Μετάβαση σε περιεχόμενο

prwti fora exwswmatiki


Recommended Posts

kalispera koritsares! ti kanete?

ematha prin kati mines oti telika mono me exwswmatiki tha mporesw (prota o theos) na ginw kai egw manoula! to exw parei xalara! meta apo skepsi kai programmatismo apofasisa auto to mina na parw to giatro mou gia na arxisoume!

o giatros mou eixe pei oti se ena mina tha eimaste teleiwmenoi kai oti apo mena thelei 2 bdomades xsekourasi apo tin embruometafora mexri tin exetasi xoriakis! ola ok mexri edw kratisa kai tin adeia mou gia na min exw kanena problima me ti douleia!

epeidi omws den exw kammia gnwsti pou na exei kanei exwswmatiki den xserw tin diadikasia! kai edw xreiazomai tin boithia sas!

apo tin proti mera pou tha paw tha mou pei pote na kanw tis eneseis kai tha pigainw gia yperixous sto iatreio tou? mipws exei ki alles exetaseis prin apo auto?

sygnwmi an oi erwtiseis mou einai ligo xazes alla eimai mperdemeni! na xserw mipws xreiazetai kai o antras mou exetaseis? perimenei kai aytos na parei adeia tis 2 ebdomades poy tha eimai se akinisia! alla pote peripou ypologizontai aytes oi 2 ebdomades?

boitheia koritsares!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τhessaloniki καλημέρα και καλή επιτυχία στη προσπάθεια σου.Έκανα τον Ιανουάριο του 2010 εξωσωματική και τα έχω πρόσφατα.Λοιπόν καταρχήν για να μη το ξεχάσω μετά την εμβρυομεταφορά δε χρειάζεται ακινησία απλά μειωμένη δραστηριότητα,δε σκύβεις δε σηκώνεις δε κάνεις βαριές δουλειές τέλος πάντων.Και γω είχα πάρει άδεια από τη δουλειά μου και έκατσα σπίτι αλλά δεν ήμουν και συνέχεια ξάπλα."Κλωσούσα τα αυγά" βέβαια αλλά σηκωνόμουν και όλα έβγαινα και για κανένα καφέ.Τώρα όσον αφορά τη διαδικασία θα πάς μόλις τελειώσει η περιοδός σου στο γιατρό και κάνωντας σου κολπικό υπέρηχο θα σου πει πια μέρα του κύκλου σου θα ξεκινήσεις κάποιες ενεσούλες.Εγώ τις έκανα στη κοιλιά 2 την ημέρα,δεν είναι τίποτα,συνήθεια.Θα πηγαίνεις μετά από κάποια μέρα αφού τις ξεκινήσεις στο γιατρό σου για υπέρηχο αφου το πρωί έχεις κάνει μια εξέταση αίματος "οιστραδιόλη".Ο γιατρός σε συνάρτηση με τον υπέρηχο και την τιμή της οιστραδιόλης θα σου λέει αν συνεχίζεις και με ποια δοσολογία τις ενέσεις ώστε να φτάσουν τα ωάρια σου στο επιθυμητό μέγεθος για να σπάσουν.Όταν φτάσει αυτή η μέρα στα μέσα περίπου του κύκλου θα κάνεις από το βράδι μια ένεση pregnyl για να σπάσουν τα ωοθυλάκια.Το πρωί χαλαρή και νηστική θα πάς στο κέντρο της εμβρυομεταφοράς και με μέθη θα σου πάρουν τα ωάρια και ο άντρας σου θα δώσει σπέρμα.(Λογικά έχετε κάνει σπερμοδιάγραμμα για να καταλήξετε στην εξωσωματική έχετε περάσει από τέτοιου είδους εξετάσεις).Θα ξυπνήσεις θα πάς χαλαρά στις δραστηριότητες σου και την άλλη μέρα θα σε ενημερώσουν από το κέντρο πόσα ωάρια γονιμοποιήθηκαν και σε τι στάδιο είναι.Την μεθεπόμενη μέρα θα πάς για την εμβρυομεταφορά αφού έχεις πιει πολλαααααααα νερά.Αυτή δε χρειάζεται μέθη,είναι πολύ απλή διαδικασία.Με ένα καθετηράκι θα σου τοποθετήσουν τα έμβρυα στη μήτρα,θα τα βλέπεις δίπλα σου στο μόνιτορ.Θα καθήσεις κάνα 2ώρο ξαπλωμένη εκεί στο κέντρο και μετά θα φύγεις σπιτάκι σου.Σε 2 βδομάδες θα πάς για χοριακή και θα έχεις ένα super αποτέλεσμα σου εύχομαι με όλη μου τη καρδιά!Μη φοβάσαι τίποτα,η διαδικασία όσο πολύπλοκη και αν φαίνεται είναι απλούστατη και δε πονάς πουθενά και καθόλου.Καλά αποτελέσματα σου εύχομαι εγώ και οι διδυμοκοριτσάρες μου!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα κ απο εμενα κ καλη επιτυχια σου ευχομαι !

Περασα κ γω το σταδιο της εξωσωματικης αλλα ομολογω οτι η φιλτατη MARDIO τα ειπε ολα με το νι κ με το σιγμα.. :D Εγω απλα θα προσθεσω οτι ειναι πολυ σημαντικο να εχεις καλη ψυχολογια κ να εμπιστευεσαι τον γιατρο σου ..Θετικες σκεψεις κ ολα θα πανε καλα ..Εμεις καναμε την εξωσωματικη το 2007 επειτα απο δυο αποτυχημενες σπερματεγχυσεις ..Απεκτησα διδυμα κοριτσακια που θα γινουν 4 σε ενα μηνα κ κατι..Μετα βεβαια απεκτησα κ εντελως ξαφνικα αλλο ενα κοριτσακι κ ολοκληρωθηκε το καρε :lol::lol: Σου ευχομαι ολοψυχα καλη επιτυχια !!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοπελα μου καταρχην καλη αρχη!

το κυριο απο ολα ειναι να μην εχεις αγχος!

να χεις Πιστη Στον Θεό και Στην Παναγία και να δεις που ολα θα πανε καλα!

εκανα και γω εξωσωματικη τον δεκεμβριο του 2010!

η διαδικασια ειναι ακριβως αυτη που σου ειπε και η φιλη mardio!

εμενα δεν πετυχε αλλα ειχα διαφραγμα στη μητρα το οποιο δεν ειχα ανακαλυψει!

αλλαξα γιατρο, εκανα λαπαροσκοπηση υστεροσκοπηση για αφαιρεση διαφραγματος και τον επομενο μηνα εμεινα φυσιολογικα!τωρα ειμαι στον 6ο μηνα εγκυμοσυνης με τη βοηθεια Του Θεου και της Παναγιας!

οποτε. . .να χεις Πιστη πανω απο ολα, να προσευχεσαι Στο Θεο και Στην Παναγια και θα ναι διπλα σου!θα το δεις!

οτι καλυτερο σου ευχομαι εγω!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου κι απο μενα!! μην αγχωνεσαι θα τα κανεις ολα βημα βημα.. στην αρχη σου φαινονται βουνο, αλλα θα πιασεις το ρυθμο σου!! η διαδικασια διαφερει αναλογως το πρωτοκολλο που θα ακολουθησεις (εγω ας πουμε εκανα το μακρυ κι ετσι κρατησε 2 βδομαδες η καταστολη, 2 περιπου βδομαδες η διεγερση και μετα ωοληψια και σε 3 μερες εμβρυομεταφορα) Στο βραχυ ξερω οτι ολα γινονται σε 2 βδομαδες. Ζητα απο τον γιατρο σου να σου εξηγησει τα παντα, αυτη ειναι η δουλεια του για να μην κουραζεσαι με σκεψεις και να εισαι χαλαρη!! Το πιο δυσκολο διαστημα νομιζω ειναι αυτο της αναμονης αλλα αν πανε ολα καλα και εισαι αισιοδοξη θα γινει το θαυματακι!!! Αν θελεις μπες στο ποστ "εξωσωματικη ποιες ξεκινησαμε παρεα" θα μαθεις παρα πολλα πραγματα εκει. κι εγω πρωταρα ημουνα και με βοηθησαν πολυ ολα τα κοριτσια!! φιλια και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σου απαντησαν με λεπτομεριες τα κοριτσια. Οσο για τις εξετασεις απο το κεντρο εξωσωματικης θα σας ζητησουν καποια χαρτια. Μεταξυ αυτων ειναι και σπερμοδιαγραμμα του αντρα, σαλπιγγογραφια, ορμονικες και πιστοποιτικο γαμου.

Κι εγω απο Θεσσαλονικη ειμαι και περσυ τον Ιουλιο εκανα την πρωτη μου εξωσωματικη. Τωρα εχω διπλα μου την μικρη και καθεται στο καρεκλακι της κ με κοιταει. Η αληθεια ειναι πως επειδη φοβουμουν κ το ηθελα πολυ εκατσα στα αυγα μου 2 εβδομαδες. Ημουν ξαπλα και ειχα νοικιασει dvd και αποβλακωνομουν. Δεν φρικαρα περασε γρηγορα ο καιρος.

Ειναι υπερβολη το ξερω , αλλα δεν ηθελα να ρισκαρω τιποτα.

Οτι αλλο χρειαστεις ειμαστε ΠΟΛΛΕΣ εδω μεσα που εχουμε περασει αυτη τη διαδικασια. Και εγω ειχα βοηθηθει πολυ στο θεμα "εξωσωματικη ποιες ξεκινησαμε παρεα" οπως λεει και η Τουιγκι.

Σου ευχομαι τα καλυτερα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου πω ακριβως τι μου ειπε ο γιατρος " Υπαρχουν γυναικες που δεν γνωριζουν καν οτι εχουν σπορακι και σηκωνουν βαρη και τρεχουν" εγω γι'αυτο σου ειπα για την υπερβολη μου οτι καθομουν ξαπλα 2 εβδομαδες. Το λαπτοπ δεν φταει ισως να ρωτησεις το γιατρο σου ή να κανεις καποιες αλλες αξετασεις. Αλλα και η συλληψη "λαχειο" ειναι τελικα, και με την εξωσωματικη με πιθανοτητες παιζουμε

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ego exo 4 paidia alla ekana tin vlakeia na kano apolinosi kai apo tote mono me eksosomatiki mporo na ksanakano kai 8elo para poli 1 moraki akoma kai apo to oikonomiko kai den eimai kai sta kalitera moy alla 8a kano alli mia prospa8ia elpizo na ta katafero mimpos gnorizete kapoion oikonomiko giatro alla kalo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σου ευχομαι καλη επιτυχια!!!!!!!!Εκανα με την τριτη εξωσωματικη 2 αγγελουδια(αγορι-κοριτσι). Η διαδικασια ειναι απλη, αλλα χρειαζεται ηρεμια και πιστη. Προπαντων μη χασεις το κουραγιο σου για τιποτα. Λοιπον εν ολιγοις ειναι οπως σου εξηγησαν, εγω πριν απο καθε προσπαθεια εκανα και υστεροσκοπηση, μια εξεταση με μεθη για να εξετασουν καλυτερα τη μητρα. Δεν ξερω αν εχεις ηδη κανει. Σαλπιγγογραφια εκανα μονο για να περασω απο επιτροπη εξωσωματικης του ΙΚΑ. Εκει τη ζητουσαν. Αν η επιτροπη σου εγκρινει την προσπαθεια εχεις ολα τα φαρμακα δωρεαν (και η αληθεια ειναι οτι στοιχιζουν κομματι). Τωρα τα υπολοιπα θα στα πει και ο γιατρος σου, και εγω ειχα ακολουθησει το μακρυ πρωτοκολλο. Ενεσουλες εκανα μια φορα τη μερα και οποτε μου ζητουσε εκανα υπερηχο για να μετρησει τα χιλιοστα του ενδομητριου, τον αριθμο και τα χιλιοστα των ωαριων. Επισης και μετρηση της οιστραδιολης. Οταν φτασουν στο επιθυμητο μεγεθος κανεις την pregnyl και μετα απο 36 ωρες την ωοληψια. Ο εμβρυολογος θα επιλεξει τα καλα κυτταρα και συνηθως περιμενουν να γινουν βλαστοκυστες, δηλαδη να διαιρεθουν σε πιο πολλα κυτταρα (δεν τα καταφερνουν ολα). Μετα τα καλα τα μεταφερουν.

Υπομονη και επιμονη!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

tin diadikasia tin ksero xelidonakia apla den katalava giati i xoriaki vgike arnitiko moy eixe valei 3 eyria mesa kai malista o giatros moy itan toso sigoyros oti 8a meino apla fovotan mimpos piaso kai ta 3 ti ekana la8os kai peige strava oste na min ksanagini

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννούλα μου με σοκάρεις έχεις τέσσερα αγγελόύδια και κάνεις εξωσωματική;;; γιατί να πίνεις τόσα φάρμακα και να μπάινεις σε αυτη την διαδικασία αφου ό θεός σε ευλόγησε με το παραπάνω και εχεις οχι ενα ούτε δύο αλλα ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ. Συγγνώμη αλλα νομίζω ότι είναι υπερβολικό στις μέρες μας και οπως λες εφόσον περνάς δύσκολα οικονομικά να φέρεις στον κόσμο κι αλλο ενα παιδάκι ή και δύο δηλαδή συνολο πεντε ή Εξη. Φυσικα εσυ αποφασίζεις για αυτό. Σχετικά με την εξωσωματική είναι λαχειο εμένα μου εκαστε με την 3η προσπάθεια και ήμουν μόνο 27 ετών και στην 3η 29ετών αρα μάλλον το σωστο timing δηλαδη να ειναι το ενδομήτριο ετοιμο να τραβήξει τα εμβρυα.

Οτι κι αν αποφασίσεις εύχομαι ο θεός να σε βοηθήσει και να σου δώσει φώτιση.

Πολλα φιλια

Και παλι συγγνώμη ίσως να μην καταλαβα καλα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απ' οτι ξερω ολα τα εμβρυα δεν πολλαπλασιαζονται ομαλα ή καθολου. Δεν ξερω τι μπορει να φταιει για αυτο, ισως οχι καλης ποιοτητας ωαρια ή σπερματοζωαρια. Καλυτερα θα σου πει ο γιατρος σου. Μεγαλη αποφαση παντως αυτη που παιρνεις με ηδη 4 παιδια. Μπραβο σου!Και καλη σου επιτυχια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βραχύς κύκλος anoyla σημαίνει ότι κάνεις διέγερση και καταστολή ταυτόχρονα.Δηλαδή 2 ενεσούλες την ημέρα.Ενώ στο μακρύ πρώτα περνάς από τη φάση της καταστολής και μετά της διέγερσης περισσότερος χρόνος δηλαδή.Αφού δε πέτυχε η εξωσωματική δεν φυλάξανε κάποια κατεψυγμένα "έμβρυα" για επόμενη προσπάθεια;Πρέπει πάλι να ξαναπεράσεις τη διαδικασία των ενέσεων;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το ποσοστό επιτυχίας κυήσεως εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων ορισμένοι είναι προφανείς (π.χ. η ποιότητα και ο αριθμός εμβρύων, η ηλικία της γυναίκας, το σπέρμα του συζύγου, το αίτιο της υπογονιμότητας) και άλλοι αφανείς (π.χ. η τεχνογνωσία των ιατρών, των εμβρυολόγων, των μαιών και άλλων επιστημόνων που εμπλέκονται στη θεραπεία, η υποδομή και ο ποιοτικός έλεγχος του εργαστηρίου).

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

koritsia sas eyxaristw poly gia tis apantiseis sas! tis diabaza oles kathe mera! apla me exei parei ligo apo katw psixologika kai den xserw to giati. den einai i diadikasia pou me fovizei oso to apotelesma. nomizw oti exw proetoimastei gia ta panta ektos apo to arnitiko apotelesma!

o antras mou leei na poume to giatro tis fobies mou mipws mas sistisei se kanena psixologo gia tetoia themata giati nomizei oti exw pathei katathlipsi epeidi koimamai poly kai klaiw akoma perissotero xwris logo!

molis exw nea apo to giatro th asas enimerwsw kai gia opoiadipote alli aporia mou tha rwtisw esas pou panta me boithate!

eyxaristw poly kai pali

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έλα βρε thessaloniki με στεναχωρείς τώρα.Τόσο από κάτω σε έχει πάρει;Δε πρέπει.Αύτη η διαδικασία όταν αποφασίζεις να μπείς θέλει μόνο αισιοδοξία.Και όλες που το περάσαμε σου είπαμε δεν είναι τίποτα.Να σκέφτεσαι μόνο το θετικό αποτέλεσμα και το μωράκι που θα κρατήσετε στα χέρια σου εσυ και ο αντρούλης σου και θα σας δίνει χαρά να προχωράτε.Αναλογίσου πόσα ζευγάρια πέρασαν και περνάνε από τη θέση σας!!!Και να μιλάς στον άντρα σου πολύ για το καθετί που σε προβληματίζει μην κλείνεσαι στον εαυτό σου.Μια μικρή δοκιμασία είναι και αυτή έχει τόσες η ζωή...ουουουου.Φιλάκια,έλα να ανεβαίνουμε!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...