Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιες έμπειρες στο θέμα του θηλασμού κάποια πράγματα.

Εχω ένα αγοράκι 3,5 μηνών κ τρώει αποκλειστικά από μένα.Τον πρώτο μήνα είχα ένα περιστατικό πετρώματος που με πολύ μασάζ κ συχνά χλιαρα μπάνια υποχώρησε.Κ αυτό πάλι με δικές σας συμβουλές διαβάζοντας το site.Σε λίγο διάστημα από τότε έπαθα την πρώτη μαστίτιδα με πόνο πυρετό πήρα αντιβίωση κ πέρασε.Πριν λίγες μέρες έπαθα ξανά με πιο έντονα συμπτώματα αυτή τη φορά πυρετό περισσότερο κλπ.Δεν πήγα στη γιατρό πήρα μόνη μου ξανα αντιβίωση όπως κ την προηγούμενη φορά όπως μου είχε πει η γιατρός.Παλι μαλάξεις ζεστό μπάνιο κλπ..Σε 2 μέρες ήμουν καλά ώσπου σήμερα ξανά την τέταρτη μέρα να είμαι πάλι με ένα πρησμένο στήθος κ ψυχολογία χάλια..Αυτή τη φορά δεν έχω πυρετό όμως η διάθεση μου είναι πάλι ίδια κ φοβάμαι ότι θα υποτροπιάσω πάλι.Ολες αυτές τις φορές ξέχασα να γράψω ότι έβγαζα γάλα στα διαστήματα που δεν έτρωγε.Εχω ενα θήλαστρο απο τα jumbo οχι κάποια μάρκα ιδιαίτερη κ με δυσκολεύει πολύ στην άντηση.Με πονάει πολύ κατά τη διαδικασία άντλησης.Μου κάνει εντύπωση γιατί στο μεγάλο μου γιο έβγαζα το γάλα με θήλαστρο μόνο επί 4 μήνες και δεν είχα καποιο πρόβλημα με το θήλαστρο.Ξερετε να μου προτείνετε κάποιο κατάλληλο για την περίπτωση μου?κ η παιδίατρος με φόβισε λίγο γιατί μπυ είπε μήπως έχω κάποια κύστη κ μου το κάνει αυτό γιατί τη μαστίτιδα κ τις 2 φορές την έπαθα στο ίδιο στήθος.

Χιλια συγνώμη για το μεγάλο post αλλά θα με βοηθούσατε πραγματικά αν είχατε να μου προτείνετε κάτι μιας κ η γιατρός μουλείπει με άδεια

Δημοσίευση

Μηπως επρεπε να παρεις ενα νοσοκομειακο 8ηλαστρο και οχι αυτο απο τα jumbo?? Απο οτι ξερω τα νοσοκομειακα κανουν πολυ καλη δουλεια. Εγω την πατησα πηρα της medela και ανλτουσα επι 4 μηνες μεχρι που μου κοπηκε τελειως. Δεν ξερω , τα jumbo εχουν πολυ κινεζικο πραμα, μονο τα παιχνιδια αξιζουν και να ειναι μαρκας.

Μακαρι να μην ειναι τιποτα σοβαρο, να σου ζησει το μωρακι σου φιλια :D:D

Δημοσίευση

εγω θα σου προτεινα να πας να κανεις εξεταση για σιγουρια,

μερικες φορες το ενα στηθος παραγει πιο πολυ γαλατακι,ισως δεν πινει αρκετο απο εκει και γεμιζει συνεχεια,εγω ειχα παθει μια φορα μονο στους 7 μηνες,με το θηλαστρο ισως εχεις κανει μεγαλητερη παραγωγη αφου το παιδακι σου θηλαζει κανονικα.βαζε το μωρο να πινει απο εκει που εχεις προβλημα,οχι συνεχεια εκει...επισης εγω εβγαζα το γαλατακι με το χερι εκανα μαλαξεις,ισως αυτο βοηθησε.

περαστικα και καλους θηλασμους....

Δημοσίευση

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Από χθες βγάζω συνέχεια μετά το θηλασμό και γέμισα 2 μικρά μπουκαλάκια.Αρα πιστεύω τρώει το μωρό και έχω ακόμη απόθεμα και μάλλον πρέπει να το βγάζω συνέχεια.. :roll: Κ κατι άλλο να ρωτήσω πώς το συντηρείτε στην κατάψυξη αφού βγάζω αρκετό γιατί να πηγαίνει χαμένο?Σε κανονικά μπιμπερό?Δεν χωράνε στην κατάψυξη!Υπάρχουν ειδικά μπουκάλια?

Κ για το θήλαστρο που λέτε σκεφτόμουν κ γω κάποιο της medela δεν είναι καλό λέτε? :?

Δημοσίευση

Γεια σου! Κι εγώ υπεφερα στην αρχή με το στήθος μου έφτασα στα όρια της τρέλας γιατί εκεί που είχαν αρχίσει όλα να πηγαίνουν τέλεια με το θυλασμο και είχα ξεπεράσει τη πρώτη μαστιτιδα, ξυπνησα ένα πρωί με το στήθος πέτρα, άρχισα τα χλιαρα μπάνια τις κομπρεσες αλλά τίποτα μέχρι που μου είπε μια φίλη να κάνω μαλαξεις με ελαιόλαδο είναι θαυματουργο!!! Είχα νοικιάσει βέβαια το νοσοκομειακο θυλαστρο και με βοήθησε κι αυτό πολύ!!! Το ελαιόλαδο πάντως είναι απίστευτο!!! Όσο για τη φύλαξη υπαρχουν στα φαρμακεία ειδικά σακουλακια της medela! Μην αγχωνεσαι όλα θα πανε καλά!!! Να το χαίρεσαι το μωρουλι σου!!! :D

Δημοσίευση
Γεια σου! Κι εγώ υπεφερα στην αρχή με το στήθος μου έφτασα στα όρια της τρέλας γιατί εκεί που είχαν αρχίσει όλα να πηγαίνουν τέλεια με το θυλασμο και είχα ξεπεράσει τη πρώτη μαστιτιδα, ξυπνησα ένα πρωί με το στήθος πέτρα, άρχισα τα χλιαρα μπάνια τις κομπρεσες αλλά τίποτα μέχρι που μου είπε μια φίλη να κάνω μαλαξεις με ελαιόλαδο είναι θαυματουργο!!! Είχα νοικιάσει βέβαια το νοσοκομειακο θυλαστρο και με βοήθησε κι αυτό πολύ!!! Το ελαιόλαδο πάντως είναι απίστευτο!!! Όσο για τη φύλαξη υπαρχουν στα φαρμακεία ειδικά σακουλακια της medela! Μην αγχωνεσαι όλα θα πανε καλά!!! Να το χαίρεσαι το μωρουλι σου!!! :D

Σευχαριστώ κ συ να χαιρεσαι το παιδάκι σου.Νοσοκομειακό θήλαστρο πήρες γιατί το έβγαζες συνέχεια κ το έδινες με μπιμπερό ή γιατί είχες κ συ πολύ γάλα κ ήθελες να αδειάζει το στήθος σου?Γιατί όπως έγραψα έχω ένα θήλαστρο της πλάκας βέβαια αλλά κουτσά στραβά τη δουλειά του την κάνει.Τώρα βγάζω γάλα όταν τρώει κ αισθάνομαι ότι έχω ακόμη γάλα στο στήθος ή το βράδυ πριν κοιμηθώ γιατί το πουλάκι μου αν φάει κατά τις 10 ξυπνάει κατά τις 6 οπότε κ πρήζομαι αν δεν το βγάλω.Γιαυτό ρωτάω αξίζει να πάρω καλύτερο θήλαστρο για κάποιες φορές? :roll:

Δημοσίευση

Κοιτα, εγώ όταν γεννησα δεν ήξερα τίποτα από θυλασμο και έπεσα και σε χάλια μαιες και όλο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πετρωσει το στήθος μου και τότε δοκίμασα τα θυλαστρα του εμπορίου με τα οποία εβγαζα 50ml με το ζόρι και με αφορητους πόνους! Ρώτησα λοιπόν και έμαθα για το νοσοκομειακο το ενοικιασα και σώθηκα γιατί δεν έχουν καμία σχέση στο θέμα ισχύος και αδειαζα το στήθος μου μετά από κάθε θυλασμο της μπεμπας μου γιατί η μικρή ρουφουσε το πολύ 5 λεπτά και κοιμόταν, οπότε έπρεπε να αδειαζω το στήθος μου, φαντασου την ταιζα και εβγαζα και αλλά 150ml από κάθε στήθος! Τώρα βέβαια τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά γιατί έχει αρχίσει η ζήτηση-προσφορά και δεν χρησιμοποιώ θυλαστρο πια, έχει προσαρμοστεί το στήθος στα δεδομένα της μπεμπας!!! Θέλει υπομονή και δύναμη!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • @pennaki λυπάμαι πολυ για την εξέλιξη αυτή. Σοκ. Δεν το περίμενα με τίποτα. Ευχομαι να ήταν μια χρωμοσωμικη ανωμαλία και όχι κάτι πιο σύνθετο κορίτσι μου. Τι πλάνο σου έχει δώσει ο γιατρός για περαιτέρω έλεγχο; 
    • Δεν εχω αλλες αντιδράσεις κοριτσια. Πλεον παμε για το 26. Πρέπει να το χωνέψω κι να παω παρακάτω. Ο γιατρος ήδη μου ειπε τα επόμενα βήματα, βεβαια εγω εχω χεστει πανω μου. Δεν μπορω να καταλάβω γιατι απέτυχα μαζι του σε διάφορα επίπεδα, ενώ ο συγκεκριμένος φημίζεται για δύσκολες περιπτώσεις.  Δεν ξερω τι παει τόσο λαθος. Ιδια ακριβώς περίπτωση. Το ίδιο εζησα χθες βραδυ. Απλα εγω ειχα τον 1ο υπέρηχο αυριο. Δεν προλαβα. Εμένα η αιμορραγία δεν σταμάταγε. Ανα 20 λεπτά γέμιζα τις τεράστιες σερβιέτες. Οι νοσοκόμες ηταν πολυ ευγενικές χθες το βράδυ αν και καναμε τιποτα. Τωρα που το εζησα, μάλλον ειναι συχνή η αποβολή στο 1ο τριμηνο. Δεν το γνώριζα γιατι με τόσα χρόνια υπογονιμοτητας δεν ειχα μεινει ποτε εγκυος.
    • Αχ, βρε κορίτσια, πόσο λυπάμαι με τις εξελίξεις που διαβάζω... Πραγματικά... Έτσι ήμουν και γω τον Δεκέμβρη του 2022. 1 εμβρυάκι, 4ΑΑ, καλές χοριακές, αναμονή για τον πρώτο υπέρηχο... και μετά μια αιμορραγία στα ξαφνικά την οποία την ελέγξαμε, αλλά που τελικά στον υπέρηχο που είχαμε προγραμματίσει απλά επιβεβαιώσαμε ότι μας είχε φύγει εκείνη την καταραμένη νύχτα του Δεκέμβρη. Είναι σοκ να μη βλέπεις τίποτα, έναν άδειο σάκο. Και να πρέπει να πείσεις το μυαλό και το σώμα σου ότι δεν εγκυμονεί πια. Σας στέλνω πολλές νοερές αγκαλιές. Κρατάτε γερά, εκτονωθείτε, κλάψτε, μην κρατήσετε τίποτα μέσα σας. Και σιγά σιγά θα βρείτε τη δύναμη για να συνεχίσετε τον αγώνα. 🙏
    • Τι μου θυμισες! Τη μερα που πηγαινα να γεννησω ( διακοπη κυησης 24 εβδ) ηταν μια βροχερη μερα κ στο βαθος ειχε βγει το ουρανιο τοξο..ο αντρας μου ειχε πει θα ερθει κ σε εμας το ουρανιο τοξο. Περασαμε πολλα αλλα ηρθε! Κ θα ερθει για εσενα κ ολα τα κοριτσια. Εχεις εμβρυα κ θα τους δωσεις την ευκαιρια που τους αξιζει δε σημαινει οτι ολα θα εχουν προβλημα! Ειναι σημαντικο αυτο ..εχεις εμβρυα κ προχωρας αμεσα..συν οτι ειχες εγκυμοσυνη...μενεις εγκυος! 
    • Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες, Ξέρω ότι προτείνεται να μη φοράει κάποιο παιδί παπούτσια από άλλο παιδάκι, αλλά επειδή έχω πολλά ζευγάρια από τις δίδυμες ανηψιές μου, σκέφτηκα ότι μπορεί να υπάρχουν γονείς που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη και θα τα χρειάζονταν ακόμα και φορεμένα. Τα έχω έχω χωρίσει σε 3 πακέτα (1 αθλητικό, 1 πέδιλο κλειστό στα δάκτυλα, 1 πέδιλο ανοιχτό στα δάκτυλα). Ωστόσο έχουν και αρίθμηση αν θέλει κάποια να διαλέξει κάποιο από αυτά ή και όλα. Μπορώ να τα στείλω οπουδήποτε με box, με δικά μου έξοδα, για αυτό το λόγο μου είναι δύσκολο να στέλνω ένα-ένα ξεχωριστά. Σας γράφω και κάποια σχόλια για κάθε ζευγάρι: 1. Έχουν φορεθεί μόνο 2-3 φορές. Νο21 2. Έχουν φορεθεί για ένα μήνα περίπου και έχουν μέτρια σημάδια χρήσης από την παιδική χαρά. Νο20 3.  Έχουν φορεθεί για δύο μήνες περίπου και έχουν ελαφρά σημάδια χρήσης.Νο21 4. Έχουν φορεθεί για 2 μήνες περίπου και έχουν ελαφρά σημάδια χρήσης κυρίως στον πάτο (ελαφρώς κίτρινος).Νο21 5.  Έχουν φορεθεί για ένα μήνα περίπου και έχουν μέτρια σημάδια χρήσης από την παιδική χαρά. Νο22 6. Έχουν φορε΄θεί ελάχιστα απλά η μικρούλα έχει φάει με τα δόντια της το κούμπωμα και έχει ξεβάψει.Νο21 7. Έχουν φορεθεί μόνο 2-3 φορές.Νο21 8. Έχουν φορεθεί για ένα μήνα περίπου και έχουν μέτρια σημάδια χρήσης από την παιδική χαρά. Νο21 9. Έχουν φορεθεί για ένα μήνα περίπου και έχουν μέτρια σημάδια χρήσης από την παιδική χαρά. Νο20   Θα χαρώ πολύ να πάνε σε οικογένειες που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...