φοβόντουσαν γιατί δεν έχουμε εντατική μονάδα νεογνών εδώ για προωράκια και αν γεννιόντουσαν πρόωρα θα έπρεπε να τα πάνε με super puma Αθήνα.Αλλά όπως σου πα όλα δόξα το Θεό πήγαν καλά.Ότι θέλεις γράψε μου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

maryfairyz όπως σου είπαν και τα κορίτσια όσο μπορείς να είσαι πιο πολύ ξαπλωμένη.Και σε μένα διαπιστώθηκε κοντός τράχηλος την 21 εβδομάδα και έκανα περίδεση και ευτυχώς όλα πήγαν καλά.Είχα και εγώ αυτά τα πετρωματάκια που αναφέρεις από πολύ νωρίς και τελικά γέννησα 35+2.Από ότι μου είπε ο γιατρός η περίδεση κρατούσε το μωρό μιας και ο τράχηλος είχε μικρύνει πάρα πολύ.Βέβαια έχω ακούσει και το αντίθετο ότι δηλαδή μια περίδεση δεν μπορεί να κρατήσει ένα μωρό.Να ακούς τον γιατρό σου και θα πάνε όλα καλά.Α και όπως σου είπε και η MARDIO να κάνεις τις ενέσεις κορτιζόνης για τα πνευμονάκια,εγώ τις ξεκίνησα την 27 εβδομάδα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σε ευχαριστώ MARDIO....κουράγιο μου χρειάζεται τώρα..όσο μπορώ μένω ξάπλα,αλλιώς καθιστή...φαντάζομαι δεν πειράζει...μακάρι όλα να πάνε καλά για όλες μας..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Όλα καλά θα πάνε maryfairyz ξάπλωσε τώρα που μπορείς γιατί μετά θα βλέπεις κρεβάτι και θα το λαχταράς!Αλήθεια το φύλο τι είναι;Έχε απλά στο νου σου ότι ίσως γεννήσεις νωρίς.Εμένα τότε μου χε πει αν πέράσει και η 32η εβδομάδα να ηρεμήσω και όλα θα πάνε καλά.Τελικά όπως σου πα έφτασα μέχρι 36η.Και ο τράχηλος είχε μείνει κάτι χιλιοστά πια τις τελευταίες βδομάδες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

MARDIO να σε ρωτήσω...όταν γέννησες χρειαστήκαν τα μωρά θερμοκοιτίδα?πόσο γεννηθήκαν?φοβάμαι αν γεννήσω νωρίς μήπως υπάρχουν επιπλοκές...

τα φύλα των μωρών μας είναι ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι!!!απλά θεϊκό δώρο..!!!

ήθελα να σε ρωτήσω επίσης πόσο καθόσουν κρεβάτι...δλδ οκ εγώ τις περισσότερες ώρες της ημέρας είμαι ξάπλα,αλλά σηκώνομαι για την τουαλέτα και το μπάνιο μου εννοείται , για να κάτσω λίγο στο λάπτοπ και να κάνω ένα μαγείρεμα με πολύ προσοχή και όχι όρθια πολύ ώρα...από άλλες δουλειές απολύτως τίποτα.

Πες μου για τα δικά σου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

maryfairyz Καλησπέρα κ πάλι!!!

να ήξερες πόσο σε καταλαβαίνω!!!

κ εγώ είχα όπως σου ανέφερε δύσκολη εγκυμοσύνη, ήμουν τελείως ξάπλα στην αρχή της εγκυμοσύνης μέχρι 14 εβδ κ μετά την 28η πάλι τα ίδια. Όμως τίποτα δε συγκρίνεται μπροστά σε αυτό που έχεις μέσα σου...αν ο γιατρός σου , σου είπε ξάπλα άκουσε τον απόλυτα να φτάσεις τουλάχιστον 32 εβδ.

Εμένα έτσι μου είχε πει: " μέχρι 32εβδ να μην συμβεί τίποτα, αν φτάσουμε 35 εβδ είμαστε super, αν περάσουμε κ τις 37 φανταστηκά" κ γέννησα 38+3.

Στο κρεβάτι μέρα με την μέρα έπαιρνα απίστευτη δύναμη, το βουνό είναι μέχρι να ξεκινήσεις...αφού να φανταστείς σηκωνόμουν για τουαλέτα κ η μητέρα μου έλεγε κάτσε κ λίγο καθιστή αλλά εγώ καθόλου...είχε φοβηθεί που μίκρεναι ο τράχηλος..κ τα κατάφερα καλά κ γλίτωσα μετά ταλαιπωρία κ στεναχώρια αν είχα τα μωρά θερμοκητίδα...

sorry κα πάλι σκοπός μου δεν είναι να σε στεναχωρήσω αλλά να σε εμψυχώσω να ακούσεις το γιατρό σου κ όλα θα πάνε καλά..κ μπροστά σου θα το βρείς...

όσον αφορά την προωρότα είναι νωρίς να σκέφτεσαι τέτοια...θα τα καταφέρεις μια χαρά :) κ δεν θα χρειαστεί...

υγ. κ εγώ έκανε ενέσεις 35εβδ για τους πνεύμονες ..

εύχομαι όλα καλά να πάνε!!!!

αν θέλεις θα τα λέμε κ το λαπτοπ πάρτω στο κρεβάτι...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σ'ευχαριστώ για την εμψύχωση...!!!ναι να τα λέμε !!! τώρα σηκώνομαι λιγάκι,περίπου μια ώρα στο σύνολο είναι που είμαι καθιστή όλη μέρα,το υπόλοιπο ξάπλα..έτσι ίσα ίσα για να ξεπιάνομαι,φαντάζομαι δεν πειράζει..μακάρι να πάνε όλα καλά και με μαγικό τρόπο να εξοπλιστώ με υπομονή , να περάσει ο καιρός και να γεννηθούν τα μωράκια μου με υγεία..!! :P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ναι βρε maryfairyz να σηκώνεσαι θα πιάνεσαι αν είσαι 24 ώρες στο κρεβάτι.Και καθιστή εντάξει είναι για λίγο όρθια,στο μπαλκόνι μπορείς πχ να κάθεσαι.Τα δικά μου είναι και τα 2 κορίτσια,γεννήθηκαν από 2,300 η καθεμία.Η μία μπήκε θερμοκοιτίδα όχι λόγω βάρους αλλά γιατί φάνηκε να ζορίζεται λίγο στην αναπνοή.Σε 15 μέρες γίνονται ενός χρονού.Θα δεις όλα περνάνε και μετά δε θυμάσαι τίποτα.Ξέρω τώρα είναι φρίκη αλλά να σκέφτεσαι ότι όλα θα πάνε καλά και αξίζει η θυσία.Να μπαίνεις να τα λέμε να περνάει η ώρα.Εγώ όπως σου πα έβγαινα μόνο για γιατρό μια φορά την εβδομάδα.Θυμάμαι μετρούσα τις ώρες μέχρι αν έρθει αυτή η έξοδος και να ακούσω ότι πάμε καλά.Σημαντικό είναι να φτάσεις στη 32η εβδομάδα.Μια χαρά θα τα καταφέρουν τα ζουζούνια σου,οπλίσου με υπομονή.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

maryfairyz καλημέρα! Να'ξερες πόσο σε καταλαβαίνω..Εγω λόγω ανεπάρκειας τραχήλου έκανα περίδεση στη 15η εβδομάδα και από Φεβρουάριο μέχρι Ιούλιο που γέννησα ήμουν ξαπλωμένη.Κάπου τον απριλη είχα ξεθαρρεψει κι άρχισα τις βόλτες και είχα αιμορραγια, έμεινα στην κλινική 4 μέρες κι ευτυχώς όλα ήταν καλά.Εκανα και τις κορτιζόνες για τους πνευμονες τότε. Ο γιατρος μου έλεγε να φτασουμε στις 32 βδομαδες τουλάχιστον...

Τελικά έβγαλα τις ραφες 38 εβδ και την ίδια μέρα γέννησα!!!

Στο μεταξύ έπαιρνα και γθουτοπαρ για τις συσπάσεις..Εκανε βουναλακια η κοιλιά μου κι εγω νόμιζα πως ηταν το μωρο αλλά τελικά ήταν συσπάσεις!

Αναφερε το στο γιατρο σου για τα πετρώματα που έχεις..Ξέρω πως είναι δύσκολο τόσο καιρό να είσαι κλεισμένη στο σπίτι, το περασα κι εγώ και δεν είχα και παρεα γιατι οι δικοι μου δεν μενουν κοντα.Να σκεφτεσαι το μωράκι σου και θα παίρνεις δύναμη. Εγώ μετά από κάθε υπέρηχο ενιωθα πιο δυνατη γιατι έβλεπα ότι όλα πήγαιναν καλα΄...Οταν θα δεις τα μωράκια σου θα τα ξεχάσεις όλα!!!

Σου εύχομαι τα καλυτερα και να έρθουν με υγεία τα διδυμάκια σου..

ΓΙα ότι θες εδώ είμαι...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γειά σας κορίτσια!τελικά οι συσπάσεις σταμάτησαν (με τόσο μαγνήσιο) και η μήτρα μου ηρέμησε...ευτυχώς!

τώρα δεν παλεύεται εύκολα το μέσα και το κρεβάτι,αλλά υπομονή... :roll:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσακι μου και εγω τα ιδια απ την 18η βδομαδα και εμενα ο τραχηλος μου ηταν γυρω στο 3!

μου ειπε να ξεκουραζομαι κ αυτο κανω!

εχω μπει τωρα στην 24η βδομαδα!πριν 2μιση βδομαδες που πηγα ο τραχηλος ειχε σταθεροποιηθει και αυτο ειναι καλο!

θα παω ξανα την τριτη!για να δουμε. . . !την περιδεση προς το παρον Δοξα Το Θεό και Την Παναγία την γλιτώσσμε!

να ξεκουραζεσαι και να χεις πιστη!Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ θα βοηθησουν!

οπως λενε και οι κοπελες να φτασουμε εως και την 32η και μετα δεν θα φοβομαστε τοσο!

κανε υπομονη, μην ανησυχεις!

Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ Η ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΩ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΝΑ ΝΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

maryfairyz χαίρομαι που είσαι καλύτερα κ σταμάτησαν οι συσπάσεις....

είδες? ξεκουράσου κ όλα θα πάνε καλά... σκέψου ότι ήδη "έφαγες 2 μέρες". Να βάζεις μικρούς στόχους "άντε να περάσει και αυτή η εβδομάδα να κλείσω 22εβδ" κτλ κ έτσι θα περάσει γρήγορα ο καιρός...

σε λίγο ξεκινάνε κ τα πρωινάδικα ;) να βλέπεις Μελέτη που άλλαξε το μαλλί να μας λες τι γίνεται σε εμάς που με δουλεία κ παιδιά τρέχουμε κ δεν φτάνουμε...χεχεχε

κ μην ξεχνάς "εκεί που ήσουν ήμουνα κ εδώ που είμαι θα έρθεις" που λένε κ παλιοί..ξάπλες τώρα που μπορείς... :) γιατί μετά έχει αγώνα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...