Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κοριτσια ξερει καμια σας τις εταιρειες bellini και kiddo???

μου ειπε μια φιλη πωλητρια οτι ειναι καινουριες εταιρειες και εχουν πολυ καλες προδιαγραφες ασφαλειας. θα παμε να τα δουμε απο κοντα σε 2 βδομαδες που θα τα εχουν

εχει παρει καμια σας η ξερει κατι για αυτα?

στο ιντερνετ δε μπορω να βρω κατι συγκεκριμενο..

επισης μου ειπε γνωστος μας οτι κανενα καθισματακι δε θεωρειται απολυτα ασφαλες αν γινει συγκρουση πανω απο 55χμ/ωρα και πως για να δεις αν ενα καθισματακι θεωρειται ασφαλες η οχι πρεπει να το δεις σε συνδιασμο με το αυτοκινητο :?:?:? δηλ αν ειναι "συμβατο" το αμαξι με το καθισματακι!

ξερετε κατι πανω σε αυτο??

Δημοσίευση

Τις εταιρείες που ανέφερες δεν τις γνωρίζω δυστυχώς....

Για το τελευταίο όμως που είπες είναι όντως έτσι, το έψαχνα κι εγώ πρόσφατα. Τα ποσοστά ασφαλείας που δίνουν στις μετρήσεις έχουν γίνει με συγκεκριμένα καθισματάκια. Αν θυμάμαι καλά μπορείς να πας στη σελίδα της EuroNCAP και κάπου μπορείς να βάλεις τη μάρκα του αυτοκινήτου σου και σου βγάζει τα τέστ, ποιά καθισματάκια χρησιμοποιήθηκαν και ποιά είναι κατάλληλα.

Από τη δική μου έρευνα κατέληξα ότι είναι ασφαλέστερα όσα έχουν σύστημα isofix. Οι μάρκες που αναφέρεις έχουν;

Δημοσίευση

Λενα μου την μια δεν την ξερω αλλα την kiddo την ξερω εχει και σαιτ..εχει τα παντα μεχρι και θερμενομενο μπιμπερο...μαλιστα θα μου το παρει η κολλητη μου δωρο και ειναι πολυ πρακτικο για ταξιδια και ετσι...σου βαζω το σαιτ..

http://www.kiddo-online.gr/

Δημοσίευση

Από τη δική μου έρευνα κατέληξα ότι είναι ασφαλέστερα όσα έχουν σύστημα isofix.

Ακριβως!! Και νομιζω οτι το πιο σουπερ καθισματακι ειναι αυτο

http://www.hts.no/en/products/izicombi_isofix.php

το εχεις αναποδα μεχρι τα 4 χρονια του και λενε οτι αυτου του τυπου τα καθισματα τα λενε ορφανα, γιατι (μακρυα απο μας!!) αμα γινει ατυχημα, μπορει ολοι να πεθανουν αλλα το παιδι θα σωθει!!

Δες εδω http://anapodakathismata.blogspot.com/

Εμεις μολις παει 6 μηνων θα το αγορασουμε... Τσουζει (450 ευρω με isofix),αλλα αξιζει...

Δημοσίευση

ενινα η κοπελα μου ειπε οτι κ τα 2 εχουν isofix

στη σελιδα της euroncap μπηκα αλλα δεν τα καταφερα να το βρω δυστυχως..

κισκα ευχαριστω πολυ!! ουαου εχουν τα παντα, πως μου ειχε ξεφυγει???

etoile και πολυ καλα θα κανετε.. ειδικα τα μωρα πρεπει να ειναι αναποδα οσο περισσοτερο γινεται

Δημοσίευση

Maimoudaki, μπαίνεις στην αρχική σελίδα: http://www.euroncap.com/home.aspx και κάπου αριστερά που γράφει how safe is your car βάζεις μάρκα και μοντέλο. Μετά σε πετάει σε μια σελίδα που σου βγάζει γενικά τη βαθμολογία και αν από εκεί ξαναεπιλέξεις το μοντέλο σου, σου ανοίγει μια πιό αναλυτική σελίδα, όπου στην κατηγορία chlid occupant σου γράφει ποιά μοντέλα καθισμάτων χρησιμοποιήθηκαν κλπ. Υποτίθεται ότι για να κάνουν τις μετρήσεις αυτές επιλέγουν τα καθισματάκια που είναι τα πιό κατάλληλα για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (αχρείαστα να είναι!).

Etoile πολύ καλό μου φαίνεται αυτό το καθισματάκι! διευκρίνησε όμως κάτι πριν το πάρεις, νομιζω ότι μπαίνει με isofix μόνο όταν είναι σε ανάποδη θέση, όταν θελήσεις κάποια στιγμή να το γυρίσεις μπροστά γιατί τα ποδαράκια του παιδιού δεν θα χωράνε, τότε έχω την εντύπωση ότι δένεται απλά με τις ζώνες. Ισως να κάνω και λάθος, τσέκαρέ το αν θες!

Δημοσίευση
Maimoudaki, μπαίνεις στην αρχική σελίδα: http://www.euroncap.com/home.aspx και κάπου αριστερά που γράφει how safe is your car βάζεις μάρκα και μοντέλο. Μετά σε πετάει σε μια σελίδα που σου βγάζει γενικά τη βαθμολογία και αν από εκεί ξαναεπιλέξεις το μοντέλο σου, σου ανοίγει μια πιό αναλυτική σελίδα, όπου στην κατηγορία chlid occupant σου γράφει ποιά μοντέλα καθισμάτων χρησιμοποιήθηκαν κλπ. Υποτίθεται ότι για να κάνουν τις μετρήσεις αυτές επιλέγουν τα καθισματάκια που είναι τα πιό κατάλληλα για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (αχρείαστα να είναι!).

Etoile πολύ καλό μου φαίνεται αυτό το καθισματάκι! διευκρίνησε όμως κάτι πριν το πάρεις, νομιζω ότι μπαίνει με isofix μόνο όταν είναι σε ανάποδη θέση, όταν θελήσεις κάποια στιγμή να το γυρίσεις μπροστά γιατί τα ποδαράκια του παιδιού δεν θα χωράνε, τότε έχω την εντύπωση ότι δένεται απλά με τις ζώνες. Ισως να κάνω και λάθος, τσέκαρέ το αν θες!

Ναι, αναποδα μονο με Isofix, κανονικα μονο με τις ζωνες, οπως τα λες. Αλλα εχω σκοπο μεχρι τα 4 να το εχω αναποδα (οπως στις Σκανδιναβικές χώρες), οποτε δε με νοιαζει. Ειναι ψηλο και χωρανε τα ποδια, απλα θα παταει το καθισμα,κατι που φυσικα δε με νοιαζει, αρκει να ειναι ασφαλης!!! :D

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...